• O Zszywce
  • Popularne
    • Architektura
    • Mój świat
    • Cytaty
    • Ogród
    • DIY - Zrób to sam
    • Podróże i widoki
    • Design
    • Pozostałe
    • Dieta
    • Przyroda
    • Dzieci
    • Rozrywka
    • Eko
    • Rzeczy
    • Fitness i Sport
    • Selfie
    • Fotografia i Grafika
    • Sztuka
    • Gadżety
    • Tatuaże
    • Humor
    • Uroda
    • Książki
    • Vintage
    • Kuchnia
    • Wesele
    • Ludzie
    • Wystrój wnętrz
    • Moda damska
    • Zakupy
    • Moda męska
    • Zwierzęta
    • Motoryzacja
    • Święta i okazje
    • Video
  • Wszystkie
    • Architektura
    • Mój świat
    • Cytaty
    • Ogród
    • DIY - Zrób to sam
    • Podróże i widoki
    • Design
    • Pozostałe
    • Dieta
    • Przyroda
    • Dzieci
    • Rozrywka
    • Eko
    • Rzeczy
    • Fitness i Sport
    • Selfie
    • Fotografia i Grafika
    • Sztuka
    • Gadżety
    • Tatuaże
    • Humor
    • Uroda
    • Książki
    • Vintage
    • Kuchnia
    • Wesele
    • Ludzie
    • Wystrój wnętrz
    • Moda damska
    • Zakupy
    • Moda męska
    • Zwierzęta
    • Motoryzacja
    • Święta i okazje
    • Video
  • Społeczności
  • Tagi
  • Przycisk dodaj
  • Widget na stronę
  • Pliki cookies
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
ZALOGUJ
ZAREJESTRUJ SIĘ

agaa91

agaa91
Moje tablice obserwuje 119 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
po kliknięciu lista bardzo fajnych filmów :) długa lista! warto przeczytać? będzie 5 tom ? Ryba "po grecku" 3 części marchwi* 1 część pietruszki 1 część selera 2 części cebuli kilka łyżek mocnego koncentratu pomidorowego sól, cukier i dużo pieprzu olej filety świeżej ryby - dorsz, sandacz** bułka tarta jajko Cebulę pokrój w cienkie półplasterki i podsmaż na dużej patelni na złoto na sporej ilości oleju. Dodaj starte na grubej tarce warzywa, dopraw solą, niewielką ilością cukru i pieprzem. Wlej nieco wody, przykryj patelnię pokrywką i duś ok 10 minut. Potem zdejmij pokrywkę, zwiększ płomień i podsmażaj jeszcze kilka minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj dokładnie i podsmażaj jeszcze ok 10 minut. Pod koniec smażenia dopraw sporą ilością pieprzu oraz sprawdź ilość soli i pieprzu. Warzywa powinny być lekko słodkawe. Filety z ryby umyj i osusz papierowym ręcznikiem, posól i odstaw na kilka minut, a potem obtocz w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smaż na złoto na rozgrzanym oleju. Na dnie naczynia, w którym będziesz podawać rybę wyłóż kilka łyżek duszonych warzyw, na nich rybę, a następnie kolejną warstwę warzyw. Najlepiej, gdyby ryba i warzywa były jeszcze ciepłe. Całość dokładnie przykryj warzywami, przykryj półmisek folią spożywczą i odstaw do schłodzenia. Podawaj na zimno lub na ciepło z domowym chlebem. To tradycyjna w moim domu potrawa wigilijna. * proporcje, które stosuję, ale wychodzi z tego dość duża porcja: na ok 800g ryby 600g marchwi + 200g pietruszki + 200g selera + 400g cebuli + ok 4-6 kopiatych łyżek koncentratu lubimy dużo, dużo warzyw i muszą być nieźle popieprzone :) Składniki: szklanka makaronu kokardki puszka fasoli puszka kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki cebula 150 g pieczarek ząbek czosnku filet z kurczaka szczypiorek 2 łyżki majonezu sól pieprz chilli 2 łyżki oleju musi byc pyszniutkie *.*

Tablic
17
Zszywek
9
Ulubionych
57
Aktywność
»
Obserwowanych
352
Obserwuję
17
Obserwują
7

wystrój

Świątecznie ( : Czerwona kuchni z dobrym oś...
Obserwuj tablicę

jedzonko

Ryba "po grecku" ... Składniki: szklanka makaron... musi byc pyszniutkie *.* Szybka zapiekana owsianka s...
Obserwuj tablicę

jedzonko

Obserwuj tablicę

wnetrza

Obserwuj tablicę

moda

Obserwuj tablicę

włosy

Obserwuj tablicę

sport

Obserwuj tablicę

odchudzanie

Obserwuj tablicę

oko

Obserwuj tablicę

buty

Obserwuj tablicę

buty

Obserwuj tablicę

uroda

Obserwuj tablicę
Następna strona

Witaj na Zszywka.pl!
Załóż konto i zyskaj.

Załóż konto Masz już konto? Zaloguj się »