Gossip_03

Gossip_03
Moje tablice obserwuje 362 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
#Kiedymyzyjemy NIEPODLEGŁA Piekne rozpoczęcie sezonu, moje skoczkowe serduszko sie raduje ♡ POLSKA! LEGENDA.
Werandzia
Obserwuj

Zszywek: 614 · Obserwują ją: 127

Ostatnio dodane:

Quesadilla z kurczakiem (qurrito jak w KFC) ..... Kojarzycie rollsy z Pizza Hut? Samemu można zrobić lepsze!

Składniki (z jednej tortilli wychodzi około 5-6 roladek):

- 5 tortilli
- 5 plastrów dużej szynki (np. gotowanej)
- 1/2 szklanki tartego sera ementaler
- 1/2 szklanki żółtej mozzarelli (można ją kupić pakowaną, już w wiórkach)
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej (jeśli lubimy pikantne, można dać więcej)
- sól

Blachę wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.

Jogurt mieszamy z musztardami, przyprawiamy solą do smaku. Oba sery mieszamy razem.

Każdy płat tortilli smarujemy cienką warstwą sosu. Na wierzchu układamy plaster szynki i całość posypujemy serami. Tortillę rolujemy (warto przed zawinięciem schować brzegi tortilli do środka – jak w krokietach) i układamy na blasze (łączeniem do dołu, by tortilla nie rozwijała się w trakcie pieczenia).

Wkładamy do piekarnika na około 5-10 minut. Wyjmujemy, gdy tortilla zacznie się rumienić, a ser w środku będzie się topić. Roladki kroimy na kawałki, w każdy kawałek wbijamy wykałaczkę. Podajemy z pozostałym sosem jogurtowo-musztardowym, jako dip. Zupa fasolowa błyskawiczna
Midziuk
Racibórz Obserwuj

Zszywek: 11 · Obserwują ją: 95

Ostatnio dodane:

Heej dziewczyny ;D jakie dodatki do sukienki w takim kolorze? Dziewczyny potrzebujeee pomocy! kolezanka ma urodziny i postanowaiłam zrobic taki esłoiuczek niestety konczą mi sie pomysły, internet juz przeszukałam.. może wy macie pomysł na jakies fajne cytaty, złote mysli albo wiecie gdzie moge ich jeszcze poszukac ... Modna bluzka z falbaną czyl...
syleneczka
... Obserwuj

Zszywek: 1603 · Obserwują ją: 1791

Ostatnio dodane:

Do sprzedania przepiękna suknia ślubna koronkowa. Więcej informacji po kliknieciu w zdjęcie ;) Wędkowanie , ryba na święta . Gigantyczny bazaltowy kanion w Islandii Serce z plastrów brzozy. ociepli każde wnętrze. Zapraszam na pieknerzeczy.com.pl
PysiaRysia
Kielce Obserwuj

Zszywek: 1072 · Obserwują ją: 3505

Ostatnio dodane:

~Musiola_dd Jakie prawdziwe Puzzle z pięknymi miejscami >> kraj na Karaibach - Dominikana tatoo
MadziA_033
Lebork Obserwuj

Zszywek: 22 · Obserwują ją: 204

Ostatnio dodane:

pazurki u fryzjera :-) papuszka  :-) jak pielęgnować cytrynke, gdy zaczyna puszczac kwiatki? :)
syskka
Obserwuj

Zszywek: 83 · Obserwują ją: 27

Ostatnio dodane:

to dopiero początek WST feat. Adi - Nie Każdy WST feat Łąpieś - Pare słów o nas Percival Schuttenbach - Marysia
zizi_dun
Obserwuj

Zszywek: 62 · Obserwują ją: 121

Ostatnio dodane:

My boy♥ frutti di mare :DD Słodki stół Pufa :)
Paulina1101
Zamość/Lubelskie Obserwuj

Zszywek: 6 · Obserwują ją: 38

Ostatnio dodane:

Dziewczyny ważne pytanie!
Czy opłaca się brać odżywki np białkowe? Zawsze byłam zdania że powinno się wszystko naturalnie wyrobić pijąc wodę,trzymając odpowiednią dietę dostarczająca białko itd.Teraz jednak się zastanawiam czy jakbym brala odżywki to czy efekty by były większe? Co sądzicie? Jak to mówią rodzinę oszukasz, znajomych oszukasz ,ale legginsów nie oszukasz.Ciśniemy dalej!!! Dziewczyny! Pamiętajcie żeby nigdy się nie poddawać i być przygotowaną na to że efekty najszej ciężkiej pracy się pojawią ,ale dopiero po pewnym czasie.Nie naleźy myśleć że po jednym treningu na pośladki będę mieć pupe jak marzenie ,to wymaga czasu,cierpliwość, naszego ćwiczenia no i motywacji.Wierzę że Ja jak i Wy dziewczęta kiedyś dojdziecie do tej wymarzonej figury a tymczasem zostawiam was ze zdjęciem efektów mojej ciężkiej pracy która jeszcze się nie skończyła ;) *Zdj nie moje*
Dziewczyny jakie ćwiczenia polecacie by uzyskać taki efekt? Konkretnie to chodzi mi o jej uda ,bo są cudowne.
Ja robię wykroki, unoszenie bioder na leżąco ale efekty są dość małe i nie do końca takie jakie bym chciała.
mka_600
Obserwuj

Zszywek: 37 · Obserwują ją: 46

Ostatnio dodane:

Andreas Wellinger Andreas Wellinger
avsenfold
Bielsko - Biała Obserwuj

Zszywek: 1282 · Obserwują ją: 315

Ostatnio dodane:

gazpacho to nic trudnego a jak smakuje... ... *Surfboard* Sałatka do Pracy: TOP 10 Propozycji na Pyszny Posiłek
qagnes
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 8

Ostatnio dodane:

Pulpety z makaronem w sosie pieczarkowo porowym
Kolejna propozycja na danie jednogarnkowe. 

Przepis dostępny po kliknięciu w zdjęcie. ...
katarzyna125
Łódź, Poland Obserwuj

Zszywek: 21 · Obserwują ją: 1241

Ostatnio dodane:

Beza z orzechami, krówkami i dulce de leche
Składniki:

3 białka
szczypta... TORT DACQUOISE. Lubicie? przepis po kliknieciu w zdjecie:) Serniczki truskawkowe w szklankach

Składniki na 4 - 5 niedużych szklanek:
80... bezy cynamonowe. Po przepis kliknijcie w zdjęcie
agusis254
Obserwuj

Zszywek: 2702 · Obserwują ją: 585

Ostatnio dodane:

... ✨... ... wow :)
joyfulworks4you
POLSKA Obserwuj

Zszywek: 111 · Obserwują ją: 457

Ostatnio dodane:

Mała czarna z cyrkoniami
Do kupoenia na Vinted
#mała czarna #glamour #sukienka Bluza dla dziewczyny z charakterem. Koszulka dla prawdziwej kobiety. Koszulka dla singla
Nataliia18
Obserwuj

Zszywek: 243 · Obserwują ją: 1545

Ostatnio dodane:

pink&orange spring Valentine
konnica
Obserwuj

Zszywek: 379 · Obserwują ją: 86

Ostatnio dodane:

Składniki na sałatki do dań grilla - 3 najlepsze przepisy Sałatka ziemniaczana: 4 ugotowane "w mundurkach" ziemniaki sałatkowe 1/4 młodej kapusty 1 kwaśne jabłko 1 czerwona papryka 1/2 białej cebuli sok z połowy cytryny 1 łyżka drobno posiekanego koperku 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki 1/2 słoika sosu Musztardowo-Chrzanowego Mosso kilka gałązek koperku do dekoracji Sałatka brokułowa: 1 brokuł 1 puszka odsączonej kukurydzy (280 g) 4 jajka ugotowane na twardo 20 dag sera feta 1/2 słoika sosu Trzy Smaki Mosso zielone listki (bazylia, natka pietruszki lub inne) do dekoracji Sałatka z ogórków i awokado: 2 długie ogórki 2 awokado 4 kiwi sok z połowy cytryny 1/2 słoika sosu Czosnkowego Mosso listki mięty do dekoracji bezcenne !!!! .... ...
basiia97
Obserwuj

Zszywek: 220 · Obserwują ją: 830

Ostatnio dodane:

<33 *** ... ...
Marzenia_Agi
Kraków Obserwuj

Zszywek: 2997 · Obserwują ją: 3681

Ostatnio dodane:

Strona główna  Delicja
 Brownie z burakami
Ciasto drożdżowe Trzy Kolory  

27 lutego 2015
DELICJA
(GIANT JAFFA CAKE)
 DODAJ DO ULUBIONYCH KOMENTARZE (527)

Delicja

Delicja w wersji XXL ;-). Ciasto powstało na wzór popularnych biszkoptów z galaretką i czekoladą (skąd jego nazwa), w UK znanych pod nazwą 'jaffa cakes'. Spód ciasta to klasyczny biały biszkopt 'rzucany', kolejna warstwa to galaretka pomarańczowa z cząstkami świeżych pomarańczy a całość wykończona jest najlepszym musem czekoladowym. Całość smakuje przepysznie, ciasto jest eleganckie, doskonałe na uwieńczenie uroczystego obiadu bądź kolacji. Smakuje lekko i orzeźwiająco - połączenie czekolady i pomarańczy jest ponadczasowe!


 
Uwaga: ciasto zostało upieczone w tortownicy o średnicy 23 cm a złożone w wysokiej obręczy do tortów (8,5 cm wysokości). Jeśli nie posiadasz takiej obręczy lub wysokiej tortownicy użyj lekko większej tortownicy, najlepiej o średnicy 25 cm.

 

Składniki na biszkopt:

2 duże jajka
70 g drobnego cukru do wypieków
50 g mąki pszennej
20 g skrobi ziemniaczanej
/szklanka o pojemności 250 ml/

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać.

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę (uważając, by ich nie 'przebić'). Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając.

Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać do przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, by składniki się połączyły. Wymieszanie składników szpatułką jest również metodą najbezpieczniejszą, nie należy mieszać przy pomocy miksera.

Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 20 - 25 minut lub do tzw. suchego patyczka.

Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę, wystudzić w temperaturze pokojowej.

Uwaga: boki biszkoptu oddzielamy nożykiem od formy dopiero po jego wystudzeniu.

Galaretka pomarańczowa:

2 galaretki pomarańczowe w proszku (każda na 500 ml wody)
2 duże pomarańcze
Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu zużywając 750 ml wody (nie 1 litr). Wystudzić, schłodzić do lekkiego stężenia - nie powinny być płynne, ponieważ wsiąkną podczas nakładania w biszkopt.

Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki, cząstki obrać z najmniejszych błonek.

Biszkopt przenieść n... 200-250 g ugotowanego makaronu (u mnie świderki),
ok.1 i 1/2 szklanki fasolki szparagowej,
ok. 3/4 szklanki pokrojonej w kostkę szynki,
opcjonalnie pół małego kalafiora (różyczki),
cebula,
2 ząbki czosnku,
kilka łyżek posiekanej natki pietruszki,
przyprawy do smaku: sól, pieprz, chili w proszku, rozmaryn, tymianek, suszona bazylia
szklanka startego żółtego sera,
kilka czubatych łyżek bułki tartej

na sos beszamelowy:
szklanka mleka,
czubata łyżka mąki,
czubata łyżka masła,
sól, pieprz, gałka muszkatołowa (do smaku)

Beszamel: w rondelku rozpuścić masło, trzepaczką wmieszać mąkę i zrobić zasmażkę. Wlać mleko i dokładnie rozmieszać. Mieszać całość na małym ogniu, aż zgęstnieje (ok. 5 minut). Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ugotować fasolkę i różyczki kalafiora, szynkę przesmażyć z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem. Na koniec smażenia szynki wrzucić ugotowane warzywa i natkę pietruszki, szybko wymieszać i całość doprawić. Połączyć z ugotowanym makaronem. Do naczynia do zapiekania przełożyć część makaronu, posypać serem i polać częścią sosu beszamelowego, powtórzyć czynność 2-3 razy (2-3 warstwy). Wierzch oblać beszamelem, posypać serem i bułką tartą. Zapiekać ok. 10 minut w 180 stopniach (najlepiej użyć funkcji grill) do zarumienienia się wierzchu. ... Sernik z frużeliną wiśniową
martavanessa
Obserwuj

Zszywek: 19 · Obserwują ją: 63

Ostatnio dodane:

xxxx .... Baletki 3 jajka, białka i żółtka osobno 80 g drobnego cukru do wypieków 75 g mąki pszennej mak, do posypania gęsty dżem lub marmolada, do przełożenia Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać, odłożyć. Białka oddzielić od żółtek. Białka umieścić w misie miksera i ubić na sztywną pianę. Powoli i stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce (jak przy bezach - nie można wsypać cukru na jeden raz) i ubijać. Do ubitej masy bezowej dodać żółtka, ubić. Wsypywać powoli przesianą mąkę i delikatnie (naprawdę bardzo delikatnie) wymieszać przy pomocy szpatułki. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z okragłą tylką o szerokości 1 cm i wykładać na blachę (wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia) nieduże krążki, pozostawiając odstępy między ciastkami. Przed samym pieczeniem posypać makiem. Piec w temperaturze 180ºC przez około 10 minut, aż będą lekko złote. Często piekę je na macie teflonowej, której nie trzeba niczym smarować, ciastka idealnie odchodzą po upieczeniu. Wystudzić, przełożyć dżemem. CIASTECZKA BUDYNIOWE Z DŻEMEM TRUSKAWKOWYM
Truskaweczka_22
Zielona Góra Obserwuj

Zszywek: 12385 · Obserwują ją: 70699

Ostatnio dodane:

❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️ Nowy dzień , nowe życie . ///
anetaRaCzYnSka14
Zakopane Obserwuj

Zszywek: 40422 · Obserwują ją: 116351

Ostatnio dodane:

... **** Moja cudna choineczka w bieli... Diy