Zuzanna5494

Zuzanna5494
Moje tablice obserwuje 123 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Białystok / Mońki
Duża pisanka decoupage ... .., ... szyszki
Zanetkaanna87
Obserwuj

Zszywek: 271 · Obserwują ją: 858

Ostatnio dodane:

.... ... ... ...
MrsGrey
Radom Obserwuj

Zszywek: 1596 · Obserwują ją: 12168

Ostatnio dodane:

Przepis na lukier do pierników Prawda! CICHE CARDIO NA STOJĄCO / BEZ MATY / ODCHUDZAJĄCY TRENING DLA KAŻDEGO nutellowy sernik z mascarpone (bez pieczenia)
love_chevron_blog
Sosnowiec Obserwuj

Zszywek: 187 · Obserwują ją: 823

Ostatnio dodane:

Delikatna hybryda z cyrkoniami <3 Opis produktów wykorzystanych w tej stylizacji po kliknięciu :) Głębia oceanu <3 Więcej informacji po kliknięciu na zdjęcie :) Wykorzystane produkty:
▪ Cosmetics Zone Solid Base Rose
▪ Cosmetics Zone 312 DangeRose Woman
▪ Cosmetics Zone Paint Me! w kolorze Totally Black
▪ Sey Top No Wipe Moje nowe <3 Marble nails/ stone effect nails [więcej po kliknięciu na zdjęcie]
ZszywkaPL
Profil oficjalny
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 5874 · Obserwują ją: 2951588

Ostatnio dodane:

Kosmetyki organiczne do włosów - poznaj sekret naturalnej pielęgnacji Pielęgnacja włosów - co stosujecie? #naturalne #delikatne Lakiery hybrydowe – co musisz wiedzieć przed manicure hybrydowym?
lucky_k17
Rybnik Obserwuj

Zszywek: 1935 · Obserwują ją: 1704

Ostatnio dodane:

tatuaż szkic kompas na tatuaż Dobry projekt na tatuaż. Mój wymarzony tatuaż.
Oliviala1210
Obserwuj

Zszywek: 104 · Obserwują ją: 737

Ostatnio dodane:

true ;D wow! Ciasto Kinder Pingui z frużeliną wiśniową Biszkopt: – 5 średnich jaj – 1/2 szkl. cukru – 3/4 szkl. mąki tortowej – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – 3 łyżki kakao – 2 łyżki oleju – 2 łyżki mleka Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż się rozpuści, po czym dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Następnie wlać olej i mleko, krótko zmiksować. Na koniec stopniowo przesiewać do masy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie mieszając łyżką. Ciasto wyłożyć do tortownicy (26 cm średnicy) wyścielonej pergaminem tylko na spodzie. Piec w temperaturze 180 st.C przez 25-30 minut. Upieczony biszkopt pozostawić w formie na 10 minut, po czym „objechać” nożem naokoło, wyjąć na kratkę kuchenną, zdjąć papier i pozostawić biszkopt do całkowitego wystygnięcia. Masa: – 500 ml śmietany kremówki (30-36%) – 4 łyżki cukru pudru – 50 g cukru waniliowego – 250 g serka mascarpone – 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: - 1 szkl. (250 ml) frużeliny wiśniowej - 1 czubata łyżeczka żelatyny Biszkopt przekroić na dwa placki. Dolny włożyć z powrotem do tortownicy, w której się piekł. Schłodzoną śmietankę ubić z serkiem mascarpone, dodając cukier puder i cukier waniliowy mniej więcej w połowie ubijania. Żelatynę zalać niewielką ilością przegotowanej wody (może być zimna lub ciepła) w kubku lub małej miseczce. Wstawić do gorącej wody i mieszać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Wyjąć z wody, dodać 1 łyżkę masy śmietankowej, wymieszać, a następnie dodać do pozostałej masy i jak najszybciej wszystko razem połączyć (w zimnej masie żelatyna dosyć szybko tężeje). Połowę masy wyłożyć do tortownicy, wyrównać i schłodzić w zamrażalniku (resztę masy trzymamy w cieple). Żelatynę do frużeliny (1 czubata łyżeczka) rozpuścić w taki sam sposób jak do masy. Trochę przestudzić, po czym wymieszać z zimną frużeliną. Wyłożyć na schłodzoną masę w tortownicy i z powrotem wstawić na chwilę do zamrażalnika, aż trochę stężeje. Następnie wyłożyć pozostałą masę śmietankową, wyrównać, przykryć drugim plackiem biszkoptowym i lekko docisnąć. Ciasto wstawić do lodówki na około 30 minut. Polewa*: – 100 g czekolady (najlepiej deserowej lub po połowie mlecznej i gorzkiej) – 25 g masła – 4 łyżeczki mleka – 1/2 łyżeczki oleju Czekoladę połamać na kawałki i wraz z pozostałymi składnikami umieścić w małym garnuszku. Z kolei garnuszek postawić na większym garnku z gorącą wodą tak, żeby nie dotykał do wody. Poczekać, aż składniki się rozpuszczą, dokładnie wymieszać i trochę przestudzić....
Darhena
Zagwiździe Obserwuj

Zszywek: 10443 · Obserwują ją: 53384

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
sportrun
Obserwuj

Zszywek: 252 · Obserwują ją: 461

Ostatnio dodane:

*** ... Nike<3 ,,,,,
daneczka
Obserwuj

Zszywek: 723 · Obserwują ją: 588

Ostatnio dodane:

new york style interiors ..... Jak zrobić pestycydy organiczne – receptury, które naprawdę działają!
Pokrzywa

Z pokrzywy rosnącej w naszym ogródku można sporządzić wartościowy nawóz dla naszych roślin lub gnojówkę, która posłuży jako ekologiczny środek ochrony roślin przed szkodnikami i chorobami. Zwalczymy nią chociażby kolonię żarłocznej mszycy, przędziorki i ograniczymy rozwój szarej pleśni.

Jak zrobić gnojówkę z pokrzywy? Zbieramy młode ziele, jeszcze przed kwitnieniem (ok. kilograma), tniemy na paski i układamy na dnie zbiornika (zbiornik nie może być metalowy czy betonowy). Pokrzywę zalewamy 10 litrami wody, a pojemnik przykrywamy szczelnie. Miksturę codziennie mieszamy. Gnojówka gotowa jest po około 2-4 tygodniach. Stosujemy ją w rozcieńczeniu 1:10 lub 1:20. Must have tego roku do zrobienia na działce ☺
Ed_23
Bialystok Obserwuj

Zszywek: 1375 · Obserwują ją: 10492

Ostatnio dodane:

<3, <333 Cudna piżamka damska Stroje kąpielowe 2018 Etna. Etna B-30/GO 905 strój kąpielowy 2018
Anita205
Obserwuj

Zszywek: 4773 · Obserwują ją: 122308

Ostatnio dodane:

Domowy makaron Krem budyniowy ... ;)))
Chochlica9
Trzebnica Obserwuj

Zszywek: 305 · Obserwują ją: 811

Ostatnio dodane:

<3 ... ... ...
vampirek678
xxx Obserwuj

Zszywek: 13067 · Obserwują ją: 40137

Ostatnio dodane:

ołówki NUTELLA/PANCAKES ° BUTT° MOTIVATION ° ° BODY ° FITNESS ° GOALS °
mala10lala
Poznań Obserwuj

Zszywek: 124 · Obserwują ją: 105

Ostatnio dodane:

nails nude delikatne szare cudo
CatherineKate
Tarnów Obserwuj

Zszywek: 1153 · Obserwują ją: 8417

Ostatnio dodane:

KOKTAJL ANANASOWO-CYTRUSOWY

Składniki:
•2 plasterki ananasa (2 cm)
•1/2 pomarańczy
•1/3 czerwonego grapefruita

Owoce obierz ze skórki, podziel na mniejsze kawałki i zblenduj. Możesz dolać trochę wody mineralnej, jeśli wolisz mniej gęstą konsystencję.

 

KOKTAJL Z ORZEŹWIAJĄCĄ LIMONKĄ

Składniki:
•2 kiwi
•1 gruszka
•1/2 banana
•sok z 1/4 limonki

Wszystkie owoce obierz, podziel na mniejsze kawałki i zblenduj na jednolitą masę. Możesz ew. dolać wody mineralnej do uzyskania preferowanej konsystencji.

 

KOKTAJL Z MANGO I SZPINAKIEM

Składniki:
•2 dojrzałe mango
•2 garści szpinaku
•1 łyżka zmielonego siemienia lnianego

Wszystkie składniki zmiel w misie blendera na gładką masę. W razie potrzeby rozcieńcz wodą.

 

KOKTAJL Z KIWI

Składniki:
•200 ml mleka
•3 kiwi
•1 łyżka soku z cytryny

Obierz kiwi, potnij na mniejsze części, umieść wraz z mlekiem i cytryną w misie blendera i zmiksuj na gładką masę.

 

KOKTAJL Z BANANA I KIWI

Składniki:
•2 banany
•3 kiwi
•1 szkl. mleka
•1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego

Owoce obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieść w misie blendera i dokładnie rozdrobnij.

 

KOKTAJL BŁONNIKOWY (NA ZAPARCIA)

Składniki:
•3/4 szkl. kefiru naturalnego
•1/2 jabłka
•3 suszone figi
•4 suszone śliwki
•1 łyżka płatków owsianych
•1 łyżeczka siemienia lnianego

Płatki owsiane, siemię lniane oraz suszone owoce zalej kefirem i zostaw na kilka godzin (najlepiej wieczorem). Po tym czasie dodaj pokrojone na mniejsze kawałki jabłko ze skórką i zblenduj na gładką masę. Koktajl można rozcieńczyć mlekiem lub wodą.

 

KOKTAJL CZEKOLADOWY

Składniki:
•1/2 szklanki mleka
•1 łyżka dowolnych orzechów
•2 kostki gorzkiej czekolady (min. 70 %)
•1 banan

Orzechy i czekoladę zblenduj, dodaj banana, mleko i ponownie rozdrobnij w misie blendera.

Smacznego! :-) :-) :-)
marta_pt
Obserwuj

Zszywek: 1540 · Obserwują ją: 878

Ostatnio dodane:

... ... .... SKŁADNIKI

 6 - 8 PORCJI

1/2 kg szpinaku1 kg ziemniaków2 łyżki masła1 mała cebula, drobno posiekana1 ząbek czosnku, drobno starty1 por (biała i jasno zielona część)2 gałązki szczypiorku, posiekane + do podania1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej1 łyżeczka suszonego oregano + do posypania po wierzchu1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki250 g sera ricotta (twarożku)200 g sera feta5 jajek1/4 -1/3 szklanki śmietanki kremowej 30%100 g gęstej śmietany 18%40 g tartego sera (np. parmezan lub cheddar)oliwa extra vergine

PRZYGOTOWANIE

Formę żaroodporną o wymiarach około 20 cm x 26 cm posmarować łyżką oliwy extra vergine. Szpinak opłukać i dokładnie osuszyć, jeśli ma twarde łodyżki - odłamać je.Ziemniaki obrać, pokroić nożem lub melakserem na plasterki ok. 2 - 3 mm grubości, włożyć do dużego garnka, zalać wodą, wypłukać, zmienić wodę na czystą (zimną). Posolić i zagotować na większym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować przez około 3 minuty lub do czasu aż ziemniaki będą miękkie, ale nie będą się rozpadać. Odcedzić na sicie lub durszlaku.Szpinak włożyć do garnka (może być po ziemniakach), ustawić go na małym ogniu, przykryć i podgrzewać przez minutę. Zdjąć pokrywę, mieszać przez chwilę aż szpinak zwiędnie, wyjąć z garnka i odcisnąć na sicie, grubo posiekać, włożyć do dużej miski.Na patelni roztopić masło, dodać cebulę i zeszklić ją mieszając co jakiś czas. Dodać pokrojonego na kawałeczki pora (najpierw wzdłuż na 4 części, później w poprzek) i czosnek. Posolić i dusić pod przykryciem przez około 8 minut od czasu do czasu mieszając, aż por będzie miękki, ale nie zrumieniony. Pod koniec dodać posiekany szczypiorek. W międzyczasie nastawić piekarnik na 180 stopni.Zawartość patelni przełożyć do miski ze szpinakiem. Dodać gałkę muszkatołową, oregano, natkę pietruszki, świeżo zmielony czarny pieprz i ewentualnie sól. Delikatnie wymieszać.Następnie dodać połowę ricotty i połowę sera feta (pokruszonego lub pokrojonego w kosteczkę), jajka uprzednio roztrzepane w oddzielnej miseczce razem ze śmietanką kremową i doprawione solą oraz pieprzem. Wszystko delikatnie ale w miarę dokładnie wymieszać.Na dno formy położyć połowę ziemniaków, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć nadzienie szpinakowo-serowe. Na wierzch wyłożyć mieszankę powstałą z pozostałej ricotty, pokrojonej fety, śmietany 18%. Przykryć drugą połową ziemniaków, doprawić je, posypać tartym serem, resztą oregano i skropić dwiema łyżkami oliwy extra vergine.Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut, nastę...
aiwone
Jelenia Góra Obserwuj

Zszywek: 61 · Obserwują ją: 316

Ostatnio dodane:

ładnie naszyjnik z zamków?? :-) hihi superowe
alicja_alex
Obserwuj

Zszywek: 136 · Obserwują ją: 201

Ostatnio dodane:

360 g cukierków Werther's Original 500 g mleka zagęszczonego niesłodzonego 320 ml wody 270 ml (czyli około 215 g) spirytusu 95% Cukierki wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Stawiamy na kuchence i bardzo lekko podgrzewamy. Nie chodzi o to żeby zagotować, po prostu w ciepłej wodzie cukierki się szybciej rozpuszczą. Stale mieszamy aż do rozpuszczenia cukierków. To bardzo mozolne zajęcie, może potrwać nawet z godzinę. Ale jeśli już będziemy mieli to za sobą to właściwie będzie koniec pracy. Po rozpuszczeniu cukierków czekamy aż masa nieco przestygnie, dolewamy mleko i spirytus i mieszamy przez chwilę. Przelewamy do butelek i zostawiamy na 2-3 dni żeby się smaki przegryzły. Po tym czasie likier jest gotowy do picia. śliczne:D mandala Sweterkowe zdobienie na hybrydzie (więcej zdjęć po kliknięciu)
Trzymamtoster
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 2056 · Obserwują ją: 48071

Ostatnio dodane:

:D fajne świetne :D wielkanocne wypieki i ozdobny ;3 królik ! :D
asik18
Obserwuj

Zszywek: 428 · Obserwują ją: 388

Ostatnio dodane:

Nie takie zwykłe drzewko gdziekupilas.pl Schody Kreatywne i piękne
claudia18
paradise :) Obserwuj

Zszywek: 2897 · Obserwują ją: 20876

Ostatnio dodane:

... Organizacja') ... ...
volley
Ostróda Obserwuj

Zszywek: 909 · Obserwują ją: 1197

Ostatnio dodane:

... <33 ... ...
wer123
Obserwuj

Zszywek: 1164 · Obserwują ją: 163

Ostatnio dodane:

Ciasto marchewkowe z kremem, orzechami Łazienka ♥ ,,, Kuchnia *.*