behealthy23

If it is hard to say that you are going in the right direction .
behealthy23
Moje tablice obserwuje 39 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Kraków
... Świetna..marzenie Cardio Workout: How to Lose Weight Deserek ...idealnie
LovelyBitch
Poznań Obserwuj

Zszywek: 10467 · Obserwują ją: 4558

Ostatnio dodane:

warsztat do zabawy DIY. Zobacz 40 pomysłów zrób to sam dla dzieci Cukrowy peeling o zapachu piernika idealny na prezent. wilk
justikiusti
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 2451 · Obserwują ją: 7167

Ostatnio dodane:

Azriel,Kasjan,Mor,Feyre,Rhys ... ... ...
anka17200
Leżajsk Obserwuj

Zszywek: 531 · Obserwują ją: 385

Ostatnio dodane:

:-) :-) :-) :-) :-) ... Jestem przerażona.
Olciaak_98
Katowice Obserwuj

Zszywek: 1172 · Obserwują ją: 249

Ostatnio dodane:

Jak w łatwy sposób zapamiętać czasy :) ... ,,, Oj tak!!!
_UcpanaMarzeniami_
Obserwuj

Zszywek: 135 · Obserwują ją: 684

Ostatnio dodane:

wygrzebany i zapomniany pierwszy rysunek kolorkiem :3 Run. Run. Run baby <333 * . *
kolorowyslodziak
Kielce Obserwuj

Zszywek: 461 · Obserwują ją: 87

Ostatnio dodane:

karteczki walentynkowe :3 Cytrynowe mini serniczki z sosem karmelowym i malinami

SKŁADNIKI ( na 12 sztuk):
Inspiracja: blog Moje Wypieki
8 ciastek LU Digestive
50 g masła
500 g serka śmietankowego President (dwukrotnie zmielony)
2 duże jajka
60 g cukru pudru
1 łyżka aromatu waniliowego
skórka otarta z 1/2 cytryny
gotowy sos karmelowy do deserów
świeże maliny
listki mięty (do dekoracji/ opcjonalnie)
olej w sprayu


PRZYGOTOWANIE:
Ciastka pokruszyć w moździerzu, wymieszać z roztopionym masłem. Serek wymieszać z jajkami, cukrem pudrem, aromatem i skórką z cytryny, najlepiej przy użyciu miksera. 12 silikonowych foremek na babeczki spryskać olejem, wsypać ciasteczka i rozdzielić po równo masę serową. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 160 stopni przez 25 minut. Po wyjęciu ostudzić i schłodzić w lodówce min. 2 godziny. Przed podaniem polać syropem, udekorować malinami i ewentualnie listkami mięty. Maślane bułeczki z malinami


Składniki

500 g mąki pszennej typ 650
280-300 ml mleka
7 g suszonych drożdży instant
80 g masła
70 g cukru
szczypta soli
100-150 g malin
żółtko + łyżeczka mleka

Instrukcja

Mąkę przesiewamy do misy. W rondelku topimy masło, w drugim podgrzewamy mleko, aby było letnie.
Do mąki dodajemy cukier, drożdże i szczyptę soli. Wlewamy powoli na przemian mleko z masłem i wyrabiamy ciasto. Po 3 minutach wyrabiania dorzucamy garść malin, które w trakcie zagniatania rozgniotą się i zabarwią ciasto na różowo. Ciasto po 6 minutach powinno być elastyczne. Przekładamy je do misy, przykrywamy ściereczką i zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 45 minut.
Wyrośnięte ciasto wykładamy na blat, dzielimy na 12 części, z każdej z nich formujemy kulkę, którą spłaszczamy. Na środku każdego "placka" kładziemy ok. 3 maliny (można dodać szczyptę cukru), brzegi ciasta zlepiamy ku środkowi (jak pyzę). Zlepieniem ku dołowi, kładziemy uformowane bułeczki na blasze.
Przykrywamy je ściereczką i zostawiamy na 45 minut.
Rozbełtanym żółtkiem z odrobiną mleka smarujemy wierzch bułeczek. Wkładamy je do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni i pieczemy ok. 15 minut, aż wierzch bułeczek się zarumieni. Malinowa tarta z mascarpone.
    Na wykonanie tarty:
    200 g mąki
    100 g masła
    1 jajko
    2 łyżki cukru pudru
    około 3 łyżki wody (jeśli ciasto jest zbyt suche)

    Na krem mascarpone:
    250 ml śmietanki 30% lub 36% (schłodzonej w lodówce)
    1 opakowanie 250 g serka mascarpone
    1 łyżka cukru pudru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    maliny 
Sposób przygotowania:
Z podanych składników na spód wyrabiamy ciasto, ugniatamy kulę i schładzamy w lodówce około 15 minut.Następnie wałkujemy, przenosimy do formy, oblepiamy boki i ponownie wkładamy do lodówki na 15 minut. Ciasto nakłuwamy widelcem i obciążamy (ja z powodu braku fasoli użyłam pokrywki od naczynia żaroodpornego - sprawdziła się w tej roli idealnie). Na ciasto kładziemy papier do pieczenia i na to obciążenie.
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C.Ciasto pieczemy około 15 minut w 200 stopniach, po tym czasie ściągamy obciążenie i pieczemy przez 5 minut. Po upieczeniu studzimy.Śmietankę ubijamy na sztywno.
Serek mieszamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Małymi partiami dodajemy ubitą śmietanę do serka ciągle mieszając, tworząc jednolitą kremową masę (trwa to tylko chwilę).Tak przygotowany krem nakładamy na wystudzone ciasto i dekorujemy malinami. Schładzamy w lodówce i po godzinie można już kroić
rebellious_girl
Radom Obserwuj

Zszywek: 589 · Obserwują ją: 2312

Ostatnio dodane:

ZUPA KREM Z BROKUŁÓW I ZIELONEGO GROSZKU – 83KCAL Szybka, pożywna i niskokaloryczna zupa, która nie zabije Twojej diety. Żywo zielony posiłek powinien Cię rozgrzać i poprawić nastrój w coraz krótsze jesienne dni. Zobacz przepis na naszym blogu FitPlanner ! :) A może chcesz spalić zbędne kalorie i szukasz zajęć sportowych w swojej okolicy? Skorzystaj z wyszukiwarki zajęć i klubów sportowych FitPlanner.pl ;) . . . . Lubicie szybkie i zdrowe dania? Placuszki szpinakowe przygotujecie w zaledwie kilka chwil! Przygotujcie: - 100 g szpinaku, - łyżkę posiekanej, świeżej pietruszki, - szklankę mleka, - 120 g mąki ryżowej, - 2 jajka, - sól i pieprz czarny do smaku, - szczypta chilli, - olej kokosowy do smażenia. Składniki na dip: - ząbek czosnku, - jogurt naturalny, - sól i pieprz ziołowy do smaku. Szpinak i liście pietruszki kroimy na małe części lub miksujemy blenderem. Mleko mieszamy z mąką, jajkami, przyprawiamy solą i dodajemy szpinak. Ciasto odstawiamy na 20-25 minut. Następnie rozgrzewamy patelnię i formujemy na niej placuszki. Przygotowujemy dip: czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy go z jogurtem oraz przyprawami. ........
asiek55
Kraków Obserwuj

Zszywek: 1607 · Obserwują ją: 596

Ostatnio dodane:

dokladnie ````` ````` ♥♥♥