ewcia331

Jedyna w swoim rodzaju, Dla każdego inna...zawsze taka sama, Dla jednych księżniczka...dla innych szara myszka, Niezastąpiona, niepowtarzalna, Ciągle szalona, zawsze normalna... Wiecznie otwarta... Miłości warta.!
ewcia331
Moje tablice obserwuje 3554 osoby Znajdź mnie Ostatnio dodane zszywki
Obserwuj
 ...
Miłość,,, ...mrrrr ciastka robi się bardzo prosto i bez pieczenia :P szklanka płatek, szklanka cukru, kakao i trochę masła 100 g i trochę mleka i to wszystko zagotować, wszystko rozkładamy na papierze i czekamy aż wystygnie i zastygnie ma ktoś pdf? :) ...........
Chance08
Obserwuj

Zszywek: 246 · Obserwują ją: 268

Ostatnio dodane:

Ojj tak ... Burgery z cukinii i mozzarelli z marchewką, miętą i świeżą kolendrą. Pyszne, zdrowe danie. ZAPIEKANY KALAFIOR Z PIECZARKAMI I TYMIANKIEM przepis ze strony : cookmagazine Składniki: 1 średni kalafior 300 g pieczarek 450 ml mleka 50 g startego parmezanu 50 g masła 2 łyżki mąki gałka muszkatołowa kilka gałązek świeżego tymianku oliwa z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Pieczarki kroimy na ćwiartki i podsmażamy na odrobinie oliwy z oliwek, przyprawiając solą i pieprzem. Kalafiora dzielimy na różyczki i obgotowujemy w mocno osolonej wodzie (powinien pozostać twardawy). Przygotowujemy sos beszamelowy: w małym garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i przez chwilę przy użyciu trzepaczki dokładnie mieszamy z masłem, nie zdejmując z ognia. Zdejmujemy garnek z ognia i bardzo wolno wlewamy mleko, cały czas mieszając trzepaczką – nie mogą się utworzyć grudki. Stawiamy garnek z sosem ponownie na ogniu i gotujemy na bardzo wolnym ogniu, aż zgęstnieje. Doprawiamy sos do smaku – solą, pieprzem, gałką muszkatołową i listkami świeżego tymianku. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, układamy kalafiora na przemian z pieczarkami, polewamy beszamelem, posypujemy parmezanem i listkami tymianku. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni i pieczemy około 30 minut, aż zapiekanka się zarumieni. Zdecyduj...
cchhlleebbeekk
Jarocin Obserwuj

Zszywek: 428 · Obserwują ją: 851

Ostatnio dodane:

Prezent urodzinowy, ramka 3D na zdjęcia wypełniona cukierkami Album podróżniczy Upominki na mikołajki Kartka ślubna
BlackWidow
.?. Obserwuj

Zszywek: 2371 · Obserwują ją: 4762

Ostatnio dodane:

mala ściąga planner Upominkowe pudełko. wnętrze
Monica123
Młodocin Obserwuj

Zszywek: 738 · Obserwują ją: 2210

Ostatnio dodane:

Bella dream castle Smok syrena...
eliska
katowice Obserwuj

Zszywek: 9832 · Obserwują ją: 9994

Ostatnio dodane:

,,, z niepotrzebnych szuflad z niepotrzebnych szuflad ,,,
lejdidax
Piekary Śląskie Obserwuj

Zszywek: 1463 · Obserwują ją: 14151

Ostatnio dodane:

... Niebiańskie Ciasto Czekoladowe z Kokosem (Ciasto a'la Bounty) Ciasto bez pieczenia to ostatnio dość popularny deser. Idealny dla osób zabieganych. Dziś pomysł na ciasto z kremem budyniowym, dżemem i kokosem Pyszne ciasto Monte! Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 1 łyżka oleju 4,5 łyżki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem mleczny: 500 ml mleka 100 g mąki pszennej 100 g cukru 100 g białej czekolady szczypta soli 200 g masła temp. pokojowa Krem czekoladowy: 400 ml śmietany kremówki 200 g gorzkiej czekolady szczypta soli Dodatkowo orzechy włoskie, laskowe, płatki migdałów (te które lubisz) Biszkopt: Ubij białka na sztywno, dodaj cukier i ubijaj do jego rozpuszczenia. Następnie dodaj olej i żółtka. Gdy wszystkie składniki będą połączone delikatnie mieszając wsyp mąkę i proszek. Przełóż ciasto do foremki i piecz na złoty kolor około 15 minut w 180*C. Po lekkim przestudzeniu odklej pergamin od ciasta i przewróć je na druga stronę. Krem mleczny: 300 ml mleka wlej do garnka, wsyp cukier i zagotuj. Do pozostałego mleka wsyp mąkę i porządnie wymieszaj tak żeby nie było grudek (jeśli się nie uda weź mikser albo blender i zmiksuj ). Gotujące się mleko mieszaj rózgą. Cienkim strumykiem wlewaj do niego rozrobioną mąkę. Masa powinna zgęstnieć i zacząć lekko pyrkać. Oczywiście uważaj żeby nie przypalić :D Dodaj połamaną czekoladę, sól i mieszaj dopóki się nie rozpuści. Przestudź do temperatury pokojowej. Zmiksuj masło i dodawaj po jednej łyżce kremu, wymieszaj do połączenia i znowu dodaj łyżkę kremu (w żadnym wypadku nie dodawaj wszystkiego na raz!). Krem czekoladowy: Śmietanę kremówkę wlej do garnka, dodaj połamaną czekoladę, sól i cały czas mieszając podgrzewaj, aż czekolada się rozpuści ( nie gotuj!). Przestudź, a następnie włóż do lodówki do porządnego schłodzenia. Ubij na sztywno. Na biszkopt wyłóż krem mleczny na nim połóż krem czekoladowy. Ciasto posyp pokrojonymi na drobno i podprażonymi orzechami. Przechowuj w lodówce do 4-5 dni.
duperasik
Podkarpacie Obserwuj

Zszywek: 2926 · Obserwują ją: 6565

Ostatnio dodane:

... ... ... Polecam!
chezzy
Bydgoszcz Obserwuj

Zszywek: 524 · Obserwują ją: 243

Ostatnio dodane:

Pomysł na przekąskę. Jak dobierać kolory, by całość wyglądała spójnie i modnie. *** *_*
Vans_123
New York ♥ Obserwuj

Zszywek: 3988 · Obserwują ją: 27729

Ostatnio dodane:

.... .... ... Najpiękniejsze kwiaty!
ZszywkaPL
Profil oficjalny
Warszawa Obserwuj

Zszywek: 6007 · Obserwują ją: 2995526

Ostatnio dodane:

Aranżacja salonu – jak pięknie urządzić domowe wnętrza? Dlaczego w codziennej diecie nie może zabraknąć węglowodanów? Kuchnia do restauracji Pieczecie sami?