amell87

amell87
Moje tablice obserwuje 332 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
.^^ Lody kokosowe (bez jajek i maszyny)

Składniki na około 1000 ml lodów:

2 puszki pełnotłustego mleka kokosowego*
400 ml schłodzonego niesłodzonego mleka skondensowanego
100 g cukru pudru
4 łyżki stopionego nierafinowanego oleju kokosowego (60 ml)
wiórki kokosowe

* Każda puszka o pojemności 400 ml.

Dzień wcześniej należy włożyć mleko kokosowe do lodówki na 24 godziny. Dzięki temu, po otwarciu puszki, na górze zbierze się bardzo gęsta śmietanka kokosowa. Z jednej puszki wychodzi około 200 g śmietanki. Śmietankę należy delikatnie wyjąć, wrzucić do garnka lub miski i ubić na sztywno jak normalną śmietanę kremówkę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie powoli wlewać mleko skondensowane i olej kokosowy.

Masę przelać do pojemnika na lody, zamknąć i zamrozić. Po około 3 godzinach, gdy lody zgęstnieją, dodać trochę wiórków kokosowych, zamieszać i odstawić z powrotem do zamrażarki. mój kochany pieszczoch Watch. xdd
Truskaweczka_22
Wrocław/Zielona Góra Obserwuj

Zszywek: 11042 · Obserwują ją: 60382

Ostatnio dodane:

/// ... Marzenie :) Blond ❤️
paulinag122
Obserwuj

Zszywek: 56 · Obserwują ją: 108

Ostatnio dodane:

:)) *** /// ///
jomink
Kostrzyn nad Odrą Obserwuj

Zszywek: 119 · Obserwują ją: 12

Ostatnio dodane:

Sałatka z makaronem ryżowym, świeżym ogórkiem, kukurydzą, szynką i koperkiem 250 g makaronu w kształcie ryżu (Orzo) 250 g chudej szynki (w kawałku) 2 średnie ogórki puszka kukurydzy (ok. 300 g) pęczek koperku Sos jogurtowo-majonezowy: 1 ząbek czosnku 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Ogórki myjemy i obieramy ze skórki. Szynkę i ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z wody. Koperek drobno siekamy. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę, mieszamy z majonezem i jogurtem. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki sałatki przekładamy do miski, dodajemy sos jogurtowo-majonezowy i mieszamy. Sałatkę schładzamy w lodówce przez kilka godzin, aby smaki się "przegryzły". Składniki (na 4 porcje): - 20 dużych muszli makaronowych nadzienie: - 2 szalotki - 50 g wędzonej szynki - 250 g pieczarek - 250 g fety - 3 łyżki natki pietruszki - 2-3 łyżki masła sos pomidorowy: - 2 puszki pomidorów krojonych - 2 łyżki oliwy - 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone - 1 łyżeczka oregano - 1 łyżeczka bazylii - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki cukru - odrobina pieprzu - ewentualnie tarty parmezan (u mnie ser grana padano) do posypania Muszle makaronowe ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu. Przygotowanie farszu: szalotki drobno posiekać, szynkę i fetę pokroić w kostkę, pieczarki w półplasterki. Szalotki zeszklić na maśle, dodać szynkę i smażyć, mieszając przez ok. 4 minuty. Dodać pieczarki i smażyć, aż powstały sos odparuje. Przestudzić. Do letniego farszu dodać natkę i fetę, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanie sosu: wszystkie składniki umieścić w rondelku. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i mieszając, gotować przez 10 minut. Gotowy sos wlać do żaroodpornej formy. Ugotowane muszle makaronowe nadziewać przygotowanym farszem i układać w formie z sosem. Całość ewentualnie posypać delikatnie tartym parmezanem. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i zapiekać przez około 20 minut. Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym  1 bardzo duża cukinia lub 2 mniejsze (ok. 40-50 dag) 3 łyżki posiekanego szczypiorku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki tartego parmezanu 6 łyżek bułki tartej 1 ząbek czosnku 1 małe jajko sól morska świeżo mielony pieprz Sos pomidorowy z nutą curry: 500 g krojonych pomidorów (z kartonika lub puszki) 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka curry w proszku 1/2 łyżeczki mielonych ziaren kolendry duża szczypta mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka śmietany 18 lub 30 % 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta cukru sól morska świeżo mielony pieprz Z cukinii odcinamy oba końce i ścieramy ją na tarce o grubych oczkach. Wykładamy na sitko, solimy i zostawiamy na 15 minut aby odciekła. Po tym czasie dokładnie ją odciskamy z nadmiaru wody. Do odciśniętej cukinii dodajemy jajko, wyciśnięte ząbki czosnku, posiekaną pietruszkę i szczypior oraz sól i pieprz. Mieszamy i dodajemy bułkę wymieszaną z parmezanem. Ponownie mieszamy i toczymy ręką małe pulpeciki. Gotowe odkładamy i wstawiamy do lodówki. Przygotowujemy sos. Na patelni z przykrywką lub w szerokim garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek. Podsmażamy na niej pokrojone w kostkę cebule. Następnie dodajemy drobno pokrojone lub wyciśnięte czosnki, przesmażamy minutę i zalewamy krojonymi pomidorami. Mieszamy i dodajemy ocet balsamiczny, curry, kolendrę, gałkę oraz cukier, sól i pieprz. Gdy całość się zagotuje dodajemy śmietankę, a na wrzący sos kładziemy pulpety (nie muszą być całe zanurzone), zmniejszamy ogień, przykrywamy przykrywką i gotujemy przez 15 minut. Przekąski na Sylwestra: 18 Ciekawych i Pysznych Przepisów
Kicia88Monia
Obserwuj

Zszywek: 51 · Obserwują ją: 86

Ostatnio dodane:

Zostały ziemniaki z obiadu? Dietetyczna pizza na patelni, prosta i szybka do wykonania. Przepis po kliknięciu w zdjęcie :) Galaretka z szynką i kurczakiem 1 marchewka 1 filet z kurczaka 1 papryka marynowana 6 plastrów szynki konserwowej 2 łyżki kukurydzy konserwowej 1 mały brokuł 1 litr buliony drobiowego (rosół) 7 łyżeczek żelatyny Ugotować filet z kurczaka, brokuł i marchewkę. Brokuł podzielony na różyczki gotujemy 5 min, nie może się rozpadać. Po wyjęciu z wrzątku należy go przełożyć na chwilę do bardo zimnej wody. Dzięki temu nie straci zielonego koloru. Zimnym bulionem zalać żelatynę, tak aby cała była przykryta i odstawić do napęcznienia. Pozostały bulion przelać do garnka i podgrzewać, aż będzie bardzo gorący. Dodać żelatynę i mieszać, aż się rozpuści. Nie gotować. Marchewkę pokroić w talarki i ułożyć na dnie formy (11×25). Na marchewce ułożyć pokrojonego w paski fileta z kurczaka, następnie paprykę i zwinięte w rulonik plasterki szynki. Posypać kukurydzą i ułożyć różyczki brokuła. Wszystko zalać płynnym rosołem i odstawić do całkowitego stężenia. Podawać krojąc na grube plastry. Smacznego :) ****:)))
Hanuskaa
Obserwuj

Zszywek: 903 · Obserwują ją: 507

Ostatnio dodane:

*** Cudowne *** Podoba wam się taki kształt ??^^ ... włosy *.*
removed-aga19825
Gdzieś daleko Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 0

trzymambks04
Nie zdołasz mnie... Obserwuj

Zszywek: 8 · Obserwują ją: 54

Ostatnio dodane:

nutella koleżanką chciała sobie z grać swoje zdjęcia ja bym takiego czegoś nie wrzuciła bez powodu ...ze SNAPA ...
anusiek20
Włoszczowa Obserwuj

Zszywek: 127658 · Obserwują ją: 8047

Ostatnio dodane:

Serowo-ziemniaczane kule z sosem ... ... Onion soup
ilciaila
opole Obserwuj

Zszywek: 8057 · Obserwują ją: 2988

Ostatnio dodane:

365 dni Murzynek z domowym karmelem Włosy do Ramion w Modnej Odsłonie – TOP 26 Cudownych Inspiracji na Modne Fryzury Półdługie Ciasto murzynek
julka67
Obserwuj

Zszywek: 627 · Obserwują ją: 184

Ostatnio dodane:

Home. Ubraniowa lista rzeczy, które (Według Francuzek) powinnyśmy mieć w swojej szafie. Ile z tych rzeczy już macie? Co według was należy dodać do listy a co wyrzucić? Piszcie! lunchbox ...
ninasz
Obserwuj

Zszywek: 27 · Obserwują ją: 26

Ostatnio dodane:

Oo pisklaczek Stosunkowo prosto :D Brum,brum Długie lata spędzone w Biedronce
DO GÓRY