edyta5133

edyta5133
Moje tablice obserwuje 30 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
szkatułka biżuteria złoto design wnętrze pas ślubny.
Szczegóły na FB.
CUDA NIEWIDY Sukienka Elegancko i klasycznie!
Frędzle! HOT :) Ten naszyjnik nie ma jeszcze swojej Pani♥
Znajdzie się jakaś chętna?
Zapraszamy na FB
marieta99
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

modny płaszcz o szlafrokowym kroju w kolorze fioletowym. trendy wiosna 2018 . to będzie hit link do butów w komentarzu poniżej
Kamyk89
Łódź, Poland Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują go: 0

anusiek20
Włoszczowa Obserwuj

Zszywek: 127658 · Obserwują ją: 8058

Ostatnio dodane:

Serowo-ziemniaczane kule z sosem ... ... Onion soup
kristin09
Obserwuj

Zszywek: 2 · Obserwują ją: 35

Ostatnio dodane:

coś cudownego...i zdrowego!!! Pierogi z pieca z kurczakiem, pomidorami i żółtym serem. Przepyszne piecuchy :) Składniki na ciasto: 1/2 kg mąki (ja użyłam pełnoziarnistej) 25 g świeżych drożdży 1 jajko 250 ml mleka 1 łyżeczka cukru 2 łyżki stopionego i ostudzonego masła 1/2 - 1 lyżeczki soli Najpierw przygotowujemy zaczyn: lekko podgrzewamy mleko, dodajemy do niego łyżeczkę cukru, łyżeczkę mąki, sól i drożdże. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Po tym czasie do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajo, zaczyn i roztopione masło. Wyrabiamy, aż ciasto przestanie się kleić do rąk. W razie potrzeby można dodać jeszcze troszkę mąki. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 godz. do wyrośnięcia. Składniki na farsz: 1 bardzo duży lub 2-3 średnie pomidory pokrojone w kostkę 2 piersi z kurczaka pokrojone w kostkę i doprawione czosnkiem, słodką papryką i odrobiną przyprawy do potraw 3 ząbki czosnki 1 cebula również pokrojona w kostkę 100 g startego żółtego sera olej rzepakowy rafinowany do smażenia dodatkowo 1 roztrzepane jajko suszony koperek Na rozgrzanej patelni podsmażamy kurczaka. Kiedy kurczak się lekko zarumieni dodajemy cebulkę i czosnek i podsmażamy na małym ogniu aż cebulka się zeszkli. Dodajemy pomidory. Warzywo puści sok, w którym dusimy kurczaka przez parę minut, aż większość się zredukuje. Na koniec dodajemy ser, mieszamy delikatnie drewnianą łyżką i smażymy jeszcze dosłownie pół minutki. Zdejmujemy z ognia. Od wyrośniętego ciasta odrywamy mniejsze kule i na wysypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy dość cienko (3 mm na oko :). Wycinamy spore koła o średnicy ok 10 cm (ja użyłam pucharów do deserów). Nakładamy ok 1 łyżki farszu i dokładnie zlepiamy brzeg pieroga. Najlepiej dodatkowo docisnąć końcówki widelcem. Smarujemy wierzch pieroga roztrzepanym jajkiem i posypujemy suszonym koprem. Pieczemy w nagranym do 200°C piekarniku przez ok 20 minut, aż pierożki się ślicznie zrumienią. Podawać na gorąco najlepiej z sosem koperkowo-czosnkowym.
Eleenaa1416
Okolice Nowego... Obserwuj

Zszywek: 686 · Obserwują ją: 639

Ostatnio dodane:

❄️❄️❄️❄️
blondebrunette
warszawa Obserwuj

Zszywek: 255 · Obserwują ją: 777

Ostatnio dodane:

mind of brunette
youtube -> Mind of Brunette Instagram -> mindofbrunette mind of brunette mind of brunette
dreams_18
Czy to ważne... ♡ Obserwuj

Zszywek: 1452 · Obserwują ją: 3464

Ostatnio dodane:

❤❤❤ ❤❤❤ ❤❤❤ ❤❤❤
redness
Obserwuj

Zszywek: 7 · Obserwują ją: 77

Ostatnio dodane:

.... Paski, ramoneska - to co lubię najbardziej na jesień ...
Braccialeart
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 85 · Obserwują ją: 20

Ostatnio dodane:

owieczka handmade szydełkowa przesłodka maskotka króliczek z rumieńcami Żuraw Gdańsk grafika dostępna na Kolumna Zygmunta w kolorze