danus

...Ciesz się życiem i nie porównuj go z innymi...
danus
Moje tablice obserwuje 1609 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Warsaw, Poland
xxx Pamiątka Pierwszej Komunii Świętej Pamiątka Pierwszej Komunii Świętej Kartka komunijna Czekoladownik
Fretusia
Obserwuj

Zszywek: 875 · Obserwują ją: 830

Ostatnio dodane:

pestki białe arbuza torte spalone kalorie w sportach iya dmitrieva
AnitkaZ
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

podziękowania komunijne w formie tortu
AloeveraForever
Łódź Obserwuj

Zszywek: 99 · Obserwują ją: 322

Ostatnio dodane:

moje ulubione tortille :-) Czy wy też już padacie na łapki ze zmęczenia? :-) mniam :-)
Marzenia_Agi
Kraków Obserwuj

Zszywek: 2996 · Obserwują ją: 3749

Ostatnio dodane:

Strona główna  Delicja
 Brownie z burakami
Ciasto drożdżowe Trzy Kolory  

27 lutego 2015
DELICJA
(GIANT JAFFA CAKE)
 DODAJ DO ULUBIONYCH KOMENTARZE (527)

Delicja

Delicja w wersji XXL ;-). Ciasto powstało na wzór popularnych biszkoptów z galaretką i czekoladą (skąd jego nazwa), w UK znanych pod nazwą 'jaffa cakes'. Spód ciasta to klasyczny biały biszkopt 'rzucany', kolejna warstwa to galaretka pomarańczowa z cząstkami świeżych pomarańczy a całość wykończona jest najlepszym musem czekoladowym. Całość smakuje przepysznie, ciasto jest eleganckie, doskonałe na uwieńczenie uroczystego obiadu bądź kolacji. Smakuje lekko i orzeźwiająco - połączenie czekolady i pomarańczy jest ponadczasowe!


 
Uwaga: ciasto zostało upieczone w tortownicy o średnicy 23 cm a złożone w wysokiej obręczy do tortów (8,5 cm wysokości). Jeśli nie posiadasz takiej obręczy lub wysokiej tortownicy użyj lekko większej tortownicy, najlepiej o średnicy 25 cm.

 

Składniki na biszkopt:

2 duże jajka
70 g drobnego cukru do wypieków
50 g mąki pszennej
20 g skrobi ziemniaczanej
/szklanka o pojemności 250 ml/

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać.

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę (uważając, by ich nie 'przebić'). Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając.

Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać do przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, by składniki się połączyły. Wymieszanie składników szpatułką jest również metodą najbezpieczniejszą, nie należy mieszać przy pomocy miksera.

Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 20 - 25 minut lub do tzw. suchego patyczka.

Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę, wystudzić w temperaturze pokojowej.

Uwaga: boki biszkoptu oddzielamy nożykiem od formy dopiero po jego wystudzeniu.

Galaretka pomarańczowa:

2 galaretki pomarańczowe w proszku (każda na 500 ml wody)
2 duże pomarańcze
Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu zużywając 750 ml wody (nie 1 litr). Wystudzić, schłodzić do lekkiego stężenia - nie powinny być płynne, ponieważ wsiąkną podczas nakładania w biszkopt.

Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki, cząstki obrać z najmniejszych błonek.

Biszkopt przenieść n... 200-250 g ugotowanego makaronu (u mnie świderki),
ok.1 i 1/2 szklanki fasolki szparagowej,
ok. 3/4 szklanki pokrojonej w kostkę szynki,
opcjonalnie pół małego kalafiora (różyczki),
cebula,
2 ząbki czosnku,
kilka łyżek posiekanej natki pietruszki,
przyprawy do smaku: sól, pieprz, chili w proszku, rozmaryn, tymianek, suszona bazylia
szklanka startego żółtego sera,
kilka czubatych łyżek bułki tartej

na sos beszamelowy:
szklanka mleka,
czubata łyżka mąki,
czubata łyżka masła,
sól, pieprz, gałka muszkatołowa (do smaku)

Beszamel: w rondelku rozpuścić masło, trzepaczką wmieszać mąkę i zrobić zasmażkę. Wlać mleko i dokładnie rozmieszać. Mieszać całość na małym ogniu, aż zgęstnieje (ok. 5 minut). Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ugotować fasolkę i różyczki kalafiora, szynkę przesmażyć z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem. Na koniec smażenia szynki wrzucić ugotowane warzywa i natkę pietruszki, szybko wymieszać i całość doprawić. Połączyć z ugotowanym makaronem. Do naczynia do zapiekania przełożyć część makaronu, posypać serem i polać częścią sosu beszamelowego, powtórzyć czynność 2-3 razy (2-3 warstwy). Wierzch oblać beszamelem, posypać serem i bułką tartą. Zapiekać ok. 10 minut w 180 stopniach (najlepiej użyć funkcji grill) do zarumienienia się wierzchu. ... Sernik z frużeliną wiśniową
irminaaaaa
gorazdze Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 108

Ostatnio dodane:

...
sunray
Poznań Obserwuj

Zszywek: 10 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

Matt Multicolor. ... wiosenne
polandi
Jelenia Góra Obserwuj

Zszywek: 458 · Obserwują ją: 3399

Ostatnio dodane:

Czarne buty z uszami króliczka Slip on z uszami króliczka Leanna Beżowe buty damskie Calliope Szaro oliwkowe buty mokasyny Callie
szyszi98
Obserwuj

Zszywek: 16 · Obserwują ją: 24

Ostatnio dodane:

przepiękna Kylie ! <3 osiemnastkowo!! <3
Dordonia
Obserwuj

Zszywek: 48 · Obserwują ją: 3

Ostatnio dodane:

masa z mąki kukurydzianej - 1/2 szklanki maki kukurydzianej, 1 szklanka sody do pieczenia, 3/4 szklanki wody. Wyroby suszymy w piekarniku w niskiej temperaturze Napełnij balony wodą, dodaj barwniki i wystaw na mróz, następnie przebij balo... szybkie wybielanie zębów:) Oszukany kosz z papierowej wikliny
magdziarenia
Sanok Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 16

Ostatnio dodane:

Kartka świąteczna z obrazkiem 3d. - metodą quilling. myszka wow...
monika2910
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

...
anastazjjjjja
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

...
malakalaq
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 7708 · Obserwują ją: 31424

Ostatnio dodane:

Sałatka z tuńczykiem Kolorowa i smaczna sałatka :) Przepis w komentarzu Najlepsze sałatki z brokułem Szybkie i smaczne ciasta bez pieczenia
andzia01234
NB Obserwuj

Zszywek: 18 · Obserwują ją: 96

Ostatnio dodane:

Kartka z okazji ślubu Kartka na I Komunię Św. Sznurkowe wazoniki... Butelka po piwie, w wyniku nudy,stała się butelką ozdobna ;-)
grobelskakasia18
Obserwuj

Zszywek: 9 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

+++ ... <333 Ćwiczenia na pupę :)
onaa094
. Obserwuj

Zszywek: 877 · Obserwują ją: 1200

Ostatnio dodane:

365 powodów dla których Cię kocham do zakupienia po kliknięciu W ZDJĘCIE ... ❤❤❤ ...
anonimowaa27
xsp Obserwuj

Zszywek: 1969 · Obserwują ją: 73

Ostatnio dodane:

Zupa krem ze szpinaku Gulasz gyros drobiowy Pyszne ciasto PSZCZÓŁKA bez pieczenia. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Zupa krem z pieczonych warzyw. Rozgrzewająca propozycja na jesienny obiad.
lesiak
Obserwuj

Zszywek: 3181 · Obserwują ją: 1642

Ostatnio dodane:

```` ładniutki ;) suknia ślubna ....
dankakluk
Obserwuj

Zszywek: 524 · Obserwują ją: 60

Ostatnio dodane:

Ciasto jagodowe niebo Czekoladowy sernik na zimno z nutellą, najlepszy – przepis Prosty przepis robi furorę! Potrzebujesz tylko 3 składników aby zaskoczyć wszystkich przepysznym, oryginalnym ciastem. Zobacz jak łatwo i szybko możesz upiec rewelacyjne ciasto. Potrzebujesz tylko 3 jajek, 120 g białej czekolady i 120 g kremowego twarożku. Oddziel białka od żółtek i schowaj je do lodówki. Rozpuść czekoladę nad gorącą wodą, a następnie wymieszaj ją z twarożkiem. Dodaj 1/3 ubitych wcześniej na sztywną pianę białek. Całość dokładnie wymieszaj, dodaj resztę białek i jeszcze raz wymieszaj tak, aby uzyskać jednolitą masę. Następnie przełóż ją do natłuszczonej wysokiej formy i piecz w temperaturze 170 st. Celsjusza. Po 15 minutach obniż temperaturę do 160 st. i piecz przez kolejny kwadrans. Po upieczeniu zostaw ciasto w piekarniku jeszcze na 15 minut, po czym wyciągnij je i zostaw do wystudzenia. Banalnie proste! Smacznego! Prosty sernik na zimno z białą czekoladą i malinami. Przepis po kliknięciu w zdj.
julenka2206
Obserwuj

Zszywek: 62 · Obserwują ją: 58

Ostatnio dodane:

niezbędnik małżeński świetna pamiątka noworodkowa :) metryczka ;;;;;;;;;;;;; litery
Domciiaa
. Obserwuj

Zszywek: 445 · Obserwują ją: 546

Ostatnio dodane:

... Jak Zrobić Lukier? TOP 5 Najlepszych Przepisów na Pyszny Domowy Lukier Placki jogurtowe ciasto kawowe
Ewelinka1998
Obserwuj

Zszywek: 3 · Obserwują ją: 6

Ostatnio dodane:

... wyzwanie 3 w 1 Koszula w kratkę na trzy sposoby | Maddinka
crazybee
Obserwuj

Zszywek: 26 · Obserwują ją: 0

Ostatnio dodane:

gwiazda ciekawy dodatek do pokoju diy Tarta szpinakowa na pieczonych ziemniaczkach chciałabym taką mieć w posiadaniu ;3
usmiechnijsie52197
Obserwuj

Zszywek: 6 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

Mini serniczki czekoladowe Przepis po kliknięciu w zdjęcie ♥ ... BURRITO Składniki: 400 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 300 ml przecieru pomidorowego czerwona cebula 2 ząbki czosnku czerwona papryka puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy połowa papryczki chilli słodka i ostra papryka sól, pieprz 4 tortille Przygotowanie Cebulę pokrojoną w kostkę szklimy na patelni, pod koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i drobno pokrojoną papryczkę chilli. Do cebuli dorzucamy mięso i smażymy. Gdy mięso będzie gotowe dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, po chwili dorzucamy kukurydzę i fasolę. Na końcu dodajemy przecier i przyprawy. Całość dusimy do miękkości. Farsz nakładamy na tortillę, którą zawijamy w kulon lub składamy w kopertę. Tortillę podsmażamy na suchej patelni grillowej lub na grillu. Chlebek imprezowy z kurczakiem i sosem barbecue Składniki na dwa chlebki (dla 8-10 osób): (źródło: fortheloveofcooking) Ciasto na pizze z tego przepisu: (klik) Sos barbecue: gotowy lub z tego przepisu (klik) 1 mała czerwona cebula Duża kulka mozzarelli Natka pietruszki lub kolendra, posiekane Połówka większej piersi z kurczaka Na panierkę: mąka, 1 jajko, bułka tarta sól, mielony czarny pieprz olej do smażenia Wykonanie: Przygotowujemy ciasto na pizzę. Pierś z kurczaka tniemy na kotlety, delikatnie rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Przygotowujemy trzy naczynia, jedno z mąką, drugie z roztrzepanym jajkiem, trzecie z bułką tartą. Rozgrzewamy na patelni olej. Każdy kotlet z kurczaka obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku i na końcu w bułce tartej. Smażymy na małym ogniu z obu stron, aż się przyrumienią. Studzimy i kroimy w paski. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, a mozzarellę w plastry. Blachę z piekarnika wykładamy folia aluminiowa i smarujemy ją olejem, lub układamy matę silikonowa do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Ciasto na pizzę dzielimy na dwie części. Każdą część rozwałkowujemy na prostokąt (długość dopasowujemy do blachy). Bo bokach ciasta z obu stron robimy nacięcia (patrz zdjęcie). Na środku rozsmarowujemy sos barbecue układamy paski kurczaka, na nim mozzarellę, czerwoną cebulę i posypujemy natką pietruszki. Następnie zawijamy paskami ciasta, tak, aby zostawały w chlebku przerwy. Pieczemy 25-30 minut. Po upieczeniu, kroimy na mniejsze kawałki i podajemy z dowolnymi sosami i np. sałatą. Smacznego!
KlaudiaSchreiber
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 12

Ostatnio dodane:

Składniki: 750 - 800 g cukru pudru, przesianego 100 g glukozy w płynie lub w proszku 4 łyżeczki (lub 4 listki) żelatyny 30 ml wody jeśli używamy glukozy w płynie lub 70 ml - jeśli glukozy w proszku 3 łyżeczki 'Planty' (opcjonalnie) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, cytrynowego, migdałowego itp. barwnik spożywczy ( dla koloru ) Żelatynę w proszku zalać wodą z przepisu, odłożyć na 10 minut do napęcznienia. Po tym czasie podgrzać na palniku o małej mocy lub w kuchence mikrofalowej. Podgrzewać, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Uwaga: nie można doprowadzić do wrzenia, żelatyna straci swoje właściwości żelujące (dlatego bezpieczniej jest podgrzewać żelatynę nad parą wodną). Dodać glukozę, następnie Plantę, wymieszać i kiedy Planta zacznie się topić zdjąć z palnika, wymieszać, pozostawić do przestudzenia. Przestudzoną, ale nie steżałą żelatynę umieścić w misie miksera (nie jest to konieczne, masę można wyrabiać ręcznie). Dodać ekstrakt waniliowy, barwnik następnie dodawać cukier puder, w kilku turach i ucierając. Wyrabiać hakiem do ciasta drożdżowego na najniższych obrotach miksera. Pod koniec wyrabiania przenieść masę na stolnicę i dokończyć wyrabianie. Kiedy masa będzie już zwarta, plastyczna i przestanie się kleić przestać dodawać cukier puder, nie jest konieczne zużycie całych 800 g (dużo zależy od jakości cukru pudru!). Powstała masa powinna mieć konsystencję plasteliny, może jeszcze się kleić, lecz dodatek nadmiernej ilości cukru pudru może spowodować kruszenie się masy. Stolnicę oprószyć cukrem pudrem. Masę plastyczną rozwałkować na grubość 5 mm i wyłożyć na tort. Lepiej, by rozwałkowanej masy było więcej (zawsze można odciąć) niż by jej zabrakło. Trzeba to wziąć pod uwagę! Masa z powyższych składników wystarcza na pokrycie tortu o średnicy 30 cm i wykonanie ozdób.
MssDevil
Obserwuj

Zszywek: 2210 · Obserwują ją: 473

Ostatnio dodane:

Biblioteka w NY Obiad na Zdrowo: 15 FIT Przepisów na Zdrowy Obiad Miękkie pierniczki kokosowo-jaglane w czekoladzie (gluten free) Ciasto Hawanka
Sekulontko1
Smolnica Obserwuj

Zszywek: 1286 · Obserwują ją: 843

Ostatnio dodane:

Rustykalny Zajączek Wielkanocny z życzeniem od serca:) W razie zainteresowania zapraszam do kontaktu. zajączki decoupade ... ...
aniamaks
Obserwuj

Zszywek: 871 · Obserwują ją: 379

Ostatnio dodane:

butelki-w-kubraczkach- dekoracja sałatki xoxo ...
algor
Gdynia Obserwuj

Zszywek: 161 · Obserwują ją: 48

Ostatnio dodane:

Sernik cytrynowy z czereśniami Nie drogo i smacznie. Makaron chow mein z kurczakiem i warzywami. Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Robiłam już kilka razy kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z różnych przepisów ale tylko tym razem mąż spytał: -dziś sos ze słoika? Przepis pochodzi z męskiego bloga. Ciut pozmieniałam:) Polecam. Składniki: 1 pierś z kurczaka (500g) 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 cebule 1 marchewka 1 puszka ananasów Składniki na sos: 4 łyżki octu winnego 4 łyżki cukru sok z 1 puszki ananasów 1 szklanka keczupu 1 łyżka startego świeżego imbiru 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 1/2 łyżki chili (dla mnie było za dużo) szczypta curry 1 łyżka mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki na sos zmieszać w garnku. Wstawić na gaz i gotować kilka minut. Mąkę rozpuścić w małej ilości zimnej wody. Dodać pod koniec gotowania.Mięso pokroić w kostkę. Usmażyć na złoty kolor na patelni. Zdjąć. Na patelnię wrzucić pokrojoną w piórka cebulę, w paski paprykę, w słupki marchewkę i w kostkę ananasa. Smażyć razem na oleju ok. 10 minut. Dodać usmażonego kurczaka i wcześniej przygotowany sos. Wszystko razem gotować ok. 5 minut. Podawać z ryżem:) Trufle daktylowe z nutą pomarańczy
Asiula24h
Jasło Obserwuj

Zszywek: 463 · Obserwują ją: 4535

Ostatnio dodane:

diy babeczki na każdy dzień miesiąca :) ... sposób na brwi
kamilciaop
Obserwuj

Zszywek: 122 · Obserwują ją: 81

Ostatnio dodane:

Zainstaluj aplikację beamup, zarejestruj się, dodaj kartę visa, wpisz kod promocyjny WXL7GPNB Jakie paznokcie do tej sukienki? Kotki rządzą światem! XDD
ZiemniakJustyna
Obserwuj

Zszywek: 12 · Obserwują ją: 5

Ostatnio dodane:

Biszkopt pieczony według tego przepisu jest genialny i co istotne nigdy mnie nie zawiódł. Zawsze wychodzi równiutki, mięsisty i równocześnie puszysty...idealny. Aby osiągnąć taki efekt wystarczy część mąki pszennej zastąpić ziemniaczaną ( co znacznie zmniejszy zawartość glutenu w cieście i spowoduje, że będzie ono miało bardziej delikatną strukturę) i zrezygnować z dodatku proszku do pieczenia (dzięki temu biszkopt nie opadnie po upieczeniu). Zarówno w wersji jasnej jak i kakaowej(wystarczy 2-3 łyżki mąki pszennej zastąpić kakao) BISZKOPT stanowi świetną podstawę tortów, a także ciast z galaretką, owocami czy bita śmietaną. Za każdym razem pozwala stworzyć coś naprawdę wyjątkowego. P-O-L-E-C-A-M SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 23-24 cm (upieczony biszkopt kroimy na 3 blaty) lub na foremkę o wymiarach 21/30 cm (upieczony biszkopt kroimy na 2 blaty): 7 jajek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej WYKONANIE: Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową! Dno foremki wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170༠C - bez termoobiegu. Do szklanej miski przesiewamy mąkę pszenną i ziemniaczaną. Mieszamy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na wysokich obrotach miksera. Pod koniec ubijania stopniowo łyżka po łyżce dosypujemy cukier. Kiedy ubita piana będzie sztywna i lśniąca zmniejszamy obroty miksera na najniższe i małymi porcjami dolewamy roztrzepane żółtka. ... Jak zrobić batony bounty? tort czekoladowo miętowy Składniki na blaty czekoladowe: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 180 g masła 80 g gorzkiej czekolady, posiekanej 2/3 szklanki kakao 3 duże jajka 1 szklanka jasnego brązowego cukru 1/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3/4 szklanki kwaśnej śmietany 18% Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, sodę, proszek - wymieszać i przesiać, odłożyć. W garnuszku umieścić masło, roztopić. Zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę, odstawić do jej roztopienia, mieszając pod koniec. Dodać przesiane kakao i wymieszać rózgą kuchenną. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Jajka (bez rozdzielania na białka i żółtka) i cukier ubić mikserem do puszystości. Dodać ekstrakt z wanilii, ubijając dalej. Dodać masę czekoladową i dokładnie zmiksować (tą samą końcówką miksera). Dodawać śmietanę, na zmianę ze suchymi składnikami, mieszając szpatułką tylko do połączenia się składników. Otrzymane ciasto będzie dość gęste. 3 formy o średnicy 21 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem (samo dno). Ciasto rozdzielić między formy, wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC, bez termoobiegu, przez około 20 - 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, przestudzić w formach, następnie na kratce. Krem miętowy: 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 400 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 1 - 2 łyżeczki ekstraktu lub aromatu miętowego (do smaku) od... Pancakes, czyli amerykańsie placki ala Nigella Lawson Potrzebne składniki: 200 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki soli dwie łyżki cukru jedno jajko szklanka mleka łyżka stopionego masła dodatki: np. miód, syrop klonowy, konfitura, … Przygotowanie pancakes’ów Wszystkie sypkie składniki mieszam w misce, a następnie dodaję jajko, mleko i masło, i wyrabiam masę trzepaczką lub mikserem aż do uzyskania jednolitej masy. Na dużej patelni (niezbyt mocno rozgrzanej) rozlewam niewielkie porcje masy, tak aby uformowały się z niej placki o średnicy ok. 7 cm. Kiedy na cieście pojawi się duża ilość pęcherzyków powietrza (patrz zdjęcie), przewracam placek na drugą stronę – jego kolor powinien być złoto-brązowy. Pancakes’y podaję z różnymi dodatkami. Najlepiej smakują zaraz po usmażeniu. Przepis pochodzi z zajadam.pl
evelcia27
Konstantynów,... Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują ją: 0

klaudis534
Obserwuj

Zszywek: 1658 · Obserwują ją: 3333

Ostatnio dodane:

+×÷ pieczywko, co tu jest nie tak? ;-) ... ...
sopelek
Nowy Sącz Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

... ...
fafa
Obserwuj

Zszywek: 193 · Obserwują ją: 66

Ostatnio dodane:

*** Dzieło ostatnich dni :) Schemat prostego płaskiego ... coś z niczego? nic trudnego!
kasia_199022
Obserwuj

Zszywek: 4 · Obserwują ją: 60

Ostatnio dodane:

Jak zrobić wełniana choinkę na Boże Narodzenie (tutorial) Pomysł na FIRANKOWY GADŻET do upięcia! Możesz zrobić go sama i nigdy nie zwiędną!!! 10 min Booty Shaking Waist Workout- Lose inches off your waist by shaking you...