ami24

ami24
Moje tablice obserwuje 557 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
... czarne topy cześć, jestem tutaj początkująca, to będzie moja pierwsza zszywka, ale chcę dodawać więcej rzeczy które inspirują mnie i być może zainspiruja też innych :) *** ...
Przytulny_Kacik
Obserwuj

Zszywek: 38 · Obserwują ją: 326

Ostatnio dodane:

Gwieździsty krajobraz Różowy krajobraz z flamingiem Gwiaździsty krajobraz Mój pierwszy rysunek malowany kawą.
MojMagicznyKacik
Szczecin, Poland Obserwuj

Zszywek: 31 · Obserwują ją: 5

Ostatnio dodane:

PYSZNA SAŁATKA Z KURCZAKIEM

1 podwójna pierś z kurczaka

1 puszka kukurydzy 

1 słoiczek selera

1 czerwona papryka

1 cebula

3 duże ogórki konserwowe

2 ugotowane jajka

3 łyżki majonezu

1 łyżka śmietany (lub jogurt naturalny)

2 łyżeczki musztardy stołowej

3 łyżki posiekanych listków pietruszki

sól i świeżo zmielony czarny pieprz (dość sporo ;))

 

 

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paski i smażymy na oleju do lekkiego zrumienienia, odstawiamy do ostudzenia. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Seler także odsączamy  z zalewy i trochę go siekamy. Paprykę, jajka, cebulę, ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 0.5 godziny przed podaniem.

 

SMACZNEGO :) panierowane pieczarki
składniki

     25 dag pieczarek (korzonki odciąć)
     3 łyżki parmezanu (starty)
     4 łyżki tartej bułki
     szczypta soli czosnkowej
     szczypta mielonego czarnego pieprzu
     1 łyżka natki pietruszki ( posiekać)

przygotowanie

Zacznij od rozgrzania piekarnika do 230 ° C. Przemyj pieczarki, odstaw. Zmieszj ser z tartą bułką i przyprawami. Obtocz grzyby w mieszance i ułóż na natłuszczonej blaszce. Wstaw do nagrzanego piekarnika  na około 8-10 minut, aż będą złote rumiane. ser biały w ziołowej zalewie
Składniki:

    kostka twarogu - 250 g - ja wybrałam taki, który jest najbardziej zwarty, żeby móc go poprostu pokroić w kostkę
    ulubione zioła: czosnek niedźwiedzi, pieprz cayenne, bazylia
    świeżo zmielona sól morska i kolorowy pieprz
    oliwa z oliwek - tyle, żeby przykryła ser


Przygotowanie:

    ser kroimy w kostki - takie ładne równe, mniejsze lub większe, jak wolimy
    układamy pierwszą warstwę w słoiku, posypujemy ziołami i przyprawami i tak aż do końca
    następnie zalewamy oliwą, żeby wszystkie kostki były przykryte i wstawiamy do lodówki na około tydzień czasu - ja już po 5 dniach próbowałam i było pysznie Drożdżowa gwiazda z nutellą :)
AleksandraKacik
Obserwuj

Zszywek: 32 · Obserwują ją: 66

Ostatnio dodane:

smokey eye smokey eye Make up 111
natalazkartki
...tajemnica ;) Obserwuj

Zszywek: 2042 · Obserwują ją: 936

Ostatnio dodane:

Kliknij w zdjęcie i przejdź do naszego sklepu, nasz warzywniak idealnie sprawdzi się w każdym domu ... Marlenka 120 g masła 80 g cukru pudru 1 duże jajko 150 g płynnego miodu* 450 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieścić masło i cukier. Utrzeć do powstania jasnej i puszystej masy maślanej. Dodać jajko i utrzeć, do połączenia. Dodać miód i zmiksować, do połączenia. Dodać przesianą mąkę pszenną wymieszaną z sodą oczyszczoną i zmiksować. Powinna powstać miękka i plastyczna masa /jeśli jest zbyt sucha należy dodać odrobinę miodu i zmiksować do otrzymania gładkiego, miękkiego ciasta/. Otrzymane ciasto podzielić na 5 równych cześci. Z każdej części rozwałkować cienki placek na wielkość blachy 20 x 30 cm posmarowanej wcześniej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto będzie naprawdę cieniutkie i czasami trzeba wylepiać blachę ciastem - tak ma być. Ciasto ponakłuwać widelcem i piec w temperaturze 170ºC przez około 10 - 12 minut lub do zarumienienia się ciasta. Tak samo postąpić z każdym z kawałków ciasta. Wyjąć, wystudzić. Można pozostawić na 2 dni w wilgotnym pomieszczeniu, by blaty lekko zmiękły. Krem kajmakowy: 1 opakowanie (40 g) budyniu bez cukru (np. waniliowego) 500 ml mleka 250 g masła 400 g masy kajmakowej z puszki (dulce de leche) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Z 500 ml mleka i budyniu w proszku ugotować budyń. Przełożyć do miseczki, a na powierzchnię budyniu położyć folię spożywczą i wystudzić, do temperatury pokojowej /budyń można ugotować dzień wcześniej/. W misie miksera umieścić masło i utrzeć. Dodać masę kajmakową z puszki i utrzeć, do połączenia. Stopniowo, w kilku turach dodawać wystudzony budyń i ucierać, do połączenia i powstania gładkiego kremu. Powstały krem podzielić na 4 równe części oraz pozostawić odrobinę do posmarowania boków ciasta. Polewa czekoladowa (ganache): 80 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 110 g gorzkiej czekolady Polewę przygotować przed samym wyłożeniem na ciasto. W małym garnuszku podgrzać śmietanę kremówkę, podgrzać prawie do wrzenia i zdjąć z palnika. Dodać do niej posiekaną czekoladę i pozostawić na 2 minuty, nie mieszając. Potem zamieszać, do uzyskania gładkiego sosu czekoladowego. Lekko przestudzić, by polewa lekko zgęstniała. Wykonanie: Blaty miodowe przełożyć kremem kajmakowym, nie smarując wierzchu ciasta. Pozostawionym kremem posmarować boki ciasta. Na wierzch ciasta położyć papier do pieczenia, następnie niewelkie obciążenie (np.... Czekoladowy Napoleon ciasto: 200 g miękkiego masła 200 g śmietany 18% 380 g mąki pszennej 1 jajko 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki soku z cytryny szczypta soli 1 łyżka kakao masa 400 g śmietanki 36% 100 g gorzkiej czekolady 380 g skondensowanego mleka słodzonego (ok. 3/4 puszki) 4 żółtka 2 łyżki cukru pudru 65 g wody 1 łyżka likieru (użyłam Amaretto) polewa 100 g nutelli (ok.2 łyżek) 50 ml śmietanki 30% 1 łyżka masła CiastoMasa Żółtka umieścić w garnuszku. Dodać wodę i wymieszać trzepaczką rózgową, by mieszanina miała jednolitą konsystencję. Dodać mleko skondensowane i wymieszać. Garnek ustawić na ogniu i cały czas mieszając zacząć podgrzewać masę. Gdy masa zgęstnieje zdjąć garnek z ognia (należy uważać, by nie doprowadzić do wrzenia, bo zamiast masy otrzymamy jajecznicę. Garnek zdejmujemy z ognia natychmiast gdy masa zgęstnieje). Do gorącej masy dodać połamaną na kawałki czekoladę. Wymieszać trzepaczką do jej rozpuszczenia. Następnie ustawić mikser na najwyższe obroty i ubijać masę do całkowitego jej wystudzenia (u mnie trwało to 8 minut). Garnek z masa przykryć i wstawić do lodówki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Stopniowo dodawać do wystygniętej masy (powinna wyglądać teraz jak czekoladowy mus) i delikatnie wymieszać do otrzymania jednolitego, aksamitnego kremu. Na koniec dodać alkohol. Polewa: Składniki na polewę podgrzać i dobrze wymieszać. Na każdy placek nakładać 3-4 łyżki kremu. Rozsmarować i przykryć kolejnym płatem ciasta. Na ostatnim placku rozsmarować gęstniejącą polewę. Ciasto pozostawić w temperaturze pokojowej przez 2 godziny. Następnie wstawić do lodówki na minimum 12 godzin. Przed podaniem doprowadzić do temperatury pokojowej. Według mnie ciasto najlepiej smakuje po 2 dniach (kolejnego dnia nie przechowywałam już w lodówce). Masło utrzeć na puch. Zmniejszyć obroty miksera i stopniowo dodawać śmietanę a następnie kakao i jajko. Cały czas miksując dodać przesianą mąkę z solą. Sodę rozpuścić w soku z cytryny i natychmiast dodać do ciasta. Gdy mieszanina zrobi się bardzo gęsta, wyrabiane dokończyć ręcznie. Gotowe ciasto zawinąć w folię i umieścić na godzinę w lodówce. Przygotować 12 kawałków papieru do pieczenia. Na każdym odrysować prostokąt o wymiarach 20x30 cm. Ciasto wyjąć z lodówki i podzielić na 12 równych kawałków. Kłaść kawałek ciasta na papierze i cieniutko rozwałkować (w czasie, gdy rozwałkowujemy ciasto, pozostałe kawałki przechowywać w lo...
Mopsy12
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 5

Ostatnio dodane:

owsianka, grejpfrut, kiwi i granat ;)
Mopsik330
Lubasz Obserwuj

Zszywek: 8 · Obserwują go: 22

Ostatnio dodane:

mazury piękny widok ... ...
mops2708
Obserwuj

Zszywek: 12 · Obserwują ją: 18

Ostatnio dodane:

:)) Pyszne naleśniki ze szpinakiem. kładniki: puszka mleka skondensowanego niesłodzonego (410 g) 3 galaretki (użyłam niebieskiej wieloowocowej, malinowej i cytrynowej) ponadto: 250 g śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 1 śmietan-fix Sposób wykonania: Mleko skondensowane dobrze schłodzić. Każdą galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia. Galaretka powinna być letnia, ale ciągle płynna. Dobrze schłodzone mleko ubić mikserem z końcówką do ubijania śmietany. Powinno się ładnie spienić. Podzielić go na 3 równe części. Do każdej porcji wlewać jedną galaretkę i razem krótko zmiksować. Dno tortownicy o śr. 23 cm. wyłożyć papierem do pieczenia. Na środek wyłożyć 5 łyżek niebieskiej pianki, następnie 5 łyżek różowej i 5 łyżek żółtej pianki. Znów kolejno wykładać wszystkie kolory, aż do wyczerpania składników. Deser wstawić do lodówki, aby dobrze stężał. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić z cukrem i śmieatn-fixem. Dodać sok z cytryny, wymieszać. Bitą smietanę wyłożyć na wierzch deseru. Smacznego :) ...<3
mopsik97
Bergen Obserwuj

Zszywek: 42 · Obserwują ją: 9

Ostatnio dodane:

fit *_* ... ...
Mops143
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

półkoczek Coś dla mnie <3
mopsik02020
Obserwuj

Zszywek: 7 · Obserwują ją: 10

Ostatnio dodane:

Hej tu mopsik :* to nie moje zdjęcie , ale motywuje..

kurcze ja mam takie zgrybienie na brzuszku w okolicy pępka.. ćwicze i ćwicze, a brzuch w tym miejsu nie robi się płaski ;c

macie jakieś wskazowki ? pizza domowej roboty. idealna na sobotni wieczor :) zachecam wszystkich do robienia pizzy w domowym zaciszu, możemy dodac jakie tylko chcemy skladniki a przynajmniej wiemy co jemy :) przepis w komentarzu :) Awaryjne ciasto w 3 minuty
Mopsik_Klopsik
Mopsikowo Obserwuj

Zszywek: 47 · Obserwują ją: 119

Ostatnio dodane:

Szybki szkicyk koleżanki UwU Soo... Witam po długiej przerwie ile to już lat minęło? Nawet nie wiem, powracam na zszywkę mimo iż mam dA :') Więc witam na starych śmieciach! Nie będę usuwać starych prac z profilu, przynajmniej wiem kiedy były zrobione ;3; Nowy avatar! :D Autoportet, miało być takie proste "surowe" (dlatego też bez tła) Czy wyszło? Oceńcie sami! MediBang Pro z Wacom Intous Pro To miała być moja nowa oc, ale wyszła w "agresywnej" wersji xD (Promarker na dole się wykończył [*]) Ołówek HB, Promarker, Cienkopisy 005-0.4 Co o tym sądzicie?
Mopsik23
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 63 · Obserwują ją: 29

Ostatnio dodane:

ciało idealne ... ... tanned &lt;3
mopsit
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

***
Mopsiara98
Borzęcin Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 8

Ostatnio dodane:

...
mopsik2
Sławoszyno Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 10

Ostatnio dodane:

podpłomyki
mopsik825
Holandia Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 8

Ostatnio dodane:

Zaczynamy walczyć o piękną sylwetkę na Święta oraz Nowy Rok! Udostępniajcie, informujcie Koleżanki. W końcu każda z Nas ma taki sam Cel! :)
Zaczynamy 10 października!
Zapraszam na fb !!!
Dołączcie do Nas!
Tips ;)
mops0522
Wrocław Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 10

mopsik123
Poniatowa Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 8

mopsikxq
Tarnów Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 8

Ostatnio dodane:

ćwiczenia...
skinnylea99
Obserwuj

Zszywek: 102 · Obserwują ją: 367

Ostatnio dodane:

Takie spodnie na promocji dziś znalazłam :D ... /// ...
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY