• O Zszywce
  • Popularne
    • Architektura
    • Mój świat
    • Cytaty
    • Ogród
    • DIY - Zrób to sam
    • Podróże i widoki
    • Design
    • Pozostałe
    • Dieta
    • Przyroda
    • Dzieci
    • Rozrywka
    • Eko
    • Rzeczy
    • Fitness i Sport
    • Selfie
    • Fotografia i Grafika
    • Sztuka
    • Gadżety
    • Tatuaże
    • Humor
    • Uroda
    • Książki
    • Vintage
    • Kuchnia
    • Wesele
    • Ludzie
    • Wystrój wnętrz
    • Moda damska
    • Zakupy
    • Moda męska
    • Zwierzęta
    • Motoryzacja
    • Święta i okazje
    • Video
  • Wszystkie
    • Architektura
    • Mój świat
    • Cytaty
    • Ogród
    • DIY - Zrób to sam
    • Podróże i widoki
    • Design
    • Pozostałe
    • Dieta
    • Przyroda
    • Dzieci
    • Rozrywka
    • Eko
    • Rzeczy
    • Fitness i Sport
    • Selfie
    • Fotografia i Grafika
    • Sztuka
    • Gadżety
    • Tatuaże
    • Humor
    • Uroda
    • Książki
    • Vintage
    • Kuchnia
    • Wesele
    • Ludzie
    • Wystrój wnętrz
    • Moda damska
    • Zakupy
    • Moda męska
    • Zwierzęta
    • Motoryzacja
    • Święta i okazje
    • Video
  • Społeczności
  • Tagi
  • Przycisk dodaj
  • Widget na stronę
  • Pliki cookies
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Pomoc
  • Kontakt
ZALOGUJ
ZAREJESTRUJ SIĘ

Inspiracje Praktyczne porady w kuchni

w kategorii Kuchnia

Tablicę obserwuje 231 osób
Tablica zawiera 16 zszywek
Obserwuj tablicę
dodunia131

dodunia131

Obserwuję 387 tablic
Moje tablice obserwuje 16403 osoby

Obserwuj tablicę

Obserwuję 387 tablic
Moje tablice obserwuje 16403 osoby
Tę tablicę obserwuje 231 osób
Tablica zawiera 16 zszywek
Podział tuszy wołowej
Właściwie dobrane mięso to połowa kulinarnego sukcesu!
-Karkówka, na gulasz, do gotowania i duszenia
-Rozbratel, na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia,...

8

0

4

Podział tuszy wołowej Właściwie dobrane mięso t...

Jak filetować pstrąga
Z całej ryby łatwo zrobić poręczne, zgrabne i pozbawione ości filety. Zobacz jak to zrobić.
Przed filetowaniem należy pstrąga umyć, wypatroszyć i wysuszyć ...

0

0

2

Jak filetować pstrąga Z całej ryby łatwo zrobić...

Będziemy potrzebować: 

1 białko jajka
1,5 łyżki octu z białego wina
Żeby sklarować wywar trzeba wlać do niego mocno roztrzepane białko jajka, ocet i  intensywnie mieszając podg...

1

0

0

Będziemy potrzebować: 1 białko jajka 1,5 łyżk...

Jak prawidłowo topić czekoladę?
Aby czekolada zachowała gładką konsystencję, proces jej topienia powinien przebiegać w ściśle określony sposób. Ważnym jest, by podczas roztapian...

0

0

1

Jak prawidłowo topić czekoladę? Aby czekolada z...

Kostki ziołowe

Mrożenie ziół w oliwie z oliwek zapobiega ich brązowieniu pod wpływem niskiej temperatury. Roztop taką kostkę na patelni, gdy będziesz chciała podsmażyć mięso cz...

3

0

3

Kostki ziołowe Mrożenie ziół w oliwie z oliwek...

Nieczerstwiejący kawałek tortu

Gdy ukroisz kawałek tortu, a resztę zostawisz na potem, ze smutkiem zauważysz, że na odkrojonych brzegach tort stanie się czerstwy. Żeby temu zap...

0

0

1

Nieczerstwiejący kawałek tortu Gdy ukroisz kaw...

Dłużej świeża sałata

Sałata świeża i kruchutka przez cały tydzień? Tak, to możliwe. Wystarczy umieścić osuszone jej liście w misce, a na wierzchu położyć papierowy ręcznik. Cał...

0

0

2

Dłużej świeża sałata Sałata świeża i kruchutka...

Błyskawiczne obieranie pomarańczy

Geniusz tego triku docenią wszyscy ci, którzy nie mają paznokci na tyle mocnych, by rozszarpywać nimi grubą skórkę pomarańczy. Kilka sprytnych...

9

1

4

Błyskawiczne obieranie pomarańczy Geniusz tego...

ARIADNA33
ARIADNA33 Ciekawy pomysł i szybki bo jak jaj obieram pomarańcze cale dłonie mam w soku:(
Testowanie świeżości jajka

Zdarzyło ci się kiedyś zepsuć całe danie tylko dlatego, że jedno z użytych jajek było zepsute? Jeśli nie mamy pewności co do tego, czy jaja są świeże...

1

0

3

Testowanie świeżości jajka Zdarzyło ci się kie...

Oddziel sałatę od głąba

Aby szybko i bezproblemowo oddzielić liście sałaty, złap są mocno dwoma rękami, a następnie uderz w deskę od strony głąba. Następnie złap trzon, obróć g...

0

0

0

Oddziel sałatę od głąba Aby szybko i bezproble...

Co zrobić, aby gofry były chrupiące i nie przywierały do gofrownicy?
Dużo zależy od gofrownicy – jeżeli ma teflonową powłokę lub wykonana jest z nieprzywierającego materiału, ci...

0

0

0

Co zrobić, aby gofry były chrupiące i nie przyw...

Co zrobić, aby sernik nie opadał ani nie pękał po upieczeniu?
Aby sernik nie opadł, wszystkie składniki masy powinny być w temperaturze pokojowej. Wystarczy, że wyjmiesz je z lo...

1

0

0

Co zrobić, aby sernik nie opadał ani nie pękał ...

Jakie są rodzaje panierki do schabowych?
Rodzajów panierki jest wiele! Tradycyjna panierka składa się z rozmąconego jajka i bułki tartej. 
Świetną alternatywą będą kompozycje:

...

0

0

1

Jakie są rodzaje panierki do schabowych? Rodzaj...

Jakie są rodzaje dyni?
Piżmowa lub butternut (kształt gruszki, jasnopomarańczowy kolor). Świetnie nadaje się do pieczenia i na zupę. Pokrój dynię na dwucentrymetrowe plastry (ze...

0

0

0

Jakie są rodzaje dyni? Piżmowa lub butternut (k...

Co zrobić, żeby bigos był łatwiej strawny?
Bigos jest niewątpliwie jednym ze smaczniejszych dań tradycyjnej, kuchni polskiej, jednak może przyczynić się do powstawania wzdęć lub...

0

0

0

Co zrobić, żeby bigos był łatwiej strawny? Bigo...

Jak zawekować bigos?
Bigos wymaga trochę wysiłku i czasu w przygotowaniu, więc przeważnie gotuje się go w dużym garnku. Aby nadmiar bigosu nie zmarnował się, warto zawekować go ...

1

0

1

Jak zawekować bigos? Bigos wymaga trochę wysiłk...

Następna strona

Witaj na Zszywka.pl!
Załóż konto i zyskaj.

Załóż konto Masz już konto? Zaloguj się »