PolskaDziewczyna

Czołem! Rozgość się Kochana i czuj się jak u siebie! Mam do Ciebie małą prośbę, jeżeli znasz jakąś dobrą książkę która daje do myślenia, zmienia pogląd na świat lub uczy koniecznie proszę daj mi znać, z góry dziękuję!Uśmiechnij się, miłego dnia!:)
PolskaDziewczyna
Moje tablice obserwuje 140 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Wszędzie!
Dziewczyny, pomóżcie! Gdzie mogę takie dostać? Chociaż taką długość obcasa z paskiem *** Ryżowa zapiekanka z kurczakiem i brokułami pod śmietankową pierzynką

Składniki na 4 porcje:

szklanka ryżu długoziarnistego
2 łyżki oliwy z oliwek
1 mały brokuł
1 pierś z kurczaka
100g śmietany
3 jajka
50g startego sera żółtego
przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Wykonanie:
Ryż płuczemy w zimnej wodzie, podsmażamy około minuty na łyżce rozgrzanej oliwy, zalewamy 300ml wody, solimy, doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i gotujemy około 10 minut, wyłączamy płytę, garnek z ryżem pozostawiamy na ciepłej płycie na 10 minut.
Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy w osolonej wodzie około 2 minut, osączamy i przelewamy zimną wodą. Pierś kurczaka gotujemy w kostce rosołowej, po wystudzeniu kroimy w kostkę.
Śmietanę, jajka i ser mieszamy razem, doprawiamy solą, pieprzem i gałką.
Ryż mieszamy z brokułami, kurczakiem i połową sosu, wykładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch zalewamy pozostałym sosem. Zapiekamy w 180 stopniach do zrumieniania (około 20 minut). Smacznego! :) bez pieczenia, lekkie jak chmurka, najlepszy przepis na ciasto OREO po kliknięciu w zdjęcie Ptasie mleczko z chia Składniki: • puszka mleczka kokosowego • nasiona chia ok 3 łyżek (opcjonalnie) • erytrol • aromat waniliowy/laska wanilii • żelatyna 3 łyżeczki lub agar • opcjonalnie polewa: olej kokosowy, kakao (może być plus też gorzka czekolada) Przepis: Bardzo prosty. Mleczko kokosowe wlewamy do rondelka i oczywiście podgrzewamy. W między czasie koniecznie dodajemy erytrol i jeżeli ktoś chce, nasiona chia (można pominąć), a także wanilie. W momencie gdy mleko będzie już gorące, dodajemy niezbędną żelatynę, która jest rozpuszczona w 3 łyżkach wrzątku (opcjonalnie agar). Następnie całość mieszamy chwilę i zdejmujemy z ognia. Gotową masę przelewamy następnie do odpowiedniego naczynia (do wyboru keksówka z folią spryskaną olejem, ale optymalnym rozwiązaniem byłoby zastosować naczynie silikonowe) i wkładamy do zamrażalnika. W trakcie można przygotować polewę, zatem: 3 łyżki oleju kokosowego rozpuszczamy z 1 łyżką kakao (do całości można dorzucić 2 kostki gorzkiej czekolady, erytrol, a także łyżkę mleka). Na koniec wyjmujemy mleczko z zamrażalnika, które zalewamy polewą i ponownie mrozimy ok 2h.