OmonikaO

OmonikaO
Moje tablice obserwuje 0 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Sernik puszysty Składniki spód mąka pszenna, 2 szkl masło, 100g cukier, 4 łyżki proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki jajko, 1 szt żółtko, 2 szt Składniki na masę serową twaróg sernikowy, 1kg cukier, 1 i 1/2szkl budyń śmietankowy, 2 opak jajka, 6 szt białka, 2 szt olej 3/4 szkl cukier waniliowy, 1 opak mleko, 2 szkl proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki Przygotowanie Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180st. Do sporej miski wrzucamy wszystkie składniki na kruchy spód. Początkowo, siekamy całość nożem, resztę szybko wyrabiamy rękami. Ciastem wylepiamy dno i boki formy. Pieczemy przez około 15 minut, aż spód się zrumieni. W bardzo dużej misce miksujemy na gładką masę ser, wszystkie żółtka, cukier waniliowy oraz budynie. Cały czas miksując po troszku dolewamy olej. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywno, pod koniec ubijania dosypujemy cukier. Do masy serowej dodajemy na przemian białka i zimne mleko, mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Wylewamy masę na podpieczony spód. Pieczemy przez około 1 godzinę. Po godzinie sernik przykrywamy folią aluminiową, błyszczącą stroną do góry i dopiekamy jeszcze przez 20-30 minut. Przekładany sernik gotowany "Sernik gotowany przekładany miodowymi blatami, szybko się go robi i rewelacyjnie smakuje" Wymiary formy: 36x36 cm blaty miodowe: 4 szklanki mąki 3 łyżki śmietany 1 łyżka sody 50 g masła 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki miodu + 3 łyżki miodu masa serowa: 1,60 kg sera białego 1 cukier waniliowy 300 g masła 2 szklanki cukru 1 jajko 2 budynie śmietankowe 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mleka polewa czekoladowa: 100 g masła 6 łyżek cukru 5 łyżek kakao 3 łyżki mleka 1 łyżka mleka w proszku dodatkowo: kolorowa posypka Masło na blaty miodowe rozpuszczamy z 3 łyżkami miodu. Mąkę mieszamy ze śmietaną, cukrem, jajkami, miodem, sodą i rozpuszczonym masłem. Składniki zagniatamy na gładkie ciasto i dzielimy na 4 równe części. Każdą część rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do w 220 st. i pieczemy do ładnego zarumienienia. Ser biały mielimy trzykrotnie. Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem oraz partiami dodajemy ser. Masę przekładamy do garnka i gotujemy na małym ogniu. Pod koniec gotowania wlewamy mleko z rozpuszczoną mąką ziemniaczaną i budyniem. Blaty miodowe przekładamy gorącą masą serową. W rondelku rozpuszczamy masło, mleko, cukier, kakao i mleko w proszku. Polewą smarujemy wierzch ciasta i posypujemy kolorową posypką. Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce, aby blaty zmiękły, najlepiej smakuje drugiego dnia. Magiczna babka Kakaowe ciasto: 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 5 łyżek oleju 2 duże jajka 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 12% lub jogurtu naturalnego Do miski wsypać mąkę, kakao, cukier, sodę, proszek do pieczenia i sól, wymieszać łyżką. Dodać śmietanę, olej i jajka, krótko zmiksować. Wy łożyć na dno większej formy do pieczenia babki. Jasny flan: 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego (530g) 1 i 1/2 szklanki mleka 6 jajek 1 łyżeczka cukru waniliowego Do miski wlać skondensowane mleko słodzone i zwykłe mleko, wbić jajka, krótko zmiksować. Masę wylać na kakaowe ciasto. Może wydawać się, że wszystko razem się miesza ale nie należy się tym przejmować. Formę wstawić do większej formy (może być zwykła, prostokątna), wlać do niej ok. 1 litra gorącej wody. Razem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec do suchego patyczka włożonego do kakaowego ciasta ok. 45 minut. Ostudzić, chłodzić w lodówce przez co najmniej 4 godziny. Przykładając talerz do dna formy, odwrócić ciasto "do góry nogami". Zapiekanka makaronowa z brokułami i kurczakiem.

Użytkownik nie posiada jeszcze żadnych społeczności

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY