Pantofelek24_pl

Pantofelek24.pl -Sklep internetowy z zaskakująco tanim obuwiem i nie tylko!
Pantofelek24_pl
Moje tablice obserwuje 474 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Koziegłówki
Espadryle od Pantofelek24.pl Storczyk od Pantofelek24.pl Sneakersy od Pantofelek24.pl
49,90 zł za parę Wiosenne botki od Pantofelek24.pl Sneakersy na koturnie od Pantofelek24.pl
Onaaa1986
Obserwuj

Zszywek: 88 · Obserwują ją: 22

Ostatnio dodane:

ogród#azalia Spacer#las#wiosna2022 Białe#pachnące#magnolie Neonowe końcówki#pazurki
kz1
Polska Obserwuj

Zszywek: 754 · Obserwują ją: 488

Ostatnio dodane:

Francuskie ciasteczka z nadzieniem jabłkowym. Kruche i bardzo słodkie bezy... Domowa kukurydziana panierka do mięs. Czym zastąpić mięso?
ewelinatenus
Obserwuj

Zszywek: 20 · Obserwują ją: 24

Ostatnio dodane:

MODA DAMSKA /// KARL LAGERFELD przeceniony o 80% przez ostatnie 22 godziny! Joulutorttu – fińskie ciasteczka
nynka001
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 59

kasia25193
s Obserwuj

Zszywek: 64462 · Obserwują ją: 17202

Ostatnio dodane:

Tosty na Słodko – TOP 10 Przepisów na Pyszne Tosty Francuskie black Jedzenie do Pracy – TOP 15 Pysznych Przepisów na Pudełkowe Posiłki ❤❤❤
ilonka85
Obserwuj

Zszywek: 10 · Obserwują ją: 10

Ostatnio dodane:

super pazurki Burak piękne ..
emila189
Jodłowa Obserwuj

Zszywek: 2453 · Obserwują ją: 834

Ostatnio dodane:

#styl #biżuteria #jesień #Autumn #jesień #dynie #latte #jesień #dynie #autumn #autumn #jesień #love
rudimental0
Kasina Wielka Obserwuj

Zszywek: 2080 · Obserwują ją: 2747

Ostatnio dodane:

... ❤❤❤ ❤❤❤
kasiulkalapka
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Wianek kibica
#eurovolleyM #eurovolleypoland2017 #pgenarodowy
#najlepsikibice
KAMA14
Wrocław Obserwuj

Zszywek: 2231 · Obserwują ją: 872

Ostatnio dodane:

Sunset Lavender Field Cap D'Ail on the French Riviera Provence, France Les Andelys, Haute-Normandie, França
TOPGLOB53
Poznań Obserwuj

Zszywek: 34 · Obserwują ją: 46

Ostatnio dodane:

XDDD takie tru ... ♥♥♥ <333
ta_szalonaa
Obserwuj

Zszywek: 250 · Obserwują ją: 439

Ostatnio dodane:

:)) ... ROLADA BEZOWA Z MALINAMI Cudo <3
holka777
wawa Obserwuj

Zszywek: 938 · Obserwują ją: 5811

Ostatnio dodane:

4/2020 Czy któraś z Pań czuje się urażona tym stwierdzeniem...? 12/2019 źródło obrazu Pinterest
Pies w łóżku????
ewalukasz123
Obserwuj

Zszywek: 5 · Obserwują ją: 12

Ostatnio dodane:

<3 cudna <3 idealna <3 piękna <3
nevergo_away
Obserwuj

Zszywek: 47 · Obserwują ją: 191

Ostatnio dodane:

;** cudeńka *.* ...
StylowaKicia123
Tarnobrzeg Obserwuj

Zszywek: 3 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

mój najnowszy sposób zobaczcie na niego ;) polecam! Oryginalny pomysł ze starych butów na nowe <3 Faja
Marzenia_Agi
Kraków Obserwuj

Zszywek: 2997 · Obserwują ją: 3681

Ostatnio dodane:

Strona główna  Delicja
 Brownie z burakami
Ciasto drożdżowe Trzy Kolory  

27 lutego 2015
DELICJA
(GIANT JAFFA CAKE)
 DODAJ DO ULUBIONYCH KOMENTARZE (527)

Delicja

Delicja w wersji XXL ;-). Ciasto powstało na wzór popularnych biszkoptów z galaretką i czekoladą (skąd jego nazwa), w UK znanych pod nazwą 'jaffa cakes'. Spód ciasta to klasyczny biały biszkopt 'rzucany', kolejna warstwa to galaretka pomarańczowa z cząstkami świeżych pomarańczy a całość wykończona jest najlepszym musem czekoladowym. Całość smakuje przepysznie, ciasto jest eleganckie, doskonałe na uwieńczenie uroczystego obiadu bądź kolacji. Smakuje lekko i orzeźwiająco - połączenie czekolady i pomarańczy jest ponadczasowe!


 
Uwaga: ciasto zostało upieczone w tortownicy o średnicy 23 cm a złożone w wysokiej obręczy do tortów (8,5 cm wysokości). Jeśli nie posiadasz takiej obręczy lub wysokiej tortownicy użyj lekko większej tortownicy, najlepiej o średnicy 25 cm.

 

Składniki na biszkopt:

2 duże jajka
70 g drobnego cukru do wypieków
50 g mąki pszennej
20 g skrobi ziemniaczanej
/szklanka o pojemności 250 ml/

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać.

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę (uważając, by ich nie 'przebić'). Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając.

Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać do przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, by składniki się połączyły. Wymieszanie składników szpatułką jest również metodą najbezpieczniejszą, nie należy mieszać przy pomocy miksera.

Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 20 - 25 minut lub do tzw. suchego patyczka.

Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę, wystudzić w temperaturze pokojowej.

Uwaga: boki biszkoptu oddzielamy nożykiem od formy dopiero po jego wystudzeniu.

Galaretka pomarańczowa:

2 galaretki pomarańczowe w proszku (każda na 500 ml wody)
2 duże pomarańcze
Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu zużywając 750 ml wody (nie 1 litr). Wystudzić, schłodzić do lekkiego stężenia - nie powinny być płynne, ponieważ wsiąkną podczas nakładania w biszkopt.

Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki, cząstki obrać z najmniejszych błonek.

Biszkopt przenieść n... 200-250 g ugotowanego makaronu (u mnie świderki),
ok.1 i 1/2 szklanki fasolki szparagowej,
ok. 3/4 szklanki pokrojonej w kostkę szynki,
opcjonalnie pół małego kalafiora (różyczki),
cebula,
2 ząbki czosnku,
kilka łyżek posiekanej natki pietruszki,
przyprawy do smaku: sól, pieprz, chili w proszku, rozmaryn, tymianek, suszona bazylia
szklanka startego żółtego sera,
kilka czubatych łyżek bułki tartej

na sos beszamelowy:
szklanka mleka,
czubata łyżka mąki,
czubata łyżka masła,
sól, pieprz, gałka muszkatołowa (do smaku)

Beszamel: w rondelku rozpuścić masło, trzepaczką wmieszać mąkę i zrobić zasmażkę. Wlać mleko i dokładnie rozmieszać. Mieszać całość na małym ogniu, aż zgęstnieje (ok. 5 minut). Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ugotować fasolkę i różyczki kalafiora, szynkę przesmażyć z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem. Na koniec smażenia szynki wrzucić ugotowane warzywa i natkę pietruszki, szybko wymieszać i całość doprawić. Połączyć z ugotowanym makaronem. Do naczynia do zapiekania przełożyć część makaronu, posypać serem i polać częścią sosu beszamelowego, powtórzyć czynność 2-3 razy (2-3 warstwy). Wierzch oblać beszamelem, posypać serem i bułką tartą. Zapiekać ok. 10 minut w 180 stopniach (najlepiej użyć funkcji grill) do zarumienienia się wierzchu. ... Sernik z frużeliną wiśniową
kasian93
Obserwuj

Zszywek: 2117 · Obserwują ją: 478

Ostatnio dodane:

.... ... Kakaowe babeczki z kremem adwokatowym ...
Truskaweczka_22
Zielona Góra Obserwuj

Zszywek: 12383 · Obserwują ją: 70699

Ostatnio dodane:

Nowy dzień , nowe życie . /// /// Salut !
aniia10
Obserwuj

Zszywek: 151 · Obserwują ją: 237

Ostatnio dodane:

Mini serniczki z czekoladą
Składniki na 12 sztuk:

Spód:
70 g herbatników (użyłam Petit Beurre)
1 kopiata łyżka kakao
20 g roztopionego masła

Masa serowa:
250 g twarożku (zmielonego dwukrotnie)
200 g serka homogenizowanego (użyłam naturalnego ale można śmiało eksperymentować z różnymi smakami)
7-8 łyżek cukru
1 białko
1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej

Polewa:
100 g czekolady o zawartości 70% kakao



Piekarnik nagrzewamy do 175ºC. Herbatniki drobno kruszymy, dolewamy masło i mieszamy dokładnie. Wysypujemy do papilotek i ugniatamy łyżeczką.
Twarożek mieszamy z pozostałymi składnikami i napełniamy papilotki pozostawiając 0,5 cm wolnego miejsca na polewę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejszamy temperaturę do 120ºC. Pieczemy 25 min.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy wystudzone serniczki. jesienny torcik TARTA Z KURCZAKIEM I SZPINAKIEM LIMONKOWA TARTA SERNIKOWA Z MALINAMI
prinncess141
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 7183 · Obserwują ją: 11172

Ostatnio dodane:

Naleśniki z porem, pieczarkami oraz żółtym serem
#nalesniki#nasłono Organizacja spiżarni
#porzadek#organizacja Bułeczki czosnkowe
#bułeczki#czosnek#grill #pierogiruskie#najlepsze
little_laught
Katowice Obserwuj

Zszywek: 79 · Obserwują ją: 221

Ostatnio dodane:

Tort Mojito Składniki na biszkopt: 5 dużych jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej /szklanka o pojemności 250 ml/ Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę (uważając, by ich nie 'przebić'). Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać do przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, by składniki się połączyły. Składniki wmieszane szpatułką spowodują, że biszkopt będzie bardzo puszysty i wypełni formę wyrastając do wysokości jej boków. Wymieszanie składników szpatułką jest również metodą najbezpieczniejszą, nie należy mieszać przy pomocy miksera. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę, wystudzić w temperaturze pokojowej. Wystudzony, przekroić na 3 blaty. Uwaga: boki biszkoptu oddzielamy nożykiem od formy dopiero po jego wystudzeniu. Nasączenie biszkoptu: 1/3 szklanki likieru miętowego (Creme the Menthe)* 1/3 szklanki herbaty miętowej (niesłodzonej) 1/3 szklanki świeżo wyciśniętego soku z limonek Składniki wymieszać. Krem śmietankowo - limonkowy: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru skórka otarta z 2 dużych limonek świeżo wyciśnięty sok z 1 dużej limonki Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Wszystkie składniki na krem umieścić w misie miksera (tak, wszystkie razem) i rozpocząć ubijanie (końcówką miksera do ubijania piany z białek). Ubijać do momentu otrzymania gęstego, ścisłego kremu - mieszadło miksera będzie pozostawiało na nim ślad a krem nie będzie spływał z łyżki. Ponadto: 1 szklanka dżemu z kiwi lub domowej konfitury z kiwi i limonki (cytryny) limonka pokrojona w ósemki wiórki z białej czekolady listki świeżej mięty do dekoracji Wykonanie: Odłożyć 3 - 4 łyżki kremu śmietankowo - limonkowego do wykonania rozetek na torcie. Pierwszy blat tortu ułożyć na paterze, naponczować 1/3 szklanki ponczu (na tej warstwie biszkoptu trzyma się cały tort, nie może być zbyt mokra). Na blat wyłożyć połowę szklanki dżemu, równo wysm... ♥♥♥ Moje nowe buciki Bransoletka Cena 33 zł Zapraszamy na zakupy oraz do polubienia naszego profilu