ariadna58913

ariadna58913
Moje tablice obserwuje 40 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Gdynia
szczęście, zmiana ciasto z gruszkami, czekoladą i pianką świat można oglądać oczami nieszczęsnej ofiary kradzieży, bądź śmiałka wyruszającego na poszukiwanie skarbu strelicja królewska !!!
kamila4112
Obserwuj

Zszywek: 5 · Obserwują ją: 72

Ostatnio dodane:

Gdzie można kupić taki lub podobny organizer? :-) :) ekstra Sernik Raffaello na zimno :) Składniki: Spód: • 100 g wafelków kokosowych w białej czekoladzie typu princessa Masa kokosowa: • 250 g serka mascarpone • 1 i 1/2 szklanki (225 g) cukru pudru • 2 puszki mleka kokosowego (2 x 400 ml) • 250 g twarogu sernikowego lub jogurtu greckiego • 200 g białej czekolady • 4 łyżki likieru amaretto • 6 łyżek likieru kokosowego (np. domowego) • 2 i 1/2 łyżki żelatyny + 3 łyżki wody Dekoracja: • około 50 g wiórków kokosowych • opcjonalnie: gotowe pralinki kokosowe, obrane migdały Przygotowanie: Wafelki pokruszyć i wyłożyć równą warstwą na spód tortownicy o średnicy 24-25 cm, nie trzeba uklepywać. Serek mascarpone ubić z cukrem pudrem (około 1-2 minuty, do podwojenia objętości), jeśli nie mamy miksera możemy użyć trzepaczki lub rózgi. Teraz kolejno będziemy dodawać resztę składników za każdym razem mieszając trzepaczką. Dodać twaróg i używając trzepaczki energicznie mieszać aż masa będzie jednolita, dodać mleko kokosowe i powtórzyć połączenie składników za pomocą trzepaczki. Czekoladę roztopić i stopniowo, po łyżce, dodawać do niej masę kokosową (w ten sposób dodać około 6-7 łyżek masy kokosowej), wraz z każdą dodaną łyżką mieszać czekoladę trzepaczką. Dopiero taką zahartowaną czekoladę dodać do reszty masy i wymieszać trzepaczką. Dodać likiery a następnie żelatynę: najpierw namoczyć żelatynę w zimnej wodzie (10 minut), najlepiej w metalowym garnuszku, później na małym ogniu podgrzewać mieszając aż żelatyna całkowicie się ro... ładniutka :)
ANNA237
Obserwuj

Zszywek: 16 · Obserwują ją: 88

Ostatnio dodane:

Biała sypialnia ... ``` < 3
SOPSI
Częstochowa Obserwuj

Zszywek: 192 · Obserwują ją: 1353

Ostatnio dodane:

Realizacja sukni wieczorowej Realizacja sukni wieczorowej w odcieniu beżowym z chabrowymi aplikacjami Czas pokazać moją prace od podszewki Indywidualny projekt sukni wieczorowej w odcieniu beżowym z chabrowymi aplikacjami
malakalaq
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 5268 · Obserwują ją: 27438

Ostatnio dodane:

Sprawdź Co Zrobić Aby w Szybki Sposób Odmrozić Szybę w Samochodzie! Bombki z Papieru – TOP 20+ Ciekawych Inspiracji na Święta Które Możecie Przygotować Własnoręcznie 12 Dań Wigilijnych: Pyszne Przepisy na Świąteczne Potrawy Śnieżynki na Paznokciach – TOP 18 Modnych Inspiracji na Zimowy Manicure
stellaella
Lublin Obserwuj

Zszywek: 20 · Obserwują ją: 542

Ostatnio dodane:

salatka brokulowa :) pasta rybna:) koktajl w sloiczek i do torebki!:) placek owsiany :)
Kanon
Polska Obserwuj

Zszywek: 19152 · Obserwują ją: 190010

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
klaudiakk7890
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 112

Ostatnio dodane:

100 ml mydła w płynie 1 łyżeczka soli kuchennej 20 g żelatyny 100 mln gorącej wody silikonowe foremki do robienia kostek lodu łyżka. DO PRACY: 1. Żelatynę wsypcie do garnka lub miseczki 2. Dolejcie gorącej wody i wymieszajcie tak, zęby żelatyna całkowicie się rozpuściła 3. Dodajcie łyżeczkę soli i znów wymieszajcie 4. Dodajcie mydła w płynie i znów wymieszajcie 5. Rozlejcie masę do foremek i wstawcie na 12 godzin do lodówki. 6. Gotowe. Już możecie się myć swoimi własnoręcznie zrobionymi mydełkami.
FYURI
Versace Obserwuj

Zszywek: 18 · Obserwują ją: 189

Ostatnio dodane:

✧ ✩ ✪ ✫ ✬ ✭ ✮ ✯ ✰ Eltz Castle, Germany ... ...
malinka1989
opoczno,warszawa Obserwuj

Zszywek: 26572 · Obserwują ją: 15067

Ostatnio dodane:

Шоколадно-абрикосовый торт (постный)

Ингредиенты

Для бисквита:

Орехи (миндаль) — 40 г
Мука — 110 г
Вода — 90 мл
Масло растительное — 40 мл
Разрыхлитель — 2 ч. л.
Сахарная пудра — 2 ч. л. (с горкой)
Ванильный сахар — 1 пакетик
Лимонный сок — 1 ст. л.

Абрикосовый крем

Абрикосовый компот (сок с мякотью) — 2 стакана
Сахар — по вкусу
Манная крупа — 4 ст. л.

Шоколадный крем

Абрикосовый компот (сок без мякоти) – 2 стакана
Сок и цедра половины апельсина
Сахар – по вкусу
Шоколад черный – 100 г
Манная крупа – 3 ст.л.

Приготовление:

1. Приготовим бисквит.
2. Подсушенные орехи измельчить кофемолкой в муку. У меня был миндаль. Ядра я не стала очищать, поэтому миндальная крошка получилась темная. Если хотите светлую, залейте кипятком ядра миндаля и снимите кожуру. Миндаль можно заменить кешью.
3. Смешайте в миске миндальную муку, ванильный сахар, сахарную пудру, разрыхлитель и пшеничную муку.
4. В отдельной миске смешайте растительное масло, лимонный сок, воду. Постоянно мешая, влейте жидкость в сухие ингредиенты.
5. Тесто должно получиться, как густая сметана. 
6. Дно формы застелить бумагой, бока смазать растительным маслом. Форма у меня была диаметром 20 см. Можно брать 18, бисквит получится чуть выше. Тесто вылить в форму. Выпекать 20 минут при температуре 180*. Проверяйте готовность коржа деревянной шпажкой.
7. Корж остудить на решетке. Разрезать его на 2 части. Одну часть бисквита уложить в форму.
8. Приготовить абрикосовый мусс.
9. Для этого два стакана сока с мякотью довести до кипения. Тонкой струйкой всыпать манку, постоянно мешая. Варить минут 10, не забывая мешать. Если нужно, добавить сахар. 
10. Хочу уточнить по поводу сока. Я использовала домашний абрикосовый компот. Один стакан жидкости, а вторым стаканом у меня была мякоть абрикосов из компота, измельченная блендером.
Крем охладить до чуть теплой температуры и взбить блендером.
11. Залить кремом корж и положить вторую часть бисквита, чуть прижав. Поставить в холодильник.
12. Приступим к шоколадному крему.
Два стакана сока (без мякоти) (я использовала сок из того же абрикосового компота без ягод) довести до кипения. Тонкой струйкой всыпать манку, постоянно помешивая. Варить 10 минут. Немного охладить и добавить в еще горячую кашу черный шоколад, сок и цедру половины апельсина. Размешать, чтобы шоколад растворился.
13. Охладить крем до чуть теплого и взбить блендером.
14. Залить сверху второго коржа шоколадный крем и поставить в холодильник. Желательно на ночь, чтобы мусс хорошо схватился. Акк... ... ... ...
Ana369
Obserwuj

Zszywek: 294 · Obserwują ją: 624

Ostatnio dodane:

Mamy Toooo!!!! /// mrr. <333
malvvina
Obserwuj

Zszywek: 16 · Obserwują ją: 409

Ostatnio dodane:

Widoczki z Pienin :) Super pizza :) Ktoś oprócz czeka na tą komedie? :D Pysznotka taki obiadek :D
Satosia
Lublin Obserwuj

Zszywek: 4818 · Obserwują ją: 4497

Ostatnio dodane:

#makijaz #makijazwieczorowy #brokat #rzęsy #makeup #studniówka #prom #bal #wesele #makijazslubny #styl Każda pora roku jest fajna, ładna i w ogóle, ale ja tylko kocham zimę jest w tedy jak w bajce ^.^ :D Wow! xoxo
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY