Przepisy_dla_dzieci

www.Przepisy-dla-dzieci.pl to portal z Przepisami dla Dzieci, zaleceniami żywieniowymi dla całej Rodziny. Znajdziesz u nas Pełnowartościowe Menu na 30 dni dla Dzieci i Kobiet. Zapraszamy.
Przepisy_dla_dzieci
Moje tablice obserwuje 76 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Warszawa
Kapuśniaczek z kaszą jęczmienną. Link do przepisu na stronie. Sałatka z pęczakiem. Przepis na stronie. Koktajl malinowo-bananowy. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Owsianka z jagodami i jogurtem. Przepis na stronie. Ryż z pastą z warzyw z rosołku. Dla dziecka od 9 miesiąca. Przepis na naszej stronie. Zostaniesz przeniesiony po kliknięciu w zdjęcie.
mariolciac1993
Łomża, Łomża, Poland Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 8

magda_tu
Gorzów Wlkp. Obserwuj

Zszywek: 730 · Obserwują ją: 958

Ostatnio dodane:

skrzaty ... Domowe jagodzianki – przepis idealny! Malowanie ścian
lepcia2334
łódż Obserwuj

Zszywek: 194 · Obserwują ją: 44

Ostatnio dodane:

porządek w łazience xoxo ... ...
Dolores17
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 5

Ostatnio dodane:

alexa96
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

serowe zapiekanki :)
emilyanng931
Obserwuj

Zszywek: 58 · Obserwują ją: 185

Ostatnio dodane:

K. N. Haner "Zapomnij o mnie" Paulina świst "Sitwa" część 2 serii: Karuzela Paulina Świst "Karuzela" część 1 serii: Karuzela Paulina Świst "Podejrzany" część 3
agatatoma
Obserwuj

Zszywek: 408 · Obserwują ją: 45

Ostatnio dodane:

Wiosenne sałatki Składniki: 1 torebka ugotowanego, wystudzonego ryżu (100g) 1 i 1/4 szklanki mleka 1 i 1/4 szklanki mąki 1 jajko 5 łyżeczek masła ½ łyżeczki soli 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 – 3 łyżki cukru pudru 16 g cukru waniliowego  Ponadto: miód do polania  Wykonanie: Masło roztopić w rondelku.  Do miski wlać mleko i stopniowo, cały czas mieszając dosypywać mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia. Gdy wszystkie składniki dokładnie się połączą, dodać ugotowany ryż i jajko, delikatnie wymieszać. Na końcu dodać roztopione masło.  Wymieszać - dodatkowo zmiksowałam wszystko blenderem.  Na rozgrzanym na patelni oleju kłaść łyżką niewielkie placuszki. Smażyć na złoty kolor. Uwaga!, ja nie smażyłam na oleju, tylko jak tradycyjne pancakes, na suchej teflonowej patelni. Gotowe placuszki polać miodem lub inną polewą wedle uznania. Dobrze też smakują z domową konfiturą :). PALUCHY CZOSNKOWO-SEROWE. Składniki: na dużą porcję. - 1 kg mąki - duża kostka drożdży - 2 łyżki cukru - 2 szklanki ciepłego mleka - 2 jajka - olej - żółty ser Dodatkowo: - szynka lub chudy boczek Mikstura czosnkowa: - 2 jajka - oleju tyle ile roztrzepanych widelcem jaj - kilka rozgniecionych ząbków czosnku - spora ilośc ziół prowansalskich W bardzo dużej misce wymieszać pokruszone drożdże z 2 łyżkami mleka, 2 łyżkami cukru ,2 łyżkami mąki i pozostawić do wyrośnięcia. Następnie dodać resztę mąki, mleka, jajka i wyrobić ciasto, na koniec dodać oliwę w takiej ilości ,aby ciasto odchodziło nam od rąk. Pozostawić do wyrośniecia. Brać po małym kawałku ciasta, rozwałkować i kroić na paski (dł.2-3 cm - szer.min.10cm.) Każdy pasek posmarować miksturą czosnkową. Nastepnie paski złożyć na poł (częścia pomalowaną) i chwyciwszy z dwóch końców zwinąć w rulon w przeciwległych kierunkach. Każdy zrulowany pasek, posmarować ponownie miksturą a na wierzch ułożyć małe kawałki żółtego sera. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach C, przez 20 min. Tuż po wyjęciu z pieca każdą bułeczkę obsypuję delikatnie gruboziarnistą solą. Podawać z sosem czosnkowym lub ketchupem ,również jako dodatek do potraw grilowych. Składniki na domowe Ptasie mleczko 9 białek 1 szklanka cukru drobnego do wypieków (ewentualnie zwykłego cukru) – lub trochę więcej jeśli lubicie słodkie łakocie 3 płaskie łyżki żelatyny – ok. 30 g 150 ml zimnej, przegotowanej wody 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka aromatu śmietankowego ok. 35 herbatników (u mnie Mini Betini – ok. 140 g) Składniki na błyszczącą polewę czekoladową: 4 łyżki cukru pudru – ok. 50 g (lub 4 łyżki drobnego cukru do wypieków) 6 łyżek (90 ml) śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki kakao – ok. 20 g 60 g masła 1 lekko czubata łyżeczka żelatyny – ok. 5 g 2 łyżki (30 ml) gorącej wody * szklanka o pojemności 250 ml    Przepis na ptasie mleczko bez pieczenia: Przygotować polewę wedle wskazówek w tym przepisie:  Błyszcząca polewa czekoladowa z żelatyną. Pozostawić ją do przestudzenia i lekkiego zgęstnienia, a w między czasie zacząć przygotowywać piankę na Ptasie Mleczko. Blaszkę o wymiarach 23 cm na 33 cm wyłożyć najpierw folią spożywczą, a na dnie formy poukładać herbatniki (u mnie były to Mini Betinii, małe herbatniki- 35 sztuk). Żelatynę wsypać do miseczki, namoczyć w 150 mililitrach zimnej, przegotowanej wody. Miseczkę wstawić do garnka z gorącą wodą i mieszać do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Białka jajek ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać drobny cukier oraz sok z cytryny i ubijać do momentu, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę oraz aromat śmietankowy, ubijać jeszcze przez parę sekund do czasu połączenia się składników. Gotową piankę bezową przelać na spód wyłożony herbatnikami, wierzch wyrównać. Jeśli polewa czekoladowa już ostygła, to można ją wylać na wierzch ciasta i równomiernie rozprowadzić po Ptasim mleczku. Schować Ptasie mleczko do lodówki, by masa się schłodziła i stężała.
justyna15424
BIAŁYSTOK Obserwuj

Zszywek: 839 · Obserwują ją: 1266

Ostatnio dodane:

#soki#samo zdrowie #mama#dziecko #święta#dekoracje #stylizacja#kobieta