Julitaaxx

Julitaaxx
Moje tablice obserwuje 766 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Toruń
Gorące smoothie czekoladowo-owsiane Składniki: 15 g posiekanej gorzkiej czekolady 200 ml mleka migdałowego 20 g płatków owsianych 1/2 dojrzałego banana 6 migdałów 5 g nasion chia 20 ml zimnej wody Sposób przygotowania: Rozpuść czekoladę w migdałowym mleku. Możesz to zrobić albo na małym ogniu, albo w kuchence mikrofalowej. Zblenduj płatki owsiane z migdałami, bananem, nasionami chia, wodą i częścią ciepłego mleka migdałowego. Mieszaj wszystko na wysokich obrotach do czasu zmiksowania wszystkich składników. Pozostałą część mleka migdałowego podgrzej, by była gorąca, wymieszaj z masą owsianą. Macarons czekoladowe z nutellą 3 białka (żółtka nie bedą potrzebne w tym przypadku) 110 g migdałów (trzeba je zmielić) 210 g cukru pudru 30 g cukru 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczka wody nutella Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną piane ze zwykłym cukrem. Migdały zmielić (nie obierać) i zmieszać z cukrem pudrem. Stopniowo dosypywać do piany, dodać kakao i pół lyzeczki wody. Wymieszać. Szprycą z okrągłą końcówką lub lyżeczką wylewać na papier do pieczenia. Wielkość najlepiej 2-3 cm. W odstepach bo one sie troszkę rozlewają. Odstawić na 20 min do "wysuszenia" Piekarnik rozgrzać do temp. 150 stopni i piec ok 15 min. Z uchylonymi drzwiczkami. Po wyjęciu z piekarnika delikatnie odlepić od papieru i pozostawić do wystudzenia. Gotowe smarować nutellą i składać w tandemy :D .Chleb na kefirze. .Czas przygotowania. 3 godziny .Czas pieczenia. 30 minut .Całkowity czas. 3 godziny 30 minut .Porcje. 1 .Składniki. 450 g mąki pszennej chlebowej 150 g kefiru 2 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki suszonych drożdży 125 ml ciepłej wody .Instrukcja. .1. Pomieszaj ze sobą suche składniki- mąkę, sól i drożdże. .2. Wlej kefir i zacznij zagniatać ciasto. .3. Zagniataj ciasto i powoli dolewaj wodę. .4. Zagniataj i dolewaj aż zagniatane ciasto uzyska jednolitą, odchodzącą od rąk konsystencję. Od tego momentu zagniataj jeszcze kilka minut. .5. Prostokątną formę o długości 20 centymetrów wyłóż papierem do pieczenia. Umieść w niej ciasto i uklep. .6. Formę przykryj materiałową szmatką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 3 godziny. Ciasto powinno w tym czasie znacznie wyrosnąć. .7. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. .8. Wstaw wyrośnięte ciasto chlebowe i piecz ok. 25-30 minut aż zbrązowieje z góry. .9. Wyjmij chleb z formy i papieru i odstaw do wystygnięcia. :)) Piękne *>*

27

175

Sama prawda o dzisiejszym świecie

madzia3333
madzia3333 Co do "zepsucia naszego świata", "prawd życiowych XXI w." to gówno prawda. O...
planeciara123
planeciara123 mimo wszystko elektryka jest bardzo przydatna i rozpowszechniona w dzisiejszym świecie. Wiele z n...

0

26

0

17

3

78

coolstorybroo
coolstorybroo w Pepco są podobne z białą koronką za 10 zł bodajże :)

0

40

2

7

Lampa ze słomek à la lampa diament z ...

gucci1987
gucci1987 probowalam zrobic ale diamet zeby ma szafke polozyc nie ma opcji zeby wyszlo z pomoca meza na 4 r...

29

421

Szymborska <3

Pati_182
Pati_182 znam to z własnego doświadczenia:(
TheYolo69
TheYolo69 To jest niestety bardzo prawdziwe...
niepasujaca
niepasujaca Szymborska jak zawsze w samo sedno.

19

468

trening na jędrne pośladki

Schoko27
Schoko27 pośladki Drogie Panie z obciążeniem ( przysiady, martwy ciąg itd) wykonujemy max 2 razy w tygodn...

0

50

0

14

4

3

fruciaki
fruciaki co to za książka?
oneandonly
oneandonly Dary Anioła, zgadłam?
anilewe2141
anilewe2141 ponieważ Cię kocham Guillaume Musso

1

0

Renowacja taboretu :)

bootelka91
bootelka91 więcej na blogu http://manutekstura.blogspot.com/2016/02/renowacja-mebli-taboret-PRL.html