agu95

agu95
Moje tablice obserwuje 692 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 ...
... ... ... ... ...
removed-Adrienette
lubuskie Obserwuj

Zszywek: 3844 · Obserwują ją: 787

Ostatnio dodane:

♡♡♡ spódniczka /// ***
anetaRaCzYnSka14
Zakopane Obserwuj

Zszywek: 40422 · Obserwują ją: 117328

Ostatnio dodane:

... **** Moja cudna choineczka w bieli... Diy
roksanan17
Rakszawa Obserwuj

Zszywek: 8 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

. . . ...włoskii ... Super sukienka na wiele okazji..:)
wercia8903
. Obserwuj

Zszywek: 1074 · Obserwują ją: 5115

Ostatnio dodane:

... ... Świetna Świąteczna dekoracja ! <3 <3
aniula44
na koncu swaita Obserwuj

Zszywek: 20703 · Obserwują ją: 40114

Ostatnio dodane:

sałatka z ryżem i kurczakiem, przepis po kliknięciu na zdjęcie Kurczak po włosku w pomidorach z mozarellą, przepis po kliknięciu na zdjęcie. Kurczak w sosie szpinakowo-serowym kurczak pieczony w musztardzie, przepis po kliknięciu na zdjęcie
agaa271298
southport Obserwuj

Zszywek: 2142 · Obserwują ją: 2182

Ostatnio dodane:

xxx xxx xxx xxx
danka12
GDYNIA Obserwuj

Zszywek: 4597 · Obserwują ją: 25436

Ostatnio dodane:

Szakszuka- pysznie i kolorowo Muffiny jajeczne <<~>> misio - film śliczne
nimfa92
Zduńska Wola Obserwuj

Zszywek: 6 · Obserwują ją: 2

Ostatnio dodane:

... oryginalne love it! ...
basia57
Obserwuj

Zszywek: 835 · Obserwują ją: 1828

Ostatnio dodane:

Sernik chałwowy bez pieczenia 

Przepis jest do wykorzystania w tortownicy o średnicy 18cm, na większą tortownicę należy wykorzystać większą ilość składników.

MASA SEROWA
10 okrągłych biszkoptów
0,5 szklanki śmietanki 30%
0,5 kg twarogu sernikowego z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego
250g chałwy waniliowej
4 łyżki cukru pudru
2 łyżki żelatyny
0,5 szklanki wody

POLEWA CHAŁWOWA
150ml śmietanki 30%
200g chałwy waniliowej

tłuszcz do wysmarowania formy 
Wykonanie:

- tortownicę posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia (spód i boki)
- w 0,5 szklanki śmietanki 30% moczyć biszkopty i układać w tortownicy, część z nich kruszyć na mniejsze kawałki i wypełniać nimi luki między już ułożonymi biszkoptami
- chałwę pokruszyć na drobniejsze kawałki i przełożyć do wysokiego naczynia, dodać do niej śmietankę, w której moczyliśmy biszkopty, łyżką wymieszać chałwę ze śmietanką
- masę chałwową rozdrobnić blenderem, robić to przez kilka minut do momentu powstania jednolitej, ciągnącej masy
- twaróg przełożyć do miski, miksować, stopniowo dodając masę chałwową
- do powstałej masy dodać cukier puder (najlepiej przed dodaniem spróbować masę, gdyż chałwa nada już pewną słodycz i od naszych preferencji może zależeć ilość cukru, jaką dodamy), zmiksować
- żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki zimnej wody, wstawić ją na 15-20 sekund do kuchenki mikrofalowej, ponownie wymieszać do rozpuszczenia się żelatyny
- do ciepłej żelatyny dodać stopniowo 2-3 łyżki masy serowej, za każdym razem dokładnie mieszając, to zahartuje żelatynę i pozwoli uniknąć powstania w masie grudek ze zbyt szybko zastygłej żelatyny
- żelatynę stopniowo wlewać do masy, cały czas miksując do uzyskania jednolitej masy
- masę wylać na biszkopty, wyrównać łyżką i wstawić do lodówki na 1-2 godziny
- chałwę rozkruszyć i zalać śmietanką, podgrzewać do lekkiego zgęstnienia (należy uważać, by masa się nie przypaliła), mieszając doprowadzić do rozpuszczenia chałwy
- jeśli chałwa nie do końca się rozpuściła, po zdjęciu z ognia rozdrobnić ją przy pomocy blendera
- polewę pozostawić do ostygnięcia, co jakiś czas lekko mieszając
- ostudzoną polewę wylać na wierzch schłodzonego sernika, całość schłodzić ponownie w lodówce przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc
Sernik chałwowy ładnie prezentuje się na talerzu dzięki równej, błyszczącej warstwie polewy w kolorze chałwy. Jest ona lekko ciągnąca, sernik należy więc kroić delikatnie, najlepiej podawać schłodzony, gdyż pod wpływem ciepła polewa może zacząć spływać po... Babka drożdżowa z czekoladą i kruszonką – przepis CIASTO MARCHEWKOWE, KTÓRE ZAWSZE WYCHODZI :) Rożki z mięsem mielonym  Składniki  Rożki waflowe  50dkg mielonej łopatki wieprzowej  1 marchewka  1 cebula  2 łyżki gęstej śmietany 18 %  2 łyżki bułki tartej  natka pietruszki  sól,pieprz, vegeta, dowolne przyprawy  Do panierowania:  2 jajka, 1 łyżka mąki  bułka tarta  olej do smażenia  Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę , zeszklić na maśle,dodać do niej marchewkę startą na średniej tarce i chwilę razem smażyć. Mięso mielone przełożyć do miski,dodać usmażoną cebulę z marchewką,śmietanę,natkę pietruszki,bułkę tartą,przyprawy i wymieszać. Masą mięsną nadziać rożki waflowe. Panierować najpierw w jajku z dodatkiem mąki ,a później w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu z każdej strony. Doskonale smakują na ciepło, jak również na zimno z sosem czosnkowym.
Pajaa
Kalisz Obserwuj

Zszywek: 3 · Obserwują ją: 64

Ostatnio dodane:

... ... :))
titaaaaa5
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 3 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

piękny kwiat .Lodowe kule z balonów!.

 Jest to niezwykła ozdoba każdego zimowego ogrodu :) Efekt niesamowity! Potrzebne nam będą kolorowe balony na wodę, woda i nożyczki (ew. karton, pudełko).

 Wypełniamy nasze balony wodą, zawiązujemy, następnie umieszczamy w kartonie wyścielonym śniegiem, tak aby balony się nie przewracały. Zasypujemy balony śniegiem prawie całe i zostawiamy na noc na dworze (w ogrodzie/na balkonie). Na drugi dzień sprawdzamy czy są twarde-zamarzniete. Jeśli tak - za pomocą nożyczek ściągamy z nich plastik-powinien łatwo zejść, zostawiając kolor na naszych lodowych balonach:) super efekt z podświetleniem,np. wieczorem lub w pełnym słońcu. :) Fajne
glorka
Obserwuj

Zszywek: 98 · Obserwują ją: 33

Ostatnio dodane:

---- na bal bransoletkA sercowe kwiaty
misiasylwia
Obserwuj

Zszywek: 203 · Obserwują ją: 40

Ostatnio dodane:

test Domowe latte, bez ekspresu:)
Składniki:
bardzo ciepłe mleko, ok 1/2 szklanki
zaparzona kawa, ok 1/3 szklanki
cukier waniliowy
Mleko podgrzać, wlać do wysokiej (docelowej) szklanki i spienić dodając trochę cukru waniliowego.
(jężeli nie macie spieniacza do mleka możecie użyc po prostu miksera lub blendera) Dobrze spienione mleko powinno zajmować ok 2/3 wysokości szklanki. Do tego bardzo wolno, a najlepiej łyżeczka po łyżeczce dodawać kawę lejąc ją w środek mlecznej pianki. :) szalik nogi
agatka718
Lublin Obserwuj

Zszywek: 13 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

płaszczyk ..;) ..;) ..;)