aluja

aluja
Moje tablice obserwuje 1 osoba Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Poważnie myślałam ze wydarzenia opisane w książce zdarzyły się naprawdę... 12 stycznia 2012 roku 4 katastrofy lotnicze? Miałam wtedy 16 lat wiec na pewno bym zapamiętała, aż w połowie książki sprawdzałam informacje na internecie tak świetnie została napisana ta książka ;) Bardzo mi się podobała, POLECAM! ;D Ciasto najprostsze pod słońcem Składniki na ciasto 2 jajka 1 szklanka cukru (200 g) 0,5 szklanki oleju 3 łyżki dżemu ( u mnie czarna porzeczka) 2 szklanki mąki (280 g ) 1 szklanka mleka 0,5 gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Składniki na masę serową 0,5 kg sera sernikowego 3 jajka 3 łyżki cukru 1 mały budyń bez cukru Wykonanie ciasta Wymieszać jajka ubić z cukrem, mleko podgrzać i rozpuścić w nim czekoladę. W drugiej misce przesiać mąkę z sodą, kakao i kawą rozpuszczalną. Jak mleko z czekoladą lekko przestygną wymieszać je z jajkami, olejem i dżemem. Następnie dodać suche składniki i połączyć, krótko mieszając. Wykonanie masy serowej Wymieszać wszystkie składniki. Wylać ciemne ciasto na brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia (wymiary 25/33 cm) na to wylać masę serową w esy floresy, można zamieszać widelcem. Pieczemy około 45 min w temp. 180 st. C. Pizza z patelni ^^ smacznego Ciasto Śnieżny puch Składniki: (na blaszkę 24x24 cm) Spód: ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego (może być z wiaderka) 3 łyżki cukru pudru 2 Śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szkl mleka 2 galaretki (u mnie agrestowe, mogą być również cytrynowe) 500 ml wrzącej wody Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Przygotowanie: Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto będzie jeszcze wyższe!) wyłożyć folią aluminiową. Na dnie poukładać herbatniki. Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie, odstawić do wystudzenia. Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut, do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Następnie dodać do niej cukier puder oraz zmielony ser, krótko zmiksować. Wystudzoną galaretkę strumyczkiem wlewać do masy, ciągle miksując, aż składniki się połączą. Masę śmietanowo-serową wylać na herbatniki. Schłodzić w lodówce. W międzyczasie przygotować kokosową posypkę: Masełko stopić w garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się zarumieni. Ważne, by nieustannie mieszać, by wiórki się nie przypaliły. Ostudzoną posypką kokosową posypać Śnieżny puch. Piękna dzianinowa sukienka <3 70 zł
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY