Garadiella

Garadiella
Moje tablice obserwuje 262 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
... ... ... ... ***
k167424ar
lublin Obserwuj

Zszywek: 52 · Obserwują ją: 493

Ostatnio dodane:

Natura 2020r Lublin GRAFIT żarówka
GwiazdyWZasieguReki
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 20 · Obserwują go: 125

Ostatnio dodane:

Warsztaty kulinarne z Giancarlo Russo „Dania z regionu Toskanii” Cierpliwość, wytrwałość i pot tworzą niepokonaną kombinację sukcesu. 
 – Napoleon Bonaparte Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.  
 
 – Napoleon Bonaparte Sukces jest najgłośniejszym mówcą świata. 
 – Napoleon Bonaparte
paulinag122
Obserwuj

Zszywek: 56 · Obserwują ją: 108

Ostatnio dodane:

:)) *** /// ///
InnaJoanna
Obserwuj

Zszywek: 17 · Obserwują ją: 504

Ostatnio dodane:

Taki tort zrobiłam mojej coreczce na urodzinki :) piękne połączenie ! ♡♡♡ Piękne maty ♡♡♡ MAKEUP REVOLUTION RE-LOADED PALETTE VELVET ROSE 
Paletę zamówiłam za 20 zł. Bardzo polecam. Cienie są świetnie napigmentowane i bardzo dobrze się blendują .  Jedynym minusem dla mnie jest to, że błyszczące cienie strasznie się osypują.
Kasia2727
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 7

Ostatnio dodane:

Pomóżcie dziewczyny. Czy któraś z was nie widziała na sprzedaż takiej bluzy w kolorze czerwonym? Lub moze ktoś ma taką na sprzedaż? Szukam takiego zestawu deresów jak na zdjeciu. Pomóżcie!!!
paulllay
Obserwuj

Zszywek: 45 · Obserwują ją: 1

Ostatnio dodane:

trening na jędrne pośladki jabko, pekany lub inne orzechy, 3 łyżki masła wymieszane z przyprawa do szarlotki lub cynamon, ciasto francuskie, :) wykonanie jest banalne masło wymieszane z cukrem i cynamonem na to posypane orzechy i jabłko (lepiej obrać) zawinąć i jesli chcemy by rogale byly przyrumienione smarujemy jajkiem roztrzepanym z mlekiem :) piecze sie ok 15-20 min w 180C ale najlepiej jest po prostu pilnować zeby nabrały koloru a spod nie był czarny ;D Składniki na około 14 choinek:

    230 g masła
    3/4 szklanki cukru pudru
    1 szklanka miodu
    1 duże jajko
    5 szklanek mąki pszennej (odjąć 2 - 4 łyżki dodając w to miejsce kakao*)
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    2 łyżki domowej przyprawy korzennej
    szczypta soli

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Do naczynia przesiać mąkę, kakao*, sodę, przyprawę korzenną, sól, wymieszać i odłożyć.

W misie miksera utrzeć masło z cukrem pudrem, na jasną i puszystą masę. Dodać miód i zmiksować (jeśli miód jest w postaci stałej, najpierw podgrzać, przestudzić). Dodać jajko i zmiksować, do połączenia. Dodać przesiane suche składniki, zmiksować lub wyrobić do otrzymania gładkej, elastycznej masy.

Z otrzymanej masy uformować kulę, lekko spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 2 - 4 godziny lub przez całą noc.

Po schłodzeniu odrywać część masy piernikowej i wałkować na grubość około 3 - 4 mm, podsypując delikatnie mąką. Wykrawać różnej wielkości gwiazdki, kwiatki (jak u mnie) lub okrągłe kształty.

Piec w temperaturze 200ºC przez około 8 minut, najmniejsze kształty około 4 - 5 minut (w zależności od wielkości foremek). Wyjąć, wystudzić na kratce.

Lukier królewski:

    4 białka
    4 szklanki cukru pudru
    2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

W misie miksera ubić białka, na sztywną pianę. Stopniowo, łyżka po łyżce dodawać cukier puder, cały czas ubijając. Na sam koniec ubijania dodać ekstrakt z wanilii.

Formować choinki: na każdy upieczony pierniczek, od największego zaczynając kłaść łyżkę lukru królewskiego (lukru nie żałować, wtedy lepiej wyglądają ;-), rozprowadzając po powierzchni piernika i przykrywając kolejnym. Z ostatniego, najmniejszego pierniczka zrobić gwiazdę umieszczając ją na szczycie każdej choinki. Odstawić do całkowitego wyschnięcia lukru. Zapakować na prezenty :-).

Choineczki nie są duże, każda razem z gwiazdką na szczycie ma około 9 cm wysokości (wszystko zależy od ilości foremek w komplecie).

Smacznego :-).

Uwaga: pierniczki najlepiej przekładać lukrem po zmięknięciu, nie jest to jednak konieczne: można je dekorować od razu po wystudzeniu. Opakowane w celofan lub spakowane do metalowych puszek (lub innych szczelnie zamkniętych pojemników) można przechowywać bardzo długo - nawet do kilku miesięcy.  

* Niekoniecznie - tylko dla ciemniejszego koloru pierniczków. Słonecznikowiec - bez pieczenia. Przepis po kliknięciu w zdjęcie.
Agamemnons
Konin Obserwuj

Zszywek: 3 · Obserwują ją: 18

Ostatnio dodane:

Kto ma znak zodiaku baran? :3 Mój pierwszy :) ````
anusiek20
Włoszczowa Obserwuj

Zszywek: 127658 · Obserwują ją: 8051

Ostatnio dodane:

Serowo-ziemniaczane kule z sosem ... ... Onion soup
polandi
Jelenia Góra Obserwuj

Zszywek: 459 · Obserwują ją: 3329

Ostatnio dodane:

Czarne buty z uszami króliczka Slip on z uszami króliczka Leanna Beżowe buty damskie Calliope Szaro oliwkowe buty mokasyny Callie
prinncess141
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 7142 · Obserwują ją: 11134

Ostatnio dodane:

kuchnia marzeń Aloo gobi z młodymi ziemniakami Cudne są te żółwie Monstera dziurawa od. 'Variegata' - Monstera deliciosa 'Variegata' (zd. z fb)
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY