JessicaHope

Dusza artystki bez artystycznych zdolności specjalnych.
JessicaHope
Moje tablice obserwuje 153 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 .
... ohhh....już czuję te ciepełko <333 ... ...
didaska
Hogsmeade Obserwuj

Zszywek: 1527 · Obserwują ją: 9250

Ostatnio dodane:

Study
instagram : @gonna.be.med .... Histologia study
Oribu
Seul Obserwuj

Zszywek: 2833 · Obserwują ją: 2183

Ostatnio dodane:

steampunkowe gadżety mega ... ...
Tetay
Polska Obserwuj

Zszywek: 6378 · Obserwują ją: 9668

Ostatnio dodane:

sypialnia pokój flowerbox styl wnętrza pomysły wysokie wnętrza są takie magiczne! Zakochałam się <3 mar
Maja53
Okolice Krakowa Obserwuj

Zszywek: 4459 · Obserwują ją: 5318

Ostatnio dodane:

...#sypialnia #wnetrze Masz mały pokój lub mieszkanie a marzy Ci się narożnik z funkcją spania? Idealnie trafiłeś - nasz model Cora w wyposażeniu posiada pojemnik na pościel i funkcję spania a jest niewielkich rozmiarów - 158x221cm :) .... ,,,
alejandra1806
Bolesławiec Obserwuj

Zszywek: 966 · Obserwują ją: 2111

Ostatnio dodane:

... plakat. fajna babeczka (format A3) Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim

Idealne danie aby zaskoczyć gości. Robi się je bardzo szybko, a wygląda i smakuje wyśmienicie. Dzięki cieście francuskim pierś nie jest wysuszona. Taką pierś proponuję podawać z pieczonymi ziemniaczkami (przepis tutaj) i lekką sałatką.



Składniki:
6 pojedynczych piersi kurczaka
opakowanie mrożonego szpinaku (rozdrobnionego)
2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
3 opakowania ciasta francuskiego
6 plasterków żółtego sera (ja użyłam wędzonego)
4 ząbki czosnku
łyżka masła

sól, pieprz
szczypta gałki muszkatołowej
1 jajko

Wykonanie:

Rozmrożony szpinak smażymy na maśle tak aby cala woda odparowała. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę gałki muszkatołowej i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Smażymy ok. 2 min. Dodać śmietanę (nie smażyć) i nadzienie jest gotowe.
Każdą z piersi rozcinamy (nie do końca) tak aby powstała kieszonka. Kieszonkę napełniamy farszem, a na wierzch nadzienia kładziemy żółty ser. Piersi doprawiamy solą (ja użyłam ziarenek smaku)
Każdy płat ciasta francuskiego dzielimy na 2 części. z obu stron nacinamy paski grubości ok. 2 cm, długość tych pasków zależy od wielkości piersi (pierś musi leżeć na nienaciętym płacie ciasta). Na ciasto kładziemy pierś i zawijamy ciasto (tak jak na kulebiak w jodełkę).
Zawinięte piersi kładziemy na papier do pieczenia, smarujemy rozkłóconym jajkiem i wstawiamy na środkowa półkę do nagrzanego piekarnika do 200 C na ok. 40 min. Ciasto musi się ładnie zrumienić. serduszkowy ścieg
iiMalutkaii
Obserwuj

Zszywek: 122 · Obserwują ją: 9

Ostatnio dodane:

Blake Lively, co powiecie? Włośkie makarony z spinakiem. bardzo lubię takie przepisy. vintage girl niezwykły kwiatek
creative_soul
Obserwuj

Zszywek: 2271 · Obserwują ją: 3685

Ostatnio dodane:

riri jekyll hyde frames flaming
magk4
Toruń Obserwuj

Zszywek: 4012 · Obserwują ją: 3850

Ostatnio dodane:

♥♥♥ Have It All // Brian Johnson // Have It All Official Lyric Video ... ***