eeemsiii

eeemsiii
Moje tablice obserwuje 47 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Czerrrwony <3 taki brzuszek marzenie :D 
trza ruszyć dupe xdee Nie ma obijania! Zaczynamy!! DZIEŃ1 -boczki Tiffany *** !!!
Adrienette
lubuskie Obserwuj

Zszywek: 3849 · Obserwują ją: 21384

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
czekoladka9705
Obserwuj

Zszywek: 802 · Obserwują ją: 333

Ostatnio dodane:

i tez uśmiech :3 Tyle szans ile odwagi ❤ ... ,,,
Alfaro
chorzów Obserwuj

Zszywek: 29 · Obserwują go: 8

Ostatnio dodane:

Wake n bake ; ) Ganja Mafia - Dobre Geesy prod. PSR .... warto zapamietać
marcix
Polska Obserwuj

Zszywek: 276 · Obserwują ją: 547

Ostatnio dodane:

Sernik Raffaello na zimno :)

Składniki:

Spód:
• 100 g wafelków kokosowych w białej czekoladzie typu princessa

Masa kokosowa:
• 250 g serka mascarpone
• 1 i 1/2 szklanki (225 g) cukru pudru
• 2 puszki mleka kokosowego (2 x 400 ml)
• 250 g twarogu sernikowego lub jogurtu greckiego
• 200 g białej czekolady
• 4 łyżki likieru amaretto
• 6 łyżek likieru kokosowego (np. domowego)
• 2 i 1/2 łyżki żelatyny + 3 łyżki wody




Dekoracja:
• około 50 g wiórków kokosowych
• opcjonalnie: gotowe pralinki kokosowe, obrane migdały


Przygotowanie:

Wafelki pokruszyć i wyłożyć równą warstwą na spód tortownicy o średnicy 24-25 cm, nie trzeba uklepywać.
Serek mascarpone ubić z cukrem pudrem (około 1-2 minuty, do podwojenia objętości), jeśli nie mamy miksera możemy użyć trzepaczki lub rózgi. Teraz kolejno będziemy dodawać resztę składników za każdym razem mieszając trzepaczką.
Dodać twaróg i używając trzepaczki energicznie mieszać aż masa będzie jednolita, dodać mleko kokosowe i powtórzyć połączenie składników za pomocą trzepaczki.
Czekoladę roztopić i stopniowo, po łyżce, dodawać do niej masę kokosową (w ten sposób dodać około 6-7 łyżek masy kokosowej), wraz z każdą dodaną łyżką mieszać czekoladę trzepaczką. Dopiero taką zahartowaną czekoladę dodać do reszty masy i wymieszać trzepaczką.
Dodać likiery a następnie żelatynę: najpierw namoczyć żelatynę w zimnej wodzie (10 minut), najlepiej w metalowym garnuszku, później na małym ogniu podgrzewać mieszając aż żelatyna całkowicie się rozpuści, nie zagotowywać. Dodawać do niej po łyżce masę kokosową (w sumie około 6-7 łyżek) za każdym razem mieszając, postępujemy tak samo jak w przypadku dodawania białej czekolady.
Po dodaniu likieru i żelatyny masę wymieszać i łyżką wyłożyć na wafelki (nie wylewać na raz całej masy bo wafelki się przemieszają). Wstawić do lodówki na kilka godzin. Gdy deser będzie całkowicie zastygnięty, obkroić nożem i zdjąć obręcz. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi i udekorować migdałami lub pralinkami.

Smacznego :) Omlet owsiany posmarowany serkiem wiejskim oraz domowymi konfiturami :)
Ulubione śniadanie, na które mogę pozwolić sobie tylko kiedy mam wolne bo w tygodniu brak czasu :/ Sernik kapitański <3
Przepis po kliknięci w zdjęcie. Boskie nogi!
aniula44
na koncu swaita Obserwuj

Zszywek: 20703 · Obserwują ją: 40011

Ostatnio dodane:

sałatka z ryżem i kurczakiem, przepis po kliknięciu na zdjęcie Kurczak po włosku w pomidorach z mozarellą, przepis po kliknięciu na zdjęcie. Kurczak w sosie szpinakowo-serowym kurczak pieczony w musztardzie, przepis po kliknięciu na zdjęcie
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY