alterego339

alterego339
Moje tablice obserwuje 844 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
To jak to jest dzisiaj z wami ?? POLECAM !!! motywacja ... podejmij wyzwanie i zrób to DZIŚ podejmij wyzwanie z Ewa chodakowska #1 dokładnie
Kanon
Polska Obserwuj

Zszywek: 19152 · Obserwują ją: 190009

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
midnight69
Obserwuj

Zszywek: 126 · Obserwują ją: 176

Ostatnio dodane:

... Tak jak wiosna! Brzuch jak marzenie, nic tylko działać
TheRecklessGirl
Kielce Obserwuj

Zszywek: 300 · Obserwują ją: 164

Ostatnio dodane:

YUNGBLUD - Psychotic Kids ... ... laughing
Madziuula98
Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 18

Ostatnio dodane:

Sprzedam szpilki ;) nie uzywane, zagiecie na piecie ze wzgledu trzymania w szufladzie, lekka rysa na prawym bucie malo widoczna. Obcas metaliczny. Rozmiar 38 ... *.* Delikatniee ^^
nowakmaagda
Obserwuj

Zszywek: 5 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

Chlebek pita – przepis krok po kroku (ze zdjęciami)ilovebake.pl Gorąca czekolada.

Składniki:
- mleko (500ml)
- tabliczka czekolady mlecznej lub gorzkiej,
- cukier (jeśli wybrałeś gorzką czekoladę to troche wiecej),
- cynamon (tylko do smaku),
- szklanka wody (250ml).
Sposób przygotowania:
1. Do garnka wlać wodę i postawić na kuchenkę, w ten sposób powstanie łaźnia wodna.
2. Do garnka włożyć miskę, a w niej pokruszyć tabliczkę czekolady.
3. Dolać odrobinę mleka, aby nasza czekolada szybciej się rozpuściła.
4. Do czekolady dodać resztę mleka, jednocześnie mieszając.
5. Dodać cukier, ilość zależy od upodobania.
6. Rozmieszać i wsypać trochę cynamonu, aby lepiej smakowało.
7. Teraz wystarczy przelać do kubka lub szklanki. JAGODOWA PANNA COTTA

Składniki na 4 porcje:

200 g jagód lub borówek amerykańskich
świeżo wyciśnięty sok z połowy niedużej cytryny
60 g cukru
300 ml śmietany kremówki 36%
100 ml mleka
3 łyżeczki żelatyny w proszku
1/4 szklanki gorącej wody
Dodatkowo:

150 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
1 łyżeczka cukru pudru
jagody lub borówki amerykańskie, do dekoracji
W małym garnuszku umieścić jagody, sok z cytryny, cukier. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć z palnika, zmiksować blenderem. Przestrzeć przez sitko by pozbyć się skórek.

Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.

Do drugiego garnuszka wlać śmietanę kremówkę, mleko, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z palnika. Dodać przetarte jagody, rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Wystudzić w temperaturze pokojowej. Garnuszek umieścić w lodówce, mieszając od czasu do czasu. Gdy zacznie gęstnieć podzielić równo pomiędzy 4 salaterki. Schłodzić przez całą noc w lodówce.

Kolejnego dnia przed podaniem ubić śmietanę kremówkę na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Wyłożyć na panna cottę, ozdobić jogodami.

Smacznego :-). trenujemy?
markowiczek
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 7

Ostatnio dodane:

milosc to najlepsze co moze byc <3 najlepiej
anneczka777
Obserwuj

Zszywek: 14 · Obserwują ją: 8

Ostatnio dodane:

Michał Jelonek - Akka Omlet francuski z dodatkami

Składniki:

Ciasto:
3 jajka
sól, pieprz
2-3 łyżki mleka
1 łyżeczka masła

Farsz:
2-3 pieczarki
3-4 plastry szynki
szczypiorek
1/2 małej cebuli
masło

Przygotowanie:

Umyte pieczarki kroimy w plastry.
Cebulkę szatkujemy w drobną kostkę, to samo robimy z szynką.
Patelnię nagrzewamy z odrobiną masła, dodajemy pokrojoną cebulkę i szynkę.
Kiedy cebulka się zarumieni, na patelnię wrzucamy pieczarki.
Zawartość patelni dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez kilka minut.
Całość doprawiamy do smaku, solą, pieprzem i majerankiem.

Jajka wybijamy i oddzielamy żółtka od białek.
Żółtka ucieramy, następnie w osobnej misce na sztywno ubijamy białka.
Ubitą pianę powoli łączymy z żółtkami, doprawiamy solą i pieprzem.
Na patelni roztapiamy łyżeczkę masła.
( Ja używam patelni do smażenia naleśników - ma gładką nieprzywierającą powierzchnię )
Ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy przez kilkanaście sekund bez mieszania.
Następnie ściętą masę jajeczną należy delikatnie przesuwać za pomocą łopatki...
( zaczynając od brzegów patelni - kierując się ku środkowi )
Na lekko pofalowany, puszysty i prawie całkowicie ścięty omlet rozrzucamy poszatkowany szczypior.
Na środku układamy wcześniej przygotowany farsz.
Omlet składamy bokami do środka i delikatnie zsuwamy z patelni na talerz. Paróweczki w cieście.
Ciasto:

3 szklanki mąki
2 łyżki roztopionego masła
1 i 1/3 szklanki ciepłego mleka
2 małe lub średnie jajka
1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli
15 g świeżych drożdży

Dodatkowo:

½ - 1 szklanka mąki (na podsypanie podczas wałkowania)
1 żółtko
1 łyżka mleka

Z garści mąki, drożdży, czubatej łyżeczki cukru i 1/3 szklanki mleka zrobić zaczyn i odstawić w ciepłe miejsce, odczekać ok. 10-15 min. aż urośnie.

W misce umieścić wszystkie składniki na ciasto i zaczyn.
Ciasto dokładnie wyrobić mikserem na średnich obrotach lub ręcznie aż będzie odchodzić od ręki.
Ciasto będzie luźne, ale nie dosypywać mąki. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 h do podwojenia objętości.

Po wyrosnieciu ciasta,rozwalkowac je podsypujac stopniowo maka,ulozyc na blaszce wyozonej papierem do pieczenia,ponacinac jak na zdjeciu i poprzeplatac parowkami.

Calosc przykryc sciereczka na okolo 20min aby ciasto troszke wyroslo po czym posmarować je żółtkiem rozmąconym z mlekiem.

Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C, około 25 minut (do zrumienienia). Składniki

    1 kg karkówki
    1 duża cebula
    2 łyżki musztardy
    3 duże ząbki czosnku
    1 łyżka majeranku
    1 gałązka rozmarynu
    1/3 łyżeczki tymianku
    sól, pieprz do smaku
    na wierzch
    1 łyżka koncentratu
    sól, pieprz
    1 łyżka słodkiej papryki

Przygotowanie

Karkówka najlepiej, aby nie była zbyt tłusta i obowiązkowo w jednym kawałku.

Aby prawidłowo ją rozciąć, na środku wzdłuż dłuższej strony nacinamy, tak aby nienacięte zostało 2 cm mięsa. Następnie każdy płat nacinamy tak, aby powstał nam prostokąt z mięsa. Jeśli się Wam nie uda, to nic ważne, żeby mięso było w ok 2-3 cm płacie.

Rozkrojony płat karkówki nakrywamy folią, lub papierem do pieczenia i rozbijamy tłuczkiem, tak aby poprzerywać włókna, czyli uderzajcie dość mocno gdzie się da :)

Mięso smarujemy musztardą, dodajemy bardzo drobno pokrojoną cebulę, czosnek i wszystkie przyprawy.

Roladę zawijamy wzdłuż dłuższego boku i związujemy sznurkiem.

Mięso smarujemy koncentratem, posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką.

Mięso można zostawić na kilka godzin w lodówce, następnie smażyć lub piec.

Na początku należy roladę obsmażyć na złoty kolor z każdej strony, następnie albo podlać odrobiną wody i dusić przez godzinę, lub wrzucić podsmażoną do piekarnika na 1,5 godziny.

Jeśli chcecie roladę pokroić w dość cienkie plastry, należy ją dobrze schłodzić.

Taką roladę najbardziej lubię z sosem żurawinowym lub chrzanowym.
kicia77
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 29

Ostatnio dodane:

Wzruszyłam się:(
saydiesweety
Obserwuj

Zszywek: 34 · Obserwują ją: 11

Ostatnio dodane:

Bardzo proszę !!! Z okazji dnia taty ;) laurka na Dzień Taty, znalezione w internetach :) Ćwiczenia na ręce...
daquu
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

ćwiczymy ćwiczymy
RudaNela
Konin Obserwuj

Zszywek: 33 · Obserwują ją: 39

Ostatnio dodane:

Tak właśnie!... Cuda ❤️ jest. A pewnego dnia po prostu nie wyjdę ... że z tego może wyjść coś dobrego...
Moniaa514
Poland Obserwuj

Zszywek: 224 · Obserwują ją: 250

Ostatnio dodane:

Cudne ... klasyka ....
kaja4449
Obserwuj

Zszywek: 483 · Obserwują ją: 16

Ostatnio dodane:

... Dekoracja na stół z kieliszków do wina .<3 ***
dsriusz2503
Obserwuj

Zszywek: 3 · Obserwują ją: 18

Ostatnio dodane:

Sombre trend 2015 Przepis na roladę szpinakową z łososiem to świetne połączenie smaków szpinaku, łososia, i serka o smaku cytrynowo-koperkowym. Dokładny opis krok po kroku Właśnie zakupiony dla piekniejszych włosów;) laski stosowala któraś na włoski? jak go stosujecie?
iwa96
Obserwuj

Zszywek: 11 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Laminowanie włosów - cała prawda i jak to zrobić. Potrzebujemy: * 1/4 szkl gorącej wody, * łyżka żelatyny, * pół łyżki odżywki do włosów lub maski Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w gorącej wodzie. Zostawiamy by ostygło i idziemy myć włosy. Wracamy do żelatyny - dodajemy odżywkę/maskę i opcjonalnie można dodać kilka kropel oliwy z oliwek/oliwki babydream/hipp. Mieszamy na gładką masę i nakładamy równomiernie na całe włosy. Na włosy nakładamy foliowy czepek, a potem ręcznik i zostawiamy w takim ciepełku na 45 minut. Nie więcej. Po tym czasie płuczemy włosy chłodną wodą. Żelatyna wnika we włosy i uzupełnia braki w strukturze. A chłodna woda sprawia, że łuski włosa są domknięte. Co zauważyłam po laminowaniu? Włosy były niesamowicie miękkie, gładkie, jednocześnie grube i "mięsiste", błyszczące, sypkie, bardziej elastyczne, nie ma mowy o puszeniu, chociaż wiem, że brzmi to jak bajka na dobranoc. To kolejny zabieg, który moje włosy uwielbiają. Myślę, że warto spróbować na własnych włosach. Efekt utrzymuje się przeciętnie do 5 myć dlatego lepiej nie robić go częściej niż raz na 2 tygodnie. Pamiętajcie jednak, że nie należy go powtarzać zbyt często, bo możecie przeproteinować włosy (wtedy będą sianowate). Za laminowanie w salonie fryzjerskim zapłacicie ok. 500zł za zabieg, a koszt domowego laminowania to max 5zł. * Może efekt nie wygląda dokładnie tak jak na zdjęciu, bo to kwestia stylizacji, ale przy dotykaniu włosów na pewno będzie odczuwalna różnica. :) śliczne Ja już dziś ćwiczyłam a wy? :D o mamuniu ile pracy w takie mięśnie musiała włożyć. Od dzisiaj zaczynam coś robić. Kto jest ze mną ?
olciakowa33
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 16

Ostatnio dodane:

Jak zrobić najprostsze domowe lody?
Melanz1995
Chorzów, Poland Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 9

Ostatnio dodane:

jak wam się podoba ?? ;) stylowo
Agaaaa21
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Sprzedam tanio :)
ania900307
Obserwuj

Zszywek: 8 · Obserwują ją: 24

Ostatnio dodane:

Warto :) ... dodatkowy schowek :))
tuska127
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

make dreams come true!
Waszka1221
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

"Czas płynie, świat się zmienia, płyną łzy, znikają marzenia"
Kamix181
Obserwuj

Zszywek: 6 · Obserwują ją: 5

Ostatnio dodane:

Który ciucholand przyjmuję zbędne ciuchy??? Dzień Dobry wszystkim. Chciałabym się pochwalić moim ostatnim zakupem, z którego jestem bardzo zadowolona. Dobrze kryje, dopasowuje się do cery (oczywiście trzeba dobrać odpowiedni kolor do swojej skóry). Jedna wada jest cena. Ale czasami można znaleźć w promocji. A więc powodzenia. Pozdrawiam. ... ♥️ Prezent od Męża. ♥️
klaudixx154
Obserwuj

Zszywek: 5 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

sól jako dodatek do szamponu na oczyszczenie włosów Laminowanie włosów - cała prawda i jak to zrobić. Potrzebujemy: * 1/4 szkl gorącej wody, * łyżka żelatyny, * pół łyżki odżywki do włosów lub maski Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w gorącej wodzie. Zostawiamy by ostygło i idziemy myć włosy. Wracamy do żelatyny - dodajemy odżywkę/maskę i opcjonalnie można dodać kilka kropel oliwy z oliwek/oliwki babydream/hipp. Mieszamy na gładką masę i nakładamy równomiernie na całe włosy. Na włosy nakładamy foliowy czepek, a potem ręcznik i zostawiamy w takim ciepełku na 45 minut. Nie więcej. Po tym czasie płuczemy włosy chłodną wodą. Żelatyna wnika we włosy i uzupełnia braki w strukturze. A chłodna woda sprawia, że łuski włosa są domknięte. Co zauważyłam po laminowaniu? Włosy były niesamowicie miękkie, gładkie, jednocześnie grube i "mięsiste", błyszczące, sypkie, bardziej elastyczne, nie ma mowy o puszeniu, chociaż wiem, że brzmi to jak bajka na dobranoc. To kolejny zabieg, który moje włosy uwielbiają. Myślę, że warto spróbować na własnych włosach. Efekt utrzymuje się przeciętnie do 5 myć dlatego lepiej nie robić go częściej niż raz na 2 tygodnie. Pamiętajcie jednak, że nie należy go powtarzać zbyt często, bo możecie przeproteinować włosy (wtedy będą sianowate). Za laminowanie w salonie fryzjerskim zapłacicie ok. 500zł za zabieg, a koszt domowego laminowania to max 5zł. * Może efekt nie wygląda dokładnie tak jak na zdjęciu, bo to kwestia stylizacji, ale przy dotykaniu włosów na pewno będzie odczuwalna różnica. :) Do roboty lenie ! W końcu ćwiczenia dla mnie :D Przygotowanie własnego odpowiednika napoju energetycznego. Potrzebujemy: * woda niegazowana (powinniśmy wypijać ok.30ml na każdy kilogram masy ciała dziennie, przy intensywnym treningu oczywiście więcej) * cytryna (zawiera witaminę C, która pomoże nam ochronić organizm ,szczególnie w okresie jesiennych przeziębień, przyśpiesza regenerację skóry, nadaje młodości naszej cerze) * ogórki zielone (wykazują działanie moczopędne, pomagają usunąć toksyny z organizmu, zalecane są więc na diecie redukcyjnej, dodatkowo 100g to tylko 13kcal) * miód (reguluje pracę wątroby, nerek i przewodu moczowego) * mięta (pobudza trawienie, ma działanie uspokajające, nadaje świeży przyjemny aromat) Taki napój możemy przygotować wieczorem, zostawić na noc w lodówce i zacząć następny dzień od porcji świeżości
aaach
Obserwuj

Zszywek: 96 · Obserwują ją: 58

Ostatnio dodane:

Szybkie ciastka kokosowe Składniki: *200 g wiórek kokosowych *100 ml kremówki *70 g cukru pudru *70 g masła *opcjonalnie: kilka kropli aromatu rumowego *200g mlecznej czekolady Wykonanie: W naczyniu mieszamy wiórki z cukrem pudrem. W garnuszku podgrzewamy kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Tak przygotowaną masę wlewamy na wiórki i mieszamy. Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego – choć lepsze są troszkę mniejsze. Układamy je na papierze np. śniadaniowym, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na około godzinę (ja trzymam min. godzinę, a potem jeszcze z pól godziny w zamrażarce). Rozpuszczamy czekoladę (w mikrofali albo w kąpieli wodnej). Każdą kulkę zanurzamy w czekoladzie i wykładamy na papier (ja nadziewam kulkę na wykałaczkę i obtaczam w czekoladzie, którą uprzednio nabrałam na łyżkę- tak jak spaghetti. Jeśli moczy się kulki bezpośrednio w czekoladzie, pojedyncze wiórki zostają w naczynku z czekoladą, i pod koniec zagęszczają ją, tworząc masę ciężką do obtoczenia reszty kulek. Bardzo pomaga mi zmrożenie kulek, gdyż im są bardziej ściśnięte, łatwiej się nimi „operuje” i mniej wiórków się obsypuje.) Czekolada na kulkach musi stwardnieć, powinno się więc włożyć je na jakiś czas do lodówki. Meksykańska zupa paprykowa - przepis po kliknięciu w zdjęcie Smażona cukinia w panierce Zupa pomidorowo-szpinakowa z tortellini
annakaro20
Obserwuj

Zszywek: 18 · Obserwują ją: 14

Ostatnio dodane:

bob Mel B - Rozgrzewka 5 min 15 minut na opuchliznę i cienie wokół oczu :) Zmieniać sposób życia :)
nikixoxo
Obserwuj

Zszywek: 22 · Obserwują ją: 6

Ostatnio dodane:

ćwiczymy ćwiczymy Good... Bomba witaminowa, oczyszczająca organizm Elegancko, ale na luzie :D
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY