badamaku

staram się ;-P
badamaku
Moje tablice obserwuje 718 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Berlin
4 miesiące po porodzie a 2 miesiące między zdjęciami  4 miesiące po porodzie a 2 miesiące między zdjeciami Jagodowa bułka Dla ilu osób: 10 porcji Składniki 3 duże rogale, pokrojone 1 szklanka świeżych lub mrożonych jagód 1 opakowanie twarogu ⅔ szklanki cukru 2 jajka 1 łyżeczka wanilii 1 szklanka mleka Instrukcje Rozgrzej piekarnik do ok.175 stopni C. Umieść rogale w blaszce do pieczenia. Posypać jagodami. Zmiksować twaróg, cukier, jajka i wanilię w średniej misce. Stopniowo dodawać mleko, mieszając dobrze po każdym dodaniu. Wylać równomiernie na kawałki croissanta. Odstawić na 20 minut. Piec w temperaturze 175 ° C przez 35 do 40 minut lub do uzyskania złotego koloru. Można przykryć folią przez ostatnie 10 minut, jeśli wierzchołki są zbyt rumiane. Podawać na ciepło posypane cukrem pudrem. piękną ❤ Moje ❤️
aadriannaj
Obserwuj

Zszywek: 361 · Obserwują ją: 158

Ostatnio dodane:

Model DIVA!
#musthave Folk nadal w modzie!
<3 Tiulówki w obu odcieniach różu tańsze dziś o 40%!!! <3 Tylko dziś granat we wszystkich długościach tańszy o 40% !!!
Wskakuj i zakochaj się w tiulu. <3
Kasiek2709
Obserwuj

Zszywek: 591 · Obserwują ją: 311

Ostatnio dodane:

Paznokcie hybrydowe- moje wykonanie Paznokcie hybrydowe- moje wykonanie Paznokcie hybrydowe- moje wykonanie Paznokcie hybrydowe- moje wykonanie
mikaka35
Konin Obserwuj

Zszywek: 3910 · Obserwują ją: 7591

Ostatnio dodane:

.... ... ... ...
marfffa
Izbicko Obserwuj

Zszywek: 12 · Obserwują ją: 13

Ostatnio dodane:

Zima :) Zima Zima :) Śnieg
atunia152
Obserwuj

Zszywek: 551 · Obserwują ją: 35

Ostatnio dodane:

Winogronowy Madagaskar Biszkopt ciemny: 3 jajka, ½ szklanki cukru, 4 łyżki oleju, ¾ szklanki mąki, ½ łyżki octu, ½ łyżki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao, Biszkopt makowy: 6 białek, 1 szklanka cukru, ½ łyżki octu, 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej, 1,5 łyżki mąki pszennej, 4,5 łyżki suchego maku, Masa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietankowego, 1 łyżka cukru waniliowego, 250g masła, 3 łyżki cukru pudru, 1 kieliszek likieru waniliowego lub spirytusu, ½ tabliczki białej czekolady, Dodatkowo: 600g zielonego winogrona, 3 opakowania galaretki zielonej, czekoladowa posypka do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka razem ze szczyptą soli ubijam na sztywną pianę. Nie przestając miksować dodaję po troszeczku cukru oraz po jednym żółtku. Następnie stopniowo dodaję olej, mąkę, kakao, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przelewam na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia (wymiary 35cm x 25cm). Piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni. 2. Biszkopt makowy: Białka ubijam na sztywno. Dodaję cukier oraz ocet. Następnie dodaję mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną. Na końcu wsypuję mak. Delikatnie mieszam. Ciasto wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni. 3. Z mleka odlewam 150ml. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam budynie. Masę wlewam na gotujące się mleko. Cały czas mieszając gotuję przez 2 minuty. Budyń odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram razem z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodaję budyń. Ucieram. Na końcu do masy wlewam alkohol oraz dodaję startą na tarce o małych oczkach czekoladę. Ucieram. 4. Na biszkopt ciemny wykładam połowę masy. Wyrównuję. Masę przykrywam biszkoptem makowym. Na biszkopt makowy wykładam drugą część masy. Wyrównuję. 5. Galaretki rozpuszczam w 500 ml wrzącej wody. Studzę. Winogrona obieram z kiści i przekrawam na pół. Owoce układam na cieście. Zalewam tężejącą galaretką. Ciasto wstawiam na 3 godziny do lodówki. Gotowe ciasto posypuję po wierzchu czekoladową posypką. Ciasto jajko sadzone Składniki na ciasto: 2 duże jajka 1/3 szklanki drobnego cukru do wypieków 50 ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego 100 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielić od żółtek. Białka umieścić w misie miksera i ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając. Dodawać żółtka, po kolei, ubijając. Wlewać strużką olej, dalej ubijając. Mąkę z proszkiem - przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta przy pomocy szpatułki. Przygotowane ciasto przełożyć do formy prostokątnej o wymiarach 24 x 34 cm wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia (sam spód). Wyrównać - ciasto przykryje papier cienką warstwą. Piec w temperaturze 160ºC przez około 15 - 20 minut lub do zarumienienia się ciasta i tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Ja po wystudzeniu dodatkowo odwróciłam blat by rumiana skórka ciasta była na spodzie, aby ciasto w całości się lepiej prezentowało. Masa serowa: 500 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego trzykrotnie, schłodzonego 500 g serka mascarpone, schłodzonego 200 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 3 łyżki soku z cytryny 1 opakowanie przezroczystej galaretki winogronowej lub ewentualnie cytrynowej* (na 500 ml wody) 6 - 7 łyżek cukru pudru lub więcej, do smaku 1-2 małe puszki moreli w syropie (lub z kompotu) Galaretkę dokładnie rozpuścić w 200 ml gorącej wody (zamiast w 500 ml jak jest napisane na opakowaniu). Wystudzić w temperaturze pokojowej, dopilnowując by pozostała płynna. W misie miksera umieścić twaróg, mascarpone i cukier puder. Ubić do połączenia (końcówkami miksera do ubijania białek). Dodać śmietanę kremówkę i ubić, do momentu zgęstnienia masy. Dodać wystudzoną i lekko gęstniejącą galaretkę i sok z cytryny - ubić, do wymieszania i połączenia. Masę serową przelać na blat ciasta. Wyrównać. Natychmiast poukładać połówki moreli z syropu, wciskając je lekko w krem. Odstawić do stężenia. Galaretka**: 500 ml syropu z moreli (lub kompotu), w temperaturze pokojowej 3,5 łyżeczki żelatyny w proszku lub 4 listki żelatyny Żelatynę zalać kilkoma łyżkami syropu z moreli (tylko do jej przykrycia), odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić na palniku i podgrzewać, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny lub podgrzać w mikrofali. Nie doprowadzać do wrzenia (żelatyna straci swoje właściwości żelujące). Zdjąć z palnika, lekko przestudz... Owsiane brownie z orzechami włoskimi FIT. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Kremowy sos z kalafiora z pieczonym czosnkiem
MALUTKA22AP
BEŁCHATÓW Obserwuj

Zszywek: 1505 · Obserwują ją: 6319

Ostatnio dodane:

filc choinka na choinkę Biedronkowa huśtawka z opony:) piaskownica
regina7
... Obserwuj

Zszywek: 2111 · Obserwują ją: 2259

Ostatnio dodane:

Burfi Baked beans – fasola pieczona w pomidorach /// ...
Victoria070
Gorlice Obserwuj

Zszywek: 4471 · Obserwują ją: 578

Ostatnio dodane:

Nie wiem czy chciałabym wiedzieć ile te schody kosztowały ^^ Sernik oreo z borówkami Likier z kawy Inki Likier z kawy Inki
zmarcepanem
Obserwuj

Zszywek: 385 · Obserwują ją: 168

Ostatnio dodane:

129zł allegro.pl /tiulowa-spodnica-rozkloszowana-kolory-na-miare-6-i4706591032.html 129zł allegro.pl /tiulowa-spodnica-rozkloszowana-kolory-na-miare-6-i4706591032.html 129zł allegro.pl /tiulowa-spodnica-rozkloszowana-kolory-na-miare-6-i4706591032.html 129zł allegro.pl /tiulowa-spodnica-rozkloszowana-kolory-na-miare-6-i4706591032.html
szkodliwaa
Oka Obserwuj

Zszywek: 645 · Obserwują ją: 1372

Ostatnio dodane:

najs.. ... delikatnie :D ck :>
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY