Rozowa_16

Rozowa_16
Moje tablice obserwuje 39 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
szybka pizza z patelni -10 minut robienia i tyle samo smażenia :)    SKLADNIKI NA CIASTO: 6 łyżek mąki, 2 jajka, woda, 2 parówki, szczypiorek, sól i pieprz, DODATKI 2-3 łyżkikoncentratu pomidorowego lub keczupu, oregano, ser żółty, olej do smażenia  *oczywiscie mozesz dać własne składniki np papryke, pieczarki, oliwki   PRZYGOTOWANIE:   przesianą mąke zmiksować z jajkami, dodając trochę wody, żeby ciasto nie byłó zbyt żadkie ani zbyt gęste. dodać soli i pieprzu do smaku. Parówki i szczypiorek drobno pokroić dodac do ciasta. Na patelni rozgrzać trochę oleju i wylać ciasto. Rozsmarować je na całej powierzchni. Smazyć aż placek na spodzie będzie rumiany, wtedy zmniejszyć mocno ogień i przewrócić placek na drógą strone za pomocą dwóch łopatek. Posmarować koncentratem lub keczupem. Oprószyć oregano i obsypać startym serem. smażyć pod przykryciem, aż ser będzie całkowicie stopiony. Oczywiście jest to wersja podstawowa,można użyc swoich ulubionych dodatków. I jeśli ktoś woli cienkie ciasto to wystarczy zmniejszyć ilość mąki o połowę. Kurczak caprese pieczony w oliwie... Piersi z kurczaka oprósz solą, pieprzem, polej oliwą i ułóż w naczyniu do zapiekania. Przykryj je plastrami mozzarelli, połówkami pomidorków koktajlowych, posiekaną, świeżą bazylią i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 45 minut... Sałatka meksykańska Składniki: 200 g sera żółtego (1 kostka) 1 duża czerwona papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasów 1 por (biała część) 4-6 łyżek majonezu sól świeżo mielony pieprz Białą część pora kroję w talarki, przelewam wrzątkiem, odczekuję ok. 5 sekund, następnie przelewam zimną wodą i odcedzam na durszlaku. Dzięki temu por będzie miękki i zyska piękny kolor. Ananasa odsączam z zalewy, kukurydzę oraz fasolę przekładam na durszlak, dokładnie płuczę pod zimną wodą i pozostawiam na chwilę, aby woda całkowicie ociekła. Ser żółty ścieram na tarce o grubych oczkach, ananasa kroję w paseczki. Wszystkie składniki przekładam do miski, dodaję majonez, przyprawiam do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie mieszam. Sałatkę przed podaniem wstawiam do lodówki na ok. 30 minut. Koktail z kiwi Składniki: 2 kiwi 200 g jogurtu naturalnego 1 łyżka miodu lód Sposób przygotowania: Kiwi obierz i zmiksuj. Puree z kiwi odcedź przez sitko tak aby pozostał tylko sam zielony sok w miseczce (resztę można śmiało zjeść:). Dodaj jogurt i miód – wszystko razem zmiksuj. * Jeżeli nie masz czasu wrzuć wszystkie składniki razem i dobrze zmiksuj. * Latem proponuje dodać świeżą mięte i kostki lodu. Cel: W tym roku urządzę na nowo mój pokój. W prawdzie przeszedł remont w 2014 roku, ale widząc te wszystkie inspirujące zdjęcia wnętrz aż prosi się o ponowne urządzenie go na nowo !! :)
SOPSI
Częstochowa Obserwuj

Zszywek: 192 · Obserwują ją: 1341

Ostatnio dodane:

Realizacja sukni wieczorowej Realizacja sukni wieczorowej w odcieniu beżowym z chabrowymi aplikacjami Czas pokazać moją prace od podszewki Indywidualny projekt sukni wieczorowej w odcieniu beżowym z chabrowymi aplikacjami
serce724
Obserwuj

Zszywek: 69 · Obserwują ją: 178

Ostatnio dodane:

Nie chce wracać :( Prawda... ... Piękne
Kanon
Polska Obserwuj

Zszywek: 19152 · Obserwują ją: 189864

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
dziobak
Biały Bór Obserwuj

Zszywek: 2204 · Obserwują ją: 3369

Ostatnio dodane:

flowers sosy ... Prezent
martinstoj
Cairo, Egypt Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują go: 0

gaba2363
ok. Lubaczów Obserwuj

Zszywek: 1981 · Obserwują ją: 18002

Ostatnio dodane:

Naleśniki kakaowe z masą bananowa i masła orzechowego KASZA JAGLANA Z WARZYWAMI Cebulkę, czerwoną fasolkę, szczypiorek, kukurydzę i czerwone pomidorki (z puszki) podsmażamy na głębokiej patelni. Dodajemy ok szklanki kaszy jaglanej i szklankę bulionu. Gotujemy ok 10-15 min pod przykryciem. Dodajemy ulubione przyprawy (wskazana jest papryka chilli) i trochę soku z limonki. Dusimy jeszcze 5 min i gotowe! Ciasto francuskie z kurczakiem i brokułami krokiety z mozzarella , kurczakiem i szpinakiem . Składniki: na 12 krokietów Ciasto na naleśniki 3 jajka 300 ml mąki ½ l mleka 2 łyżeczki soli olej do smażenia Nadzienie do naleśników obrane z kości mięso z ugotowanego kurczaka o wadze 1,3 kg 200 świeżego szpinaku 1 cebula 250 g mozzarella Do panierowania 2 jajka 300 ml pangratatto 100 ml startego gruyère sera lub parmezanu, u mnie gruyére olej do smażenia Wykonanie: Wymieszaj ciasto na naleśniki i usmaż 12 małych naleśników. Pokrój cebulę w kostkę i zrumień na oleju dodaj opłukany szpinak, dopraw solą i pieprzem. Smaż aż szpinak zacznie “więdnąć”. Pokrój w kostkę mięso z kurczaka, zetrzyj mozzarella na tarce. Wymieszaj wszystkie składniki na farsz dopraw solą i pieprzem. Nadziej naleśniki, zwiń w paczuszkę, obtocz w jajku, a następnie w pangratatto i serze. Smaż na oleju po obu stronach w niskiej temperaturze
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY