Hope_1

Najlepiej zakochac sie nie kochajac, niz odkochac kiedy sie kocha (...)
Hope_1
Moje tablice obserwuje 224 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Lippstadt / Grudziadz
... magical table setting Prezent na slub ... Ciasto bez pieczenia Nesquik, które zrobisz w 15 minut
MasAltoQueElSol
Obserwuj

Zszywek: 4454 · Obserwują ją: 64218

Ostatnio dodane:

... ... *_* :)))
georgia20
. Obserwuj

Zszywek: 4738 · Obserwują ją: 32425

Ostatnio dodane:

Domowe babeczki czekoladowe z masłem orzechowym

Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Torcik truskawkowo różany

Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Ciastka Kasztanki – kuchnia podkarpacka

Przepis po kliknięciu w zdjęcie! :) Donuts inaczej zwane pączkami z dziurką lub oponkami. 

Przepis po kliknięciu w zdjęcie! :)
przepisy_aleksandry
Liverpool Obserwuj

Zszywek: 356 · Obserwują ją: 479

Ostatnio dodane:

ROGALIKI KRUCHO-DROŻDŻOWE BABKA MURZYNKOWA SERNIK NA ZIMNO Z CIASTECZKAMI OREO WANILIOWY SERNIK NA ZIMNO Z WIŚNIAMI I GALARETKĄ Z MANGO
joannadalmata67
Obserwuj

Zszywek: 7650 · Obserwują ją: 18874

Ostatnio dodane:

Ciasto góra lodowa Domowe bounty z 3 składników (Bounty fatto in casa) Szarlotka z galaretką Kotlety Twardowskiego 10dkg masła 1 ząbek czosnku 15dkg żółtego sera pół szklanki mąki pół szklanki bułki tartej 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano olej do smażenia Żółty ser ścieramy na tarce o małych oczkach i mieszamy z miękkim masłem oraz przeciśniętym czosnkiem. Tak powstały farsz dzielimy na 3 części. Kotlety schabowe cienko rozbijamy i przyprawiamy z dwóch stron solą pieprzem, bazylią i oregano. Na każdym kotlecie umieszczamy porcje farszu Rozbite kotlety z farszem Mięso z farszem w środku składamy na pół i zbijamy tłuczkiem brzegi, następnie obracamy i z drugiej strony również zbijamy brzegi Kotlety składamy w roladki z farszem w środku. Każdy tak zamknięty kotlet podwijamy i formujemy w dłoniach zgrabne roladki Roladki z schabowego z serem Kotlety obtaczamy dokładnie w mące, później w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej i ponownie w dłoniach formujemy na kształt roladek Roladki schabowe przygotowane do smażenia. Podsmażamy na oleju, z każdej strony na złoty kolor, a następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (piekłam z termoobiegiem) i pieczemy 15 minut
liwia1
Obserwuj

Zszywek: 513 · Obserwują ją: 2329

Ostatnio dodane:

Ryba po grecku Pączki w 5 minut (serowe, z twarogu)
 szybkie mini pyszności, które zajmują niewielką chwilę, a w dodatku są banalnie proste w wykonaniu,Wedle uznania możecie je nadziać kremem budyniowym, dżemem, czy też kremem czekoladowym… lub po prostu oprószyć je cukrem pudrem  


    300g twarogu z wiaderka (lub twaróg minimum 3-krotnie mielony)
    2 duże jajka
    3 czubate łyżki cukru pudru (ok. 60g) do ciasta + odrobina do oprószenia pączków
    2 szklanki* mąki pszennej (ok. 320g)
    szczypta soli
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka aromatu cytrynowego
    1 kieliszek wódki (25ml; by pączki wchłaniały mniej tłuszczu)
    olej do smażenia
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
W niskim i szerokim garnku rozgrzać olej.
W międzyczasie, gdy olej się nagrzewa należy przygotować ciasto na pączki.
Jajka wraz z cukrem i twarogiem zmiksować na jednolitą masę, następnie dodawać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, cały czas miksując. Pod koniec dodać wódkę i aromat cytrynowy. Zmiksować.
Ciasto na pączki wychodzi dość kleiste, więc by łatwiej się formowało pączusie, to należy wysmarować ręce olejem, a następnie z ciasta formować mini kuleczki (takie na ok. 3-4cm) i wrzucać na rozgrzany olej.
Pączki serowe z reguły podczas smażenia same się obracają i rumienią równomiernie z każdej strony. Jeśli by jednak tego nie zrobiły, to delikatnie trzeba obrócić je na drugą stronę, gdy ta pierwsza zrobi się już dość rumiana.
Usmażone pączki wykładać na talerz wyściełany ręcznikiem papierowym, by odsączyły się z nadmiaru tłuszczu.
Na koniec oprószyć cukrem pudrem lub nadziać dowolnym nadzieniem. Oponki Zapiekanka gyros
Jest to najlepsza zapiekanka jaką kiedykolwiek jadłam. Przyrządzałam ją już kilkanaście razy o każdej porze roku 

Składniki:
ok. 300 g ryżu (2-3 woreczki)
ok. 300 g piersi z kurczaka 
150 g sera żółtego
1 duża cebula
5-6 średniej wielkości ogórków konserwowych
kilka płatów papryki konserwowej 
2-3 łyżeczki przyprawy gyros
1-2 łyżki oliwy do smażenia
sos:
3 łyżki ketchupu
3 łyżki majonezu
3 łyżki śmietany 12% lub 18%

Wykonanie:
Ryż gotuję w osolonej wodzie. Mięso kroję w kostkę, cebulę w piórka i podsmażam z dodatkiem przypraw. Naczynie żaroodporne smaruję masłem i układam na dno warstwę ryżu, który smaruję połową sosu. 
Na ryż wykładam podsmażone mięso wraz z cebulą, które przyprószam 1/3 startego sera żółtego. 
Następnie układam paprykę i ogórki, równam i smaruję pozostałym sosem. Wierzch zapiekanki przyprószam obficie pozostałym serem żółtym. 

Całość zapiekam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 30-40 minut.
danka12
GDYNIA Obserwuj

Zszywek: 4597 · Obserwują ją: 25337

Ostatnio dodane:

Szakszuka- pysznie i kolorowo Muffiny jajeczne <<~>> misio - film śliczne
Pazdanka0602
Sulęczyno Obserwuj

Zszywek: 705 · Obserwują ją: 222

Ostatnio dodane:

... maxi ;P ... ....
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY