MartaDJ

MartaDJ
Moje tablice obserwuje 73 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki Kurczak pieczony w mleku Tiramisu z malinami Sałatka z sosem czosnkowym Ciasto z kremem chałwowym (bez pieczenia)
MoniJank2739
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

...
Doris89
Polska Obserwuj

Zszywek: 5387 · Obserwują ją: 389

Ostatnio dodane:

.... KANAPKA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM, JAJKIEM SADZONYM I MAKIEM
Przygotowanie:
Ciepłą bułeczkę smaruję masłem lub majonezem. Spód posypuję makiem. Układam plastry łososia, jajko sadzone prosto z patelni oraz rzeżuchę. Posypuję świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz solą, przykrywam drugą częścią bułki. JAJKA W POMIDORACH Z CUKINIĄ I PAPRYKĄ
Przygotowanie:
Przygotować warzywa: cebulę posiekać, czosnek i chili drobno posiekać, cukinię i paprykę umyć i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać i pokroić w kostkę.
Na patelni (o śr. ok. 25 cm) rozgrzać 1 łyżeczkę oliwę i zeszklić cebulę, dodać czosnek i chili i chwilę podsmażyć. Włożyć cukinię i paprykę, dodać drugą łyżeczkę oliwy i smażyć mieszając przez ok. 2 - 3 minuty. W międzyczasie posolić aby warzywa zmiękły oraz dodać przyprawy aby uwolnić ich aromat podczas podsmażania.
Dodać pomidory, posolić i doprawić pieprzem. Wymieszać i smażyć ok. 4 - 5 minut mieszając od czasu do czasu.
Do potrawy wbić jajka (uważając aby nie naruszyć żółtka), przykryć i gotować pod przykryciem ok. 3 minuty aż białko się zetnie a żółtko pozostanie ciągle płynne. Podawać posypując listkami kolendry / rukwii wodnej / bazylii. PASTA JAJECZNA Z FETĄ
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo: włożyć do garnka, zalać ciepłą wodą i zagotować. Gotować przez 6 minut licząc od momentu zagotowania wody. Odcedzić, obrać i pokroić w kosteczkę. Włożyć do miseczki, dodać pokrojoną w kosteczkę fetę i wymieszać, dodać majonez, rzeżuchę lub szczypiorek (trochę zachować do dekoracji), doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać, włożyć do miseczki i udekorować.
modliszka45
Poznań Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 1

Ostatnio dodane:

Nocne przemyślenia.. Nigdy nie wiemy co nas czeka jutro, za tydzień, za rok, za dwa lata.
Iamcrazyaboutyou
xxxxxxxxxxxxxx Obserwuj

Zszywek: 24 · Obserwują ją: 13

Ostatnio dodane:

naturalne i skuteczne produkty w niskiej cenie :) :) Jak dla mnie najlepszy i tani :)
FARMASI FARMASI Farmasi
moje ulubione *.*
borcia1
Obserwuj

Zszywek: 137 · Obserwują ją: 6

Ostatnio dodane:

placuszki brokułowe... potrzebujesz: brokuły, bułke tartą, jajka ser żółty i przyprawy xxx Kojarzycie rollsy z Pizza Hut? Samemu można zrobić lepsze! Składniki (z jednej tortilli wychodzi około 5-6 roladek): - 5 tortilli - 5 plastrów dużej szynki (np. gotowanej) - 1/2 szklanki tartego sera ementaler - 1/2 szklanki żółtej mozzarelli (można ją kupić pakowaną, już w wiórkach) - 1/2 szklanki jogurtu naturalnego - 1 łyżka musztardy francuskiej - 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej (jeśli lubimy pikantne, można dać więcej) - sól Blachę wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Jogurt mieszamy z musztardami, przyprawiamy solą do smaku. Oba sery mieszamy razem. Każdy płat tortilli smarujemy cienką warstwą sosu. Na wierzchu układamy plaster szynki i całość posypujemy serami. Tortillę rolujemy (warto przed zawinięciem schować brzegi tortilli do środka – jak w krokietach) i układamy na blasze (łączeniem do dołu, by tortilla nie rozwijała się w trakcie pieczenia). Wkładamy do piekarnika na około 5-10 minut. Wyjmujemy, gdy tortilla zacznie się rumienić, a ser w środku będzie się topić. Roladki kroimy na kawałki, w każdy kawałek wbijamy wykałaczkę. Podajemy z pozostałym sosem jogurtowo-musztardowym, jako dip. christmas
ewelinatenus
Obserwuj

Zszywek: 20 · Obserwują ją: 24

Ostatnio dodane:

MODA DAMSKA /// KARL LAGERFELD przeceniony o 80% przez ostatnie 22 godziny! Joulutorttu – fińskie ciasteczka
Angelfryz
Obserwuj

Zszywek: 3 · Obserwują ją: 6

Ostatnio dodane:

#tatuaż#tatuażdlakobiety Sernik krówkowy Ciasto Śnieżny puch Składniki: (na blaszkę 24x24 cm) Spód: ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego (może być z wiaderka) 3 łyżki cukru pudru 2 Śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szkl mleka 2 galaretki (u mnie agrestowe, mogą być również cytrynowe) 500 ml wrzącej wody Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Przygotowanie: Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto będzie jeszcze wyższe!) wyłożyć folią aluminiową. Na dnie poukładać herbatniki. Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie, odstawić do wystudzenia. Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut, do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Następnie dodać do niej cukier puder oraz zmielony ser, krótko zmiksować. Wystudzoną galaretkę strumyczkiem wlewać do masy, ciągle miksując, aż składniki się połączą. Masę śmietanowo-serową wylać na herbatniki. Schłodzić w lodówce. W międzyczasie przygotować kokosową posypkę: Masełko stopić w garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się zarumieni. Ważne, by nieustannie mieszać, by wiórki się nie przypaliły. Ostudzoną posypką kokosową posypać Śnieżny puch.
anetaRaCzYnSka14
Zakopane Obserwuj

Zszywek: 40422 · Obserwują ją: 116351

Ostatnio dodane:

... **** Moja cudna choineczka w bieli... Diy