esterad

esterad
Moje tablice obserwuje 0 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
Sprawdzone przepisy na drobne świąteczne ciasteczka po kliknięciu w zdjęcie na mysweetworld.pl Śnieżny  Puch .
Ciasto Śnieżny Puch <3 Uwielbiam, szybki sprawdzony.... Składniki: (na blaszkę 24x24 cm)... Spód: ok. 200 g herbatników... Śnieżny puch: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego (może być z wiaderka), 3 łyżki cukru pudru, 2 Śnieżki (bita śmietana w proszku), 1 szkl mleka, 2 galaretki (u mnie agrestowe, mogą być również cytrynowe), 500 ml wrzącej wody... Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórek kokosowych, 1 duża łyżka masła, 1 łyżka cukru... Przygotowanie: Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto będzie jeszcze wyższe!) wyłożyć folią aluminiową. Na dnie poukładać herbatniki. Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie, odstawić do wystudzenia. Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut, do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Następnie dodać do niej cukier puder oraz zmielony ser, krótko zmiksować. Wystudzoną galaretkę strumyczkiem wlewać do masy, ciągle miksując, aż składniki się połączą. Masę śmietanowo-serową wylać na herbatniki. Schłodzić w lodówce. W międzyczasie przygotować kokosową posypkę: Masełko stopić w garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się zarumieni. Ważne, by nieustannie mieszać, by wiórki się nie przypaliły. Ostudzoną posypką kokosową posypać Śnieżny puch. Ciasto jak na pizzę, a mięso jak na mielone MYCIE TWARZY WODĄ GAZOWANĄ 

Dlaczego woda gazowana dobrze wpływa na cerę?

1.Ma właściwości odmładzające – zwiększa elastyczność skóry i ją napina
2.Doskonale ją oczyszcza - działa jak delikatny peeling, który usuwa martwy naskórek i bardzo efektywnie oczyszcza pory, pozbywając się zanieczyszczeń i łoju
3.Zawarte w niej składniki doskonale dotleniają komórki skóry
4. Pozbędziesz się opuchlizny i sprawisz, że koloryt będzie wyrównany i pozbawiony przebarwień.
5.Taki zabieg może być stosowany przy wszystkich typach cer

Jak myć twarz?
1. Wymieszaj wodę gazowaną z wodą kranową (lub niegazowaną mineralną) w proporcji 1:1.

2. Zamocz twarz w mieszance na 15 sekund (niektórzy zamaczają twarz na tak długo, na ile starczy im wstrzymany oddech pod wodą).

3. Osusz skórę.

Nie wolno stosować takiego mycia częściej niż 1-2 w tygodniu.

Inną metodą używania wody gazowanej do oczyszczania twarzy, jest zamoczenie w miksturze wacika kosmetycznego i postępowanie tak, jak w przypadku toniku.​ Sernik na zimno z trzema czekoladami
1 kg sera zmielonego ( użyłam "wiaderkowego" Dr. Oetker")
200 gramów gorzkiej czekolady
200 gramów białej czekolady
200 gramów mlecznej czekolady (wszystkich użyłam z firmy "Wedel")
100 gramów cukru pudru
4 łyżki żelatyny ( z maleńką górką każda)
200 ml wrzącej wody
450 gramów śmietany kremówki 30%
1 płaska łyżka cukru pudru
polewa:
100 gramów gorzkiej czekolady
100 ml śmietany kremówki 30%
1 łyżka oleju (użyłam słonecznikowego)

Ser wyjąć na około 2 godziny przed przystąpieniem do pracy, by uzyskał temperaturę pokojową.
Czekolady ( po dwie takie same w jednym naczyniu) roztopić w kąpieli wodnej, schłodzić do uzyskania temperatury pokojowej (nie mogą za bardzo zgęstnieć).
UWAGA: Biała czekolada potrzebuje mniejszej temperatury topnienia, także przykręćmy gaz na mniejszy w stosunku do czekolady mlecznej i gorzkiej.
Twaróg podzielić na 3 równe części, po około 330 gramów każda.
Do pierwszej części wmieszać blenderem przestudzoną białą czekoladę, do drugiej gorzką czekoladę, a do trzeciej mleczną.
Do części z gorzką i mleczną czekoladą dodajemy po 50 gramów cukru pudru i dokładnie mieszamy. Do części z białą czekoladą nie dodawałam już cukru, bo wg mnie była wystarczająco słodka (spróbujcie czy na tym etapie jest dla Was ok).
Śmietankę ubijamy na pół sztywno z łyżką cukru pudru. Całość dzielimy na 3 części i dodajemy do mas czekoladowo - serowych, mieszamy dokładnie (znów użyłam blendera).
UWAGA: Masa czekoladowa będzie bardziej gęsta niż pozostałe, tak ma być, będzie bazą naszego sernika.

Żelatynę porządnie rozprowadzamy w gorącej wodzie, schładzamy do uzyskania temperatury pokojowej, następnie dzielimy na 3 równe części.
Pierwszą część żelatyny hartujemy dodając 1 łyżkę masy z czekoladą gorzką, mieszamy dokładnie, następnie całość wlewamy do miski i mieszamy blenderem.
Masę wylewamy na dno tortownicy o średnicy 22 cm i wsadzamy (!) do zamrażarki na około 8 minut.
UWAGA: Dna tortownicy niczym nie wykładałam (uważam, że łatwiej wtedy wyjmować ciasto po ukrojeniu).
W tym czasie drugą część żelatyny hartujemy jak powyżej i wlewamy ją do masy z czekoladą mleczną. Z zamrażarki wyjmujemy tortownicę z zastygniętą masą i na nią wylewamy sernik z czekoladą mleczną, tortownicę ponownie wstawiamy do zamrażarki. I znów w tym czasie hartujemy trzecią część żelatyny i wlewamy ją do masy z białą czekoladą. Wykładamy ją na ciasto mleczne, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy tym razem już na spokojnie, do lod...
esterad
esterad polubiła: ...

1

18

esterad
esterad skomentowała: ...

4

40

pięknie napisane! Człowiek ubrany w uśmiech jest piękny!
esterad
esterad polubiła: ...

0

2

287

104

[email protected] ja również poproszę

0

22

esterad

8

10

esterad
esterad polubiła: ...

0

32

esterad
esterad polubiła: xxx

0

17

esterad
esterad polubiła: ...

0

3

0

3

2

60

0

55

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY