eveline81

eveline81
Moje tablice obserwuje 18 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 
^v^ Soooo true... Pray for Paris girl ,,,
madzik962
Poznań Obserwuj

Zszywek: 5921 · Obserwują ją: 5610

Ostatnio dodane:

#spodnica#krem #amazing #perfect #moj #styl xoxo
AimerCore
gdzieś, gdzie cię... Obserwuj

Zszywek: 2295 · Obserwują ją: 879

Ostatnio dodane:

... ''' 13 reasons why Reasons why I love N.
nicola_512
Obserwuj

Zszywek: 172 · Obserwują ją: 83

Ostatnio dodane:

... ROLADA BEZOWA Z MALINAMI

Beza
4 białka
230 g drobnego cukru
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka octu
Nadzienie
300 ml śmietany kremówki
180 g serka mascarpone
maliny
Białka ubić na sztywną pianę i dodawać stopniowo cukier, aż masa bezowa zacznie się błyszczeć. Pod koniec dodać mąkę i ocet. Blachę do pieczenia ( 40×35 ) wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie rozłożyć masę. Zachować ok 1 cm odstępu od brzegów, gdyż beza urośnie podczas pieczenia. Piec przez 20 minut w nagrzanym do 150 stopni piekarniku.
Po upieczeniu pozwolić jej odpocząć przez kilka minut, następnie odwrócić ją górą do dołu na czysty papier do pieczenia. Zdjąć delikatnie papier na którym piekła się beza i pozostawić ją do całkowitego ostygnięcia.
Śmietankę i serek zmiksować na gęstą i puszystą masę. Wyłożyć na ostudzony placek bezowy, poukładać na wierzchu maliny i z pomocą papieru zwinąć dość ciasno roladę. Zawiniętą w papier przechowujemy w lodówce nawet do 2 dni. ... Rolada z wafli bez pieczenia

Składniki:
1 kostka masła (250 g)
2 galaretki truskawkowe
2 paczki herbatników petit beurre
1 szklanka cukru
3 łyżki czekolady w proszku lub 2 łyżki kakao
5 listków wafli
suszona żurawina
rodzynki

Wykonanie:
Roztopiłam masło z cukrem i dosypałam czekoladę. Galaretki rozpuściłam w dwóch szklankach wody. Herbatniki i 3 listki wafla pokruszyłam, wsypałam żurawinę, rodzynki i połączyłam z roztopionym masłem. Do masy wlałam rozpuszczone galaretki i wymieszałam. Następnie odstawiłam na chwilę, żeby stężało.
2 listki wafli położyłam na wilgotnej ściereczce i przykryłam druga wilgotną ściereczka (w celu zmiękczenia wafli). Następnie podstudzoną masę nakładałam na wafle i zwinęłam. Tak przygotowana roladę, zawinęłam w folię spożywczą i włożyłam na godzinę do lodówki.