• O Zszywce
  • Popularne
    • Architektura
    • Mój świat
    • Cytaty
    • Ogród
    • DIY - Zrób to sam
    • Podróże i widoki
    • Design
    • Pozostałe
    • Dieta
    • Przyroda
    • Dzieci
    • Rozrywka
    • Eko
    • Rzeczy
    • Fitness i Sport
    • Selfie
    • Fotografia i Grafika
    • Sztuka
    • Gadżety
    • Tatuaże
    • Humor
    • Uroda
    • Książki
    • Vintage
    • Kuchnia
    • Wesele
    • Ludzie
    • Wystrój wnętrz
    • Moda damska
    • Zakupy
    • Moda męska
    • Zwierzęta
    • Motoryzacja
    • Święta i okazje
    • Video
  • Wszystkie
    • Architektura
    • Mój świat
    • Cytaty
    • Ogród
    • DIY - Zrób to sam
    • Podróże i widoki
    • Design
    • Pozostałe
    • Dieta
    • Przyroda
    • Dzieci
    • Rozrywka
    • Eko
    • Rzeczy
    • Fitness i Sport
    • Selfie
    • Fotografia i Grafika
    • Sztuka
    • Gadżety
    • Tatuaże
    • Humor
    • Uroda
    • Książki
    • Vintage
    • Kuchnia
    • Wesele
    • Ludzie
    • Wystrój wnętrz
    • Moda damska
    • Zakupy
    • Moda męska
    • Zwierzęta
    • Motoryzacja
    • Święta i okazje
    • Video
  • Społeczności
  • Tagi
  • Przycisk dodaj
  • Widget na stronę
  • Pliki cookies
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
ZALOGUJ
ZAREJESTRUJ SIĘ

Natkuu

Natkuu
Moje tablice obserwuje 169 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Warszawa
Brownie truskawka w czekoladzie Sałatka z tortellini i serem Składniki: opakowanie tortellini czerwona papryka ogórek długi puszka kukurydzy pęczek szczypiorku 100 g sera żółtego 3 łyżki majonezu 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól, pieprz Pierożki ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Paprykę umyć, usunąć nasiona i pokroić w cienkie i krótkie paseczki. Ogórek umyć, obrać i pokroić w grubą kostkę. Szczypior opłukać i drobno posiekać. Ser żółty pokroić w kosteczkę lub zetrzeć na tarce. W miseczce wymieszać tortellini, ser, paprykę, ogórka, kukurydzę i szczypiorek. Majonez wymieszać z jogurtem i doprawić solą i pieprzem. Dodać do sałatki i delikatnie wymieszać. Smacznego :) Składniki: - 1 bagietka - oliwa z oliwek  - 3 ząbki czosnku - 2 pomidory - 1 cebula - 80 g sera cheddar - 100 g sera mozzarella - oregano Bagietkę kroimy po skosie na grube kromki, układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i skrapiamy je oliwą. Czosnek przeciskamy przez praskę i rozdzielamy go równo na pokroją bagietkę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na kilka minut, aż bagietka się zarumieni. W międzyczasie pomidora i cebulę kroimy w kostkę i razem mieszamy. Złociste bagietki wyciągamy z piekarnika i układamy na nich pomidory z cebulą, na wierch ścieramy sery cheddar i mozzarella, na koniec posypujemy oregano i odstawiamy na kilka minut do piekarnika aż sery się roztopią. Bardzo ważne jest aby "pilnować" piekarnika gdyż bagietka bardzo szybko "łapie kolor". SMAKOWITY I PROSTY OBIAD Z KILKU SKŁADNIKÓW - PRZYGOTOWANIE ZAJMUJE OK. 5 MINUT A POTEM DO PIEKARNIKA I GOTOWE :D  Bułeczki czosnkowo-ziołowe Składniki Bułeczki: 225 ml mleka ciepłego, ale nie gorącego 15g świeżych drożdży 2 płaskie łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 450g mąki pszennej 30g roztopionego masła 1 jajko Nadzienie: 50g miękkiego masła 200g serka topionego 4 ząbki czosnku pieprz, sól zioła prowansalskie i czosnek granulowany Do miski wsypujemy mąkę, robimy w niej dołeczek i wsypujemy tam pokruszone drożdże. Drożdże zalewamy 3 łyżkami ciepłego mleka i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto na gładką masę. Odstawiamy pod przykryciem na pół godziny do wyrośnięcia. W tym czasie możemy przygotować nadzienie. W mikserze ucieramy masło, dodajemy do niego serki, miksujemy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawiamy ziołami i solą. Wyrośnięte ciasto lekko wyrabiamy i dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy na prostokąty o wielkości około 30cm x50cm. Smarujemy ciasto nadzieniem i zwijamy jak roladę. Następnie kroimy na 3-3,5cm plasterki. Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy w około 3cm odległościach żeby się nie posklejały, jak będą rosły ;) Wstawiamy do uprzednio nagrzanego piekarnika do 190 stopni. Pieczemy 15-20 minut. Powinny być lekko zarumienione. Jeśli za mocno je spieczemy ciasto będzie twarde. Bułeczki można po wierzchu posypać czosnkiem granulowanym, będą jeszcze bardziej aromatyczne :) Z przepisu wychodzi 40 małych bułeczek

Tablic
5
Zszywek
9
Ulubionych
7683
Aktywność
»
Obserwowanych
29
Obserwuję
3
Obserwują
23

jedzonko

Brownie truskawka w czekola... Sałatka z tortellini i sere... Składniki: - 1 bagietka - o... SMAKOWITY I PROSTY OBIAD Z ... Bułeczki czosnkowo-ziołowe ... Banoffee Pie [tortownica o ... ziemniaczki z boczkiem z grila Sałatka z tortellini i sere... Sałatka z makaronem i tuńcz...
Obserwuj tablicę

Fotografie

Obserwuj tablicę

Ulubione

Obserwuj tablicę

Pomysły

Obserwuj tablicę

Mój styl

Obserwuj tablicę
Następna strona

Witaj na Zszywka.pl!
Załóż konto i zyskaj.

Załóż konto Masz już konto? Zaloguj się »