badamaku

staram się ;-P
badamaku
Moje tablice obserwuje 718 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Berlin
4 miesiące po porodzie a 2 miesiące między zdjęciami  4 miesiące po porodzie a 2 miesiące między zdjeciami Jagodowa bułka Dla ilu osób: 10 porcji Składniki 3 duże rogale, pokrojone 1 szklanka świeżych lub mrożonych jagód 1 opakowanie twarogu ⅔ szklanki cukru 2 jajka 1 łyżeczka wanilii 1 szklanka mleka Instrukcje Rozgrzej piekarnik do ok.175 stopni C. Umieść rogale w blaszce do pieczenia. Posypać jagodami. Zmiksować twaróg, cukier, jajka i wanilię w średniej misce. Stopniowo dodawać mleko, mieszając dobrze po każdym dodaniu. Wylać równomiernie na kawałki croissanta. Odstawić na 20 minut. Piec w temperaturze 175 ° C przez 35 do 40 minut lub do uzyskania złotego koloru. Można przykryć folią przez ostatnie 10 minut, jeśli wierzchołki są zbyt rumiane. Podawać na ciepło posypane cukrem pudrem. piękną ❤ Moje ❤️
DO GÓRY