agjaki

agjaki
Moje tablice obserwuje 532 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Zamość
Turbo spalanie Ewa Chodakowska SZOK TRENING cz.1 Ewa chodakowska trening z gwiazdami Zumba Dance Class - Hull College najlepszy zimowy zapach
anetaRaCzYnSka14
Zakopane Obserwuj

Zszywek: 40328 · Obserwują ją: 117716

Ostatnio dodane:

... **** Moja cudna choineczka w bieli... Diy
Basia31n
Ingelheim Am... Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 0

Ejwi
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 14 · Obserwują ją: 20

Ostatnio dodane:

DIY super urocze *__* Pure Glamour - makijaż upiekszający (na wyjścia, śluby, większe okazje) Z Kinder niespodzianki Motocykle z zapalniczek
basia57
Obserwuj

Zszywek: 834 · Obserwują ją: 1851

Ostatnio dodane:

Sernik chałwowy bez pieczenia 

Przepis jest do wykorzystania w tortownicy o średnicy 18cm, na większą tortownicę należy wykorzystać większą ilość składników.

MASA SEROWA
10 okrągłych biszkoptów
0,5 szklanki śmietanki 30%
0,5 kg twarogu sernikowego z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego
250g chałwy waniliowej
4 łyżki cukru pudru
2 łyżki żelatyny
0,5 szklanki wody

POLEWA CHAŁWOWA
150ml śmietanki 30%
200g chałwy waniliowej

tłuszcz do wysmarowania formy 
Wykonanie:

- tortownicę posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia (spód i boki)
- w 0,5 szklanki śmietanki 30% moczyć biszkopty i układać w tortownicy, część z nich kruszyć na mniejsze kawałki i wypełniać nimi luki między już ułożonymi biszkoptami
- chałwę pokruszyć na drobniejsze kawałki i przełożyć do wysokiego naczynia, dodać do niej śmietankę, w której moczyliśmy biszkopty, łyżką wymieszać chałwę ze śmietanką
- masę chałwową rozdrobnić blenderem, robić to przez kilka minut do momentu powstania jednolitej, ciągnącej masy
- twaróg przełożyć do miski, miksować, stopniowo dodając masę chałwową
- do powstałej masy dodać cukier puder (najlepiej przed dodaniem spróbować masę, gdyż chałwa nada już pewną słodycz i od naszych preferencji może zależeć ilość cukru, jaką dodamy), zmiksować
- żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki zimnej wody, wstawić ją na 15-20 sekund do kuchenki mikrofalowej, ponownie wymieszać do rozpuszczenia się żelatyny
- do ciepłej żelatyny dodać stopniowo 2-3 łyżki masy serowej, za każdym razem dokładnie mieszając, to zahartuje żelatynę i pozwoli uniknąć powstania w masie grudek ze zbyt szybko zastygłej żelatyny
- żelatynę stopniowo wlewać do masy, cały czas miksując do uzyskania jednolitej masy
- masę wylać na biszkopty, wyrównać łyżką i wstawić do lodówki na 1-2 godziny
- chałwę rozkruszyć i zalać śmietanką, podgrzewać do lekkiego zgęstnienia (należy uważać, by masa się nie przypaliła), mieszając doprowadzić do rozpuszczenia chałwy
- jeśli chałwa nie do końca się rozpuściła, po zdjęciu z ognia rozdrobnić ją przy pomocy blendera
- polewę pozostawić do ostygnięcia, co jakiś czas lekko mieszając
- ostudzoną polewę wylać na wierzch schłodzonego sernika, całość schłodzić ponownie w lodówce przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc
Sernik chałwowy ładnie prezentuje się na talerzu dzięki równej, błyszczącej warstwie polewy w kolorze chałwy. Jest ona lekko ciągnąca, sernik należy więc kroić delikatnie, najlepiej podawać schłodzony, gdyż pod wpływem ciepła polewa może zacząć spływać po... Babka drożdżowa z czekoladą i kruszonką – przepis CIASTO MARCHEWKOWE, KTÓRE ZAWSZE WYCHODZI :) Rożki z mięsem mielonym  Składniki  Rożki waflowe  50dkg mielonej łopatki wieprzowej  1 marchewka  1 cebula  2 łyżki gęstej śmietany 18 %  2 łyżki bułki tartej  natka pietruszki  sól,pieprz, vegeta, dowolne przyprawy  Do panierowania:  2 jajka, 1 łyżka mąki  bułka tarta  olej do smażenia  Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę , zeszklić na maśle,dodać do niej marchewkę startą na średniej tarce i chwilę razem smażyć. Mięso mielone przełożyć do miski,dodać usmażoną cebulę z marchewką,śmietanę,natkę pietruszki,bułkę tartą,przyprawy i wymieszać. Masą mięsną nadziać rożki waflowe. Panierować najpierw w jajku z dodatkiem mąki ,a później w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu z każdej strony. Doskonale smakują na ciepło, jak również na zimno z sosem czosnkowym.
myszka25
Obserwuj

Zszywek: 6 · Obserwują ją: 8

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
KatarzynaSim
Obserwuj

Zszywek: 19 · Obserwują ją: 16

Ostatnio dodane:

Idealna marynarka ... błędy .. super pomysł na ścianę jak odnowic buty ?
BlackAve
Halloween Obserwuj

Zszywek: 1414 · Obserwują ją: 7474

Ostatnio dodane:

Tarta ze szpinakiem i fetą ... KRUCHE CIASTO Z BUDYNIOWĄ PIANKĄ I BRZOSKWINIAMI CZEKOLADOWY NAPOLEON
renata58
Obserwuj

Zszywek: 166 · Obserwują ją: 110

Ostatnio dodane:

.... Kanzashi- Japońska  sztuka robienia pięknych kwiatów. kwiaty z wstążki kwiaty
dorcia230
Obserwuj

Zszywek: 3 · Obserwują ją: 32

Ostatnio dodane:

Krokiety z porem! PALCE LIZAĆ! Jak zrobic naleśniki do krokietów chyba każdy wie. Jeśli chodzi o farsz: Kroimy pora w średniej grubości kostke lub paseczki (jak kto woli). Dajemy gotowego pokrojonego pora z olejem na patelnie i smażymy do miękkości, następnie dodajemy troche żółtego startego sera i jedno surowe jajko i smażymy chwile na wolnym ogniu,doprawiamy do smaku pieprzem i solą :) Smacznego! Biszkopt: - 5 jaj - 3/4 szkl. cukru - 30 g kakao - 90 g mąki tortowej - szczypta soli - 1 łyżka soku z cytryny - 2 łyżki oleju - 2 łyżki mleka Jajka ubić z cukrem i solą na jasną, puszystą masę (najpierw można ubić same białka z cukrem, a dopiero później dodać żółtka). Gdy masa zgęstnieje, dodać sok z cytryny i jeszcze chwilę ubijać. Następnie wlać olej i mleko, krótko zmiksować. Na koniec stopniowo przesiewać do masy mąkę z kakao, delikatnie mieszając łyżką. Ciasto wyłożyć do blaszki (23 x 33 cm) wyścielonej pergaminem. Piec w temperaturze 180 st.C przez około 30 minut. Upieczony biszkopt pozostawić w formie na 10 minut, po czym, wyjąć na kratkę kuchenną do całkowitego wystygnięcia. Krem: - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki cukru - 250 g masła - 1 cukier waniliowy - 2 szklanki mleka w proszku Mleko (płynne) zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić do wystygnięcia. Masło (ogrzane do temp. pokojowej) utrzeć na puszystą masę. Powoli wlewać mleko z cukrem, ciągle ubijając. Następnie stopniowo dodawać mleko w proszku. Gotowym kremem przełożyć wcześniej upieczony i przekrojony na dwa blaty biszkopt. Ciasto lekko schłodzić, po czym oblać polewą czekoladową. Polewa: - 100 g czekolady deserowej - 60 g masła Masło pokroić na kawałeczki, czekoladę połamać i razem rozpuścić na parze. Dokładnie wymieszać. Uwagi: Ciasto przechowywać w chłodnym miejscu, ale przed podaniem wyjąć około 2 godziny wcześniej, żeby zmiękło (ja wstawiłam na noc do spiżarki – rano wprost rozpły... Ciasto Lion "Pyszne ciasto bez pieczenia, którego przygotowanie zajmie niecałe pół godziny. Główne składniki jakie potrzebujemy to herbatniki, masa kajmakowa, serek mascarpone, śmietana kremówka i znane każdemu batoniki Lion." Przepis po kliknięciu w zdjęcie :)
mejzi29
Obserwuj

Zszywek: 1034 · Obserwują ją: 298

Ostatnio dodane:

Nike Air Force. air force Białe nike air force nike air force 1 ♥
iamsomadbro.tumblr.com
Weeronika_p
Michałów Obserwuj

Zszywek: 52 · Obserwują ją: 55

Ostatnio dodane:

błyszcząca bardotka ... ''' Czarno-białe
scorpionikB
Bielsko-Biała Obserwuj

Zszywek: 732 · Obserwują ją: 116

Ostatnio dodane:

... ... choinka sukienka
rozyczka05
Obserwuj

Zszywek: 5 · Obserwują ją: 8

Ostatnio dodane:

Drzewo na głazie .Kudowa Zdrój Pędzi mąż na zakupy bo żona kazała!!!!!! Syn z naszą legwanką pieniądze dla Ciebie!!!!!
p_duszek
Obserwuj

Zszywek: 68 · Obserwują ją: 2

Ostatnio dodane:

diy, thread, nail, panel, wall art FIT ESSIE ...
kasa123
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 1938 · Obserwują ją: 674

Ostatnio dodane:

... ... ..... ...
ela0401
Obserwuj

Zszywek: 125 · Obserwują ją: 69

Ostatnio dodane:

cudo DIY short top <3 Cudni! :D ...
BrygidaKruziska
Obserwuj

Zszywek: 20 · Obserwują ją: 6

Ostatnio dodane:

ćwiczyć 2 tyg. modeluje brzuch uda i pośladki drink love:
50ml wódki
 20ml syropu malinowo-żurawinowego
 białe frugo
 kostki lodu

 do szklanek wrzucamy po 2 kostki lodu.
 zalewamy je wódką.
 dopełniamy białym frugo.
 następnie ostrożnie wlewamy syrop malinowy i pozwalamy mu opaść.
 przed wypiciem warto wszystko wymieszać. Lekki deser z malinami i mascarpone
Czas przygotowania: 3 godzin
Składniki
SKŁADNIKI:
ok. 10 szt. biszkoptów
3 łyżki soku z cytryny
2 ½ łyżeczki żelatyny
1 szklanka zmiksowanych malin
½ szklanki cukru
250 g serka mascarpone
kilka malin na wierzch

Pyszny, orzeźwiający deser, który pięknie prezentuje się na stole.
Etapy przygotowania

Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach soku z cytryny i zostawiamy na 3 min. Następnie w garnuszku doprowadzamy do wrzenia zmiksowane maliny razem z cukrem, jak tylko pojawią się bąbelki dodajemy żelatynę i gotujemy ok. 1 min. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W miseczce łączymy serek z wcześniej gotowanymi malinami. Formę u mnie keksówka o wym. 10 x 20 cm wykładamy folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Na spód układamy biszkopty ( możemy również je pokruszyć i wyłożyć dno foremki ), wylewamy masę serowo – malinową. Na wierzch wykładamy maliny, otworkami do dołu i przykrywamy lekko folią. Wkładamy do lodówki na min. 2-3 godz., a najlepiej na całą noc. codzienne
sacrum09
Bytom Obserwuj

Zszywek: 2112 · Obserwują ją: 390

Ostatnio dodane:

... zdrowy deser Monte domowej roboty - przepis po kliknięciu w zdjęcie <33 piękne
limonka8785
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

sowie szyszki Pomysł
optima22
Obserwuj

Zszywek: 29 · Obserwują ją: 15

Ostatnio dodane:

pierwszy taniec - walc Dagmary i Artura jjj bukiet kuchenny pomocnik
joannymarry
Obserwuj

Zszywek: 8 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

,,, Galaretka Obiad dla faceta wow :D
keruz11
shepton mallet Obserwuj

Zszywek: 1311 · Obserwują ją: 950

Ostatnio dodane:

Ciasto makowe z kokosem /// Oryginalne rozwiązanie Chleb zmieniający życie
Rosette
Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Flamastry do paznokci - 30 zł Hej dziewczyny! Mamy taki pomysł, żeby zorganizować wyzwanie mające na celu popracowanie nad naszymi figurami, a zwłaszcza... pośladkami! :-) 

Co Wy na to? Podzielcie się z nami Waszymi pomysłami. Zróbmy to wyzwanie razem! :-)

A może... znajdą się chętne, żeby pochwalić się rezultatami? Są tutaj odważne dziewczyny? :-)

Komentujcie, porozmawiamy i coś zorganizujemy! :-) : ) tło pary młodej
donia_92
Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

racuszki budyniowe z bananami Buu ! &amp;amp;lt;3 Jak narysować...
anusiek20
Włoszczowa Obserwuj

Zszywek: 127608 · Obserwują ją: 8062

Ostatnio dodane:

... ... Onion soup Zapiekany makaron z grzybami i szpinakiem
MatyldaKazimierczak
Zielona Góra Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 8

Ostatnio dodane:

Paella z kurczakiem, warzywami (cukinią i papryką) oraz krewetkami

Składniki, 4 porcje:

•	1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego + mała szczypta szafranu (lub bulion domowy np. z tego przepisu)
•	400 g piersi kurczaka
•	1 czerwona papryka
•	1 cukinia
•	2 ząbki czosnku
•	1 duży pomidor
•	3 łyżki oliwy
•	1/2 łyżeczki papryki w proszku (wędzonej lub słodkiej)
•	1/3 łyżeczki (lub do smaku) ostrej papryki (lub pieprzu cayenne)
•	1/3 szklanki białego wina
•	4 łyżki sosu pomidorowego (passaty) lub 1 łyżka koncentratu pomidorowego
•	170 g ryżu arbrio (jak do risotto) lub calasparra lub carnaroli



opcjonalnie:
•	8 - 10 obranych krewetek Black Tiger
•	drobno posiekane listki z pęczka natki pietruszki, wymieszane z 4 łyżkami oliwy extra vergine i startym ząbkiem czosnku

Przygotowanie:

Przygotować bulion i zagotować razem z szafranem (ma być gorący przed dodaniem do paelli). Piersi oczyścić z kostek i włókien, pokroić w 1,5 cm kostkę. Paprykę pokroić w małą kosteczkę, cukinię w trochę większą kostkę. Czosnek posiekać na cieniutkie plasterki. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy na dużej patelni o średnicy 26 cm. Dodać kurczaka i obsmażyć go dokładnie z każdej strony (około 5 minut).
Dodać pozostałą łyżkę oliwy, paprykę, cukinię, czosnek i pomidory, dodać szczyptę soli (lub więcej do smaku, w zależności od tego jak słony będzie bulion) i smażyć dalej przez około 7 minut, co chwilę mieszając.
Dodać paprykę w proszku (słodką lub wędzoną ... KULECZKI ZIEMNIACZANO-BROKUŁOWE

Składniki (26 sztuk):
300g ziemniaków
150g brokułów
100g startego żółtego sera
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy do nich łodyżki brokułów, zalewamy wodą, solimy i doprowadzamy do wrzenia. Po około 10 minutach dodajemy różyczki brokułów i gotujemy jeszcze 10-15 min, aż ziemniaki będą miękkie. Warzywa odcedzamy i odparowujemy. Rozgniatamy na puree, ale nie na papkę. Studzimy. Warto co parę minut mieszać, jeśli chcemy, żeby masa przestygła szybciej. Warzywa można ugotować wcześniej, a nawet użyć pozostałości z obiadu poprzedniego dnia. Świetnie sprawdzą się też inne warzywa, nawet te z gotowania rosołu. Do wystudzonych warzyw dodajemy starty żółty ser, doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą (w zależności od tego jak mocno posoliliśmy wodę). Zależało mi na prostych smakach, dlatego ograniczyłem przyprawy do soli i pieprzu. Można dodać ulubione zioła, np. tymianek lub podkręcić smak ostrą papryką. Z gotowej masy formujemy małe kuleczki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przy formowaniu kuleczek warto zwilżać ręce woda, jak przy robieniu klopsików czy kotletów mielonych. Nie układamy ich zbyt blisko siebie, ponieważ podczas pieczenia się trochę rozpłyną. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut, aż nabiorą ładnego złotego koloru. Semifreddo z czekoladą i wanilią


Składniki na 4-6 porcji:
100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej
500 ml śmietanki 36%
2 duże jajka
130 g drobno mielonego cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Czekoladę łamiemy na cząstki i umieszczamy w ceramicznej miseczce. W niewielkim rondlu gotujemy 1/3 śmietany i zalewamy czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do wystudzenia.

Jajka rozdzielamy na białka i żółtka. Mikserem na wysokich obrotach ucieramy żółtka z połową cukru na puszysty, jasny krem. W osobnym naczyniu ubijamy białka z drugą połową cukru na sztywną pianę i dodajemy do żółtek. Ubijamy pozostałą śmietankę i dodajemy do masy jajecznej. Masę rozdzielamy do dwóch miseczek w ilości 1/3 do 2/3 przygotowanej mikstury lodowej. Do mniejszej ilości masy dodajemy ekstrakt z wanilii a do drugiej rozpuszczoną w śmietanie czekoladę. Masę waniliową rozlewamy do foremek wypełniając je do 1/3 wysokości naczynek. Ustawiamy foremki na tacy i zamrażamy przez 20-30 minut. Pozostałą masę przechowujemy w lodówce. Kiedy masa waniliowa zastygnie nakładamy na wierzch masę czekoladową i wstawiamy foremki do zamrażalnika na kilka godzin lub całą noc.

Aby wyjąć lody z foremek, zanurzamy je na chwilę w gorącej wodzie i wywracamy foremki do góry dnem wybijając zamrożoną masę z naczynek na talerzyki. Podajemy z owocami. Cebulowe bułeczki na maślance
JoannaPopielarczyk
Stryszawa Obserwuj

Zszywek: 311 · Obserwują ją: 241

Ostatnio dodane:

sssss Dukanowskie chrupiące ciasteczka

Składniki:
- 1 jogurt naturalny 0%
- 2 łyżki maki kukurydzianej (np.: Maizena)
- 4 łyżki otrąb owsianych
- 2 łyżki otrąb pszennych
- 4 łyżki slodzika w proszku
- 2 jajka
- 3 łyżki serka homo
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
- 2 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą bardzo dokładnie. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 stopni C. Ciasto nakładać łyżką na wyłożonej blaszce papierem do pieczenia. Z tej porcji wychodzi około 20 małych ciastek. Ciastka piec około 20 minut i zdjąć je z blachy, gdy już będą zimne. na brzuch SEROWE KRAKERSY Składniki: 200 g mąki pszennej 30 g masła (zimnego) 1/3 szklanki mleka 25 g sera żółtego łyżeczka soli przyprawy wedle gustu (np. papryka ostra, słodka) Przygotowanie: Ser żółty zetrzeć na tarte o drobnych oczkach. Mąkę przesiać przez sito, dodać masło i posiekać nożem. Dodać żółty ser i sól. Zagniatać ciasto, powoli dolewając mleko. Po wyrobieniu zwartego ciasta, cienko je rozwałkować, posypać przyprawami i wykrawać ulubione kształty. Ciasteczka przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut, do uzyskania złotego koloru. Smacznego!
DorotaWozniak
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 12

Ostatnio dodane:

na lato kolczyki.