cartridge

cartridge
Moje tablice obserwuje 142 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwujesz
 xyz
... ... ... [poiugx ♡♡♡
Ismihan
W Obserwuj

Zszywek: 22 · Obserwują ją: 31

Ostatnio dodane:

Bravo Michał! Dziękujemy!!! <3 cudo! olśniewająca <3 idealna!
vampirek678
xxx Obserwuj

Zszywek: 13067 · Obserwują ją: 40019

Ostatnio dodane:

ołówki NUTELLA/PANCAKES ° BUTT° MOTIVATION ° ° BODY ° FITNESS ° GOALS °
Swats
Gdzieś daleko stąd Obserwuj

Zszywek: 334 · Obserwują ją: 788

Ostatnio dodane:

skończony- 18,5 godziny ;) ... .... ... Wedding Dress
insentia
gh Obserwuj

Zszywek: 62 · Obserwują ją: 149

Ostatnio dodane:

Mam nowe konto na zszywce znajdziecie mnie pod nickiem: Enomrose.
Póki co muszę je trochę uporządkować i będzie ono prowadzone w podobny sposób jak tutaj. Serdecznie zapraszam :) Czy nieregularne posiłki i nie jedzenie obiadów mogą przeszkodzić w diecie, a przede wszystkim "procesie" chudnięcia? :)) WRACAM DO GRY! :D
sloonecznik
Przeworsk Obserwuj

Zszywek: 140 · Obserwują ją: 132

Ostatnio dodane:

...dziękuję... Obiecany przepis na de volaille Michela - czyli wersja na bogato ;) Z serem, szynką, masełkiem i pietruszką. Pełnia smaków i aromatów.... Dzięki temu, że roladki dopiekamy w piekarniku, mięso pozostaje bardzo soczyste, a panierka nie jest spalona. Pychotka!!!

Przepis pochodzi z najnowszej książki Michela Moran "Doradca Smaku".

De volaille według Michela Moran

Składniki:

2 podwójne piersi z kurczaka

4 plastry szynki parzonej

4 plastry żółtego sera

4 łyżeczki musztardy

50 g miękkiego masła

natka pietruszki (około 1 pełnej łyżki)

1 ząbek czosnku

sól, pieprz, przyprawa do kurczaka

1 jajko

szklanka bułki tartej

olej + masło do smażenia w proporcji 1:1

Masło wymieszać z posiekaną natką pietruszki i drobno pokrojonym czosnkiem. Doprawić świeżo mieloną solą i pieprzem.

Z piersi z kurczaka usunąć błony i chrząstki, umyć i wyciąć cztery kotlety. Wykrojone kotlety włożyć pomiędzy dwa kawałki folii spożywczej (nie ubrudzimy deski, blatu i tłuczka) i delikatnie rozbić.

Każdy kotlet posmarować musztardą, na to położyć plaster szynki i sera. Na wierzchu rozłożyć masło z pietruszką, doprawić solą i pieprzem. Zwinąć w roladki (instrukcja ze zdjęciami TU).

De volaille według Michela Moran

Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej z dodatkiem przyprawy do kurczaka. Na patelni rozgrzać olej z masłem (po pełnej łyżce oleju i masła). Usmażyć roladki z każdej strony na złoty kolor.

Przesmażone de volaille przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać odrobinę tłuszczem z patelni i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC na około 10-12 minut (w zależności od grubości).

Smacznego :) ### 'SZUKAM CIE'
95ilonka
xoxo Obserwuj

Zszywek: 2489 · Obserwują ją: 6064

Ostatnio dodane:

*** piękny <3 ... ...
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY