Katanagatari

Uwielbiam desery, książki fantazy, starożytność, kosmetyki, styl vintage i kocham się w długich pięknych włosach, o które sama zacięcie walczę!! :D BTW polecam bloga -> http://czeszesie.pl/blog.html A gdy mi smutno, zatapiam się w muzyce i pisaniu...
Katanagatari
Moje tablice obserwuje 714 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Kraków
Kinder Country
Składniki

350 ml śmietanki słodkiej 30%
250 g serka mascarpone
250 g herbatników
2 białe czekolady
2 mleczne czekolady
3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch
> 6 os.	
60 min	
łatwe	
przystępne
Przygotowanie

 Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej,ostudzić.
200 ml śmietany ubić na sztywno , dodać serek mascarpone, zmiksować na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. Wsypać Kangusy (3 szklanki) i wymieszać łyżką.
 W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, ostudzić. Resztę śmietany (150ml) ubić na sztywno, dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać , aż składniki się połączą.
 Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć herbatniki jeden koło drugiego, wlać jasną masę, wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną. Wierzch posypać garścią Kangusów , wstawić do lodówki na ok 2 godziny.
smaker.pl jesień *.* ♡♡♡ ..... sama słodycz *.*
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY