WiktoriaW12

♡ Instagram ViKee_14 ♡ ♡ Snapchat ViKe_14 ♡
WiktoriaW12
Moje tablice obserwuje 39543 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Hogwart
cute Cole haha true friend ...
x_izuuu
Jarocin Obserwuj

Zszywek: 80 · Obserwują ją: 192

Ostatnio dodane:

... NOOO TAK <3 ...
WimaNike
Obserwuj

Zszywek: 46 · Obserwują ją: 89

Ostatnio dodane:

... ... Cudowne oczyska ♡ ...
Kanon
Polska Obserwuj

Zszywek: 19156 · Obserwują ją: 192758

Ostatnio dodane:

... ... Słodko. Cudo
rogal251
Tarnobrzeg Obserwuj

Zszywek: 974 · Obserwują ją: 2628

Ostatnio dodane:

Najlepsze❤ Colleen Hoover ♡ >>> ♥♥♥ śliczne
blueferret
Polska Obserwuj

Zszywek: 1599 · Obserwują ją: 10979

Ostatnio dodane:

zrobiłam obudowę z ciasteczkowym potworem! :o
jeśli chcesz zobaczyć jak, odwiedź mnie na youtube: Furello jesień Jak się pakować :) Mini serniczki w szklankach
Burboniusalexicacon7
Tam, gdzie świat... Obserwuj

Zszywek: 515 · Obserwują ją: 987

Ostatnio dodane:

podobają się Wam? chyba troszkę za długie... :> Nice Arrows Co myślicie ??
zaczytanaflorecistka
Obserwuj

Zszywek: 79 · Obserwują ją: 31

Ostatnio dodane:

kocham ♡♡♡ Marzenie :'D :-)
Beataaa69
poznań Obserwuj

Zszywek: 307 · Obserwują ją: 179

Ostatnio dodane:

... Wracamy *** Coś w tym jest
yuuki143
Obserwuj

Zszywek: 480 · Obserwują ją: 1528

Ostatnio dodane:

^^^ [[[ === ()()
Karooolajn
Mrągowo Obserwuj

Zszywek: 780 · Obserwują ją: 10051

Ostatnio dodane:

7 days... #xmas #xmas_tree
#xmas_mood ...
nataaliaaaaa
Obserwuj

Zszywek: 2089 · Obserwują ją: 1116

Ostatnio dodane:

Brian Tracy cytat o samodyscyplinie .... źródło pinterest ...
hugmenooow
Koszalin Obserwuj

Zszywek: 3955 · Obserwują ją: 1388

Ostatnio dodane:

Uwielbiam Peter'a, ogólnie uwielbiam Teen Wolf :D A wy jakie seriale oglądacie/polecacie? Teen Wolf Teen Wolf Teen Wolf
diabolic
Obserwuj

Zszywek: 1102 · Obserwują ją: 2298

Ostatnio dodane:

Plakaty do kupienia przepadło... Szkic <3 ....
spenecie
Obserwuj

Zszywek: 1696 · Obserwują ją: 1767

Ostatnio dodane:

;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;; :::::::::::
kaja12345679
Sandomierz Obserwuj

Zszywek: 527 · Obserwują ją: 1906

Ostatnio dodane:

ADELE - HELLO (COVER BY LEROY SANCHEZ) ... Nice *.* ...
Bailey
Lublin Obserwuj

Zszywek: 480 · Obserwują ją: 1492

Ostatnio dodane:

... ... ... kitchen
achedache
JAK NAJDALEJ. Obserwuj

Zszywek: 2519 · Obserwują ją: 1687

Ostatnio dodane:

gif ... : * gif<3
helven
Gorzów Obserwuj

Zszywek: 345 · Obserwują ją: 752

Ostatnio dodane:

Wersja śpiewana- Janusz Radek ::::: ... ...
coruscare
Piotrków Obserwuj

Zszywek: 260 · Obserwują ją: 1520

Ostatnio dodane:

&quot;Orki z Majorki&quot; (Official Video Clip) #259 #258 #257
WerbenaI
Dalekobierzne Obserwuj

Zszywek: 217 · Obserwują ją: 858

Ostatnio dodane:

własny manekin :) Kasza gryczana z warzywami 
(przepis po kliknięciu obrazka ) Chipsy bez wyrzeczeń

Składniki na 2 porcje chipsów:
3–4 większe ziemniaki
2 łyżki oleju z rzepaku i lnu Global Fit
1 łyżeczka wędzonej papryki
2 szczypty soli
odrobina świeżo mielonego pieprzu stojak na buty ? Ależ proszę bardzo :)
_ForeverDreams_
Beacon Hills Obserwuj

Zszywek: 1631 · Obserwują ją: 1197

Ostatnio dodane:

Cudowne *.* Hahah xD Polecam xD Dokładnie... "Dwa miliony dolarów napiwku" ❤❤❤ Piękna, ciepła, romantyczna historia ❤
magda_234
Radostowice Obserwuj

Zszywek: 96 · Obserwują ją: 1336

Ostatnio dodane:

Czekoladowy z Aksamitnym Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady - Składniki:

Ciasto:
3 jajka (osobno białka i żółtka)
150 ml mleka
Wilgotny Tort Czekoladowy z Aksamitnym Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady - Przepis - Słodka Strona125 ml oleju
2/3 szklanki brązowego cukru
niepełne 1/2 szklanki białego cukru
cukier waniliowy 
150 mąki 
30 g kakao
1/3 łyżeczki sody
plaska łyżeczka proszku do pieczenia

Masa:
400 ml śmietanki kremówki150 g groszków z mlecznej czekolady (lub połamanej czekolady)
Wilgotny Tort Czekoladowy z Aksamitnym Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady - Przepis - Słodka Strona100 g groszków z gorzkiej czekolady (lub połamanej czekolady)
fix do ubijania śmietany

Krem:
Śmietankę podgrzewamy (nie gotujemy), zdejmujemy z ognia i wsypujemy czekoladowe groszki (lub połamaną czekoladę). Energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Studzimy, a następnie umieszczamy w lodówce na minimum 10 godzin, a najlepiej całą noc.
Po tym czasie kremówkę z rozpuszczoną czekoladą ubijamy na sztywno (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo miksować ponieważ może wytrącić się masło). 
Pod koniec ubijania dodajemy fix. 
Gdyby krem okazał się zbyt rzadki umieszczamy go w lodówce do momentu zgęstnienia. 

Ciasto:
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
Mąkę przesiewamy i mieszamy razem z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia. 
Białka ubijamy, po czym powoli wsypujemy cukier biały, brązowy i waniliowy - ciągle mieszając.  Zmniejszamy obroty miksera na najniższy poziom i dodajemy żółtka.
Następnie partiami wsypujemy mąkę wymieszaną z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem, a następnie olejem. 
Gotowe ciasto przelewamy do formy (ok. 21 cm średnicy) wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok. 45 minut (lub dłużej - do suchego patyczka).
Na wierzchu ciasta powstanie wybrzuszenie, dlatego aby się go pozbyć - tuż po upieczeniu przewracamy placek do góry dnem. Za pomocą noża obkrawamy brzegi i wyjmujemy z formy. Studzimy. Składniki na kruche ciasto:

500 g mąki pszennej (3 szklanki minus 1 łyżka)
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
pół szklanki cukru pudru
200 g masła, zimnego
6 żółtek
2 łyżki kwaśnej śmietany 12% lub 18%
Wszystkie składniki wyrobić. Powstałe ciasto zagnieść w kulę i podzielić na pół.

Składniki na bezę:

6 białek
1,5 szklanki drobnego cukru lub cukru pudru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodawać stopniowo (to bardzo ważne) i małymi partiami cukier. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną, delikatnie wymieszać.

Ponadto:

1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (450 g)
120 g płatków migdałowych
Formę o wymiarach 25 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta wyłożyć na spód, rozwałkować i wyrównać. Na nim posmarować połowę dżemu z czarnej porzeczki. Następnie wyłożyć połowę masy bezowej. Na masę bezową wysypać połowę płatków migdałowych. Piec w temperaturze 175ºC przez około 40 minut. Identycznie postąpić z drugą częścią ciasta. Można obydwa placki piec razem w piekarniku (w termoobiegu) lub jeden po drugim (jeśli nie mamy dwóch takich samych form); wtedy najlepiej drugą drugą bezę przygotować bezpośrednio przed pieczeniem. Placki ostudzić.

Masa kremowa:

2 szklanki mleka (500 ml)
3 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 żółtka
3 łyżki cukru
16 g cukru migdałowego*
200 g masła
kilka kropel aromatu migdałowego**
Jedną szklankę mleka zagotować z cukrami. Drugą zmiksować z żółtkami i mąką (jak na budyń), dodać do gotującego się mleka, zagotować. Ostudzić, przykrywając folią spożywczą.

Miękkie masło utrzeć na puch (można mikserem), stopniowo dodawać ostudzony budyń, cały czas ucierając (miksując). Dodać aromat migdałowy i zmiksować.

Gotowe, ostudzone placki przełożyć masą kremową. Schłodzić przez minimum 3 godziny w lodówce.

Smacznego :)

* można kupić w sklepach, w takich opakowaniach jak cukier wanilinowy (lub zastąpić cukrem wanilinowym lub pominąć i dodać tylko aromat migdałowy)

** można dodać również z 2 łyżki Amaretto, jeśli akurat macie w domu Składniki:
Biszkopt:
3/4 szklanki cukru
6 jajek – osobno żółtka i białka 
1 szklanka mąki
100g suchego maku 
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki aromatu migdałowego
Środek:
1/2 szklanki drobnych rodzynek
100ml rumu (możemy zastąpić likierem migdałowym lub rodzynki namoczyć w wodzie z 2-3 kroplami aromatu migdałowego)
2 łyżki żelatyny
1 puszka brzoskwiń
500ml śmietanki kremówki 30% lub 36%
1/2 szklanki cukru pudru
Wykończenie:
350-400ml śmietanki kremówki 30% lub 36%
1 fix do śmietany (niekoniecznie, ale jak będziemy robić rozetki, to z fixem będą ładniejsze) 
2-3 krople aromatu migdałowego
1 puszka brzoskwiń
1 łyżka cukru pudru
2 łyżki galaretki w proszku o jasnym kolorze
mak do posypania
 
1. Rodzynki zalać rumem, nakryć i odstawić.
 
Biszkopt:
2. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz makiem.

3. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC).

4. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodać połowę cukru i mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca.

5. Żółtka utrzeć z resztą cukru na jasną, kremową masę. Dodać je do ubitych białek razem z aromatem migdałowym i delikatnie wymieszać łyżką.

6. Następnie w 3 partiach dodać mąkę z makiem, po każdym dodaniu delikatnie wymieszać łyżką.

7. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 25-26cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 50 minut. 
Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Nożem oddzielić ciasto od brzegów tortownicy i przekroić je w poziomie 2 razy. Otrzymamy 3 krążki ciasta.

Środek:
8. Brzoskwinie osączyć, zachowując zalewę i pokroić je na kawałki.

9. Rodzynki również osączyć, zachowując rum i wymieszać go z  3/4 szklanki zalewy z brzoskwiń.

10. Jeden krążek ciasta zamknąć w tortownicy. Nasączyć go 1/3 rumowej zalewy.

11. Żelatynę zalać 1/2 szklanki zimnej wody, odstawić na 10-15 minut, aż napęcznieje. Dodać do niej 3 łyżki rumowej zalewy (lub samą zalewę, jeśli nam została), wymieszać. Następnie żelatynę podgrzać w rondelku z grubym dnem, mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Odstawić.

12. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dwie łyżki śmietanki dodać do rozpuszczonej żelatyny i rozmieszać. Następnie żelatynę wlać do reszty śmietanki w 2-3 partiach, mieszając mikserem na średnich/niskich obrotach. Dodać rodzynki, wymieszać.

13. Na nasączony krążek w tortownicy wyłożyć połowę bitej śmietany i połowę pokrojonych brzoskwiń... SKŁADNIKI na 4 porcje:
1 sałata lodowa
1 pierś z kurczaka
250 g pomidorków koktajlowych
sól i pieprz do smaku
pomidorki koktajlowe
1 czerwona cebula
1 jajko + 1 łyżka mleka
płatki pełnoziarniste Corn Flakes Lubella
½ łyżeczka ostrej czerwonej papryki
olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE: 

Płatki pełnoziarniste Corn Flakes Lubella wraz z papryką wsypujemy do woreczka i rozdrabniamy za pomocą tłuczka do mięsa, następnie wykładamy na talerz. Mix ziaren prażymy na suchej rozgrzanej patelni.
Pierś kurczaka kroimy na pół, wkładamy między folię spożywczą i dokładnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty. Oprószamy je solą i pieprzem, zanurzamy w rozbitym z 1 łyżką mleka jajku i panierujemy w panierce z pełnoziarnistych płatków kukurydzianych lub w bułce tartej. Smażymy kotlety z kurczaka na patelni z rozgrzanym olejem. Po usmażeniu układamy je na papierowym ręczniku aby usunąć nadmiar oleju, następnie drobiowe kotlety kroimy w cieniutkie paseczki.
Połowę drobno pokrojonej sałaty lodowej wsypujemy do szklanej misce, układamy część pokrojonych piersi kurczaka, połówki pomidorków i piórka czerwonej cebuli i robimy kolejną taką samą warstwę z sałaty, pomidorów, cebuli i pasków kurczaka. Całość posypujemy mixem pestek (dynia, słonecznik, orzeszki pini) i skrapiamy sosem winegret.

Klasyczny sos winegret (vinaigrette) to tzw. emulsja, która powstaje przez ubijanie oliwy lub oleju z octem lub sokiem z cytryny, który może być uzupełniony dodatkiem musztardy, miodu lub cukru pudru, suszonych lub świeżych ziół, oraz czosnku.

Sos do tej chrupiącej sałatki z panierowanym kurczakiem został wzbogacony o musztardę, miód i zioła prowansalskie. Polecam też sos a la winegret z tego przepisu:

Składniki sosu winegret:

3 łyżki oliwy
1 łyżka octu jabłkowego
szczypta soli
szczypta czarnego pieprzu
łyżeczka musztardy dijon,
łyżeczka miodu
oraz szczypta ziół prowansalskich

Do zakręcanego słoiczka wlewamy oliwę i ocet jabłkowy, dodajemy miód i przyprawy, zakręcamy i potrząsamy aż wszystkie składniki sosu się połączą.

Tak przygotowanym sosem winegret polewamy kruchą sałatkę z panierowanym kurczakiem tuż przed samym podaniem. Smacznego!
potterhead_tribute
Wielkopolska Obserwuj

Zszywek: 123 · Obserwują ją: 52

Ostatnio dodane:

;-; ;-; ;-; ...
Nieperfekcyjna92
Lublin Obserwuj

Zszywek: 766 · Obserwują ją: 1785

Ostatnio dodane:

róż+szary all in black jesienna płaszczyk
wiola1932
Krosno Obserwuj

Zszywek: 1515 · Obserwują ją: 1830

Ostatnio dodane:

figura *.* ... Wykorzystanie starych płyt CD xoxo
directioner1508
Nibylandia Obserwuj

Zszywek: 812 · Obserwują ją: 9911

Ostatnio dodane:

... *.* ... ...
Alcik12
Polska Obserwuj

Zszywek: 105 · Obserwują ją: 289

Ostatnio dodane:

Takie zdjęcie zrobiłam podczas pobytu na Rodos ^^ Mam zamiar tam wrócić bo wyspa wspaniała <3 Po długiej przerwie wrzucam moje szkice, co wy na to? ^^ Klik w zdjęcie! Poszłam do domu, nadal w nim jestem...
Dominiczka10117
Obserwuj

Zszywek: 67 · Obserwują ją: 254

Ostatnio dodane:

"- Przetrwałam Głodowe Igrzyska, dwa razy - Ja wyszedłem z labiryntu, z którego nikt nie mógł się wydostać przez 2 lata - To urocze...zabiłem Czarnego Pana będąc dzieckiem...i mam fajową bliznę - Ale, ja jestem Percy Jackson" ❤❤❤ ❤❤❤ ...
reliance
Trześń Obserwuj

Zszywek: 199 · Obserwują ją: 255

Ostatnio dodane:

... ... ... Home ❤
jagna_
Dębica Obserwuj

Zszywek: 12119 · Obserwują ją: 84007

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
booobs25
Wonderland Obserwuj

Zszywek: 4231 · Obserwują ją: 32584

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
Pumpkin666
Katowice Obserwuj

Zszywek: 4209 · Obserwują ją: 1921

Ostatnio dodane:

.,., *** ... ...
xxbykuxx
Obserwuj

Zszywek: 5 · Obserwują go: 1274

Ostatnio dodane:

... nikola Karabatic masno handball
truskaweczka1252
Obserwuj

Zszywek: 5 · Obserwują ją: 7

Ostatnio dodane:

pleciony kok :). ... kłos
Truskaweczka
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

Branzoletka
TruskawkoweMarzenie
Kielce Obserwuj

Zszywek: 315 · Obserwują ją: 1483

Ostatnio dodane:

#1.ROPE BRAID - WARKOCZ SZNUR Ciasto milky way bez pieczenia - Jak zrobić - Smakowite Dania Tak to się powinno robić Stylowa lampeczka
ZszywkaPL
Profil oficjalny
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 5957 · Obserwują ją: 2952954

Ostatnio dodane:

Pobudź swój ogród do życia i stwórz w nim miejsce dla całej swojej rodziny. Jaka jest podstawa codziennej pielęgnacji? Dlaczego seniorzy powinni nosić okulary przeciwsłoneczne? Jak przywrócić smak wczorajszym potrawom?
leterman
Jawor, dolnośląskie Obserwuj

Zszywek: 835 · Obserwują ją: 208

Ostatnio dodane:

imiona z litego drewna ozdoba ślubna z drewna jedyna, niepowtarzalna, piękna - deska z drewna oliwnego. Zapraszam do kontaku miski z orzecha włoskiego - super prezent dla najbliższych jak jak i dla siebie :)

zapraszamy do kontaktu