emilyechelon

Echelon Army / PGE Skra Bełchatów & Polish Volleyball Team
emilyechelon
Moje tablice obserwuje 1903 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Góra
Kokosanki z trzech składników. Owsiane muffiny z suszoną morelą. Przepisy po kliknięciu w zdjęcie Dietetyczne rafaello Składniki 1/2 szklanki kaszy jaglanej szklanka mleka 1 szklanka wiórek kokosowych 1-2 łyżki miodu Sposób przygotowania Kaszę płukamy w zimnej wodzie, następnie przelewamy wrzątkiem. Zalewamy mlekiem i gotujemy na wolnym ogniu, aż będzie miękka. Do ciepłej kaszy dodajemy wiórki kokosowe i miód. Formułujemy kulki i obtaczamy je w kokosie. I zostawiamy do wystygnięcia i wsadzamy do lodówki na ok 1h wartość energetyczna 85 kcal Kanapka bananowa mleczna zamiast chlebka :) Zapraszam na bloga KUKURYDZIANY OMLET BANANOWY Z KIWI, BANANEM I DOMOWYM SOSEM CZEKOLADOWYM Przepis: 40g mąki kukurydzianej 2 jajka 80g banana (1 nieduży) 1 łyżka jogurtu naturalnego dowolne słodzidło (u mnie stewia) sól do smaku aromat arakowy/waniliowy/migdałowy (opcjonalnie, kilka kropel) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Sos: 1 czubata łyżeczka kakao naturalnego płaska łyżeczka miodu 3 łyżeczki wody Jajka, sól, słodzidło, jogurt, rozgnieciony na papkę banan ( zostawiamy trochę na wierzch) i aromat miksujemy na najwyższych obrotach miksera przez minutę. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i na najwolniejszych obrotach miksera mieszamy do połączenia. Wlewamy ciasto na dobrze rozgrzaną, przetartą tłuszczem patelnię i na wolnym ogniu smażymy z obu stron, pod przykryciem. W międzyczasie przygotowujemy sos: miód rozpuszczamy w 3 łyżeczkach wody. Dodajemy kakao i mieszamy łyżeczką do uzyskania gładkiego sosu. W zależności od potrzeb czy preferencji regulujemy gęstość sosu wodą lub kakao. Gotowy omlet przekładamy na talerz i podajemy z owocami oraz sosem. Smacznego!