MaJe_CzKa222

Ktoś mądry powiedział kiedyś, że marzenia nie mają daty ważności. Musimy jednak spieszyć się z ich realizacją, bo my, nasze ciało, tę datę ważności mamy. 
MaJe_CzKa222
Moje tablice obserwuje 10732 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwujesz
 Deutschland
Brokułowa sałatka w sosie czosnkowym PIECZARKI FASZEROWANE SZPINAKIEM I PAPRYKĄ

SKŁADNIKI

ok. 8 sztuk dużych pieczarek10 dag mrożonego szpinaku20 dag czerwonej papryki1 cebula1 jajko10 dag żółtego serasól, pieprz olej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA


Odcinamy trzonki pieczarek. Pieczarki myjemy i ewentualnie obieramy. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na złoty kolor. Dodajemy rozmrożony szpinak, pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojone trzony pieczarek. Dosypujemy sól i pieprz do smaku. Odstawiamy do ostudzenia. 


Ser trzemy na tarce. Część sera dodajemy do farszu, dokładamy jajko i mieszamy. Wypełniamy farszem pieczarki.


Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 175°C przez 25 minut. Na około 10 minut przed końcem posypujemy pozostałym serem żółtym. Składniki na dużą blaszkę:

ok 16 kromek chleba tostowego500 g mięsa mielonego2 puszki pomidorów krojonychpapryka czerwona2 marchewkikawałek selerakorzeń pietruszki2 cebule200 g sera cheddar2 pomidory (użyłam żółte)zioła prowansalskie1/2 łyżeczki cukrukilka łyżek mleka2 ząbki czosnkusól, pieprzkilka łyżek oleju

Marchewki, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę posiekać. W rondlu rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i podsmażyć. Dodać starte warzywa, trochę posolić, podlać połową szklanki wody  i dusić chwilę. Następnie dodać mięso, podsmażyć razem i wlać pomidory. Dusić wszystko razem około 15 minut; przyprawić ziołami, solą, pieprzem i czosnkiem. 

Blaszkę do pieczenia (może być taka jak do ciasta) wyścielić papierem. Z chleba odkroić skórki (można zostawić ale będą trochę twarde) i skropić kromki mlekiem. Ułożyć jedną warstwę w blaszce. Przykryć połową sosu. Ułożyć drugą warstwę chleba a na niej sos. Paprykę i pomidory pokroić w plasterki, ułożyć na wierzchu. Całość posypać serem i ziołami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około pół godziny.  ogórek + szynka= przystawka gotowa Klopsiki hiszpańskie na potrawce z cukinią / Spanish meatballs with zucchini stew
justynabobola
Obserwuj

Zszywek: 3 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

ściana Biało - czarny tort weselny Śliczna kokarda
iwonaradzikowska
Adamowizna Obserwuj

Zszywek: 38 · Obserwują ją: 1

Ostatnio dodane:

, ptasie mleczko. Składniki: 8 jajek półtorej szklanki cukru 50 g żelatyny 1 galaretka czerwona 2 łyżeczki kakao 1 cukier waniliowy Żelatynę rozpuszczamy w półtorej szklanki wrzącej wody, i dzielimy na trzy porcje ( przelewamy w trzy szklanki ) Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu.  Tortownicę lub tak jak u mnie naczynie żaroodporne, smarujemy masłem. Nasze jajka porządnie myjemy, ja dodatkowo przelewam je wrzątkiem i robimy deser. Pierwsza warstwa: ubijamy 4 białka i pół szklanki cukru na sztywno, dodajemy porcję żelatyny może być letnia, ubijamy chwilkę i wylewamy na dno naszego naczynia, wstawiamy do zamrażalki by nam szybko zastygło. Druga warstwa: ubijamy 4 białka i pół szklanki cukru na sztywno, dodajemy kakao a następnie porcję żelatyny, wykładamy na pierwszą warstwę i też do zamrażalki. Trzecia warstwa: 8 żółtka i pół szklanki cukru oraz cukier waniliowy ubijamy aż rozpuści się cukier, dodajemy ostatnią porcję żelatyny, wykładamy na drugą warstwę, wkładamy ponownie do zamrażalki by się dobrze skrzepło. Na wierzch wylewamy chłodną galaretkę a następnie możemy już chłodzić w lodówce. Deser z chia, owocami i galaretką Pierś panierowana w jogurcie:) Składniki na marynatę: jogurt, posiekany szczypiorek, sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka mielona Imprezowe tosty - klik
Halseyy
Warsaw Obserwuj

Zszywek: 54 · Obserwują ją: 77

Ostatnio dodane:

Blue Ridge Parkway Pezet x Fokus x Paluch - Wiesz Czego Chcę (Voodoo Blend) Kylie Makeup Nails inspiration <3
Hellscythe
Obserwuj

Zszywek: 328 · Obserwują ją: 162

Ostatnio dodane:

Hada Labo Tokyo, Lotion No.1, Super Hydrator (Intensywny nawilżacz skóry)
+bardzo dobrze nawilża
+wydajny
+nie zapycha skóry
+szybko się wchłania
+nie podrażnia
-cena Testujemy Cztery Pory Roku, Mleczny olejek do rąk
+lekki
+nawilża skórę
+szybko się wchłania
+skóra po nim jest miękka Ziaja, maska kojąca z glinką różową
+dostępność
+koi cerę
+nawilża
+redukuje zaczerwienienia
+tania
+nie zapycha
joann71
Obserwuj

Zszywek: 23 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

przydatne Prosta, bajecznie kolorowa sałatka z tuńczykiem. Dodam jeszcze, że bardzo smaczna:)) Składniki: 2 puszki tuńczyka 1 puszka czerwonej fasolki 1/2 puszki kukurydzy (lub mała puszka) 1 mała czerwona papryka 10dag żółtego sera 3 korniszony szczypiorek majonez sól, pieprz Tuńczyka, fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Paprykę, korniszony i ser pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Sałatka z kalafiora z jajkami, pomidorem i kukurydzą -1/2 główki kalafiora -1 duży pomidor -1/2 puszki kukurydzy -2 jajka -kilka łyżeczek szczypiorku -sól i pieprz -majonez lub jogurt naturalny Umyty kalafior dzielimy na mniejsze różyczki. Wrzucamy go do wrzątku i dodajemy szczyptę soli . Gotujemy na lekko twardo,lepiej żeby nie był zbyt rozgotowany ponieważ wtedy. W mniejszym garnuszku gotujemy na twardo jajka. Pomidora myjemy i kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy 1/2 puszki.gotowanego kalafiora studzimy. Jajka kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Całość doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z majonezem lub sosem jogurtowo-czosnkowym. Siekane kotlety drobiowe z mozzarellą Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 125 g mozzarelli (u mne Zottarella Light) 1 duże jajko 200 g jogurtu naturalnego świeży koperek 3 czubate łyżki mąki gryczanej sól, pieprz oliwa do smarowania patelni Sposób przygotowania: 1.Pierś kurczaka umyć i pokroić w małą kosteczkę. 2.Mozzarellę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 3.Koperek posiekać. 4.W misce połączyć wszystkie składniki, przyprawić i bardzo dobrze wymieszać. 5.Nakładać masę łyżką na rozgrzaną patelnię z oliwą. Smażyć na średnim ogniu z obu stron do zarumienienia. 6.Nadmiar tłuszczu można odsączyć na papierowym ręczniku kuchennym.
Mikser
Radomsko Obserwuj

Zszywek: 40 · Obserwują ją: 32

Ostatnio dodane:

buty *-* *-* yhym :D hahaha
Aggahey
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Zamiast koperty z pieniędzmi dla młodej pary, polecam znacznie lepszy i bardziej oryginalny pomysł: Niezbędnik małżeński.
elbieta30
Zdunska Wola Obserwuj

Zszywek: 33 · Obserwują ją: 25

Ostatnio dodane:

Pieczone filety kurczaka z warzywami – zdrowy obiad w 15 minut – Składniki:

2 średnie piersi z kurczaka – ok. 500g (+pieprz, sól i papryka słodka do przyprawienia mięsa)
2 duże papryki czerwone
1 duża papryka żółta
1 czerwona cebula
1 średnia cukinia (u mnie ok. 320g)
1 brokuł
10 pomidorków cherry żółtych
10 pomidorków cherry czerwonych
oliwa z oliwek
do smaku: bazylia, oregano, tymianek, sól, pieprz


Pieczone filety kurczaka z warzywami
pieczone piersi kurczaka


Pieczone filety kurczaka z warzywami – zdrowy obiad w 15 minut – Wykonanie:

Rozgrzej piekarnik do 260st.C.
Filety z piersi kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę (nie za dużą, by mięso zdążyło się upiec zanim warzywka za bardzo się podpieką). Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką.
Czerwoną cebulę oraz cukinię pokroić w kostkę.
Wszystkie papryki pozbawić gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę.
Pomidorki cherry przekroić na połówki.
Brokuła podzielić na różyczki.
Wszystkie składniki wrzucić do dużej miski, skropić kilkoma łyżkami oliwy z oliwek, doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią, oregano oraz tymiankiem.
Wysypać całość do dużej brytfanny lub naczynia żaroodpornego.
Piec całość przez 12-15 minut w temp. 260st. C (aż kurczak będzie upieczony i soczysty – ewentualnie jeśli warzywa zbyt szybko się podpiekają, a kurczak jeszcze nie jest upieczony, to można całość przykryć folią i piec jeszcze chwilkę). Smacznego!
Polecam również: Kotlety z kaszy jaglanej i brokułu   



KURCZAK W SOSIE PAPRYKOWYM.

Składniki: 5 porcji


4 pojedyńcze filety z piersi kurczaka
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
pół papryczki chilli
1 cebula
1 puszka pokrojonych pomidorów
200 ml śmietany 18%
180 ml wody
4 łyżki masła
2 ząbki czosnku
pół łyżeczki słodkiej papryki 
pół łyżeczki pieprzu cayenne
2 łyżki mąki pszennej
sól, pieprz

Mięso dokładnie umyj i osusz. Odkrój wszelkie nieciekawe elementy. Każdy kawałek mięsa przekrój ukośnie na trzy części. Mięso obsyp delikatnie solą i pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim cebulę. Kiedy ta się zeszkli dodaj kawałki mięsa. Podsmażaj, aż uzyskają ładny brązowy kolor. Kiedy piersi będą już gotowe do zawartości patelni dodaj pokrojone w kostkę papryki oraz drobno posiekaną chilli bez nasion. Dodaj także pomidory, drobno posiekane ząbki czosnku oraz paprykę słodką i pieprz cayenne. Całość zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Następnie pozwól, aby kurczak dusił się w sosie około 30 minut.

Po tym czasie wyjmij kawałki kurczaka na talerz. Sos zostaw w patelni. Śmietanę zmieszaj dokładnie z mąką i kilkoma łyżkami sosu. Całość rozprowadź w sosie. Zawartość patelni gotuj na małym ogniu, aż wyraźnie zgęstnieje. Następnie ponownie wrzuć kawałki kurczaka. Podgrzewaj jeszcze 5 minut na najmniejszym ogniu po czym podawaj. W roli żółtek sprawdzi się najlepiej oczywiście brzoskwinia.

Składniki (na cztery miseczki):

200 g dowolnej czekolady
Połowę czekolady stopić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce, wymieszać i za pomocą pędzelka (używam silikonowego) nałożyć dokładnie czekoladę wewnątrz foremek, tak by znalazła się w każdym wgłębieniu. Odstawić na 15 min, do lodówki. Stopić drugą tabliczkę czekolady i nałożyć drugą jej warstwę. Ponownie odłożyć do schłodzenia.

Nadzienie:

200 g śmietany kremówki
100 g serka kremowego (kanapkowo-sernikowego) lub mascarpone
ok. 2 łyżek cukru pudru
4 połówki brzoskwiń z puszki
Brzoskwie przeciąć wzdłuż (żeby ,,żółtka" nie były za wysokie) za pomocą małego kieliszka wyciąć kółeczka.

Śmietanę ubić, dodać cukier puder, serek i ponownie, krótko zmiksować.

Czekoladowe skorupki ostrożnie wydobyć z foremek, napełnić je masą śmietanowo-serową. W dolnej, szerszej części położyć brzoskwinie i delikatnie wcisnąć ją w krem. Gotowe :)

Uwagi:

Przyszło mi do głowy, że zamiast wydobywać czekoladowe skorupki ze środka foremek, łatwiej byłoby to zrobić smarując czekoladą wypukłą część foremki, wtedy wystarczyłoby je ściągnąć...

Uprzedzając pytania- foremkę można kupić w Lidlu, pojawia się co roku w okresie wielkanocnym. Polecam je, z taką jakością silikonu jeszcze się nie spotkałam. Sałatka z kurczakiem i słodkim jogurtowym sosem

kapusta pekińska (około 1 i 1/2 kubka posiekanej kapusty)
1/2 średniego, zielonego ogórka
2 małe pomidory
2 łyżki posiekanej drobno cebuli
kilka zielonych oliwek
1/2 jabłka
2 rzodkiewki
100 ml kremowego jogurtu naturalnego
2 łyżeczki soku z cytryny
szczypiorek
1 łyżeczka miodu 
---------- 
130 g piersi z kurczaka
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka ostrej musztardy
1/2 łyżeczki ostrej papryki

Dzień przed przygotowaniem sałatki kroimy piersi z kurczaka w sporą kostkę i w miseczce zalewamy marynatą z miodu, musztardy i ostrej papryki, przechowujemy przez noc w lodówce.

Kapustę siekamy i opłukujemy na sitku, dodajemy na nie również umyte i pokrojone pomidory,
aby trochę obciekły.

Ogórka i rzodkiewkę kroimy wzdłuż a następnie na cienkie plasterki (połówki).
Oliwki przekrawamy w pół, a cebulę bardzo drobno siekamy.
Wszystkie warzywa wkładamy do sporej miski i dodajemy również pokrojone w sporą kostkę jabłko.

W kubeczku łączymy jogurt z łyżeczką miodu, sokiem z cytryny oraz sporą ilością posiekanego szczypiorku, mieszamy dokładnie i zalewamy sałatkę.

Na patelni podsmażamy kawałki kurczaka i dodajemy do reszty składników -
całość dokładnie łączymy z sosem.
PIATEKA3
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Kruche ciasto z malinami i pianką budyniową Sprawia, że zapominam jak się nazywam. Wystarczyła jedna noc i zapomniałam o wszystkim poza seksownym wojownikiem na ringu, który rozpala mój umysł i ciało ogniem pożądania…
Remington Tate jest najsilniejszym, najbardziej skomplikowanym mężczyzną jakiego poznałam w swoim życiu.
 Jest gwiazdą niebezpiecznego podziemnego kręgu bokserskiego i ciągnie mnie do niego jak nigdy do niczego w życiu. Wystarczy jedno jego spojrzenie, a zapominam kim jestem i czego chcę. Kiedy jest blisko, muszę przypominać sobie, że jestem silna- ale on jest silniejszy. A teraz moim zadaniem jest utrzymywać jego ciało w kondycji idealnie naoliwionej maszyny. Jego napięte mięśnie muszą być aktywne i gotowe do złamania kości jego kolejnym przeciwnikom…
Ale teraz najbardziej zagraża mi.
 Pragnę go. Pragnę go nie czując strachu. Nie mając wątpliwości.
 Gdybym tylko miała pewność czego on ode mnie chce?
quarda
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Tak...
pani7
Obserwuj

Zszywek: 12 · Obserwują ją: 10

Ostatnio dodane:

Lody jagodowe w wersji fit

Składniki (na 2 porcje):

    2 dojrzałe banany
    3 - 4 łyżki jagód

 

Wykonanie:

Banany obrać ze skórki, pokroić na kawałki i wrzucić do woreczka do zamrażania.  Schować do zamrażarki na kilka godzin.  Jagody też można zamrozić, ale nie ma takiej potrzeby.  Zamrożone banany wyjąć i odstawić na chwilę, aby dały się zmiksować bez problemu. Owoce przełożyć do kielicha blendera i dokładnie zmiksować.  Podawać od razu. Dietetyczne lody czekoladowe

Składniki:

    1 banan (mocno dojrzały)
    1 awokado
    3 - 4 łyżki kakao


 

Wykonanie:

Wszystkie składniki dokładnie zmiksować blenderem.  Przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażalnika.  Mieszać  co kilkanaście minut przez około godzinę.  Po tym czasie lody powinny być już gotowe.  Zostawione na kilka godzin zamarzają całkowicie i potrzeba około 40 minut, żeby można było nabierać je łyżeczką. Chipsy ziemniaczane
Składniki:

ziemniaki (ok. 5 sztuk)
przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, papryka ostra
oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:

Ziemniaki obierz ze skórki, umyj i osusz
Pokrój na cienkie, najlepiej 1-milimetrowe plasterki 
Włóż plasterki do woreczka wypełnionego oliwą i przyprawami, porządnie wymieszaj (możesz także posmarować przy pomocy pędzelka każdy plasterek i posypać przyprawami)
Wyłóż blachę papierem i poukładaj plasterki tak, aby się nie stykały
Piecz w temperaturze 220 stopni Celsjusza ( z termoobiegiem) przez ok. 10 minut 
Kiedy upieczesz cała partię, wyłącz piekarnik i susz w nim upieczone plasterki, aż całkowicie wyschną i będą chrupiące
Chipsy z buraka
Składniki:

2-3 buraki
oliwa z oliwek
przyprawy (np. tymianek, rozmaryn, sól)
Sposób przygotowania:

Buraki umyć, obrać i pokroić na bardzo cienkie plasterki
Piekarnik nagrzać do 180°C (z termoobiegiem)
Blachę wyłożyć papierem
Plasterki ułożyć na blaszce i skropić oliwą z oliwek i oprószyć przyprawami 
Piec przez ok. 20 minut, a następnie przełożyć na drugą stronę i piec kolejne 15 minut
Jeśli nie są dostatecznie suche i chrupkie, zostawić w wyłączonym piekarniku do całkowitego wyschnięcia Obiecany przepis na chleb bananowy. Przepisów na ten przysmak tysiące - tym razem przepis na dokładnie mówiąc WLOSKI CHLEB BANANOWY wg. Nigelli Lawson

3 dojrzałe banany
150 mililitrów oleju)
2 jaja ( użyłam od kur z wolnego wybiegu
150 g cukru - ja użyłam syropu z agawy
175 g mąki pszennej - użyłam Razowej typ 2000
4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej (w orginalnym przepisie 1/2 łyżeczki)
szczypta soli

Przygotowanie:

1. Banany myjemy, obieramy ze skórki, kroimy i rozgniatamy widelcem lub blenderem.

2. Keksówkę o wymiarach 26 cm smarujemy olejem i odstawiamy.

3. Włączamy piekarnik i ustawiamy temperaturę 175° grzanie góra - dół.

4. Banany miksujemy z ekstraktem waniliowym, olejem i solą.

5. Następnie dodajemy cukier (syrop z agawy) i jaja i miksujemy do połaczenia składników.

6. Na koniec wsypujemy kawę, mąkę i sodę oczyszczoną i miksujemy, aż składniki utworzą jednolitą masę.

7. Ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy w temperaturze 175°C przez około 50-60 minut do tzw. suchego patyczka.

Z podanych proporcji mozna tez upiec muffiny - 12 sztuk, ale trzeba je piec w temperaturze 200°C przez około 20 minut.


biurotrenerka@o2.pl
Zurinka
Trzeszczny Obserwuj

Zszywek: 244 · Obserwują ją: 142

Ostatnio dodane:

... ... kicik Śliczne pazurki
biscuit
Nibylandia Obserwuj

Zszywek: 1021 · Obserwują ją: 1359

Ostatnio dodane:

... Sylwestrowy ... koronkowa sukienka
Lusiaczek7
Białogard Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 77

Ostatnio dodane:

Hej dziewczyny! Jak nazywa się ta kobieta ze zdjęcia? ciągle ja widze i w ogole nie moge znaleźć jej imienia albo nazwiska *.* Najlepsze ćwiczenia na brzuch - dzielę się z wami bo są najlepsze jakie znalazłam! :) 2 miesiące i macie 6 paczuszek :) troszkę na jesień ;)
Landrynka_P
Obserwuj

Zszywek: 3 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

love it! Składniki - 2 brokuły - 1 ser feta w kostce (200 g) - 0,5 kg wędzonego boczku (użyłam kiełbasy i również świetnie się nadaje) - 4 - 5 ugotowanych na twardo jajek - puszka konserwowej kukurydzy - 2 - 3 łyżki majonezu (lub jogurtu greckiego) - sól i pieprz do smaku Przygotowanie Brokuły ugotować na pół-twardo w osolonej wodzie. Boczek pokroić w cienkie słupki (lub kiełbasę w drobną kostkę) i mocno wysmażyć na patelni, niemal na chrupko. Ser pokroić w kostkę, jajka ugotować i również pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem (nie za wiele, bo sałatka może wyjść bardzo "papkowata"). Można doprawić solą i pieprzem, ale ja sól pomijam, bo sałatka jest już i tak słona od fety i kiełbasy, więc trzeba z tym uważać ;) Sałatka z brokułami, pomidorami i jajkami z sosem czosnkowym
robaczek19
Bydgoszcz Obserwuj

Zszywek: 2406 · Obserwują go: 1503

Ostatnio dodane:

.... xoxo ... ...
szyszkaaaa
Obserwuj

Zszywek: 63 · Obserwują ją: 13

Ostatnio dodane:

DIY prezent weselny ..... laurka na Dzień Taty, znale... Ogórki curry na słodko-kwaśno
Soseena
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Sałatka z łososiem , awokado i borówkami . Składniki

pokaźna garść porwanej mieszanki sałat (ja użyłam sałatę rzymską oraz masłową dekoracyjną)100 g łososia wędzonego50 g pokruszonego sera feta15 borówek amerykańskich½ czerwonej cebuli, pokrojonej w pióra bądź kostkę½ dużego awokado5 orzechów włoskich, posiekanych drobno

dressing //ok 150 ml//

8 łyżek oliwy1 łyżka miodu1 łyżka musztardysól/pieprz ziołowy2 ząbki czosnku, wyciśnięte2 łyżeczki octu winnego1 łyżeczka czarnuszki

Przygotowanie

Sałatę myjemy, kroimy/rwiemy na paski, układamy w misce. Na sałatę wykładamy kolejno pokrojone w kostkę awokado, cebulę, orzechy, pokrojonego łososia, borówki, fetę.Przygotowujemy dressing i polewamy nim sałatkę.Podajemy do razu. Malinowa pychota z budyniową pianką
Mariquita24
Obserwuj

Zszywek: 196 · Obserwują ją: 12

Ostatnio dodane:

... beachbodyondemand. com z pazurem :) 1o2.
fatasmagoria
Obserwuj

Zszywek: 11 · Obserwują ją: 15

Ostatnio dodane:

*.*
rockgirl18
Kraków Obserwuj

Zszywek: 2759 · Obserwują ją: 676

Ostatnio dodane:

/// ... ... piękne
La_Roxala
Grójec Obserwuj

Zszywek: 35 · Obserwują ją: 59

Ostatnio dodane:

*** *** *** ***
Zababella
Obserwuj

Zszywek: 44 · Obserwują ją: 24

Ostatnio dodane:

małosolne jakich nie jedliś... Ciasto z truskawkami i budyniem (kruche)
*przepis po kliknięciu w zdjęcie Pączki w 5 minut (serowe, z twarogu)
 szybkie mini pyszności, które zajmują niewielką chwilę, a w dodatku są banalnie proste w wykonaniu,Wedle uznania możecie je nadziać kremem budyniowym, dżemem, czy też kremem czekoladowym… lub po prostu oprószyć je cukrem pudrem  


    300g twarogu z wiaderka (lub twaróg minimum 3-krotnie mielony)
    2 duże jajka
    3 czubate łyżki cukru pudru (ok. 60g) do ciasta + odrobina do oprószenia pączków
    2 szklanki* mąki pszennej (ok. 320g)
    szczypta soli
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka aromatu cytrynowego
    1 kieliszek wódki (25ml; by pączki wchłaniały mniej tłuszczu)
    olej do smażenia
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
W niskim i szerokim garnku rozgrzać olej.
W międzyczasie, gdy olej się nagrzewa należy przygotować ciasto na pączki.
Jajka wraz z cukrem i twarogiem zmiksować na jednolitą masę, następnie dodawać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, cały czas miksując. Pod koniec dodać wódkę i aromat cytrynowy. Zmiksować.
Ciasto na pączki wychodzi dość kleiste, więc by łatwiej się formowało pączusie, to należy wysmarować ręce olejem, a następnie z ciasta formować mini kuleczki (takie na ok. 3-4cm) i wrzucać na rozgrzany olej.
Pączki serowe z reguły podczas smażenia same się obracają i rumienią równomiernie z każdej strony. Jeśli by jednak tego nie zrobiły, to delikatnie trzeba obrócić je na drugą stronę, gdy ta pierwsza zrobi się już dość rumiana.
Usmażone pączki wykładać na talerz wyściełany ręcznikiem papierowym, by odsączyły się z nadmiaru tłuszczu.
Na koniec oprószyć cukrem pudrem lub nadziać dowolnym nadzieniem. Piękna pogoda za oknem, większość z Was pewnie grilluje, a my proponujemy sosy do potraw z grilla
Lady37a
Obserwuj

Zszywek: 167 · Obserwują ją: 26

Ostatnio dodane:

Myślę, że... fajnie by to wyglądało z własnym zdjęciem buźki. ... ... Tarta z cukinią
aniulka30
Obserwuj

Zszywek: 22 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

... organizacja surfinie taki taras i , ?ycie staj? si? pi?kniejsze! &lt;3
MALUTKAOK
Gdynia Obserwuj

Zszywek: 209 · Obserwują ją: 569

Ostatnio dodane:

°°° ... Oj chciałbym taką :) <3 piękny hol!
niki20020
Obserwuj

Zszywek: 21 · Obserwują ją: 18

Ostatnio dodane:

... ccc fit snickers
przepis-klikni... Składniki: (na formę 24x32 ...
lauram16
Obserwuj

Zszywek: 201 · Obserwują ją: 15

Ostatnio dodane:

... Kompozycja z kłosów Kostka królowej 
Prosto i p... Arrr <3
Palulina
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Posiada ktos może pdf;) z góry dziękuje :) Posiada ktoś moze pdf??:)
Weriss
Gliwice Obserwuj

Zszywek: 3705 · Obserwują ją: 1473

Ostatnio dodane:

Cała prawda xD Oda do starości... Cudownie *.* SURÓWKA Z POMIDORA, CEBULI I OGÓRKA KONSERWOWEGO
domi0186
Obserwuj

Zszywek: 202 · Obserwują ją: 30

Ostatnio dodane:

... ... ;33 ....
asce
Mielec Obserwuj

Zszywek: 10 · Obserwują ją: 5

Ostatnio dodane:

--- Dietetyczny koktajl big trio

Przepis po kliknięciu w zdjęcie :) Kartka okolicznościowa. zuzdesign/facebook zrobie jak bede miec czas :3
KaViolinka
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 2283 · Obserwują ją: 2777

Ostatnio dodane:

Cudownie *.* *** pokój dziecięcy cz.3 . . .
ewcia2412
Obserwuj

Zszywek: 8 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Fit placuszki z cukinii i marchwi Kurczak z makaronem w sosie koperkowo-czosnkowym Zapiekane naleśniki z szynką i pieczarkami

Składniki na 8 sztuk:

CIASTO NALEŚNIKOWE:
2 pełne szklanki* mąki
2 szklanki* mleka
2 jajka
szczypta soli
FARSZ:
8 dużych plastrów szynki
1/2 kg pieczarek
2 łyżki masła
ok. 100 ml śmietanki 18%
100g startego sera żółtego
sól, pieprz, ostra mielona papryka

* szklanka o pojemności 250 ml







NALEŚNIKI:
Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego zmiksować. Odstawić na 10-15 minut, by mąka napęczniała. Usmażyć cienkie naleśniki (smażyć z obu stron na złoto).
FARSZ:
Pieczarki pokroić w kostkę. Masło rozpuścić na patelni. Wrzucić pieczarki, posolić, smażyć aż do odparowania wody z grzybów. Przyprawić pieprzem. Pod koniec smażenia dodać 2 łyżki śmietanki i 2 łyżki startego sera. Dokładnie wszystko wymieszać. Farsz zdjąć z ognia, odstawić do lekkiego wystudzenia.
Na każdy naleśnik położyć plaster szynki, na to rozsmarować trochę farszu pieczarkowego. Zwinąć w rulon.
Naczynie do zapiekania wysmarować śmietanką (ja robiłam to pędzelkiem kuchennym. Jeśli nie masz pędzelka, po prostu wylej trochę śmietanki na dno). Naleśniki ułożyć dość ciasno obok siebie (jeśli masz małe naczynie do zapiekania, ułóż jedne na drugich, smarując pomiędzy śmietanką i posypując serem). Wierzch naleśników posmarować śmietanką i posypać resztą żółtego sera. Oprószyć solą, pieprzem i ostrą mieloną papryką. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 10 minut w 180 stopniach.   



Lekka zapiekanka brokułowa z camembertem
100 g brokułów
50 g cukinii
30 g żytniego makaronu razowego
1 łyżka posiekanej czerwonej cebuli
1/4 czerwonej papryki
1 jajko
1 łyżka chudego serka kanapkowego lub homogenizowanego
1 łyżka utartego sera typu camembert (użyłam sera o niskiej zawartości tłuszczu)
świeżo zmielony pieprz
szczypta soli + sól do gotowania
1 łyżeczka suszonej bazylii

Brokuły wrzucamy na wrzącą, lekko osoloną wodę i gotujemy przez 4 minuty.
Makaron gotujemy aldente. 

Cukinie kroimy w plastry, a następnie w ćwiartki, cebule siekamy w kostkę.

Warzywa oraz makaron łączymy razem i wkładamy do naczynia żaroodpornego,
następnie w kubeczku roztrzepujemy jajko z serkiem, przyprawami oraz utartym
camembertem, dodajemy również utarta na dużych oczkach tarki czerwoną paprykę
i całość wylewamy na wcześniej włożoną do naczynia zawartość.

Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut.
4ever94
Iława Obserwuj

Zszywek: 889 · Obserwują ją: 249

Ostatnio dodane:

Soczysty kurczak w czosnku Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-pomidorowym z papryką i bazylią Ekspresowa pizza z patelni Kurczak w sosie z pomidorów suszonych
julas
Obserwuj

Zszywek: 34 · Obserwują ją: 1

Ostatnio dodane:

bułeczka z ciasta naleśniko... nowość :) szybka przekąska :) potrawka meksykańska
eva_14
Obserwuj

Zszywek: 176 · Obserwują ją: 55

Ostatnio dodane:

jestem na tak !!! Flowers. ... Pięknie *.*
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY