alepyszniepl

Proste i pyszne przepisy kulinarne.
alepyszniepl
Moje tablice obserwuje 1633 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Wrocław
więcej na kotwdomu.pl więcej na kotwdomu.pl Perfekcyjne kobiece ciało według 95% facetów... ... Gdzie  kupię taki kardigan ? z góry dziękuje za odpowiedź
wi_ksa
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Fit makaron. Kliknij w zdjęcie i zobacz przepis.
Rabell
Dobrodzień Obserwuj

Zszywek: 628 · Obserwują ją: 461

Ostatnio dodane:

espresso, gałka lodów orzeczhowych, gałka lodów śmietankowych, trochę mleka i kostek lodu, wszytsko blendujemy. Na wierzchu bita śmietana, posypka orzechowa. Smacznego! Przetwory z Ogórków: TOP 15 Najciekawszych Przepisów na Ogórki z Słoiku Bruschetta z pomidorami i świeżą bazylią Śniadaniowe pasty: -Pasta z ogórka małosolnego i awokado. -Pasta z makreli i ogórka małosolnego
urwisek01
Obserwuj

Zszywek: 185 · Obserwują ją: 419

Ostatnio dodane:

:( Za co...? ,,,, Włoski Naleśniki z pieczarkami i warzywami
szyszkaaaa
Obserwuj

Zszywek: 86 · Obserwują ją: 21

Ostatnio dodane:

Pink pink :) ... Zapiekanka gyros.
150 g ryżu
1 podwójna pierś z kurczaka
1 cebula
6 ogórków konserwowych
1 czerwona papryka
pół puszki kukurydzy konserwowej
150 g żółtego sera
3 łyżki ketchupu
3 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany 18%
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz, przyprawa do gyrosa, papryka ostra

Przygotowanie:
Ryż ugotować na sypko. Kurczaka opłukać, osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić w kosteczkę. Mięso usmażyć na rozgrzanej patelni na złocisty kolor. Następnie doprawić je solą, pieprzem, papryką ostrą oraz przyprawą do gyrosa. Z majonezu, ketchupu, śmietany oraz czosnku robimy sos. Naczynie żaroodporne wysmarowujemy margaryną i rozkładamy równomiernie ryż. Następnie wykładamy kurczaka, polewamy go połową sosu i posypujemy połową tartego sera. Warzywa kroimy w kosteczkę i układamy w naczyniu. Polewamy resztą sosu i posypujemy resztą sera. Tak przygotowaną zapiekankę zapiekamy temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Smacznego :) koktajle
justyna15424
BIAŁYSTOK Obserwuj

Zszywek: 601 · Obserwują ją: 729

Ostatnio dodane:

Ania Karwan - Głupcy [Official Music Video] ... ... ...
klaudia509
Obserwuj

Zszywek: 1319 · Obserwują ją: 398

Ostatnio dodane:

/// /// ... Jeans skirt
xvdolce
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 1

Ostatnio dodane:

#makeup #makijaz #zielen
Milcia_love
Rybnik Obserwuj

Zszywek: 178 · Obserwują ją: 21

Ostatnio dodane:

___ Rolada szpinakowa z łososiem Składniki 200g łososia wędzonego 4 jajka 450g mrożonego szpinaku 200g serka śmietankowego/kanapkowego 3 łyżki jogurtu naturalnego skórka z 1 cytryny 4 łyżki posiekanego koperku sok z połówki cytryny gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie 1.Mrożony szpinak roztopić na patelni, odsączyć z nadmiaru wody i odstawić do ostygnięcia. Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę, następnie na małych obrotach dodawać pojedynczo żółtka. Szpinak doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać całość do masy z jajek i powoli razem wymieszać łyżką. Rozsmarować całość na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180C przez 15 minut. 2. Po upieczeniu ciasto szpinakowe odstawić do ostygnięcia. Serek, jogurt, koperek i skórke z cytryny razem wymieszać doprawić solą i pieprzem. Na końcu dodawać sok z cytry ostrożnie, aby serek nie był za kwaśny. 3. Z ciasta ściągnąć papier do pieczenia, rozsmarować na cieście serek, na wierzch ułożyć plastry łososia jak na zdjęciu. Powoli zrolować. Po tym rolada jest gotowa do jedzenia, przechowywać w lodówce. SMACZNEGO Źródło- zjemto.pl ... co powiecie na taką wersje nocy poślubnej ? :)
KorneliusPierzasty
Obserwuj

Zszywek: 8 · Obserwują go: 15

Ostatnio dodane:

... Moja łazienka pastelove :) ...
AnnaDa93
Munich, Germany Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 0

obelix
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 230 · Obserwują ją: 118

Ostatnio dodane:

ijk fgh bcd Norwegia
werakopec
Obserwuj

Zszywek: 186 · Obserwują ją: 11

Ostatnio dodane:

Pełnoziarniste gofry FIT Kokosowy pudding chia z musem z mango. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Dietetyczne ciasto jabłkowe w 10 minut! *.*
Sylwia138
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 12

Ostatnio dodane:

...
avsenfold
Bielsko - Biała Obserwuj

Zszywek: 1259 · Obserwują ją: 304

Ostatnio dodane:

Torcik jeżyk :) Kurczak garam masala Przepyszny gulasz z kurczaka z dodatkiem kurek. Mniam:) ...
19Ola97
Pułtusk Obserwuj

Zszywek: 59 · Obserwują ją: 66

Ostatnio dodane:

Taką drogą mogłabym jeździć codziennie ;) ♥♡♥ Dziś jestem wyjątkowa :D Marzenie...
klaudia060402
Obserwuj

Zszywek: 2152 · Obserwują ją: 1159

Ostatnio dodane:

Potrzebny od zaraz ⭐ SERNIK KAWOWY! genialny smak! ♡♡♡ Brukselka zapiekana w sosie serowo-beszamelowym. Składniki (na 2 porcje): 500 g brukselki1 łyżeczka cukru1 łyżka masła1 łyżka mąki1 szklanka mlekasól, pieprzgałka muszkatołowa40 g startego żółtego sera. Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki cukru. Gotujemy ją ok. 20 minut, tak żeby była miękka, ale nie rozgotowana. W małym garnku roztapiamy masło. Dodajemy mąkę i szybko mieszamy. Chwilę podsmażamy i stopniowo dodajemy mleko, cały czas mieszając, najlepiej za pomocą trzepaczki, bo wtedy nam nie powstaną grudki. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Mieszamy tak długo, aż sos zgęstnieje, ale musi być nadal płynny. Na koniec dodajemy starty żółty ser i mieszamy tak długo, aż ser się roztopi. Brukselkę wkładamy do małego naczynia żaroodpornego o wymiarach 18×18 cm. Całość polewamy przygotowanym sosem serowo-beszamelowym, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200° C (grzanie góra-dół). Zapiekamy 25 minut. Smacznego! :)
anusiek20
Włoszczowa Obserwuj

Zszywek: 127610 · Obserwują ją: 8008

Ostatnio dodane:

Jaka Surówka do Obiadu? TOP 15 Pysznych Przepisów na Domową Surówkę ... ... ...
eeyywwaa
Poznań Obserwuj

Zszywek: 280 · Obserwują ją: 705

Ostatnio dodane:

Prozdrowotny deser sernikowy z galaretkowym dżemem z dzikiej róży

Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Fit kopiec kreta :) portret wykonany własnoręcznie przeze mnie, z okazji Walentynek :) Zapraszam na moją stronę: Weronika tworzy - paintings & drawings ...
amelka18
Wieliszew Obserwuj

Zszywek: 391 · Obserwują ją: 396

Ostatnio dodane:

... Makaron zapiekany z serem i szynką Francuskie przekąski z kiełbasą i serem żółtym Sałatka z makaronem
Tajemnicza29
Łódź Obserwuj

Zszywek: 97 · Obserwują ją: 86

Ostatnio dodane:

&&& Co wy na to ? :) Co tu więcej mówić ... Zegareczek
paula6
Obserwuj

Zszywek: 88 · Obserwują ją: 11

Ostatnio dodane:

... ♡♡♡ Kuchenne miary i wagi włosy
bebabe1
Obserwuj

Zszywek: 116 · Obserwują ją: 16

Ostatnio dodane:

Rogaliki z dżemem malinowym łatwe i pyszne Calzone <3 pierś z kurczaka podana na sałatce z roszponki - palce lizać!
kinia1713
Obserwuj

Zszywek: 14 · Obserwują ją: 50

Ostatnio dodane:

perfekt ^*^ Relaksujemy się , w końcu jest sobota dziewczynki Glamour. beautiful
kacha85
Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 25

Ostatnio dodane:

Zapotrzebowanie kaloryczne Ryż curry z kurczakiem i zielonymi warzywami | Buszująca w kuchni

Składniki
filet z kurczaka, 300 gram
cebula, 1/2 sztuki
czosnek, 2 ząbki
imbir, 2 centymetry korzenia
ryż basmati, 150 gram
woda, 500-700 mililitrów
brokuły, 1/2 główki
groszek zielony, garść
sól, pieprz, curry
oliwa do smażenia
natka pietruszki, 1 mały pęczek

Sposób przygotowania
1. Kurczaka pokroić w kostkę. Przyprawić i wstawić do lodówki na 15-30 minut. Przesmażyć na oliwie i przełożyć na talerz.

2. Na tej samej nieumytej patelni zarumienić drobno pokrojoną cebulkę, starty czosnek i imbir oraz 1 łyżeczkę curry. Wsypać ryż i zalać wodą (500 ml). Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut. W razie potrzeby dolać wody. Przyprawić solą i pieprzem. Następnie wrzucić brokuły i groszek. Gotować aż ryż i warzywa będą miękkie, a woda się zredukuje. Dodać kurczaka i drobno posiekaną natkę, wymieszać. Chwilę podgrzewać. ,,, Dziewczyny ! ;D musimy się odchudzać ! :)
yolas
Kraków, Poland Obserwuj

Zszywek: 41 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Pizza z kalafiora"zastępcza pizza z kalafiora"
200g surowego kalafiora ścieramy na tarce, pół kulki mozzareli, mieszamy to w misce z jajkiem i przyprawami. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Zimną blachę smarujemy oliwą z oliwek, rozkładamy równomiernie ww. masę, wierzch posypać ziołami lub kurcharko-podobną przzyprawą. Pieczemy 12-15 minut, po tym czasie wyjmujemy, smarujemy sosem i dajemy dodatki które chcemy wkładamy do piekarnik na jakieś 5 minut z opcją 'grill' Razowe krokiety wg Ewy Chodakowskiej
Składniki:

Ciasto

4 łyżki mąki razowej
1/2 łyżki pestek słonecznika
1/2 łyżki pestek dyni
1/2 szklanki maślanki
pół jaja
woda gazowana (opcjonalnie)
szczypta soli
Farsz

1/2 czerwonej papryki
1/2 małej cebuli
mały pomidor
1/2 małego bakłażana (zastąpiłam cukinią)
2 garście szpinaku
1 łyżka oleju rzepakowego
1 ząbek czosnku
2 łyżki serka wiejskiego
2 łyżki gęstego jogurtu
sól, pieprz do smaku







Sposób wykonania:

Jajko, maślankę, mąkę wymieszać, bądź zmiksować. Jeżeli konsystencja będzie zbyt gęsta, dodać wody gazowanej (ja nie dodawałam).

Do masy dodać sól i pestki dyni i słonecznika. Wszystko dokładnie wymieszać.

Na patelni nie wymagające tłuszczu usmażyć naleśniki (z tej porcji powinno wyjść 2 szt.).

Cebulę pokroić w półkrążki i podsmażyć na jasnozłoty kolor. Na patelnię wrzucić szpinak, drobno pokrojony czosnek oraz drobno pokrojoną paprykę i cukinię ( w przepisie papryka była grillowana,ja ten etap pominęłam). Na koniec dodać pokrojonego pomidora obranego ze skórki.

Wlać jogurt i serek wiejski. Wszystko razem chwilę poddusić, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć farsz na naleśniki i zwijać jak krokiety. PROSTY ACZKOLWIEK SPRAWDZAJĄCY SIĘ PRZEPIS NA DOMOWY HUMMUS W RÓŻNYCH RODZAJACH, SMACZNEGO Pasty naturalne do zrobienia w domu
jinx_love_death
Obserwuj

Zszywek: 159 · Obserwują ją: 29

Ostatnio dodane:

*** Jak przestać się garbić <3 <3 Toaletka
aleksandra_3
Obserwuj

Zszywek: 143 · Obserwują ją: 27

Ostatnio dodane:

♥♥♥ attractively ... ...
Wwiikkaa
Jarosław Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 4

annadargiewicz14
Chełm Obserwuj

Zszywek: 156 · Obserwują ją: 191

Ostatnio dodane:

JAGLANE BOUNTY
Co trzeba mieć:
*1 szklanka suchej kaszy jaglanej 
*2 szklanki mleka roślinnego np. kokosowego (użyłam sojowego i też było pycha)
*2 szklanki zimnej wody
*100 g wiórek kokosowych
*3 łyżki ksylitolu (dałam 2 )
*gorzka czekolada (ja dodałam jeszcze kilka kostek mlecznej dla smaku)
Co trzeba zrobić 
Wsypać do garnka szklankę kaszy. Dolać mleko i wodę. Gotować około 15-20 minut aż powstanie lekka "papka".
Dodać do kaszy ksylitol i wiórki kokosowe i dobrze wymieszać.
Odstawić kaszę, by troszkę się ostudziła, w tym czasie przygotować polewę z czekolady gorzkiej i w moim przypadku również mlecznej. Przy rozpuszczaniu najlepiej dodać trochę oleju kokosowego.
Nałożyć do słoiczka na zmianę kaszę i polewę. Odczekać chwilę aż polewa troszkę zastygnie i nałóżyć kolejną warstwę kaszy. Na koniec polać deser rozpuszczoną czekoladą. 
Gotowy deser wstawić do lodówki, najlepiej na noc i gotowe Chleb dla początkujących Ekspresowe bułeczki bez wyrastania! 5 minut roboty, 25 minut w piekarniku i gotowe! Przepis na blogu :) Roladki z Tortilli: TOP 15 Pysznych Przepisów na Przekąski Idealne na Imprezę!
kasiak95o
Obserwuj

Zszywek: 65 · Obserwują ją: 86

Ostatnio dodane:

uwielbiam ❤❤❤❤ ... piękny ;) ohh
lula872
Obserwuj

Zszywek: 499 · Obserwują ją: 454

Ostatnio dodane:

Pomysły na rózne wzorki sweterków na paznokciach. Lampiony,lampiony... :) *.* Łosoś z pieczonymi batatami i sałatką z awokado i orzeszkami pini 

Łososia solę pieprzę kładę na folii aluminiowej kładę płatki czosnku polewam oliwą z oliwek i sokiem z cytryny zamykam folie szczelnie 

bataty kroje grubo dodaje tylko tymianek i olej kokosowy 

najpierw wkładam bataty temp 180° po około 20min wsadzam Łososia i pieke kolejne 20min w międzyczasie przewracam bataty na drugą stronę 

Sałatka:
mix sałat
cebula 
awokado 
uprazone orzeszki pini

Dressing:
musztarda
miód 
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
czosnek
martausa
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

PLACKI BIAŁKOWE
aglvx
xxx Obserwuj

Zszywek: 157 · Obserwują ją: 488

Ostatnio dodane:

... Piękne #nail #cateye Porzeczkowiec - rozpływa się w ustach
Karolinaabuz
... Obserwuj

Zszywek: 2520 · Obserwują ją: 5059

Ostatnio dodane:

.... MAXI KING CIASTO

SKŁADNIKI: ok. 400 g herbatników, 1 puszka gotowego masy krówkowej (lub mleka skondensowanego słodzonego gotowanego przez 2,5 - 3 godziny)
SKŁADNIKI MASY MLECZNEJ: 1,5 kostki miękkiego masła, 1 szklanka mleka, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 400 - 500 g mleka w proszku (miałkiego)
SKŁADNIKI POLEWY; 2 czekolady gorzkie, 1/2 szklanki kremówki, 150 g orzechów laskowych (ew. ziemnych)
WYKONANIE Orzeszki posiekać i podprażyć na suchej patelni (fot.1). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Położyć pierwszą warstwę herbatników (fot.2). Szklankę mleka, cukier i cukier waniliowy zagotować i odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na gładką i puszystą masę, a następnie dodać mleko i mleko w proszku (wedle uznania od 3 do 4 szklanek). Utrzeć. Masę na chwilę odstawić do lodówki, żeby trochę zgęstniała. Następnie połowę masy mlecznej wyłożyć na herbatniki i przykryć następną warstwą herbatników. Przygotować masę krówkową. Dobrze jest ją wcześniej podgrzać wkładając puszkę do garnka z wodą i chwilę pogotować. Będzie się lepiej rozprowadzać (fot.3). Wyłożyć ją na herbatniki. Bezpośrednio na masę krówkową rozprowadzić resztę masy mlecznej, a na nią warstwę herbatników. Czekoladę roztopić w rondelku razem z mlekiem. Kiedy się rozpuści, dodać orzeszki i polać nią wierzch ciasta (fot.4). Całość schłodzić w lodówce przez minimum 3 godziny. Jeśli znudziły się Wam tradycyjne kotlety z piersi kurczaka,zróbcie kotlet siekany;-)Możecie komponować swoje składniki i tak naprawdę za każdym razem cieszyć się innym smakiem. Piersi z kurczaka w cieście czosnkowo-ziołowym
followyourdream19
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 50

Ostatnio dodane:

wpc protein white chocolatte
xprincesspatx
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

✨ instagram: xprincesspatx ✨ Baltic Sea instagram: xprincesspatx snap: suicidepat
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY