ewcia2tXD

Myślę że nie muszę o sobie zbyt wiele pisać, na podstawie zdjęć, które wstawiam na pewno zauważycie jaki mam styl i " jakim charakterem jestem " Pozdrawiam :*
ewcia2tXD
Moje tablice obserwuje 149 osób Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 Opole
... ..... Jajka faszerowane z oliwkami
* 6 jajek
* 4 duże oliwki zielone 
* 6 oliwek ciemnych
* 4 połówki suszonych pomidorów marynowanych w oleju 
* 1/2 czerwonej cebuli
* 1/4 czerwonej papryki
* 1/4 żółtej papryki
* pół pęczka szczypiorku 
* 1 łyżka majonezu 
* 1/2 papryczki chili
* świeżo zmielony czerwony pieprz do smaku 
Do dekoracji:
* 2 oliwki zielone i ciemne
* szczypiorek
* paski papryki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek; przekrawamy na połówki (możecie kroić wzdłuż lub w poprzek - jak wolicie). 

Żółtka przekładamy do miseczki i rozdrabniamy je widelcem.

Z papryczki chili usuwamy pestki i gniazda nasienne; bardzo drobno ją siekamy i dodajemy do żółtek.

Cebulę, oliwki, papryki, szczypiorek, pomidory suszone kroimy w drobną kostkę i przekładamy do żółtek; dodajemy 1 łyżkę majonezu. Całość dokładnie mieszamy.
Gotowym farszem napełniamy połówki jajek i ozdabiamy je plasterkami oliwek, szczypiorkiem i kawałkami papryki. sernik nowojorski

Spód:
165g ciasteczek digestive
90g margaryny lub masła
Masa serowa:
1400g serka kremowego typu Philadelphia*
250g cukru
64g mąki pszennej
5 jajek
200g gęstej, kwaśnej śmietany

Sposób przygotowania:
Tortownicę (o średnicy 26cm) owinąć (od zewnętrznej strony) parokrotnie i szczelnie w folię aluminiową. (Sernik pieczony będzie w kąpieli wodnej).
Ciasteczka rozkruszyć na bardzo drobno. (W tym celu najlepiej włożyć je do woreczka do mrożenia i przy pomocy wałka rozkruszyć lub zrobić to blenderem).
90g masła (lub margaryny) roztopić.
Rozkruszone ciasteczka połączyć z roztopionym masłem i wyłożyć do tortownicy. Wstawić na 30min. (lub dłużej) do lodówki.

Rozgrzać piekarnik do 180°C.
Przygotować masę serową. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Nie trzeba miksować długo, tylko do połączenia składników.
Zagotować dużą ilość wody.
Masę wylać na spód. Tortownicę wstawić do większego, żaroodpornego naczynia. Ostrożnie nalać do niego wrzątek do połowy wysokości tortownicy. Piec 45min. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 160°C i piec kolejne 30min. (Podczas pieczenia przykryłam sernik z góry folią aluminiową, aby pozostał biały). Po tym czasie sernik powinien być upieczony. (Sprawdzić środek dotykając delikatnie opuszkiem palca lub patyczkiem. Ciasto powinno być na środku ścięte).
Sernik pozostawić na 1 godz. w piekarniku, przy lekko uchylonych drzwiczkach. Kolejno wyciągnąć i pozostawić we formie do całkowitego ostygnięcia. Następnie wstawić na noc do lodówki. Jak wyleczyć zapalenie gardła w ciągu zaledwie 4 godzin?

80 g kminku
1 łyżkę koniaku lub whisky

250 ml wody

Sposób przygotowania:

Umieśćcie w garnku kminek i zalejcie go 200 ml wody.

Gotujcie przez 15 minut.

Powstanie ciemny, podobny do kawy, wywar, który należy odcedzić i dodać jeszcze 50 ml wody.

Umieśćcie garnek ponownie na kuchence i zagotujcie, doprowadzając do wrzenia.

Na koniec dodajcie łyżkę koniaku.

Sposób użycia:

Należy przyjmować łyżkę mikstury co 30 min, po drugiej godzinie powinniście poczuć ogromną poprawę, a po 4 godzinach objawy zapalenia migdałków znikną zupełnie!