Madziaa93

Madziaa93
Moje tablice obserwuje 114 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Składniki na 8 – 10 gofrów:

    2 jajka
    1 ½  szklanki mleka roślinnego (można zastąpić krowim)
    1 szklanka płatków owsianych
    1 szklanka mąki żytniej typ 2000
    ½ szklanki otrębów gryczanych
    3 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    szczypta kurkumy
    1 łyżka brązowego cukru
    szczypta soli


Oddzielić żółtka od białek. Wszystkie składniki prócz białek dokładnie zmiksować i odstawić na ok. godzinę, aby ciasto napęczniało. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywna pianę, delikatnie wmieszać do ciasta.
Gofrownicę bardzo dobrze nagrzać. Pędzelkiem posmarować wnętrze odrobiną oleju. Wylewać porcję ciasta i piec przez  5 – 7 minut w zależności od mocy gofrownicy, na złoty kolor. .Ciasto z płatkami owsianymi i jogurtem naturalnym. 

.Składniki.
2 szklanki płatków owsianych 
1/2 szklanki cukru trzcinowego 
3 łyżki kakao 
1/2 szklanki oleju 
3 żółtka 
szczypta soli 

.Nadzienie.
3 białka 
1/2 szklanki cukru 
400 ml jogurtu naturalnego 
2 łyżki mąki ziemniaczanej 
150 g wiórków kokosowych 
1 łyżeczka proszku do pieczenia 

.Foremka. 26x21 cm, wyłożona pergaminem

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. .Nadzienie.: Ubijamy białka, cały czas ubijając wsypujemy cukier i ubijamy do momentu jego rozpuszczenia. Do białek dodajemy mąkę i miksujemy około 2 minuty. Cienkim strumykiem wlewamy jogurt a gdy masa ładnie się połączy wyłączamy mikser i delikatnie mieszając dodajemy wiórki i proszek. Na spód blaszki wsypujemy około 70% płatków owsianych i mocno dociskamy. Przekładamy nadzienie i posypujemy pozostałymi płatkami. Pieczemy 30 minut w 180*C. <3 ... Salsa chicken casserole 
     1 szklanka surowego ryżu 
     1 szklanka  kukurydzy 
     1 puszka czarnej fasoli
     1 słoik salsy 
     1-1,5 szklanki bulionu z kurczaka
     ½ łyżeczki chili w proszku
     ½ łyżeczki oregano
     1 podwójna pierś z kurczaka
     1 szklanka tartego sera 
     2 dymki


     Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Odsącz i krótko przepłucz czarną fasolę. Wymieszaj suchy ryż, fasolę, kukurydzę, salsę, bulion z kurczaka, chili w proszku i oregano.  Przełóż do naczynia do zapiekania.
Pokrój piersi kurczaka na trzy części każda. Włóż kawałki kurczaka, przykryj naczynie, piec przez godzinę.
    Gdy ryż będzie miękki, posyp serem i zapiec, aż ser się roztopi. Posyp pokrojoną dymką.