aluska1083

XD Jestę Aluśka ! Mam 14 lateek ( prawiee 14 latek xdd )
aluska1083
Moje tablice obserwuje 50 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Bobolin <3
na zawsze razem :33 ogniskaaa :) kocham !! z przyjaciolmi !!! ♥♥ płakałam , gdy czytałam :c racja :c Kto tak samo mysli ...? :c a co wy o tym myslicie ...?
polandi
Jelenia Góra Obserwuj

Zszywek: 459 · Obserwują ją: 3371

Ostatnio dodane:

Czarne buty z uszami króliczka Slip on z uszami króliczka Leanna Beżowe buty damskie Calliope Szaro oliwkowe buty mokasyny Callie
Kanon
Polska Obserwuj

Zszywek: 19156 · Obserwują ją: 192758

Ostatnio dodane:

... ... Słodko. Cudo
agsa16
Ostrowiec... Obserwuj

Zszywek: 273 · Obserwują ją: 430

Ostatnio dodane:

Kubek dla Pani Kierowniczki , zapraszamy do sklepu Fartuszek dla stylistki rzęs Fartuch JESTEM ZOŁZĄ ALE ROBIĘ ZAJEBISTE WŁOSY Fartuch dla stylistki paznokci
Malwka152
Kraków Obserwuj

Zszywek: 862 · Obserwują ją: 4149

Ostatnio dodane:

5 motywujących cytatów [KLIK] na lepszy poranek - Pozytywne, życiowe cytaty po polsku, inspirujące cytaty o życiu #inspiracja #quote ... xoxo >>><<<
martinstoj
Cairo, Egypt Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują go: 285

princessa25
Obserwuj

Zszywek: 14 · Obserwują ją: 30

Ostatnio dodane:

dawac! xoxoxo Koktajl <3 mniam :-P kto chcę przepis? Biszkopt: - 5 jaj - 3/4 szkl. cukru - 30 g kakao - 90 g mąki tortowej - szczypta soli - 1 łyżka soku z cytryny - 2 łyżki oleju - 2 łyżki mleka Jajka ubić z cukrem i solą na jasną, puszystą masę (najpierw można ubić same białka z cukrem, a dopiero później dodać żółtka). Gdy masa zgęstnieje, dodać sok z cytryny i jeszcze chwilę ubijać. Następnie wlać olej i mleko, krótko zmiksować. Na koniec stopniowo przesiewać do masy mąkę z kakao, delikatnie mieszając łyżką. Ciasto wyłożyć do blaszki (23 x 33 cm) wyścielonej pergaminem. Piec w temperaturze 180 st.C przez około 30 minut. Upieczony biszkopt pozostawić w formie na 10 minut, po czym, wyjąć na kratkę kuchenną do całkowitego wystygnięcia. Krem: - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki cukru - 250 g masła - 1 cukier waniliowy - 2 szklanki mleka w proszku Mleko (płynne) zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić do wystygnięcia. Masło (ogrzane do temp. pokojowej) utrzeć na puszystą masę. Powoli wlewać mleko z cukrem, ciągle ubijając. Następnie stopniowo dodawać mleko w proszku. Gotowym kremem przełożyć wcześniej upieczony i przekrojony na dwa blaty biszkopt. Ciasto lekko schłodzić, po czym oblać polewą czekoladową. Polewa: - 100 g czekolady deserowej - 60 g masła Masło pokroić na kawałeczki, czekoladę połamać i razem rozpuścić na parze. Dokładnie wymieszać. Uwagi: Ciasto przechowywać w chłodnym miejscu, ale przed podaniem wyjąć około 2 godziny wcześniej, żeby zmiękło (ja wstawiłam na noc do spiżarki – rano wprost rozpły...
Alekssandra132
Obserwuj

Zszywek: 330 · Obserwują ją: 249

Ostatnio dodane:

~~~~ ~~~~ ~~~~~~~~ ~~~~~~~~