KnittingFactory

Tworzę pufy,ale także inne akcesoria, dodatki do domu,dekoracje i ozdoby, Nie zawasze widzę wasze pytania o sklep i cene :( klikajcie w zdjęcie !!!
KnittingFactory
Moje tablice obserwuje 93 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Warszawa
Dziergana pufa to nie tylko wygodne siedzisko, ale dzięki wyrazistemu ściegowi i kolorowi, będzie stanowiła też prawdziwie dekoracyjny, zwracający uwagę element. Ten pufy będzie prawdziwą ozdobą każdego wnętrza. Sprawdzi się w salonie ,pokoju dziecięcym, przedpokoju lub tarasie, jako siedzisko, podnóżek, stolik lub doskonałą formą zabawy dla dzieci. Idealnie wkomponuje się w przestrzenie w stylu skandynawskim, rustykalnym i wielu innych. Dziergana pufa to nie tylko wygodne siedzisko, ale dzięki wyrazistemu ściegowi i kolorowi, będzie stanowiła też prawdziwie dekoracyjny, zwracający uwagę element. Ten pufy będzie prawdziwą ozdobą każdego wnętrza. Sprawdzi się w salonie ,pokoju dziecięcym, przedpokoju lub tarasie, jako siedzisko, podnóżek, stolik lub doskonałą formą zabawy dla dzieci. Idealnie wkomponuje się w przestrzenie w stylu skandynawskim, rustykalnym i wielu innych. Dziergana pufa to nie tylko wygodne siedzisko, ale dzięki wyrazistemu ściegowi i kolorowi, będzie stanowiła też prawdziwie dekoracyjny, zwracający uwagę element. Ten pufy będzie prawdziwą ozdobą każdego wnętrza. Sprawdzi się w salonie ,pokoju dziecięcym, przedpokoju lub tarasie, jako siedzisko, podnóżek, stolik lub doskonałą formą zabawy dla dzieci. Idealnie wkomponuje się w przestrzenie w stylu skandynawskim, rustykalnym i wielu innych. Dziergana pufa to nie tylko wygodne siedzisko, ale dzięki wyrazistemu ściegowi i kolorowi, będzie stanowiła też prawdziwie dekoracyjny, zwracający uwagę element. Ten pufy będzie prawdziwą ozdobą każdego wnętrza. Sprawdzi się w salonie ,pokoju dziecięcym, przedpokoju lub tarasie, jako siedzisko, podnóżek, stolik lub doskonałą formą zabawy dla dzieci. Idealnie wkomponuje się w przestrzenie w stylu skandynawskim, rustykalnym i wielu innych. Dziergana pufa to nie tylko wygodne siedzisko, ale dzięki wyrazistemu ściegowi i kolorowi, będzie stanowiła też prawdziwie dekoracyjny, zwracający uwagę element. Ten pufy będzie prawdziwą ozdobą każdego wnętrza. Sprawdzi się w salonie ,pokoju dziecięcym, przedpokoju lub tarasie, jako siedzisko, podnóżek, stolik lub doskonałą formą zabawy dla dzieci. Idealnie wkomponuje się w przestrzenie w stylu skandynawskim, rustykalnym i wielu innych.
madziora922
Obserwuj

Zszywek: 421 · Obserwują ją: 429

Ostatnio dodane:

... ... ... Na ślub - alko&słodycze
removed-Adrienette
lubuskie Obserwuj

Zszywek: 3844 · Obserwują ją: 787

Ostatnio dodane:

♡♡♡ spódniczka /// ***
mgrz
Obserwuj

Zszywek: 996 · Obserwują ją: 62

Ostatnio dodane:

... ... xxx ***
monotoniarelax
Bielsko-Biała Obserwuj

Zszywek: 1468 · Obserwują ją: 1788

Ostatnio dodane:

wymarzony tort ... ... ...
maz85
Obserwuj

Zszywek: 312 · Obserwują ją: 2

Ostatnio dodane:

Jedzenie do Pracy – TOP 15 Pysznych Przepisów na Pudełkowe Posiłki Perfecto :) ''' Placuszki budyniowe z jabłkami
Ladonna
Obserwuj

Zszywek: 156 · Obserwują ją: 59

Ostatnio dodane:

Poduszka do manicure Poduszka pod rękę Świetne 250g cukru pudru 6 dkg miękkiego masła 3 budynie czekoladowe - sypkie 3 łyżeczki kakao 3 łyżeczki kwaśnej śmietany (jeśli masa będzie zbyt zbita dodać więcej śmietany) 2 łyżeczki rumu *cukier puder do obtaczania kuleczek Wszystkie składniki ugniatamy razem, ma powstać masa przypominająca konsystencją plastelinę, jak pisałam ew. dodać jeszcze łyżkę śmetany. Formować małe kuleczki, obtoczyć w cukrze pudrze i schłodzić w lodówce.
ktoska_71
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują go: 4

Ostatnio dodane:

... ...
ev8712
Tomaszów Mazowiecki Obserwuj

Zszywek: 825 · Obserwują ją: 1131

Ostatnio dodane:

Pieczona szynka na obiad lub na kanapki 

1 kg szynki
1 łyżka octu
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka słodkiej papryki
szczypta rozmarynu i tymianku
1 ząbek czosnku
1 cebula
2 łyżki oliwy

Wszystkie przyprawy, starty czosnek, ocet, musztardę i olej mieszamy ze sobą. Pastą nacieramy mięso, wkładamy do miseczki i chowamy na całą noc do lodówki.

Na patelnie wlewamy odrobinę oleju, patelnie nagrzewamy dość mocno, następnie szynkę obsmażamy z każdej strony po 2 minuty.

Szynkę podlewamy szklanką wody lub wywaru, zmniejszamy palnik na minimum, nakrywamy pokrywką i dusimy przez przynajmniej 2 godziny. Po tym czasie szyneczka będzie się rozpływać w ustach.

Jak zrobić sos do mięs? niby proste, ale wielu ludzi nie umie go zrobić. Podczas smażenia, duszenia mięs na patelni znajduje się już niewielka ilość skoncentrowanego sosu. Najczęściej wlewam na 10 minut przed końcem duszenia szklankę wody lub wywaru, następnie po upływie tego czasu wyciągam mięso, do 1⁄3 szklanki zimnej wody dodaję łyżeczkę mąki pszennej, mieszam tak aby nie było grudek i łączę z sosem na patelni. Wszystko dokładnie mieszam przez minutę i gotowe. Przekąska na Sylwestra Rozgrzej piekarnik 180 stopni. Otwórz sos do pizzy. Wykrój słoikiem okrągłe kawałki ciasta do tortilli. Na każdy nałóż sosu, posyp serem i dodaj pepperoni. Piecz w piekarniku ok. 10 minut i gotowe! Obserwuj ser, gdy się zarumieni i rozpłynie będzie gotowe :) Świetnie byłoby relaksować się z rodziną przy ognisku na takich bujaczkach ;D xxx
zuzialena20042
Kościerzyna Obserwuj

Zszywek: 2265 · Obserwują ją: 305

Ostatnio dodane:

*** ... Przekąska na Sylwestra Rozgrzej piekarnik 180 stopni. Otwórz sos do pizzy. Wykrój słoikiem okrągłe kawałki ciasta do tortilli. Na każdy nałóż sosu, posyp serem i dodaj pepperoni. Piecz w piekarniku ok. 10 minut i gotowe! Obserwuj ser, gdy się zarumieni i rozpłynie będzie gotowe :) Cukinia, ser, salami
Loco93
out Obserwuj

Zszywek: 131 · Obserwują ją: 124

Ostatnio dodane:

sukienka ślubna Alejka z gipsówki ślubnie mega !
mamawifi
Obserwuj

Zszywek: 31 · Obserwują ją: 13

Ostatnio dodane:

Puszysta chmurka.
Składniki:
Biszkopt kawowy:
6 białek, 30g proszku do pieczenia, 1 1/2 szkl cukru, 1 łyżka octu, 6 żółtek, 1 1/4szkl mąki tortowej, 2kopiate łyżki kawy suchej
Budyń kawowy:
2szkl mleka- część odlać, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki mąki tortowej, 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
Masa kawowa:
1/2 kostki masła i margaryny, przygotowany budyń kawowy
Ciasto kokosowe:
6 białek, 20 dkg cukru, 30 dkg kokosu
Bita śmietana:
4*330 ml śmietany 30%, 3 łyżki cukru pudru, 5 śmietan fix

Przygotowanie:
Biszkopt kawowy
Białka ubić na sztywno, dodać proszek do pieczenia przesianej ciągle miksując. Następnie dodać cukier w kilku porcjach, ocet, roztrzepane żółtka ciągle ubijając. Następnie dodawać mąkę przesianą i kawę miksując delikatnie.
Piec w 180°C -20 minut.
Po ostudzeniu przekroić na dwie części.
Budyń kawowy:
Mąkę, kawę wymieszać z odlanym mlekiem, po czym dodać to do gotującego się mleka z cukrem.
Wystudzić, mieszając cały czas aby nie zrobił się kożuch.
Masa kawowa:
Masło i margarynę utrzeć do białości, następnie dodawać po łyżce budyniu kawowego ciągle miksując.
Ciasto kokosowe:
Białka ubić dodać cukier ubijając dalej , dodać kokos i wymieszać.
Piec jak biszkopt kawowy 15 minut do zrumienienia.
Bita śmietana:
Śmietanę ubić, dodać śmietan fix wymieszany z cukrem pudrem, zmiksować.

Warstwy:
Biszkopt kawowy, masa kawowa, ciasto kokosowe, bita śmietana, biszkopt kawowy, bita śmietana. Kruche ciasto z rabarbarem i bezą Wiedzieliście że coś takiego możecie zrobić sami w domu łał!! Ciasto „Bounty”- 
czyli wilgotny biszkopt czekoladowo-kokosowy nasączony mlekiem (do którego można dodać np. Malibu), przepyszna masa kokosowa, bardzo podobna do oryginalnej (lecz mniej słodka) i polewa z czekolady <3 Lubicie takie połączenia? To koniecznie wypróbujcie ten przepis :) Pychota! Dodam jeszcze,że ciasto jest bardzo duże i podzielne, w sam raz na przyjęcia :)

 
Składniki na dużą blachę (około  25 na 32cm):

na biszkopt:
4 jajka
szczypta soli
125g cukru
100g  mąki
40g kakao
50 g wiórków kokosowych

do nasączenia:
3/4 szkl. mleka + kilka łyżek likieru Malibu (jeśli akurat macie)

na masę kokosową:
3 szklanki mleka
1/3 szklanki cukru+ 1 opakowanie cukru wanilinowego
350g  wiórków kokosowych
1 budyń śmietankowy bez cukru (40 g)
200g masła

na polewę* :
2 tabliczki mlecznej czekolady
1 szklanka mleka
2 łyżeczki żelatyny
 

Przygotować biszkopt. Piekarnik rozgrzać do 165 stopni C. Białka dokładnie oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli, dodać cukier i dalej ubijać, następnie dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać, wsypać kokos, przesianą mąkę i kakao, wymieszać delikatnie wyłączonym mikserem lub szpatułką. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec około 20-25 minut.  Wyjąć, wystudzić. Nasączyć mlekiem z dodatkiem Malibu (lub bez)- rozprowadzić poncz łyżeczką po całym biszkopcie (może być jeszcze lekko ciepły).

Przygotować masę.  Odłożyć 3/4 szklanki mleka, resztę wlać do rondelka o grubym dnie, wsypać cukier i cukier waniliowy oraz pokrojone w kostkę masło. Podgrzewać, aż do rozpuszczenia się masła, wsypać kokos i gotować na wolnym ogniu aż masa będzie gęsta (około 15-20 minut).Odłożone wcześniej mleko wymieszać dokładnie z proszkiem budyniowym i wlać do gęstej  masy kokosowej, dokładnie wszystko wymieszać i podgrzewać, aż do wrzenia. Wylać na  biszkopt i wyrównać i schłodzić. Po wystudzeniu można wyrównać masę wałkiem.

Przygotować polewę. *Połamaną czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. W rondelku zagotować mleko, zdjąć z palnika, wsypać żelatynę i mieszać, aż do jej rozpuszczenia (nie można jej zagotować!). Wymieszać z roztopioną czekoladą, aż całość będzie gładka. Wystudzić i przelać na schłodzoną masę. Wstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Kroić nożem macznym w gorącej wodzie i za każdym razem wytartym do sucha.

 

*Rada: Nie trzeba przygotowywać  polewy, można zetrzeć na tarce czekoladę i rozsypać na ciepłej masie kokosowej