dbala1234

dbala1234
Moje tablice obserwuje 41 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Przepisy na zdrowe zapiekanki warzywne:

#fit, #pureorganic, #zdroważywność, #zdrowedania, #zdrowejedzenie, #zdroweobiady, #zdroweposiłki, #zdroweprodukty, #zdroweprzepisy, #zdrowezapiekankiwarzywne, #zdrowie, #zdrowytrybżycia można iść na spacer zakochałam się w o bag ktoś tak samo jak ja ... Piernik z powidłami Anny
agusiapiotrus
Obserwuj

Zszywek: 1498 · Obserwują ją: 678

Ostatnio dodane:

... Plants kwiaty do ciemnej łazienki :) Ceglana kuchnia w czerni
poczpol
Bydgoszcz Obserwuj

Zszywek: 305 · Obserwują go: 502

Ostatnio dodane:

Niektórzy nie wierzą w Bohaterów, ale oni nigdy nie poznali mojego dziadka Taka BABCIA zdarza się raz na milion Dziadek nie tylko do orzechów DZIADEK sp. zo.o.
reflectionreflection
online Obserwuj

Zszywek: 36 · Obserwują ją: 11

Ostatnio dodane:

*.* Święta święta Święta ...www
joasia2308
Kępno Obserwuj

Zszywek: 943 · Obserwują ją: 4598

Ostatnio dodane:

Jaglane bounty w słoiczkach Ziemniaki fondant – rozpływają się w ustach! Ciasto śnieżne kule w 15 minut Mleczny napój Elzy
sminky
fairyland Obserwuj

Zszywek: 4394 · Obserwują ją: 3587

Ostatnio dodane:

5,24. mmm Snikers bez pieczenia

Składniki:
około 30 sztuk kakaowych herbatników
około 40 sztuk słonych krakersów
1 puszka masy kajmakowej
1 szklanka orzechów włoskich

Składniki na krem:
4 budynie śmietankowe -po 40g (bez cukru)
1/2 szklanki cukru
1 litr mleka
1 kostka masła (200g)

Na dnie blaszki wykładamy warstwę herbatników (moja blaszka ma wymiary 26/21cm) 
Przygotowujemy krem: z mleka odlewamy 1,5 szklanki. Resztę mleka zagotowujemy razem z cukrem. W odlanym mleku mieszamy budynie. Masę wlewamy do gotującego się mleka (mleko musi zacząć kipieć zanim dodamy masę budyniową!), cały czas mieszamy i gotujemy, aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń studzimy 
Masło ucieramy mikserem przez kilka minut, a następnie stopniowo dodajemy zimny budyń. Całość dokładnie ucieramy, aż powstanie gładki krem. Masę dzielimy na trzy części. Pierwszą część kremu wykładamy na kakaowe herbatniki 
Na kremie układamy warstwę słonych krakersów 
Na krakersach wykładamy kolejną warstwę kremu i całość przykrywamy kakaowymi herbatnikami
Następnie wykładamy  resztę kremu i kolejną warstwę słonych krakersów 
Na krakersach rozsmarowujemy masę kajmakową. Puszkę z masą możemy wcześniej umieścić na kilka minut w ciepłej wodzie, aby lepiej się rozsmarowywała 
Orzechy włoskie siekamy i obsypujemy nimi wierzch ciasta Ciasto wstawiamy na minimum kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc cvb
agakostek
Włocławek Obserwuj

Zszywek: 6590 · Obserwują ją: 19408

Ostatnio dodane:

Tort cappuccino Półkule z lustrzaną glazurą “Czapeczki Mikołaja” Tort ciasteczkowy Plastry schabu zapiekane z porem i marchewką
INVINCIBLE77
Gorzów Wlkp Obserwuj

Zszywek: 945 · Obserwują ją: 1811

Ostatnio dodane:

*.* foto: Monika Pliś foto: Monika Pliś I've got dreams. And one of them is to visit the Eiffel Tower.
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY