Szczecinianka49

Szczecinianka49
Moje tablice obserwuje 14 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Szczecin (zachodniopomorskie)
Sernik Prince Polo
forma 20x 20 cm na dolnej krawędzi, 24x 24 cm na górnej krawędzi

składniki na spód:
- 280 g czekoladowych kruchych ciastek
- 100 g roztopionego masła

Piekarnik nastawić na 180 stopni< termoobieg>
Blaszkę posmarować masłem. Przyciąć 2 arkusze papieru do pieczenia, aby jeden z boków miał tyle samo, co blaszka, wyłożyć jednym arkuszem blaszkę, następnie posmarować spód papieru masłem i wyłożyć drugim arkuszem papieru do pieczenia, aby każde boki były zakryte przez papier. Zdecydowanie ułatwi to wyciągnięcie sernika z blaszki, poza tym spowoduje, że brzegi ciasta będą równe i nie trzeba będzie ich odcinać.
Ciasteczka włożyć do blendera i zmiksować na piasek, dodać masło i miksować do powstania mokrego piasku. Tak przygotowanymi ciastkami wyłożyć spód blaszki.

składniki na masę serową:
- 500 g twarogu na serniki z wiaderka
- 100 g cukru
- 1 duże jajko
- 40 g kakao
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

- 1 rozbełtane jajko+ łyżka mleka
- 6 wafelków
Prince
Polo XXL< 52 g każdy>

Ciasteczkowy spód wysmarować cienką warstwą  rozbełtanego jajka, następnie wyłożyć na całą powierzchnie Prince Polo górną warstwą wafelków do ciastek, odpowiednio je przycinając i mocno przyciskając do ciasteczek. Wstawić do lodówki na czas przygotowywania masy sernikowej
Wszystkie składniki na sernik włożyć do miski i zmiksować na gładką masę. Wyjąć formę z lodówki. Na wafelki wylać całą masę sernikową, rozprowadzić i wyrównać.
Blaszkę wstawić do nagrzanego < dalej na 1... Pomijając ich niezwykły wygląd, golce są niezwykle ważne dla człowieka. Na ich przykładzie prowadzonych jest wiele badań naukowych dotyczących starzenia się i walki z rakiem. Golce są całkowicie odporne na raka i żyją do 28 lat, co dla ssaka tych rozmiarów jest niezwykłym osiągnięciem. Nie tylko dożywają tak sędziwego wieku, ale osiągają go w dobrym zdrowiu i kondycji. 28-letni gryzoń jest odpowiednikiem 80-letniej kobiety o sprawności 25-latki. Te Porzucone Kocięta Bardzo Nietypowy Foster Mamo - Ale Ona Kocha Ich Jak Własne Pups! Zobacz Ich Sympatyczny Interakcje!

Trzy małe kocięta znaleźć niezwykłe zastępczej mamie, gdy zostały one porzucone w Pickens County Animal Shelter w Jasper, Gruzja: asortymentu beagle o imieniu Mary z siedmiu szczeniąt sama. Maryja przyjęła kocięta szybko i został pielęgniarstwa ich jak własne, ponieważ przed ich oczy były otwarte. AJER COFFE
SKŁADNIKI
1 żółtko
1 łyżeczka cukru
espresso lub 50 ml mocnej kawy 
100 ml mleka
bita śmietana
opcjonalnie 20 ml Brandy
PRZYGOTOWANIE
Utrzyj żółtko z cukrem na puszystą masę, tak jak przygotowuje się klasyczny kogel-mogel. Jeśli planujesz wzmocnić kawę alkoholem, pod koniec ucierania powoli i bardzo delikatnie dolewaj Brandy. Przełóż utarte żółtko do szklanki o pojemności około 250 ml. Powoli wlej wcześniej podgrzane i spienione mleko. Odczekaj chwilę, a następnie delikatnie, żeby warstwy nie zmieszały się, wlej do mleka kawę. Wierzch udekoruj bitą śmietaną  i ewentualnie wiórkami czekolady. Lekkie i kokosowe ptasie "mleczko" w wersji jogurtowej


Składniki:
400g jogurtu greckiego/naturalnego,
4 łyżki cukru pudru,
mała szklaneczka wiórków kokosowych,
1/3 szklanki gorącej wody,
3 łyżeczki żelatyny w proszku.

Do miski przekładam jogurt i mieszam go aby rozluźnić masę. Przesiewam do tego cukier puder, mieszam dokładnie, kosztuję, jeżeli nadal jest dla Was za mało słodkie to dodawajcie po łyżeczce cukru pudru, aż uzyskacie odpowiedni poziom słodkości. Następnie przesypuję wiórki kokosowe, mieszam dokładnie i odstawiam na bok.Do 1/3 szklanki gorącej, przegotowanej wody przesypuję żelatynę i dokładnie mieszam aż się całkowicie rozpuści, odstawiam do ostygnięcia. Jak żelatyna jest już chłodna to przelewam ją do masy jogurtowej, stale ją mieszając. Przygotowuję naczynie, w którym będę chłodzić masę w lodówce, wykładam je najlepiej dwiema warstwami foli aluminiowej, dzięki temu łatwo wyjmiemy masę. Przelewam wszystko do formy, rozsmarowuję równo, od wierzchu przykrywam folią, żeby nie przeszło zapachami z lodówki i wstawiam do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia wyjmuję formę z lodówki, delikatnie wyjmuję folię aluminiową z masą, delikatnie odrywam ją od brzegów masy. Przygotowuję w dzbanku bardzo ciepłą wodę, w której będę moczyć nóż po każdym cięciu, dzięki temu wyjdą równe krawędzie. Odkrawam nierówne krawędzie a resztę kroję w kostkę ok 2x2cm. Przekładam na talerz i podaję, w razie co przechowuję w lodówce.