Wolha

Wolha
Moje tablice obserwuje 967 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 St
*** Pomysły na obiad dla rodziny - lista Cz.2 listy 75 pomysłów na obiad dla rodziny Kopiec kreta z truskawkami (bez pieczenia) ciasteczka owsiane
removed-Adrienette
lubuskie Obserwuj

Zszywek: 3791 · Obserwują ją: 787

Ostatnio dodane:

♡♡♡ spódniczka /// ***
madzik962
Poznań Obserwuj

Zszywek: 5865 · Obserwują ją: 5679

Ostatnio dodane:

#spodnica#krem #amazing #perfect #moj #styl xoxo
kasiulkab
Tarnów Obserwuj

Zszywek: 855 · Obserwują ją: 4717

Ostatnio dodane:

Pamukkale, Turcja :) ... ...*... xdd
lahmy
Obserwuj

Zszywek: 30 · Obserwują ją: 40

Ostatnio dodane:

pieczona piers z kurczaka >>> ... TWISTERY
koteczek10
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 10

Ostatnio dodane:

śliczne co nie zapraszam na facebookową stronę stylizacje paznokci Ali kim chyba każdy marzył o takim Oreo mmmm  pycha
blackfire
Obserwuj

Zszywek: 10 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Ciasto kinder pingui Iceówka, znana również jako smerfna wódka :) Składniki: Wersja 1. (u nas najczęściej przyrządzana) 2-3 opakowania cukierków lodowych(około 300 gram powinno ich być) - muszą być OBOWIĄZKOWO niebieskie, inaczej napój nie będzie wyglądał uroczo ;) Osobiście polecam Goplanę - dobry smak, kolor długo się utrzymuje, no i cena jest niewygórowana. 0,5 l spirytusu 0,5 - 0,7 l wody mineralnej niegazowanej Wersja 2. (wersja mojej mamusi) 2-3 opakowania cukierków lodowych 0,5 l wódki szklanka wody Wykonanie: 1. Wodę wlewamy do garnka, dodajemy do niej cukierki. Gotujemy na małym ogniu(bez zagotowywania), dopóki cukierki się nie rozpuszczą i powstanie syrop. To najtrudniejsza część wykonania ice'ówki. Cukierki przywierają do dna i mogą się łatwo przypalić, więc musimy ciągle mieszać łyżką. Cukierasy się kleją do łyżki, co również sprawia problem, ale bądźmy cierpliwi... 2. Powstały syrop studzimy. 3. Do zimnego syropu wlewamy spirytus/wódkę. 4. Przelewamy do butelek, chłodzimy i cieszymy się smakiem niecodziennie wyglądającego trunku :) Pozdrawiam ciepło w pięknie mroźny dzień :* Babeczki Kinder Bueno ♥ Składniki na 12 babeczek: 160 g masła 120 g drobnego cukru do wypieków 165 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 1 łyżeczka pasty waniliowej lub ziarenka z 1 laski wanilii 3 łyżki mleka 50 g mlecznej czekolady, posiekanej na drobne kawałki ponadto: batoniki kinder bueno do nadziania babeczek (niekoniecznie) + do dekoracji Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę i proszek przesiać, odłożyć. W misie miksera utrzeć masło z cukrem, na jasną i puszystą masę. Dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając na gładką masę po każdym dodaniu. Dodać pastę z wanilii, mleko i zmiksować. Do powstałej masy dodać odłożone przesiane suche składniki. Wymieszać szpatułką tylko do połączenia się składników, nie dłużej. Na sam koniec wmieszać kawałki czekolady. Formę do 12 muffinek wyłożyć papilotkami, ciasto rozdzielić pomiędzy papilotki, wyrównać. W środek każdej babeczki wcisnąć kawałek batonika (niekoniecznie). Piec w temperaturze 170ºC przez około 25 minut (bez termoobiegu) lub chwilę dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić na kratce. Krem z serka kremowego: 2 opakowania serka kremowego philadelhpia (każde opakowanie 200 g) 2 łyżki nutelli W misie miksera umieścić schłodzony serek kremowy dodać nutellę ze słoiczka i zmiksować do otrzymania gładkiego kremu, nie dłużej. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Krem wycisnąć na babeczki wedle swojej fantazji :-). Na wierzch każdej babeczki położyć kawałek Kinder Bueno, ozdobić zygzakami z nutelli (zygzaki wyciskamy z woreczka lub rękawa z odciętą końcówką). Przechowywać w lodówce. Smacznego :) OMOMOMOM
sosenka1
Torun, Poland Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 8

bis001
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 12

Ostatnio dodane:

reniferki :)
kasiolot79
Szelejewo Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 0

angela_n
SZCZECIN Obserwuj

Zszywek: 111 · Obserwują ją: 29

Ostatnio dodane:

biszkoptowe z mascarpone szablon pudełko Kawa Mrożona – Mocha Frappe Przepis po kliknięciu w zdjęcie :) Koktajl czekoladowy! Przepis po kliknięciu ;)
ustachniuk
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

motyw oisanki
katarzyna125
Łódź, Poland Obserwuj

Zszywek: 21 · Obserwują ją: 1249

Ostatnio dodane:

Beza z orzechami, krówkami i dulce de leche
Składniki:

3 białka
szczypta... TORT DACQUOISE. Lubicie? przepis po kliknieciu w zdjecie:) Serniczki truskawkowe w szklankach

Składniki na 4 - 5 niedużych szklanek:
80... bezy cynamonowe. Po przepis kliknijcie w zdjęcie
denoder
Pmpo Obserwuj

Zszywek: 117 · Obserwują go: 795

Ostatnio dodane:

Zespół Szkół RCKU w Piasecznie HUBERTUS 2013 Oksytocyna – cykliczny hormon peptydowy złożony z 9 aminokwasów (nonapeptyd), neuroprzekaźnik, uwalnia się okresowo, dobrze rozpuszczalny w wodzie.
Wytwarzana jest w jądrze przykomorowym i nadwzrokowym podwzgórza i neuronami przekazywana jest do tylnego płata przysadki, gdzie następnie jest magazynowana. Oksytocyna powoduje skurcze mięśni macicy, co ma znaczenie podczas akcji porodowej (wcześniej występuje blok progesteronowy[3]). Uczestniczy także w akcie płciowym i zapłodnieniu (powoduje skurcze macicy podczas orgazmu, które ułatwiają transport nasienia do jajowodów). ... ...
sHe_99
Obserwuj

Zszywek: 3 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

... sernik z trzema czekoladami ...
anusiek20
Włoszczowa Obserwuj

Zszywek: 127608 · Obserwują ją: 8062

Ostatnio dodane:

... ... Onion soup Zapiekany makaron z grzybami i szpinakiem
anettam
siemianowice Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Bułki nadziewane pieczarkami
4 bułki
30 dag pieczarek
pęczek szczypiorku
1 ja...
_malutka_xd
Obserwuj

Zszywek: 78 · Obserwują ją: 33

Ostatnio dodane:

/?/ Paznokcie Wzorki na paznokcie Jak wzmocnić paznokcie?

Sok z cytryny i oliwa z oliwek 
Jest to łatwy i skuteczny sposób a składniki można znaleźć w każdym domu. Wszystko, czego potrzebujesz to kilka kropli soku z cytryny i jedna łyżka oliwy z oliwek. Przygotowany preparat wetrzyj w płytkę paznokci i nałóż na dłonie bawełniane rękawiczki. Najlepiej taką kurację stosować na noc, bo preparat pozostaje na dłoniach kilka godzin. Jeżeli zastosujesz tą metodę przynajmniej dwa razy w tygodniu możesz być pewna, że już po kilku tygodniach twoje paznokcie będą wzmocnione.

Pieprz
Czerwony pieprz może pomóc twoim paznokciom. Ta mieszanka jest bardzo mocna, więc uważaj. Weź około 10 kropli zimnej wody, łyżeczkę śmietany i pół łyżeczki czerwonego pieprzu i dobrze wymieszaj. Tą miksturę nałóż na płytkę paznokci i pozostaw na 15-20 minut. Do tej metody polecam również używanie rękawic ze względu na składniki. Pod żadnym pozorem nie trzyj oczu Tą metodę należy stosować raz w miesiącu.

Sok z cytryny i sól 
Jak widać sok z cytryny może mieć wielki wpływ na paznokcie. Tym razem sok z cytryny należy wymieszać z solą. Do kilku kropel cytryny dodajemy szczyptę soli. Mieszankę najwygodniej będzie nałożyć pędzlem na płytkę paznokci i pozostawić na 15-20 minut. Możesz spróbować tej metody kilka razy w tygodniu 2-3 razy zupełnie wystarczy.
JoannaKlimaszewska
Obserwuj

Zszywek: 37 · Obserwują ją: 41

Ostatnio dodane:

walentynkowe serduszka - galaretka plus mleko skondensowane, po kilku godzinach w lodówce mamy deser ;) SKŁADNIKI:  - 4 duże greckie jogurty - 330 ml - 5 jajek - okrągłe biszkopty - 2 lub 4 budynie waniliowe - 1/2 szklanki oleju - cukier wanilinowy - szklanka wiórek kokosowych/rodzynek - opcjonalnie, jeśli lubisz    PRZYGOTOWANIE:  1. Oddziel białka od żółtek. Żółtka utrzyj z cukrem na gładką masę.   2. Dodaj resztę składników do utartych żółtek. Budyniu nie rozrabiaj, wsyp sproszkowany. Jeśli chcesz, żeby masa była ściślejsza, dodaj 4 budynie.  4. Ubij sztywną pianę z białek, dodaj do masy i delikatnie wymieszaj.  5. Ułóż na blaszce biszkopty i wylej na nie masę.  6. Nastaw piekarnik na 180 stopni i od razu włóż ciasto. Niech powoli sobie rośnie w nagrzewającym się piekarniku. Piecz ok. godziny. Po wyłączeniu piekarnika, zostaw sernik w środku, aż piekarnik wystygnie. Dopiero wtedy wyjmij ciasto. Dzięki temu opadnie ono równomiernie.  7. Nie krój ciasta od razu po wyjęciu w piekarnika, ponieważ się rozpadnie. Najlepiej zjeść je dopiero na następny dzień lub odczekać kilka godzin.  8. Jeśli masz ochotę powiedzieć tego dnia zdrowemu odżywianiu - spadaj, polej sernik roztopioną czekoladą. Oczywiście zawsze możesz użyć gorzkiej. Ciasto Milka  Biszkopt (będą potrzebne 2): - 2 jajka - 2 łyżki cukru - 2 łyżki mąki - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (dałam 1/4) - 1 i 1/2 łyżki kakao - 2 łyżki ciepłej wody Jajka ubić z cukrem na puszystą , kremową masę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao , dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Na koniec wlać wodę i ponownie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wyścielonej pergaminem tortownicy o średnicy 20 cm. Piec ok. 15 minut w temp. 180 st.C. Powtórzyć czynności i upiec drugi , taki sam biszkopt.  Krem: - 670 ml mleka - 70 g mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej ('corn starch') - 2 i 1/2 łyżki cukru - 70 g białej czekolady - 170 g margaryny (lub masła) - 100 g cukru pudru Wymieszać 100 ml mleka z cukrem i mąką ziemniaczaną. Resztę mleka (570 ml) wlać do garnuszka , dodać białą czekoladę i zagotować. Zmniejszyć płomień i wlać miksturę mączną , ciągle mieszając. Podgrzewać do momentu , aż zgęstnieje (jak budyń). Ostudzić. Miękką (tzn. ogrzaną) margarynę utrzeć z cukrem pudrem , dodawać stopniowo masę budyniową.  Polewa: - 140 g mlecznej czekolady - 3 łyżki mleka - 2 i 1/2 łyżki cukru - 100 g margaryny Wszystkie składniki polewy rozpuścić w kąpieli wodnej i dokładnie wymieszać. Ostudzić.  Jeden biszkopt posmarować połową kremu , kilka minut schłodzić w lodówce , polać połową polewy , przykryć drugim biszkoptem , posmarować resztą kremu , lekko schłodzić i polać resztą polewy. Kinder Pingui Składniki na biszkopt:  - 3 jaja  - 3 łyżki cukru  - 3 łyżki mąki  - 1 łyżka kakao  - 1 łyżka oleju  - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii  Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Dodać żółtka, zmiksować. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie połączyć. Na koniec wlać olej i ekstrakt z wanilii, wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wylać do blaszki ( 15x20 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w 180 st. C. Przekroić na 2 blaty.    Składniki na masę śmietanową:  - 250 g śmietany 30%  - 2 łyżki cukru pudru  - 3 łyżeczki żelatyny    Składniki na polewę czekoladową:  - 170 g gorzkiej czekolady ( można dać pół na pół z mleczną )  - 50 g masła  - 3 łyżki mleka  - 1 łyżeczka oleju  Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody ( około 1/4 szklanki ). Ubitą śmietanę podzielić na 2 równe części.  Wszystkie składniki polewy czekoladowej umieścić w miseczce i rozpuścić w kąpieli wodnej, dokładnie połączyć. Przestudzić, ale tak, by nadal była płynna.  Do jednej połowy ubitej śmietany dodać 1/2 żelatyny, połączyć, wyłożyć na pierwszy blat kakaowego biszkoptu.  Na warstwie śmietanowej rozsmarować 1/2 polewy czekoladowej, włożyć ciasto do zamrażalnika, na kilka minut, by polewa szybko zastygła.  Następnie dodać resztę żelatyny do pozostałej śmietany, połączyć, wyłożyć na zastygniętą polewę, wyrównać...