Packa007

Packa007
Moje tablice obserwuje 51 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
This man, yeah...  i have nothing To say. ONLY i can talk that i Fall in love with this dreadlock Macie jakieś sprawdzone maskary do rzęs ? 
Moje rzęsy się strasznie sklejają,wypróbowałam już sporo maskar,ale jakoś nie mogę trafić na idealną :) 
Może wy macie jakieś sprawdzone maskary,który wydłużają,pogrubiają i NIE sklejają rzęs ? :) Bałtyk się zrehabilitował wszyscy lubicie się uśmiechać?  :) Już tak blisko święta a wcale ich nie widać. :)
pacynka__
Obserwuj

Zszywek: 9 · Obserwują ją: 34

Ostatnio dodane:

Niezgodna... ... Nawet na bardzo smutną osobę to zadziała Taka prawda
magdaciok54321000
Chynów Obserwuj

Zszywek: 1911 · Obserwują ją: 1972

Ostatnio dodane:

Posągi. Żaba w kwiatku. Kostka. Makówka.
mozarella
Polska Obserwuj

Zszywek: 1169 · Obserwują ją: 8039

Ostatnio dodane:

Przepisy na 2 koktajle - w słodkiej i w wytrawnej wersji ;)
klik w zdjęcie po przepis :) folia bąbelkowa, żeby kwiatki nie tonęły:) Słodka, pomarańczowa granola

klik w zdj po przepis :) Pasta bazyliowa

klik w zdjęcie po przepis :)
margaret33
białystok Obserwuj

Zszywek: 1087 · Obserwują ją: 224

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
ashya96
Nowy Sącz Obserwuj

Zszywek: 319 · Obserwują ją: 165

Ostatnio dodane:

MASŁO ORZECHOWE Składniki na przepis podstawowy: 2 szklanki podpieczonych solonych orzeszków ziemnych* * jeśli używamy niesolonych orzeszków, wtedy trzeba dodać soli, do smaku ** orzeszki podpiekamy na suchej patelni lub na blaszce w piekarniku rozgrzanym do 170ºC, mieszając od czasu do czasu Orzeszki umieścić w malakserze (food - procesorze) i miksować przez około 12 - 15 minut. Będą one zmieniały stopniowo swoją konsystencję, aż powstanie gładka, oleista, smarowna masa. Gotowe masło przechowywać zamknięte w lodówce, do miesiąca. Od czasu do czasu może wymagać zamieszania, jeśli zacznie oddzielać się olej. DOMOWE CZEKOLADKI REESE'S
(pralinki z nadzieniem orzechowym)

Składniki na 15 - 20 sztuk:

pół szklanki masła orzechowego gładkiego lub z kawałkami orzeszków
1/4 szklanki i 1 łyżka cukru pudru
1 łyżeczka pasty z wanilii lub ekstraktu z wanilii
duża szczypta soli
250 g mlecznej czekolady
50 g gorzkiej czekolady

Pierwsze 4 składniki umieścić w misie miksera i zmiksować (lub po prostu porządnie wymieszać łyżką) do otrzymania gładkiej, w miarę plastycznej masy orzechowej.

Czekoladę mleczną i gorzką połamać lub posiekać, roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofali.

Przygotować małe papilotki na pralinki. Na dno każdej papilotki wylać 1 łyżeczkę roztopionej czekolady, pędzelkiem wysmarować boki papilotek. Schłodzić w lodówce do momentu całkowitego zastygnięcia czekolady.

Z masy orzechowej uformować kulki wielkości orzecha laskowego. Umieścić w papilotkach. Pralinki zalać czekoladą, około 1 łyżeczki na każdą pralinkę, wyrównać. Schłodzić w lodówce do całkowitego zastygnięcia. 

Po tym czasie wyjąć z lodówki, podawać.

Nie ma konieczności przechowywania w lodówce (jeśli mają być przechowywane przez dłuższy okres czasu - można to zrobić).

Uwaga: jeśli używacie foremek na czekoladki, ilość czekolady może się różnić od ilości potrzebnej do mini-papilotek. Warto najpierw roztopić mniej czekolady np. 200 g.

Smacznego :-) Składniki na około 27 kulek ( w zależności od wielkości)

100g wafelków przekładanych o smaku orzechów laskowych np. takie
150g orzechów laskowych
200g nutelli
250g mlecznej lub gorzkiej czekolady (mi wystarczyło 200g)
Orzechy laskowe podpiec w piekarniku przez około 5 -8 minut w 180*C ( należy uważać, bo szybko się rumienią-mają się tylko lekko zarumienić.) Po upieczeniu z orzechów usnąć skórkę ( ja wyspałam do ściereczki i porząsłam kilka razy- bardzo szybko schodzi)

Ostudzone orzechy posiekać drobno i wsypać do miski.

Następnie pokruszyć wafelki i dodać do orzechów. 

Wszystko połączyć z nutellą i wstawić do lodówki na 30 minut.

Formować małe kulki i ułożyć na talerzu.

Wstawić do lodówki do schłodzenia na około 40 minut.

Czekoladę rozpuścić nad parą wodną.

Każdą kulkę namoczyć w czekoladzie i ułożyć na kratce. ½ szklanki miodu
¼ szklanki plus 2 łyżki przesianego i niesłodzonego kakao w proszku
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 
1 łyżka roztopionego masła 
¼ szklanki przesianego cukru pudru
szczypta soli
1 do 1 ¼ szklanki mleka w proszku

W dużej misce wymieszać miód, kakao i ekstrakt za pomocą trzepaczki. Dodać masło i ubij. Dodaj cukier pudrem i szczyptę soli,dokładnie wymieszaj.

Dodawaj stopniowo mleko w proszku aż do utworzenia ciasta. Gdy nie można już mieszać łyżką , ugniatać palcami.Dodawaj mleko w proszku aż masa nie będzie bardzo gęsta. Zakończył Ciasto powinno być trwałe i trochę lepkie , ale nie tak lepkie , że nie można sobie z tym poradzić .Ugnieć ciasto w kulę i umieścić na pergamin lekko spryskane olejem.

Połóż masę na papier woskowany przez 5-10 minut.Jak nabierze płaski kształt wytnij cukierki,jeśli się przylepiają do noża spryskaj nóż olejem.

Cukierki przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce . Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
homestylishhome
*** Obserwuj

Zszywek: 1245 · Obserwują ją: 1982

Ostatnio dodane:

Zobacz obowiązujące trendy kolorystyczne jesień-zima 2016/2017 rattan i wiklina - zobacz najnowsze trendy wnętrzarskie Zobacz najnowsze trendy - naturalne dodatki z rattanu i wikliny Znajdź wnętrzarskie inspiracje dla siebie. Kliknij
mEgAwArIaTkA
Białystok Obserwuj

Zszywek: 1117 · Obserwują ją: 1300

Ostatnio dodane:

Tarta z malinami Pyszne pancake'i z Nutellą. Przepis po kliknięciu na zdjęcie Składniki: 2 szklanki mąki pszennej przesianej; 2 jajka; 1,5 szklanki mleka; 75 g roztopionego masła; 3 łyżeczki proszku do pieczenia; 3 czubate łyżki cukru; szczypta soli. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Jajka roztrzepać, połączyć z mlekiem i masłem. Do mokrych składników wsypać mąkę przesianą wymieszaną z resztą składników, wymieszać rózgą kuchenną do połączenia. Smażyć na suchej nieprzywierającej patelni, z obu stron, na lekko złoty kolor. Podawać z syropem klonowym, miodem, świeżymi owocami lub wedle upodobania. Sprawdzony i bardzo polecam :) Naleśniki amerykańskie, przepis wypróbowany, polecam:) ja prażę orzechy i posypuję nimi placuszki. Syrop klonowy - z Lidla:)same mi nie smakują, ale z syropem...kocham:)
annalexa
Łódź Obserwuj

Zszywek: 323 · Obserwują ją: 149

Ostatnio dodane:

Mama i córka Mama i córka Mama i córka ❤ zestaw
zimna_jak_lod
somewhere Obserwuj

Zszywek: 18603 · Obserwują ją: 132544

Ostatnio dodane:

... ... NEW Guardians of the Galaxy Vol. 2 Trailer ....
rose_belle
Krosno Obserwuj

Zszywek: 372 · Obserwują ją: 885

Ostatnio dodane:

/// ... ... Mega !