Wasli

Wasli
Moje tablice obserwuje 0 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Saarbrücken
Niskokaloryczne ciasto budyniowe – 12 porcji po 100 kcal

Składniki:

150g herbatników
800 ml mleka 0,5 % tłuszczu
2 budynie w proszku bez cukru o smaku śmietankowym 80g
stewia do smaku
opcjonalnie dla porcji o wartości kalorycznej 125 kcal:

20g gorzkiej czekolady
30g cukru najlepiej brzozowego
Przygotowanie:

Budyń przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu, używając mniej mleka (800 ml) oraz nie dodając cukru. Masę budyniową dosłodź stewią. Herbatniki wyłóż na dnie okrągłej formy do ciasta o średnicy 20 cm. Wylej na nie połowę budyniu. Przykryj kolejną warstwą herbatników i wylej pozostałą część budyniu. Przykryj resztą herbatników. Poczekaj, aż ciasto wystygnie i wstaw je do lodówki, żeby się schłodziło. Gotowe:)

Jeżeli chcesz przygotować wersję troszkę bardziej kaloryczną, do budyniu dodaj 2 łyżki cukru brzozowego (30 g), a wierzch ciasta posyp startą gorzką czekoladą.

PRZEPIS POCHODZI Z: dietetyczne-przepisy.net ... ... ... Szkice & Rysunki