emi8107

emi8107
Moje tablice obserwuje 1711 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Edinburgh
Ciasto „kukułka”, najlepszy – przepis cudeńko ! skóra przez niecałe 2 tygodnie mega się zmieniła wyrównany koloryt, niedoskonałosci prawie zredukowane, skóra nawilżona i napięta w 100% polecam koszt niecale 30 zł wmasowuje w czystą skórę rano i wieczorem ... Rozgość się - wieszak na ubrania - art-steel.pl Stroik ozdobiony skórką z mandarynki.
0ai0
Piła Obserwuj

Zszywek: 1736 · Obserwują ją: 1830

Ostatnio dodane:

Planer miesięczny - link w komentarzu Planer miesięczny - link w komentarzu Planer miesięczny - link w komentarzu Suchościeralny planer miesięczny - link w komentarzu
basiameller1
Obserwuj

Zszywek: 6 · Obserwują ją: 5

Ostatnio dodane:

Pancakes Racuszki budyniowe z bananami


Składniki: (na 10-12 sztuk)
1 szklanka jogurtu naturalnego
1 szklanka maki pszennej
1  duże jajko
1 budyń waniliowy lub śmietankowy 40g (proszek)
1 cukier wanilinowy (10 g)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki cukru pudru

ponadto:
1 banan
cukier puder do posypania
olej do smażenia

Sposób wykonania:

Jajko, cukier, cukier wanilinowy i jogurt wymieszać trzapaczką rózgową, lub krótko mikserem. Mąke wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem. Wsypać do masy jogurtowej i ponownie wymieszać. Ciasto powinno być gęste, ale łatwo i sobodnie dać się nakładać na patelnię. Gdyby było zbyt gęste, dolejcie jogurtu, jeśli za rzadkie, dosypcie mąki.

Na patelni rozgrzać olej. Smażyć racuszki na złoto, około 2 minut z każdej strony. Zdjąć z patelni i układać na ręcznikach papierowych, by odsączyć racuszki z nadmiaru tłuszczu. Nieco wystudzić.

Podawać z plastrami bananów, oprószone cukrem pudrem. króliczki ...
malakalaq
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 5491 · Obserwują ją: 27819

Ostatnio dodane:

Pyszne Ciasta z Mascarpone – TOP 12 Przepisów Które Musicie Wypróbować Modne Inspiracje na Kwadratowe Paznokcie – 21 Niesamowitych Propozycji dla Pań Domowe Zapiekanki: 10 Najlepszych Przepisów Które Musicie Poznać! Fit Kolacja: TOP 12 Przepisów i Propozycji na Zdrową Kolację w Wersji FIT
Venge
lilia Obserwuj

Zszywek: 186 · Obserwują ją: 670

Ostatnio dodane:

Owoce morza
1 miska Krewetek
Produkty
1 łyżka Bazyli
7 Ząbków czosnku
Makaron i ziarna
 makaron Penne
Dodatki i przyprawy
1/8 łyżeczki Papryki
1/4  papryki czerwonej
1/2 łyżeczki soli
Olej i ocet
2 łyżki oliwy z oliwek
1 mały słoik Pomidorów suszonych 
Nabiał
1 szklanka sera Mozzarella
Płyny
1/2 szklanki Zarezerwowanej gotowanej wody makaronowej Jesienno-zimowe połączenie! Ciepłe i na pewno do wypróbowania. Dajcie znać jak się podoba i czy taki styl się Wam podoba!? <3 Piękne, wracające do mody spodnie. Elegancja Francja! Fajne połączenie i zawsze pasujące! <3 nowy zakup
kinia741_15
Obserwuj

Zszywek: 2130 · Obserwują ją: 838

Ostatnio dodane:

... *.* Stefan i Damon XDD
princessofNewYork
Lublin Obserwuj

Zszywek: 2730 · Obserwują ją: 2476

Ostatnio dodane:

22 dni kochani! 15 dni! Powodzenia w ten dzisiejszy dzień! Magia Świąt ✨ Love winter vibes <3
polandi
Jelenia Góra Obserwuj

Zszywek: 459 · Obserwują ją: 3314

Ostatnio dodane:

Czarne buty z uszami króliczka Slip on z uszami króliczka Leanna Beżowe buty damskie Calliope Szaro oliwkowe buty mokasyny Callie
Kanon
Polska Obserwuj

Zszywek: 19152 · Obserwują ją: 190155

Ostatnio dodane:

... ... ... ...
martynastr
Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

<3
lunka125
Obserwuj

Zszywek: 13 · Obserwują ją: 4

Ostatnio dodane:

Tort , ozdoby Delikatny Sernik 

Sernik wychodzi dość wysoki i niewiele opada 
Składniki na dużą blaszkę 25 x 35 cm


    3 niepełne szklanki mąki tortowej
    2 żółtka i 1 całe jajko
    3/4 szkl cukru
    3-4 łyżki kwaśnej śmietany 18 %
    1/2 kostki masła bądź margaryny
    1 płaska łyżeczka prosz. do pieczenia
    parę kropel esencji waniliowej

MASA SEROWA:

    1 kg sera w wiaderku w temp. pokojowej ( użyłam Piątnicy )
    1 szkl cukru
    1 budyń waniliowy bez cukru
    1 budyń śmietankowy bez cukru
    3/4 szkl mleka w temp. pokojowej ( użyłam 3,2 % )
    3/4 szkl oleju rzepakowego
    1 całe jajko
    5 jajek (żółtka i białka osobno-zostawmy sobie odrobinę białka do posmarowania ciasta przed wyłożeniem masy serowej, to pozwoli uniknąć nam zakalca 

    szczypta soli do białek
    jeśli lubimy możemy dodać skórkę pomarańczową

1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i chowamy na 1 godz. do lodówki.
2. W dużej misce ubijamy 1 jajko oraz 5 żółtek z cukrem na puszysta masę. W osobnej misce ubijamy na sztywno białka z szczyptą soli.
3. Do masy z żółtek i cukru dodajemy porcjami nasz ser z wiaderka, mleko, olej oraz nasze budynie w proszku. Miksujemy krótko tylko do połączenia się składników. Na sam koniec dodajemy piane z białek i delikatnie mieszamy całość - nie miksujemy już !
4. Formę 25 x 35 cm smarujemy margaryną  i obsypujemy bułką tartą, wykładamy ciastem.
Jeśli wydaje wam się że ciasta wyszło za dużo i nie lubicie grubych spodów to odłóżcie kawałek (można upiec z niego np. ciasteczka lub zamrozić ). Następnie za pomocą pędzelka smarujemy wyłożone do blaszki ciasto, odłożonym wcześniej surowym białkiem. Na to wykładamy naszą masę serową.

5. Pieczemy najpierw przez 40 min w 190 stop, potem zmniejszamy temp. do 160 stop i pieczemy jeszcze przez 40-45 min. ( piek. elektr)
Ja piekłam najpierw w 200 stop przez 30 min, a potem zmniejszyłam do 190 i piekłam jeszcze przez 40 min.(piek. gazowy)
Sernik najlepiej studzić najpierw przez około 20 min w zamkniętym piekarniku już bez grzania, a następnie uchylić piekarnik i studzić kolejne 20-30 min, a na noc schować do lodówki. ChilliBite: Czas na szarlotkę ... szarlotkę tatrzańską!

Ma niewiele ciasta, ale za to bardzo bardzo kruchego i wysoooką warstwę jędrnych, kwaskowych jabłek z nutką cynamonu. Kroi się ją w duże porcje, bo na mniejsze nie bardzo jest jak. Pycha! To naprawdę ważne, by do szarlotki tatrzańskiej użyć jabłek szara reneta. W zasadzie każdy inny rodzaj jabłek zamieni się w trakcie pieczenia w pulpę. Szarej renecie i długiemu pieczeniu w niezbyt wysokiej temperaturze, szarlotka zawdzięcza ten fantastyczny smak.

500g mąki krupczatki
250g margaryny lub masła*
90g cukru pudru
opcjonalnie - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 żółtka
2 łyżki śmietany

3 kg szarej renety
3 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki cynamonu

Rozgrzej piekarnik do 160°C. Margaryna, śmietana i jajka muszą być zimne. Szybko posiekaj razem mąkę, proszek (opcja), margarynę i cukier puder, dodaj żółtka, śmietanę i szybko zagnieć spójne ciasto. Możesz oczywiście użyć miksera, co ja zawsze robię. Wyłóż formę wielkości ok. 22x30 cm papierem do pieczenia, dno wylep 2/3 ciasta i wstaw razem z formą do lodówki na ok. godzinę. Resztę – 1/3 ciasta – schowaj w woreczku do zamrażarki. Obierz i pozbaw gniazd nasiennych wszystkie jabłka. Pozostaw je w połówkach lub ćwiartkach jeśli są większe. Z pomocą malaksera i funkcji krojenia na cienkie plasterki pokrój jabłka na cieniutkie plasterki. Jeśli malaksera nie posiadasz, męską ręką pokrój jabłka nożem lub na tarce plasterkującej – muszą być naprawdę cienkie plasterki. Do miski, w której są jabłka, dodaj puder , cynamon i delikatnie wymieszaj, by przyprawy oblepiły wszystkie jabłka, postaraj się nie połamać plasterków.
Na wychłodzone ciasto w blasze wyłóż wszystkie jabłka układając plasterki poziomo - będzie tego bardzo wysoka warstwa (ok 6 cm) dokładnie dociśnij i wyrównaj. Na wierzch zetrzyj ciasto z zamrażalnika. Piecz ok. 60-80 min – do zezłocenia się wierzchu. Po wystudzeniu posyp pudrem. Dekoracja sałatki jarzynowej-stokrotki z jajek na twardo
syleneczka
... Obserwuj

Zszywek: 1602 · Obserwują ją: 1790

Ostatnio dodane:

Wędkowanie , ryba na święta . Gigantyczny bazaltowy kanion w Islandii Serce z plastrów brzozy. ociepli każde wnętrze. Zapraszam na pieknerzeczy.com.pl mapa z korków po winie ;)
malinka1989
opoczno,warszawa Obserwuj

Zszywek: 26630 · Obserwują ją: 15243

Ostatnio dodane:

Racuchy drożdżowe z jabłkami Malinowy deser Sernik podwójnie krówkowy abc
truskawkowe_serce
Obserwuj

Zszywek: 58 · Obserwują ją: 61

Ostatnio dodane:

Sernik na zimno z serków homogenizowanych (jogurtach) torcik ;) kolejne wesele, kolejne pudełko ❤ Świąteczne świeczniki ze słoika Do środka słoika wsypujemy trochę soli lub drobnego cukru. Na wsypaną sól lub cukier kładziemy świeczkę. Do górnej części słoika przywiązujemy sznurek z dwoma szyszkami, a następnie z wierzchu spryskujemy sztucznym śniegiem w sprayu.
wandapoweska
Konin Obserwuj

Zszywek: 359 · Obserwują ją: 217

Ostatnio dodane:

Smażony panierowany camembert

Składniki dla dwóch osób:
2 serki camembert naturalny 120 g
1 duże jajko
kilka łyżek bułki tartej
olej do smażenia

Wykonanie:
W jednym naczyniu roztrzepałam jajko, do drugiego wsypałam bułkę tartą. Ser (nie wolno obierać go przypadkiem ze skórki!) obtoczyłam kolejno w jajku, bułce, jajku, bułce. Najlepiej to robić przy pomocy dwóch widelców, nie dotykając palcami, wtedy panierka nie odpada. Położyłam na rozgrzany olej i usmażyłam z obu stron na złoty kolor. Podałam natychmiast, dopóki był gorący i w środku miał płynną konsystencję. Ja go zazwyczaj podaję w towarzystwie makaronu wstążki i sałaty lodowej z owocami w miodowym winegrecie (przepis poniżej), ale doskonale smakuje też z żurawiną. Tartaletki z owocami


Przepis po kliknięciu w zdjęcie ♥ Miodowy filet z kurczaka zamiast napakowanej chemikaliami wędliny. Sprawdź przepis klikając w obrazek. Królowa Śniegu

SKŁADNIKI:
BISZKOPT:
4 jajka,
1 szklanka  mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
4 łyżki oleju,
2/3 szklanki cukru,
KREM NIEBIESKI:
1 budyń waniliowy,
2 szklanki mleka,
2 łyżki cukru,
1 galaretka niebieska,
1 paczka delicji (350g) np. pomarańczowych,
KREM BIAŁY:
1 galaretka agrestowa,
3/4 szklanki wody,
400 g śmietany kremówki,
5-6 łyżek cukru pudru,
WARSTWA NIEBIESKA:
2 galaretki niebieskie,
500ml wody,
DO DEKORACJI:
cukrowe ozdoby,
300g śmietany kremówki+4 łyżki cukru pudru
PRZYGOTOWANIE:

BISZKOPT: Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo dodawaj cukier. Następnie dodawaj po jednym żółtku, mieszaj na najmniejszych obrotach miksera. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i wymieszaj łyżką do połączenia składników (nie dłużej). Formę 23x28cm wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto i piecz 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Jeżeli biszkopt zacznie się spiekać to przykryj go folią. Biszkopt wystudź. Biszkopt można nasączyć ponczem.

KREM NIEBIESKI: Budyń ugotuj wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem 2 łyżek cukru. Zestaw z ognia, wsyp galaretkę, wymieszaj, galaretka powinna się rozpuścić. Gdy masa przestygnie, ale będzie jeszcze ciepła, wyłóż ją na biszkopt. Ciasto odstaw do lodówki. Gdy krem stężeje ułóż na nim paczkę delicji jedną obok drugiej. Ciasto przełóż do lodówki.

KREM BIAŁY: Galaretkę agrestową rozpuść w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstaw, powinna być mocno schłodzona, ale nie stężała. Kremówkę ubij na sztywną z cukrem pudrem. Ciurkiem wlewaj zimną galaretkę cały czas miksując. Gdy składniki się połączą krem wyłóż na delicje. Ciasto ponownie wstaw do lodówki.

WARSTWA NIEBIESKA: Ostatnią warstwę stanowią niebieskie galaretki rozpuszczone w 500ml wody. Do dekoracji ciasta użyj cukrowych ozdób i bitej śmietany, którą nałóż szprycą.
Naomi_
Rzeszów Obserwuj

Zszywek: 58 · Obserwują ją: 305

Ostatnio dodane:

kolejna próba zmotywowania samej siebie :) tym razem dam radę:) czasem nie potrzeba wielu słow zdecyduj sama cudo
maryla64
Blairgowrie,... Obserwuj

Zszywek: 1 · Obserwują ją: 16

Ostatnio dodane:

Kilka przepisów na placka z truskawkami
martinstoj
Cairo, Egypt Obserwuj

Zszywek: 0 · Obserwują go: 0

Magda12323
Bochnia Obserwuj

Zszywek: 2369 · Obserwują ją: 12730

Ostatnio dodane:

Loczki .... ZAYN - Dusk Till Dawn ft. Sia ♥♥♥ ***
Chilli_09
Obserwuj

Zszywek: 41 · Obserwują ją: 44

Ostatnio dodane:

.... Brzuszki 30 dniowe wyzwanie na nogi i łydki :) 45-dniowe wyzwanie dla wytrwałych :)
Lvica
Obserwuj

Zszywek: 10 · Obserwują ją: 115

Ostatnio dodane:

<33 :)) <33 *_*
luksus
Kraków Obserwuj

Zszywek: 423 · Obserwują ją: 2418

Ostatnio dodane:

Twój przewodnik po luksusie :: ŻYCIE W LUKSUSIE Twój przewodnik po luksusie :: ŻYCIE W LUKSUSIE Twój przewodnik po luksusie :: ŻYCIE W LUKSUSIE Twój przewodnik po luksusie :: ŻYCIE W LUKSUSIE
anusiek20
Włoszczowa Obserwuj

Zszywek: 127658 · Obserwują ją: 8052

Ostatnio dodane:

Serowo-ziemniaczane kule z sosem ... ... Onion soup
danka12
GDYNIA Obserwuj

Zszywek: 4597 · Obserwują ją: 25437

Ostatnio dodane:

Szakszuka- pysznie i kolorowo Muffiny jajeczne <<~>> misio - film śliczne
kicia2805
Chodzież Obserwuj

Zszywek: 520 · Obserwują ją: 3470

Ostatnio dodane:

Wiśniowe orzeźwienie! Czeska wiśnia - ciasto bez pieczenia Raj dla podniebienia! ... ... ...
Gabisiu
Bray Obserwuj

Zszywek: 57 · Obserwują ją: 35

Ostatnio dodane:

Cieciorka ze slodkimi ziemniakami po marokansku Farma Najlepszy piernik Czekoladowy krem z awokaado
alltogether
Tarnów Obserwuj

Zszywek: 60 · Obserwują ją: 289

Ostatnio dodane:

Na lato ;) ... ładnie ;) jezusie<3
StylesLove
Tommorwland Obserwuj

Zszywek: 74 · Obserwują ją: 201

Ostatnio dodane:

Shine bright like a diamond bańka < oj :) there is a place where you can touch a woman that will drive her crazy... her heart
skorpionka69
Łódź Obserwuj

Zszywek: 17 · Obserwują ją: 5

Ostatnio dodane:

szkatułka w środku szkatułka zrobiona na zamówienie na 18 urodziny butelka w róże butelka na imieniny
rena242
podkarpacie Obserwuj

Zszywek: 15328 · Obserwują ją: 130213

Ostatnio dodane:

BOMBKI Kochani zaczynamy coroczne odliczanie! Składniki

użyłam foremki z kominkiem o średnicy 22 cm
200 g mąki pszennej (typ 450,500 lub 550)
100 g mąki ziemniaczanej
150 g cukru pudru
100 g śmietany 12% lub 18%
4 jajka rozdzielone żółtka od białek
120 ml oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru waniliowego
100 g kropelek czekoladowych
lub
100 g czekolady gorzkiej pokrojonej na małe kawałki
> 6 os.	
> 60 min	
łatwe	
przystępne
Przygotowanie

 Przygotowanie ciasta:
Do miski wlewam żółtka dodaję cukier puder i miksuję razem na puszystą masę. 
Teraz dodaję stopniowo śmietanę cały czas miksując, następnie stopniowo olej i miksuję.
Następnie do ciasta dodaję stopniowo wymieszaną mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i cały czas miksuję do uzyskania jednolitej gładkiej masy.
 
 Białka ubijam na sztywną pianę.
Ubite białka dodaję do ciasta i delikatnie mieszam łyżką, gdy składniki się połączą dodaję czekoladę i całość delikatnie mieszam. 
 Pieczenie Babki:
Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki wysmarowanej tłuszczem(masłem lub margaryną).
Babkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na drugą od dołu półkę
Babkę piekłam około 50 minut w piekarniku ogrzewanym od dołu i góry bez używania termoobiegu.
Jeżeli babka podczas pieczenia bardzo zbrązowieje od góry to można ją przykryć folią aluminiową lub papierem do pieczenia pod sam koniec pieczenia - po około 40 minutach – i nadal piec dzięki temu bardziej nie zbrązowieje .
Aby sprawdzić czy babka jest upieczona wbijam patyczek od szaszłyka i jeżeli po wyjęciu jest suchy to znaczy że jest upieczona
 
 Babkę wybijam z foremki gdy przestygnie. Można ją udekorować polewą czekoladową , lukrem lub cukrem pudrem , ja udekorowałam cukrem pudrem . Starówka w Warszawie - 1939/2009 r.
ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY