NowImDiana

* vege * cat lover * dietetics student *
NowImDiana
Moje tablice obserwuje 4113 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 dnw wwk bdg
... Rogaliki z 3 składników *** ✨xx ...
milusiek6
Obserwuj

Zszywek: 76 · Obserwują ją: 115

Ostatnio dodane:

Zima w Shirakawago, Japonia ❄️ Central Park, Nowy York ❤️❤️ Święta już niedługo <3 Swoją drogą nie pamiętam jak się lepi bałwana.... z roku na rok coraz mniej śniegu :(( ...
OptymistycznaWariatka
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 1978 · Obserwują ją: 3818

Ostatnio dodane:

@art_ghostt_
Więcej prac na profilu @art_ghostt_ ... ... ...
Fithealthy
warszawa Obserwuj

Zszywek: 41 · Obserwują ją: 300

Ostatnio dodane:

A Ty z jakim typem otyłości się zmagasz ? Napisz do mnie ile chcesz schudnąć a powiem Ci jak to zrobić DZIEWCZYNY!  Podejmij razem ze mną 120 dniowe wyzwanie i zawalcz o lepszą siebie oraz popraw swoje nawyki żywieniowe. Skomentuj pod postem ile chcesz zrzucić, a ja się do Ciebie odezwę i pokażę Ci jak tego dokonać ❗️❗️❗️ U mnie dziś lody arbuzowe
kasicek11
Krk Obserwuj

Zszywek: 5 · Obserwują ją: 48

Ostatnio dodane:

jeden z najwytrwalszych chlopcow jakiego poznalam! 11- letni Dawid po 10 tygodniach mojej diety  ;) :))) a to mega szacun dla Eweliny, która tak wygląda po 4 tygodniach mojej diety + ćwiczenia ;) oto jedna z moich małych podopiecznych 11-letnia Nikola ;) jest to efekt po 3 tygodniach stosowania diety :)
Peppciaq
Gdynia Obserwuj

Zszywek: 1327 · Obserwują ją: 2578

Ostatnio dodane:

Orkiszowe ciasto marchewkowe FIT. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Hummus z natką pietruszki. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Ciastka owsiane ze słonecznikiem FIT. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni z orzechami włoskimi.
paszteciara
daleko Obserwuj

Zszywek: 3293 · Obserwują ją: 1105

Ostatnio dodane:

*** Wiosenne paznokcie ,,, Róż, fiolet, nastrój
WiktoriaW12
Hogwart Obserwuj

Zszywek: 6629 · Obserwują ją: 39615

Ostatnio dodane:

cute Cole haha true friend
juliet789
Obserwuj

Zszywek: 59 · Obserwują ją: 252

Ostatnio dodane:

Składniki na około 30 ciastek (lub około 40 mini - makaroników):

150 g zmielonych migdałów
115 g cukru pudru
35 g kakao
120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej
185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g)
50 ml wody
Migdały, cukier puder i kakao umieścić w malakserze. Zmiksować do połączenia, przez około 2 minuty. Przesiać przez bardzo drobne sitko do większego naczynia usuwając wszelkie większe kawałki migdałów (w to miejsce dosypać nowych, drobniejszych, zazwyczaj jest to około 1 łyżeczki). Dodać 60 g białek, dokładnie wymieszać.

W misie miksera umieścić dodatkowe 60 g białek (misa powinna być sucha, bez śladów tłuszczu, białka idealnie oddzielone od żółtek). Obok w małym kubeczku przygotować 35 g cukru.

W małym garnuszku umieścić 150 g cukru i 50 ml wody. Wymieszać, zagotować. W garnuszku umieścić termometr cukierniczy i gotować na średniej mocy palnika (ważne: nie mieszając ani razu!) do osiągnięcia na nim temperatury 118ºC (245ºF). 

W międzyczasie, gdy syrop dochodzi do temperatury 100ºC (210ºF) zacząć ubijać białka. Białka ubijać jak na bezy - do sztywności, pod koniec miksowania dosypując cukier, łyżeczka po łyżeczce, cały czas miksując. Gdy syrop osiągnie wymaganą temperaturę natychmiast ściągnąć go z palnika i powoli, cienką strużką wlewać syrop cukrowy do ubijanych białek (ubijamy na razie na małych obrotach - tylko podczas wlewania syropu cukrowego, by nie znalazł się na ściankach misy, ale w samych białkach, następnie obroty zwiększamy do maksymalnych), nie zaprzestając miksowania. Miksowanie kontynuować przez 5 - 8 minut do wystudzenia bezy. 

Gotową włoską bezę dodawać do przygotowanej masy migdałowej, w trzech turach, dokładnie mieszając. Masa będzie robiła się rzadsza z każdym zamieszaniem, a w rezultacie powinna swobodnie opadać ze szpatułki w postaci gęstej, błyszczącej wstążki. Uwaga: zbyt długo mieszana masa może spowodować rozlewanie się makaroników na macie; zbyt krótko - ciasto będzie zbyt gęste. To jest najtrudniejszy etap w wykonaniu makaroników na bezie włoskiej.

Blachę do ciasteczek wyłożyć matą teflonową lub niewoskowanym papierem do pieczenia (będą potrzebne przynajmniej 3 blaszki). Gotowe ciasto makaronikowe przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką. Trzymając tylkę prostopadle do blachy wyciskać na blachę makaroniki o średnicy około 3 cm (mini - makaroniki około 2 cm), pozostawiając pomiędzy nimi spore odstępy. Po wyciśnięciu, odstawić makaroniki do wysuszenia - przy dotyku nie powinny s... 4 duże jajka
200 ml mleka
170 ml oleju słonecznikowego lub rzepakowego
1,5 szklanki miałkiego brązowego cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
200 g mąki pszennej
80 g kakao
pół łyżeczki sody oczyszczonej
1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

W naczyniu roztrzepać lekko jajka, dodać mleko, olej, cukier, ekstrakt z wanilii - wymieszać do połączenia.

Do drugiego naczynia przesiać mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia. Przesiane składniki wsypać do wymieszanych mokrych składników i wymieszać do połączenia (np. przy pomocy rózgi kuchennej, nie używając miksera).

Formę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Przelać do niej ciasto. Piec w temperaturze 170ºC przez około 60 minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, wystudzić.

Ciasto urośnie z wybrzuszeniem. Z wystudzonego ciasta odciąć 'górkę' i pokruszyć. Pozostałe ciasto przekroić na 3 blaty.

Frużelina malinowa:

500 g malin, świeżych lub mrożonych
3 łyżeczki żelatyny w proszku lub 3 listki żelatyny
3/4 szklanki cukru
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej rozpuszczone w 1 łyżce wody
W małym garnuszku wymieszać maliny z cukrem. Postawić na palniku o średniej mocy i podgrzewać do rozpuszczenia się cukru. Dodać cytrynę, wodę z mąką, wymieszać, zagotować i zdjąć z palnika. Połowę przetrzeć przez sitko (pesteczki nie będą nam potrzebne), połączyć z resztą malinowego sosu.

Żelatynę w proszku zalać wodą tylko do jej przykrycia, odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić na palniku i podgrzewać, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny lub podgrzać w mikrofali. Nie doprowadzać do wrzenia (żelatyna straci swoje właściwości żelujące). Zdjąć z palnika.

Rozpuszczoną żelatynę powoli wmieszać do owocowego sosu (może być gorący), uważając, by nie wytworzyły się grudki (można najpierw ją rozrobić z odrobiną sosu z owoców, by nie była tak gęsta). Schłodzić, by sos owocowy zgęstniał. Włożyć do lodówki na kilka godzin.

Krem malinowy:

500 g serka mascarpone (2 opakowania), schłodzonego
frużelina malinowa (całość), schłodzona, przepis powyżej
Mascarpone i frużelinę umieścić w misie miksera i zmiksować na gładką masę. 

Polewa malinowa:

120 g dżemu malinowego bezpestkowego 
1 łyżeczka żelatyny w proszku lub 1 listek żelatyny
Żelatynę w proszku zalać wodą tylko do jej przykrycia, odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić na palniku i podgrzewać, mieszając, do całkow... ~~~
anusiek20
Włoszczowa Obserwuj

Zszywek: 127658 · Obserwują ją: 8055

Ostatnio dodane:

Serowo-ziemniaczane kule z sosem ... ... Onion soup
Ali_szja
Obserwuj

Zszywek: 5856 · Obserwują ją: 2721

Ostatnio dodane:

Cudowne ♡♡♡ Schowek :)) ...
fancygirl
Obserwuj

Zszywek: 2703 · Obserwują ją: 6977

Ostatnio dodane:

... *.* ... ...
booobs25
Wonderland Obserwuj

Zszywek: 4231 · Obserwują ją: 32584

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
roksanka16
Nowhere Obserwuj

Zszywek: 8362 · Obserwują ją: 5970

Ostatnio dodane:

Proste ciasto z truskawkami Tarta z malinami i borówkami Ogrodzenie Plac zabaw
meimyself
Ełk Obserwuj

Zszywek: 4372 · Obserwują ją: 8994

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
lusienka_18
Londyn Obserwuj

Zszywek: 1858 · Obserwują ją: 4502

Ostatnio dodane:

"Pogrzeb" .... .... ♥♥♥
vampirek678
xxx Obserwuj

Zszywek: 13067 · Obserwują ją: 40137

Ostatnio dodane:

ołówki NUTELLA/PANCAKES ° BUTT° MOTIVATION ° ° BODY ° FITNESS ° GOALS °
asiaa54
Obserwuj

Zszywek: 72 · Obserwują ją: 31

Ostatnio dodane:

.... :)) śliczne ***