KeyW

KeyW
Moje tablice obserwuje 84 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Warszawa
Kruche ciasteczka z mascarpone, porzeczkami i borówkami Deserki budyniowe z porzeczkami i borówkami Wegański burger z fasoli z domowym ketchupem i majonezem z awokado Kurczak z orzechami nerkowca Tarta z camembertem i figami
martinstoj
Cairo, Egypt Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują go: 0

foreverandeverfit
Obserwuj

Zszywek: 233 · Obserwują ją: 820

Ostatnio dodane:

... ... mmm !!!
pinka_pinka
Kraków Obserwuj

Zszywek: 166 · Obserwują ją: 34

Ostatnio dodane:

Ciasto Maczek Porzeczkowy. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. ... Tiramisu Cupcakes xoxo
malajka7
Lublin, Poland Obserwuj

Zszywek: 5 · Obserwują ją: 5

Ostatnio dodane:

... Jagodzianki ilovebake.pl Rożki ...
kaja_97
Poznań Obserwuj

Zszywek: 76 · Obserwują ją: 205

Ostatnio dodane:

Wie ktoś gdzie kupię takie same lub podobne ? skąd płaszczyk ??? ❤️❤️❤️ ktoś wie gdzie dostanę taka lub podobna bluzeczkę/ top ? ktoś wie gdzie dostanę taka lub podobna bluzeczkę ?
Cassie1991
Obserwuj

Zszywek: 12 · Obserwują ją: 15

Ostatnio dodane:

6 najlepszych maseczek na włosy :
MASKA NABŁYSZCZAJĄCA I WZMACNIAJĄCA
1/3 szklanki oleju roślinnego podgrzej i „zaparz” w nim torebkę herbaty rumiankowej i pokrzywowej (można użyć też ziół „sypkich”, ale miksturę trzeba będzie odcedzić). Po około 5 – 10 minutach wyjmij torebki i dodaj żółtko, łyżkę miodu, łyżkę soku z cytryny i 2 krople olejku rozmarynowego. Mieszankę wetrzyj dokładnie we włosy.

MASKA WYGŁADZAJĄCA I PRZYSPIESZAJĄCA WZROST WŁOSÓW
Łyżkę podgrzanego oleju rycynowego wymieszaj z sokiem z połowy cytryny. Wetrzyj w skórę głowy, a włosy przeczesz grzebieniem, by rozprowadzić maskę.

MASKA DO WŁOSÓW SUCHYCH I WYPADAJĄCYCH
Potrzebne będzie tylko jedno jajko. Białko należy ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z żółtkiem, a następnie rozprowadzić na wilgotnych włosach i wmasować w skórę głowy.

MASKA WZMACNIAJĄCO-NAWILŻAJĄCA
Żółtko z jaja kurzego wymieszaj z łyżką oliwy z oliwek i kapsułką z witaminą A. Wmasuj w skórę głowy i przeczesz na włosach. Najlepszy efekt da stosowana raz na dwa tygodnie.

MASKA DO WŁOSÓW ŁAMLIWYCH
Roztrzepane widelcem jajko dokładnie wymieszać z 1/4 szklanki piwa. Miksturę rozprowadzić na umytych włosach i dokładnie spłukać po 15 minutach.

MASKA WYGŁADZAJĄCA I NABŁYSZCZAJĄCA
100 g świeżych drożdży, 2 żółtka, 2 łyżki nafty kosmetycznej i kilka kropli olejku rycynowego należy wymieszać na gładką masę. Nałożyć na włosy na co najmniej 30 minut, a następnie zmyć szamponem. Najlepiej stosować raz w tygodniu. Jeśli twoje włosy są zniszczone i suche:
Na zniszczone i przesuszone włosy najlepsza jest maseczka z trzech łyżeczek majonezu lub żółtka, możesz do niej wycisnąć kilka kropel cytryny lub octu winnego. Mikstura ta nada twoim włosom przyjemną nutkę świeżości i domknie łuski. Rozprowadź maseczkę na umytych, wilgotnych włosach. Pozostaw ją na 10 minut. Następnie spłucz i powtórnie umyj włosy szamponem z balsamem.

Jeśli są cienkie i słabe:
Zmieszaj żółtko z czterema stołowymi łyżkami piwa. Po 15 minutach trzymania papki na zawiniętych w ręcznik włosach, umyj głowę szamponem. Kompres z takiej maseczki wzmocni cienkie włosy, które straciły sprężystość i sprawi, że przestaną się łamać.

Jeśli masz matowe włosy:
Połysku twoim włosom doda maseczka z dwóch łyżek naturalnego jogurtu, miodu i jednego żółtka. Zmieszaną papkę trzymaj na wilgotnych i umytych włosach około 10 minut, a potem dokładnie spłucz letnią wodą. Matowe, wypłowiałe włosy już po kilku tygodniach staną się błyszczące.

WZMOCNIĆ
Płukanka piwna - regenerująca
Sposób przygotowania: 3/4 szklanki piwa wetrzeć we włosy, po 10 minutach spłukać i umyć głowę. Po umyciu wetrzeć kolejne ćwierć szklanki, tym razem bez spłukiwania.

Płukanka mleczna - wygładza i zmiękcza włosy
Sposób przygotowania: Wetrzeć we włosy 125 ml pełnego mleka (najlepiej za pomocą ściereczki frotte), po 15 minutach dokładnie spłukać wodą. Makeup ....
malinka1989
opoczno,warszawa Obserwuj

Zszywek: 26652 · Obserwują ją: 15297

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
anusiek20
Włoszczowa Obserwuj

Zszywek: 127658 · Obserwują ją: 8052

Ostatnio dodane:

Serowo-ziemniaczane kule z sosem ... ... Onion soup
asenat
Ostróda/Gołdap Obserwuj

Zszywek: 1515 · Obserwują ją: 187

Ostatnio dodane:

... Składniki na około 30 ciastek (lub około 40 mini - makaroników): 150 g zmielonych migdałów 115 g cukru pudru 35 g kakao 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody Migdały, cukier puder i kakao umieścić w malakserze. Zmiksować do połączenia, przez około 2 minuty. Przesiać przez bardzo drobne sitko do większego naczynia usuwając wszelkie większe kawałki migdałów (w to miejsce dosypać nowych, drobniejszych, zazwyczaj jest to około 1 łyżeczki). Dodać 60 g białek, dokładnie wymieszać. W misie miksera umieścić dodatkowe 60 g białek (misa powinna być sucha, bez śladów tłuszczu, białka idealnie oddzielone od żółtek). Obok w małym kubeczku przygotować 35 g cukru. W małym garnuszku umieścić 150 g cukru i 50 ml wody. Wymieszać, zagotować. W garnuszku umieścić termometr cukierniczy i gotować na średniej mocy palnika (ważne: nie mieszając ani razu!) do osiągnięcia na nim temperatury 118ºC (245ºF). W międzyczasie, gdy syrop dochodzi do temperatury 100ºC (210ºF) zacząć ubijać białka. Białka ubijać jak na bezy - do sztywności, pod koniec miksowania dosypując cukier, łyżeczka po łyżeczce, cały czas miksując. Gdy syrop osiągnie wymaganą temperaturę natychmiast ściągnąć go z palnika i powoli, cienką strużką wlewać syrop cukrowy do ubijanych białek (ubijamy na razie na małych obrotach - tylko podczas wlewania syropu cukrowego, by nie znalazł się na ściankach misy, ale w samych białkach, następnie obroty zwiększamy do maksymalnych), nie zaprzestając miksowania. Miksowanie kontynuować przez 5 - 8 minut do wystudzenia bezy. Gotową włoską bezę dodawać do przygotowanej masy migdałowej, w trzech turach, dokładnie mieszając. Masa będzie robiła się rzadsza z każdym zamieszaniem, a w rezultacie powinna swobodnie opadać ze szpatułki w postaci gęstej, błyszczącej wstążki. Uwaga: zbyt długo mieszana masa może spowodować rozlewanie się makaroników na macie; zbyt krótko - ciasto będzie zbyt gęste. To jest najtrudniejszy etap w wykonaniu makaroników na bezie włoskiej. Blachę do ciasteczek wyłożyć matą teflonową lub niewoskowanym papierem do pieczenia (będą potrzebne przynajmniej 3 blaszki). Gotowe ciasto makaronikowe przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką. Trzymając tylkę prostopadle do blachy wyciskać na blachę makaroniki o średnicy około 3 cm (mini - makaroniki około 2 cm), pozostawiając pomiędzy nimi spore odstępy. Po wyciśnięciu, odstawić makaroniki do wysuszenia - przy dotyku nie powinny s... Wieprzowina Vindaloo Mały pomysł na prezent :)
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY