e_milka

e_milka
Moje tablice obserwuje 729 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
koniec kropka! :D yhgtrfe hngbfv która bardziej wypada do kościoła a ktora po ( na przyjęcie weselne ) waszym zdaniem ? :)<3
nika_17
. Obserwuj

Zszywek: 986 · Obserwują ją: 218

Ostatnio dodane:

... pasteLove ... ...
EmiliaS09
Obserwuj

Zszywek: 2815 · Obserwują ją: 1954

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
Blondeheart
Piekary Śląskie Obserwuj

Zszywek: 5071 · Obserwują ją: 4816

Ostatnio dodane:

Puszysty FIT sernik na zimno z jogurtów greckich na kruchym spodzie xoxo ... Marmurek <3
joleczka41
Łomża Obserwuj

Zszywek: 1755 · Obserwują ją: 10054

Ostatnio dodane:

Kurczak pieczony w musztardzie z pieczarkami

składniki (na cztery osoby) :

- cztery udka lub ok. 1,2 kg skrzydełek czy podudzi z kurczaka
- 2 duże cebule
- 4 łyżki musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy
- 4 łyżki innej, ulubionej musztardy np. dijon
- łyżka miodu
- sól, pieprz

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Musztardy wymieszać z miodem, dodać cebulę, ok. pół łyżeczki soli i dużą szczyptę pieprzu (lub mniej, czy wcale, jeśli ktoś nie lubi ostrych smaków), dodać pokrojoną cebulę. Powstałą mieszaninę wlać do miski z kurczakiem i porządnie wymieszać, by pokryła kawałki mięsa. Odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny lub nawet na całą noc.
Przełożyć do dużego, żaroodpornego naczynia lub blaszki. Piec ok. godziny piętnaście minut, w temperaturze 200 st. pod przykryciem, np. z folii aluminiowej. A potem jeszcze piętnaście minut bez niej, by mięso nabrało rumieńców. W tym czasie należy też dorzucić pokrojone w ćwiartki pieczarki. W trakcie pieczenia można podlewać mięso powstałym sosem, ale nie jest to konieczne. tak.. ... filcowa torebka
jagna_
Dębica Obserwuj

Zszywek: 12105 · Obserwują ją: 83934

Ostatnio dodane:

... ... ... ...